marakiii 23 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Παιδία,μου έχουν πεθάνει 8 γκαπυ σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας κ τώρα βλέπω άλλο ένα που δεν είναι πολύ καλά...!!!! Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros4 23 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 23 Ιανουαρίου 2011 μετρησεις εχεις κανει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marakiii 23 Ιανουαρίου 2011 Author #3 Share 23 Ιανουαρίου 2011 μετρησεις εχεις κανει?? Ευχαριστώ που μου απάντησες...!!!! Ναι εχω κάνει κ είναι όλα σε φυσιολογικά επίπεδα....!! Τι μπορεί να φταίει?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 23 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 23 Ιανουαρίου 2011 κανε μια αναλυτικη παρουσιαση του ενυδρειου σου μετρησεις φιλτρανση χρονος λειτουργιας τροπος στρωσιματος Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios77m 23 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 23 Ιανουαρίου 2011 τα ψαρακια τα εχεις σε γλυκο νερο ή σε υφαλμυρο? και εμενα μ πεθαναν ετσι gappy (μαζικα) αλλα πιστευα πως φταει το νερο μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marakiii 23 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 23 Ιανουαρίου 2011 τα ψαρακια τα εχεις σε γλυκο νερο ή σε υφαλμυρο? και εμενα μ πεθαναν ετσι gappy (μαζικα) αλλα πιστευα πως φταει το νερο μου... Σε γλυκο νερο... Με βαση ενα link που βρηκα στο aquazone βρισκομαι στο 7 σταδιο στρωσιματος...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marakiii 23 Ιανουαρίου 2011 Author #7 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Τι μπορώ να κάνω τώρα??? Δε 8έλω να μου πε8άνουν άλλα...!!!! :'( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gianniskavvalos 23 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 23 Ιανουαρίου 2011 (edited) Ισος φταίει η έλληψη οξυγόνου. Επικοινώνησε ΑΜΕΣΑ με το Pet Shop πες τους το προβλημα και θα σου βρουν μια λυση. Έγινε επεξεργασία 23 Ιανουαρίου 2011 - Gianniskavvalos Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos_1985 23 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Ισος φταίει η έλληψη οξυγόνου. Επικοινώνησε ΑΜΕΣΑ με το Pet Shop πες τους το προβλημα και θα σου βρουν μια λυση. αυτο το συμπερεσμα πως βγηκε?? κανε μια αναλυτικη παρουσιαση του ενυδρειου σου οπως προαναφερθηκε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gianniskavvalos 23 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 23 Ιανουαρίου 2011 αυτο το συμπερεσμα πως βγηκε?? κανε μια αναλυτικη παρουσιαση του ενυδρειου σου οπως προαναφερθηκε... Ισος είπα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Μπορεις να γραψεις λιγο τις μετρησεις σου?ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου?Δωσε μερικες πληροφοριες γιατι αλλιως δεν μπορουμε να καταλαβουμε τι μπορει να φταιει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 23 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Περιμένουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες ώστε να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 23 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ που μου απάντησες...!!!! Ναι εχω κάνει κ είναι όλα σε φυσιολογικά επίπεδα....!! Τι μπορεί να φταίει?? μετρήσεις λες φυσιολογικές αλλά δεν τις δίνεις. με τι μετράς ? τελευταία αλλαγή νερού πότε έκανες ? ποσα ψαράκια έχεις ακόμη ? θερμοκρασία με τι μετράς? μήπως ειναι ανεβασμένη πολύ? ταιζεις πολύ? κάνε προληπτικά αλλαγή 25% του νερού και δώσε περισσότερες πληροφορίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marakiii 23 Ιανουαρίου 2011 Author #14 Share 23 Ιανουαρίου 2011 μετρήσεις λες φυσιολογικές αλλά δεν τις δίνεις. με τι μετράς ? τελευταία αλλαγή νερού πότε έκανες ? ποσα ψαράκια έχεις ακόμη ? θερμοκρασία με τι μετράς? μήπως ειναι ανεβασμένη πολύ? ταιζεις πολύ? κάνε προληπτικά αλλαγή 25% του νερού και δώσε περισσότερες πληροφορίες. Χτες αλλαξα πρωτη φορα το νερο..!! Το εχω περιπου ενα μηνα το ενυδρειο. Εχω ακομα 7 ψαρακια μεγαλα κ ενα νεογεννητο... Η θερμοκρασια ειχε φτασει στους 28 ξαφνικα κ την κατεβασα στους 25. Δεν τα ταιζω παρα πολυ. Παιδια,δεν ξερω πολλα πραγματα κ μπορει να κανω βλακειες γι'αυτο σας ρωταω...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marakiii 23 Ιανουαρίου 2011 Author #15 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Με προβληματιζει μηπως ειναι καποια αρρωστια... Σε ολα τα νεκρα ψαρακια ειχε φυγει το χρωμα απο την ουρα τους. Τι μπορει να ειναι αυτο?