Jump to content

Προσφορά από τζαμά

IoSpy

Recommended Posts

Θέλω να πάρω προσφορές από τζαμάδες για ένα καπάκι που θέλω να φτιάξω και η μία σκέψη είναι να γίνει από τζάμι πάχους 4 χιλιοστών.

Βάζω σε φωτογραφία ακριβώς την κατασκευή που θέλω. Ουσιαστικά είναι ένα παραλληλόγραμμο με 2 εσοχές και 3 τρύπες. Επίσης τα κοψίματα να είναι ρονταρισμένα.

post-21690-1295792294_thumb.jpg

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν έπρεπε να μπει εδώ η αγγελία ή σε άλλη κατηγορία. Αν είναι λάθος ας μεταφερθεί.

υπαρχει λογος που θελεις να το κανεις απο τζαμι?οι λαμπες πως θα μπουν?

εχω κανει περιπου το ιδιο απο κοντρα πλακε και με ελαχιστο κοστος.

υπαρχει λογος που θελεις να το κανεις απο τζαμι?οι λαμπες πως θα μπουν?

εχω κανει περιπου το ιδιο απο κοντρα πλακε και με ελαχιστο κοστος.

Οι λάμπες θα μπουν από πάνω. Αυτό θα είναι απλά καπάκι για να μην έχω τόσο μεγάλες απώλειες μέσω εξάτμισης. Υπάρχει μια πιθανότητα να το κάνω και από πολυκαρμπονικό αλλά θέλω να δω και τιμές πρώτα τι με συμφέρει.

Έχω σχετικό θέμα στο DIY κατασκευές για περισσότερη συζήτηση. :D

4 χιλιοστα ειναι πολυ επικυνδυνο.Καλυτερα και φθηνοτερα εναι με πλεξιγκλας, αν τα φωτα δεν ακουμπανε πανω του

4 χιλιοστα ειναι πολυ επικυνδυνο.Καλυτερα και φθηνοτερα εναι με πλεξιγκλας, αν τα φωτα δεν ακουμπανε πανω του

4 το ελάχιστο και 6 το μέγιστο (κακώς δεν το ανέφερα). Απλά δεν ξέρω σε τι πάχη βγαίνει. Πλέξιγλας το απέκλεισα γιατί οι λάμπες θα είναι πολύ κοντά στο καπάκι.

Οι λάμπες θα μπουν από πάνω. Αυτό θα είναι απλά καπάκι για να μην έχω τόσο μεγάλες απώλειες μέσω εξάτμισης. Υπάρχει μια πιθανότητα να το κάνω και από πολυκαρμπονικό αλλά θέλω να δω και τιμές πρώτα τι με συμφέρει.

Έχω σχετικό θέμα στο DIY κατασκευές για περισσότερη συζήτηση. :D

θα σου δώσω μια πρόχειρη απάντηση μέχρι να σου απαντήσει κάποιος επαγγελματίας επειδή έχω ασχοληθεί πολύ με τα τζάμια :ninja:

Το τζάμι εάν και είναι τσάμπα σε σχέση με το πολυκαμπονικό θα σου βγει τα διπλά τριπλά λεφτά γιατί είναι δύσκολη η επεξεργασία του. Ενδεικτικά για τζάμι να υπολογίζεις στα 100 ευρώ αυτό το καπάκι :bowdown:

kixlidate το plexi δε κάνει για καπάκι σε ενυδρείο... μετά από μια βδομάδα θα γίνει στρογγυλό :bowdown:

Η φορμα που θελεις ειναι λιγο δυσκολη στον τον τζαμα για ενα κοματι.Τα ακριανα νυχακια δεν θα αντεξουν στο βακε βγαλε.Πρεπει να πας σε αλλη λυση.

θα σου δώσω μια πρόχειρη απάντηση μέχρι να σου απαντήσει κάποιος επαγγελματίας επειδή έχω ασχοληθεί πολύ με τα τζάμια :ninja:

Το τζάμι εάν και είναι τσάμπα σε σχέση με το πολυκαμπονικό θα σου βγει τα διπλά τριπλά λεφτά γιατί είναι δύσκολη η επεξεργασία του. Ενδεικτικά για τζάμι να υπολογίζεις στα 100 ευρώ αυτό το καπάκι :bowdown:

kixlidate το plexi δε κάνει για καπάκι σε ενυδρείο... μετά από μια βδομάδα θα γίνει στρογγυλό :bowdown:

Συναδελφε :P νομιζω με ενα 10αρι plexi και μακρια απο τα φωτα πιστευω οτι θα μπορουσε,αλλα αφου θα ειναι κοντα ,δεν του κανει οτε το 10αρι :D

Η φορμα που θελεις ειναι λιγο δυσκολη στον τον τζαμα για ενα κοματι.Τα ακριανα νυχακια δεν θα αντεξουν στο βακε βγαλε.Πρεπει να πας σε αλλη λυση.

