Jump to content

Blue Tang και Stenopus Hispidus

dsidir

Recommended Posts

Λοιπόν αφού έστρωσε το ενυδρείο μου αποφάσισα και εγώ να βάλω μερικά ψαράκια. Το θέμα που έχω είναι με το blue tang και 2 γαρίδες stenopus hispidus. To blue tang έχει φάει τρελό κόλημα και πηγαίνει συνέχεια δίπλα στις γαρίδες, όμως απ' ότι παρατήρησα χωρίς να τις πειράζει. Η δε γαρίδες φοβούνται και αμυνόμενες με τις δαγκάνες το τσιμπάνε συνεχώς , χωρίς αυτό όμως να αντιδρά. Υπάρχουν κάποια σημαδάκια στο blue tang....μήπως το καθαρίζουν από παράσιτα ή γίνεται σφαγή και δεν το πήρα χαμπάρι. Όπως είπα το blue tang δεν φένεται να τις τσιμπάει, αν και σήμερα παρατήρησα ότι από τη μια γαρίδα λείπει η μια δαγκάνα. Φυσικά δεν ξέρω αν έγινε καμιά μάχη και την έχασα. Παρακαλώ για τη γνώμη σας.

Λοιπόν αφού έστρωσε το ενυδρείο μου αποφάσισα και εγώ να βάλω μερικά ψαράκια. Το θέμα που έχω είναι με το blue tang και 2 γαρίδες stenopus hispidus. To blue tang έχει φάει τρελό κόλημα και πηγαίνει συνέχεια δίπλα στις γαρίδες, όμως απ' ότι παρατήρησα χωρίς να τις πειράζει. Η δε γαρίδες φοβούνται και αμυνόμενες με τις δαγκάνες το τσιμπάνε συνεχώς , χωρίς αυτό όμως να αντιδρά. Υπάρχουν κάποια σημαδάκια στο blue tang....μήπως το καθαρίζουν από παράσιτα ή γίνεται σφαγή και δεν το πήρα χαμπάρι. Όπως είπα το blue tang δεν φένεται να τις τσιμπάει, αν και σήμερα παρατήρησα ότι από τη μια γαρίδα λείπει η μια δαγκάνα. Φυσικά δεν ξέρω αν έγινε καμιά μάχη και την έχασα. Παρακαλώ για τη γνώμη σας.

Η συγκεκριμένη γαρίδα, δεν φημίζεται γιά ρόλο καθαριστή.

Έγινε επεξεργασία - Big Blue

Η συγκεκριμένη γαρίδα, δεν φημίζεται γιά ρόλο καθαριστή.

Αντε να δούμε λοιπόν. Το γνωρίζω ότι δεν φημίζεται για καθαριστής από αυτά που έχω διαβάσει,αλλά μου κάνει μεγάλη εντύπωση που αρπάζει το blue tang με την δαγκάνα και αυτό δεν πετάγεται - δεν αντιδρά.

Εισαι σιγουρος οτι εχεις δυο stenopus hispidus? οπ οσο γνωριζω δυο τετοιες γαριδες στο ιδιο ενυδρειο πλακονωνται μεχρι τελικης πτωσης εκτος και αν σου ''εκατσε'' ζευγαρι .... γιαυτο λεω μηπως ειναι καπιο αλλο ειδος? ο Blue σιγουρα εχει παρασιτα γιυτο πηγαινει στην γαριδα αλλα αν ειναι αυτη δεν κανει για τοσο μικρα ψαρια, αν ειχες καμια σμερνα του μετρου θα επαιζε..... :D

Εισαι σιγουρος οτι εχεις δυο stenopus hispidus? οπ οσο γνωριζω δυο τετοιες γαριδες στο ιδιο ενυδρειο πλακονωνται μεχρι τελικης πτωσης εκτος και αν σου ''εκατσε'' ζευγαρι .... γιαυτο λεω μηπως ειναι καπιο αλλο ειδος? ο Blue σιγουρα εχει παρασιτα γιυτο πηγαινει στην γαριδα αλλα αν ειναι αυτη δεν κανει για τοσο μικρα ψαρια, αν ειχες καμια σμερνα του μετρου θα επαιζε..... :D

100% είναι και οι δύο stenopus hispidus. Βέβαια δεν έχω παρατηρήσει να πολυσυζητάνε και μεταξύ τους. Η μια είναι στην μια άκρη του ενυδρείου και η άλλη στην άλλη άκρη.

ενδιαφερων..... για κρατα μας ενημερους με την συμπεριφορα τους....παντος αν δεις κανα καλο τσαμπουκα καλυτερα να την δωσεις την μια...