Ξερει κανεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 23 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Νομίζω τα βασικότερα συμπεράσματα θα βγούν αν μας πείς με τι τεστ κάνεις μετρήσεις και τι ακριβώς αποτελέσματα παίρνεις. Έκανες κανονικό "στρώσιμο" στο ενυδρείο πριν βάλεις τα ψαράκια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 23 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 23 Ιανουαρίου 2011 (edited) Άν έχεις κάνει μετρήσεις γράψτες μας. Τι άλλα ψάρια έχεις στο ενυδρείο σου; Έγινε επεξεργασία 23 Ιανουαρίου 2011 - Mpampis11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marakiii 23 Ιανουαρίου 2011 Author #18 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Λοιπόν, έκανα μετρήσεις με υγρά τεστ της sera και είχα ανεβασμένα τα ΝΟ2 και ΝΟ3. Αναλυτικά: ΝΗ4/ΝΗ3: 0, ΝΟ2: 0,5, ΝΟ3: 10. Οπότε με βάση αυτό τον πίνακα κατάλαβα ότι πρέπει να είμαι στο 7ο στάδιο στρωσίματος. Το ενυδρείο λειτουργεί ένα μήνα, αλλά δεν του έκανα κανονικό στρώσιμο. Πήρα βιολογικό υλικό από άλλο στρωμένο ενυδρείο και έβαλα και 2 μπουκάλια από εκείνο το νερό, το άφησα να τρέχει δυο βδομάδες προσθέτοντας αντιχλώριο και βακτήρια. Τώρα όσον αφορά το φίλτρο είναι ένα εσωτερικό που δεν ξέρω το όνομά του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιανουαρίου 2011 #19 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Δεν εχει στρωσει το φιλτρο σου ακομα και εχεις μαλλον και πολλα ψαρια μεσα.ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marakiii 23 Ιανουαρίου 2011 Author #20 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Δεν εχει στρωσει το φιλτρο σου ακομα και εχεις μαλλον και πολλα ψαρια μεσα.ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου? Η αλήθεια είναι ότι έβαλα αρκετά ψάρια μαζεμένα, αλλά τώρα μου έχουν μείνει μόνο 7... Το ενυδρείο είναι περίπου 50 λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιανουαρίου 2011 #21 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Η αλήθεια είναι ότι έβαλα αρκετά ψάρια μαζεμένα, αλλά τώρα μου έχουν μείνει μόνο 7... Το ενυδρείο είναι περίπου 50 λίτρα. 50 λιτρα???και ειχες 15 ψαρια μεσα??ειναι πααααααρα πολλα τα ψαρια σου.ακομα και τωρα αυτα που εχεις ειναι πολλα για τα λιτρα σου..τα εβαλες μαζεμενα,εχεις πολλα ψαρια και αστρωτο φιλτρο..νομιζω πρεπει να αποχωριστεις μερικα... Τι ψαρια εχεις τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marakiii 23 Ιανουαρίου 2011 Author #22 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Ακόμα και τώρα πρέπει να αποχωριστώ κάποια; Ο πετσοπας μου είπε ότι μέχρι 10 είναι καλά και τώρα έχω 7... Μόνο γκάπυ έχω μέσα (2 αρσενικά και 5 θηλυκά έχουν μείνει αυτή τη στιγμή). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 24 Ιανουαρίου 2011 #23 Share 24 Ιανουαρίου 2011 (edited) Ακόμα και τώρα πρέπει να αποχωριστώ κάποια; Ο πετσοπας μου είπε ότι μέχρι 10 είναι καλά και τώρα έχω 7... Μόνο γκάπυ έχω μέσα (2 αρσενικά και 5 θηλυκά έχουν μείνει αυτή τη στιγμή). Ο πετσοπας εχει μονομαχους σε ποτηρακια,αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο! Τα γκαπυ θελουν 60 λιτρα ενυδρειο για ενα χαρεμι(1αρσ με 3 θυλ) Διαβασε το προφιλ τους http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323428 Αλλα και δικιο να ειχε ο πετσοπας εσυ εβαλες 15... Έγινε επεξεργασία 24 Ιανουαρίου 2011 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 24 Ιανουαρίου 2011 #24 Share 24 Ιανουαρίου 2011 Ακόμα και τώρα πρέπει να αποχωριστώ κάποια; Ο πετσοπας μου είπε ότι μέχρι 10 είναι καλά και τώρα έχω 7... Μόνο γκάπυ έχω μέσα (2 αρσενικά και 5 θηλυκά έχουν μείνει αυτή τη στιγμή). Kατά την γνώμη μου αν έχεις μια ισχυρή φίλτρανση είσαι εντάξει με 7 ψαράκια. Βέβαια σε στρωμένο ενυδρείο. Αν μπορείς δώσε τα κάπου μέχρι να στρώσει το νερό σου. Αν δεν έχεις πάρε ένα δυνατό φίλτρο και μπορείς να τα συντηρήσεις και τα 7. Όταν σου γεννήσουν όμως πρέπει να δίνεις μικρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 24 Ιανουαρίου 2011 #25 Share 24 Ιανουαρίου 2011 Χτες αλλαξα πρωτη φορα το νερο..!! Το εχω περιπου ενα μηνα το ενυδρειο. Εχω ακομα 7 ψαρακια μεγαλα κ ενα νεογεννητο... Η θερμοκρασια ειχε φτασει στους 28 ξαφνικα κ την κατεβασα στους 25. Δεν τα ταιζω παρα πολυ. Παιδια,δεν ξερω πολλα πραγματα κ μπορει να κανω βλακειες γι'αυτο σας ρωταω...!! πόσο νερό άλλαξες? αυριο προληπτικά κάνε πάλι μετρήσεις και αν ειναι ανεβασμένες ξανά μια αλλαγή 20% μην ταιζεις πολύ, πολυ λίγο και 2 φορές την ημέρα. πιστευω να σωθούν τα άλλα και να δεις και γέννες πάλι. υ.γ. διάβασμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος