Jump to content

Κάθε πότε και πόσο νερό κάνετε αλλαγή;

Big Blue

Recommended Posts

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον θεωρώ να μιλήσουμε γιά τις ρουτίνες αλλαγής νερού στο ενυδρείο μας.

Θα είναι απολύτως χρήσιμο και απαρίτητο, να αναφέρουμε τα λίτρα αλλαγής επι των συνολικών λίτρων(μαζί με το sumb)ταυτόχρονα με την χρονική διάρκεια.

Ξεκινώ πρώτος....

Στα 1.000 λίτρα σχεδόν συνολικά και λόγω αλλαγών πλέον απο την θάλασσα, το πρόγραμμα χωρίζεται σε 2 περιόδους!!!

1) Ανοιξη-Καλοκαίρι-Φθινόπωρο....230 λίτρα (23%) κάθε 15 ημέρες.

2) Χειμώνας....230 λίτρα(23%) κάθε μήνα.

Έγινε επεξεργασία - Big Blue

Σε 300 λίτρα σύνολο η αλλαγή που γίνεται είναι...50 λίτρα κάθε 7 μέρες...το είχα 100 κάθε 15 αλλά όταν το άφηνα στις 2 εβδομάδες μπουκώναν φίλτρα, κυκλοφορητές κτλ κτλ κτλ και παρατηρούσα και μείωση του ασβεστίου καθώς και μικρή αύξηση των νιτρικών, έτσι λίγα λίτρα και πιό συχνά παρά πιό πολλά και με την μία είναι η γνώμη μου... :D

Η ρουτίνα που κατέληξα μετά από διάφορα project και πειραματισμούς είναι η αλλαγή νερού 30 λίτρων από τα 250 συνολικά (ενυδρείο+Refugium) κάθε 10 μέρες.

Μ αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει λόγος να προσθέτω βελτιωτικά, πέρα από ΚΗ Buffer κάθε δυο ημέρες.

Ταυτόχρονα ξεπλένονται και τα χημικά υλικά του φίλτρου, ενώ πάνω στον μήνα τα αντικαθιστώ.

Εγω στα 950λτρ συνολικα κανω αλλαγη καθε 1 μηνα 220λτρ. Σε καθε αλλαγη αλλαζω και ανθρα-αντιφωσφωρο. Απο μετρησεις δε μου δείχνει να εχει έλλειψη το νερό σε κατι, οπότε εχω αρχισει να σκεφτομαι ίσως και πιο αραιά.

Μια φορα τη βδομαδα 40-50 λιτρα στα 105 λιτρα συνολικα .

Exει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια του θέματος, και θέλω να δω εαν τελικά αποδειχθεί ο άτυπος κανόνας, ότι τα λιγότερα λίτρα χρειάζονται μεγαλύτερες και συχνότερες αλλαγές νερού.

Exει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια του θέματος, και θέλω να δω εαν τελικά αποδειχθεί ο άτυπος κανόνας, ότι τα λιγότερα λίτρα χρειάζονται μεγαλύτερες και συχνότερες αλλαγές νερού.

επειδη ειναι νεο το ενυδρειο και εχω βαλει μερικα κοραλακια παραπανω για αυτο εχω κρατησει αυτη τη ρουτινα :D

100 λιτρα στα περιπου 500 που εχω...πλεον 6-8 φορες το χρονο.....

ολα κυλουν σταθερα,εχω κοψει και τα ζουμια,σκονες...που και που μονο λιγο purple up και ιχνοστοιχεια.

υγ.η τελευταια αλλαγη νερου εγινε τον ιουλιο..... :ninja::bowdown::bowdown::D για φετος να δω ποτε θα κανω....

Στα 250 λίτρα συνολικά κάνω 30L αλλαγή κάθε Κυριακή, δηλαδή κάθε 7 μέρες.

εγω ο ποταπος στα τριαντα λιτρα εβδομαδιεες αλλαγες 4 λιτρων...ελπιζω να μαι καλα ετσι....

Μιά χαρά είσαι ¨ποταπέ"!!!! :D

κάθε μήνα 60λιτ στα 180 main+sump

αλλά όταν κάνω κάθε 20 μέρες βλέπω καλύτερα αποτελέσματα στα κοράλλια μου

αυτή τη στιγμή στο νανο μου (8 λίτρα) περίπου 3-4 βδομάδα. :D

Στα 650 λιτρα + 120 sump που εχω κανω καθε βδομαδα 120 λιτρα αλλαγη

πιστευω οτι αν μπορουσα να κανω ακομα μεγαλυτερες αλλαγες θα βοηθουσε περισσοτερο

......μεγαλα καραβια μεγαλες φουρτουνες

Εγώ στα δικά μου λίτρα που είναι καθαρά 280 κάνω μια αλλαγή την εβδομάδα της τάξης των 16 λίτρων(5%). :D

Στα 550 καθαρα λιτρα κανω αλλαγη μια φορα το μηνα 160λτ

1 φορα το μηνα αλλαζω ανθρακα και αντιP :D

και...ολα πανε μια χαρα!

στα 670 λιτρα μαζι με σαμπ, καθε 35 η 40 μερες 130 λιτρα μαζι με αντιφωσφωρο και ανθρακα.απο προσθετα μονο iodine. :D

σε 100 main + 40 sump , 30 litr κάθε 15 ήμερες + αλλαγή άνθρακα και αντιφ κάθε 15 :D

Έγινε επεξεργασία - kostas disc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...