καλο θα ειναi να παρεις κανα δυο Lysmata amboinensis που θα βοηθησουν τον blue αλλα και αλλα μελλοντικα ψαρακια στην αποπαρασιτοποιηση γιατι η box θα τον πληγωσει,ειναι λιγο μοβορα ....

Το θέμα είαι που θα τις βρώ ? και πόσο θα τις βρώ? Έψαξα αλλα δεν βρήκα δυστυχώς. Το άλλο θέμα είναι αν τις βάλω μέσα μήπως οι stenopus τις τσακίσουν?

Οσον αφορά το blue και τις γαρίδες θα ενημερώσω ...για οτιδήποτε νέο..

Το θέμα είαι που θα τις βρώ ? και πόσο θα τις βρώ? Έψαξα αλλα δεν βρήκα δυστυχώς. Το άλλο θέμα είναι αν τις βάλω μέσα μήπως οι stenopus τις τσακίσουν?

Οσον αφορά το blue και τις γαρίδες θα ενημερώσω ...για οτιδήποτε νέο..

Προσεξε με τις stenopus ειναι αρκετα αγριες ωστε να φανε και gobies magnifica decora κλπ την εχω πατησει και για αυτο στο λεω παντος για την απωλεια της δαγκανας το ποιο πιθανο ειναι απο μαχη μεταξυ τους. εγω τις εβγαλα απο το ενυδρειο παντος με πολυ προσπαθεια αυτα.

Μάλλον πρέπει να το παρακολουθήσω στενά το θέμα. Σήμερα το πρωί δεν μπορούσα να βρω ένα από τα τρία clown που έχω. Ακόμη δεν το έχω βρει. Πιστεύω να μην έχει πέσει θύμα καμιάς γαρίδας γιατί θα τις τηγανήσω για μεσημαριανό. Μόλις επιστρέψω από δουλειά αρχίζω ψάξιμο με αναμένα φώτα.

Παιδιά το μικρό clown βρέθηκε σε άθλια κατάσταση κοντά σε σημείο (κάτω από ένα βραχάκι) όπου συχνάζει η μια stenopus hispidus. Λείπανε μάτια και ένα μεγάλο κομμάτι από την κοιλιά προς το κεφάλι. Οι μετρήσεις του νερού είναι πολύ καλές: ΝΗ4=0, ΝΟ2=0, ΝΟ3=10, PH=8-8.2, KH=10

Φυσικά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος τι έγινε. Χτες βράδυ ήταν ολοζώντανο πάντως.

Παιδιά το μικρό clown βρέθηκε σε άθλια κατάσταση κοντά σε σημείο (κάτω από ένα βραχάκι) όπου συχνάζει η μια stenopus hispidus. Λείπανε μάτια και ένα μεγάλο κομμάτι από την κοιλιά προς το κεφάλι. Οι μετρήσεις του νερού είναι πολύ καλές: ΝΗ4=0, ΝΟ2=0, ΝΟ3=10, PH=8-8.2, KH=10

Φυσικά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος τι έγινε. Χτες βράδυ ήταν ολοζώντανο πάντως.

σου το ειπα βγαλτες εξω απο την παραγκα φιλε μου

ισως επειδη ειναι δυο οι stenopus hispidus να εχεις θεματακι. εγω εχω μια stenopus hispidus αρκετα μεγαλη, τουλαχιστων 3 χρονια, χωρις προβλημα.εχω ακομα δυο Lysmata amboinensis και ενα blue χωρις προβληματα.θα σου ελεγα να αφησεις μια stenopus hispidus και να παρεις μια, δυο Lysmata amboinensis που θα σε βοηθησουν σε περιπτωση ick. :D:ninja:

ισως επειδη ειναι δυο οι stenopus hispidus να εχεις θεματακι. εγω εχω μια stenopus hispidus αρκετα μεγαλη, τουλαχιστων 3 χρονια, χωρις προβλημα.εχω ακομα δυο Lysmata amboinensis και ενα blue χωρις προβληματα.θα σου ελεγα να αφησεις μια stenopus hispidus και να παρεις μια, δυο Lysmata amboinensis που θα σε βοηθησουν σε περιπτωση ick. :D:ninja:

Ακριβώς τα ίδια και εγω.

Παιδιά ευχαριστώ. Αυτό σκόπευα να κάνω. Να σουτάρω τη μια stenopus (στο τηγάνι :D ) και να πάρω και καμιά καθαρίστρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...