Αν δω ότι δεν γίνεται δεν θα βάλω αυτάκια. Θα γίνει σαν εσωτερική γωνία δηλαδή.

Συναδελφε :bowdown: νομιζω με ενα 10αρι plexi και μακρια απο τα φωτα πιστευω οτι θα μπορουσε,αλλα αφου θα ειναι κοντα ,δεν του κανει οτε το 10αρι :D

άμα βρω χρόνο θα ανεβάσω φωτό από το δικό μου 6ρι πλέξι μετά από ένα μήνα χρήσης χωρίς φώτα να γελάσουμε όλοι μαζί :ninja:

Υπολογισε καθε εγκοπη κανα 10-20€ και καθε τρυπα 10€.

Εγω θα εβαζα triplex 4+4, για να μην σπασει κ εαν σπασει παλι σαν triplex δεν θα φυγει κανενα κομματι,(δεν θα παθει τπτ). Ετσι εχω το δικο μου. Δεν καταλαβαινει τπτ.

Απο οτι καταλαβα οι λαμπες θα μπουν απο επανω? γιατι ειναι οι εγκοπεσ και γιατι οι τρυπεσ? :D

Υπολογισε καθε εγκοπη κανα 10-20€ και καθε τρυπα 10€.

Εγω θα εβαζα triplex 4+4, για να μην σπασει κ εαν σπασει παλι σαν triplex δεν θα φυγει κανενα κομματι,(δεν θα παθει τπτ). Ετσι εχω το δικο μου. Δεν καταλαβαινει τπτ.

Απο οτι καταλαβα οι λαμπες θα μπουν απο επανω? γιατι ειναι οι εγκοπεσ και γιατι οι τρυπεσ? :D

Οι εγκοπές είναι γιατί οι σωλήνες στα fluval στηρίζονται σε κάτι πλαστικά στο σημείο που μπαίνουν στο ενυδρείο με αποτέλεσμα να είναι χοντρά και να μην μπορούν να κάτσουν και τα κανονικά καπάκια.

Οι 2 πίσω τρύπες για ανεμιστήρες το καλοκαίρι και η μπροστά για να ταΐζω.

Οι λάμπες θα είναι από πάνω οπότε το καπάκι θα είναι μόνιμο. Δεν θα το βγάζω ποτέ. Μόνο να καθαρίζω που και που τα άλατα.

Αν βάλω τρίπλεξ θα ανέβει πολύ το κόστος πιστεύω και δεν ξέρω αν θα αξίζει μετά.

Πολυκαρβονικα φυλλο και είσαι έτοιμος.

Το καλύτερο που μπορεις να κάνεις

Το θέμα μετακινήθηκε στη σωστή κατηγορία. :D

Το triplex κανει οσο το 10αρι σχεδον.....

Καλυτερα να μην το κανεις μονοκοματο το καπακι γιατι δεν θα μπορεις να δουλευεις ευκολα εντος του ενυδρειου. Εστω και μονο δυο φορες να ασχολεισαι με τα φυτα η κατι αλλο εντος του ενυδρειου θα πρεπει να σηκωνεις ολο το καπακι με το φωτιστικο και τα καλωδια πραγμα λιγο μπελας. Κανε το σε δυο κοματια το μπροστα αστο μονο του καιστο πισω που υα το εχεις σας fix βαλε τις τρυπεσ , εγκοπες και το φωτιστικο. Οποτε οτι και να θεσ να κανεις εντος του ενυδρειου σηκωνεις το μπροστα τζαμι και εισαι ετοιμος....

Το θέμα μετακινήθηκε στη σωστή κατηγορία. :D

Φώτη είναι αγγελία και ήθελα προσφορά τιμής. Έχω ήδη θέμα εδώ στα diy απλά γράφτηκαν εδώ σχόλια.

Έχω ήδη αγοράσει πολυκαρβονικό και το έχω γράψει στο σχετικό θέμα. Εδώ ήταν καθαρά αγγελία από πλευράς μου.

Χαιρετώ.θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρώ τζαμά που να μπορεί να κατασκευάσει γυάλα ενυδρείου.Αν έχετε κανα τηλέφωνο παρακαλώ στείλτε μου πμ.Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...