south 25 Ιανουαρίου 2011 #26 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Τα cory και πολλά πλεκοειδή (ancistrus,peckoltia,panaque...) ζουν αρμονικότατα και χωρίς να ενοχλούν τους δίσκους Στη θέση σου δεν θα έβαζα co2 με τόσο χαμηλό ph. Η UV σίγουρα δεν θα σου κάνει κακό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas_tim 25 Ιανουαρίου 2011 Author #27 Share 25 Ιανουαρίου 2011 το μοντελο ειναι το eheim 2217, ναι τα μπετονακια επερνα γιατι μου ειχα πει οτι ειναι το ιδιο για να μην χανω χρονο στο γεμισμα με την Α/Ο γιατι με επερνε πολυ ωρα αλλα τωρα σταματισα να περνω, και αν δεν το τρων το φαει τη να κανω την αλλη μερα να τα ταιζω παλυ με το ιδιο η με την καρδια, αν μενει μεσα δεν θα μου ανεβαζει το ph που θα χαλαει, αν το ανακατευω με την καρδια την τροφη κανει? και με την ρουτινα τι εννοεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιανουαρίου 2011 #28 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Μπορω να ρωτησω κατι; Αναφερεις συνεχως τη φραση:"μου λενε" Ποιοι σου λενε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas_tim 25 Ιανουαρίου 2011 Author #29 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Μπορω να ρωτησω κατι; Αναφερεις συνεχως τη φραση:"μου λενε" Ποιοι σου λενε; δυο ατομα που κανουν αναπαραγωγη και πουλανε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
funkyfish 27 Ιανουαρίου 2011 #30 Share 27 Ιανουαρίου 2011 (edited) το μοντελο ειναι το eheim 2217, Τι εχει μεσα το φιλτρο? ναι τα μπετονακια επερνα γιατι μου ειχα πει οτι ειναι το ιδιο για να μην χανω χρονο στο γεμισμα με την Α/Ο γιατι με επερνε πολυ ωρα αλλα τωρα σταματισα να περνω, Ναι απιονισμενο νερο το ενα και το αλλο, αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι το ιδιο και για την τσεπη... νομιζω ειναι λιγο ακριβα τα μπιτονακια... Παντως αφου εχεις ΑΟ δεν χρειαζεται να περνεις και μπετονακια... και αν δεν το τρων το φαει τη να κανω την αλλη μερα να τα ταιζω παλυ με το ιδιο η με την καρδια, αν μενει μεσα δεν θα μου ανεβαζει το ph που θα χαλαει, αν το ανακατευω με την καρδια την τροφη κανει? Δοκιμασε να ταιζεις μια φορα καρδια και τρεις φορες λιγη ξηρα τροφη... Οσο και να σνομπαρουνε την ξηρα τροφη καποια στιγμη θα αρχισουν να την δοκιμαζουν και θα μαθουν... Μικρες ποσοτητες στην αρχη εφοσον λεσ και εσυ οτι δεν την τρωνε... Να μην επιβατυνεις πολυ την ποιοτητα του νερου! Υπομονη, ισως χρειαστει λιγες μερες, ισως μερικες εβδομαδες... μη φοβασαι εαν μεινουν νηστικα για καποιες μερες επειδη σνομπαρουν την τροφη... Επισης θελει και λιγο προσπαθεια απο εσενα, μην ριχνεις μπλουμ μεσα την τροφη και μετα γυρνας και φευγεις... δοκιμασε να τους τραβηξεις την προσοχη με καποιο τροπο... εγω πχ στην αρχη που δεν τρωγανε με τιποτα τους χτυπαγα απαλα το καπακι με το δαχτυλο μου και εριχνα λιγα φλεικς... Τωρα μολις ακουσουν "τοκ τοκ τοκ" τρεχουν και καθονται κατω απο το δαχτυλο μου...!!! Επισης υπαρχει στο εμποριο ενα ζουμι που εχει εκχυλισμα σκορδου, εαν ριξεις λιγες σταγονες πανω στην ξηρα τροφη, η μυρωδια θα τους τραβηξει σιγουρα την προσοχη... και με την ρουτινα τι εννοεις? Εννοω οτι καλο ειναι να εχεις ενα προγραματσμο σε ταισματα, αλλαγες νερου και γενικα στις εργασιες του ενυδρειου σου ετσι ωστε να μπορεις να βγαλεις καποια δεδομενα για το ενυδρειο σου... πχ εαν ταιζεις καθε μερα απο 4 φορες και αλλαζεις νερο καθε 10 μερες 30% και βλεπεις στην εβδομαδιαια μετρηση οτι εχεις πολλα νιτρικα η αμμονια, δοκιαζεις να αλλαξεις την ρουτινα σου ισως σε 3 ταισματα ανα ημερα και αλλαγη νερου καθε 7 ημερες 30%.... Ξανα κανεις 1-2 εβδομαδιαιες μετρησεις και συγκρινεις... Χωρις να ειμαι πολυ εμπειρος.. μαλον αρχαριο θα με χαρακτηριζα, αλλα κσποιον που κανει αναπαραγωγες και με συμβουλευει να βαζω απιονισμενο νερο απο μπιτονακια σε 300λτ και οτι δεν μπορω να εχω αλλα ψαρια με δισκους γιατι τους ενοχλουν.... μπαααααα, ασε καλιτερα... Διαβασε τις συμβουλες και των υπολοιπων εδω μεσα, προσπαθησε να μην ανχωνεσαι και απολαυσε το ενυδρειο σου οσο και οπως εσυ μπορεις... Φιλικα! Έγινε επεξεργασία 27 Ιανουαρίου 2011 - funkyfish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος