savvas_tim 22 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 22 Ιανουαρίου 2011 geia sas exw ena enydreio 300L me 9 diskous mesa kai bazw nero apo A/O, to exw 2 xronia peripou kai to ph tou einai sto 5.6 me 5.8 einai kala h prepei na to anebasw? bazw mono nero apo A/O. mia fora pou mou eipan na balw apo thn brish nero gia na to anebasw to ph exasa enan disko. mporeite na mou peite ti na kanw? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 22 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 22 Ιανουαρίου 2011 Αν δουλευει σωστα το συστημα σου και εχεις δισκους υγειεις γιατι να το ανεβασεις ? Εγω τους εχω στο 5,8-6,2, α/ο+βρυση 70/30 Γνωμη μου αστο οπως εχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 22 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 22 Ιανουαρίου 2011 geia sas exw ena enydreio 300L me 9 diskous mesa kai bazw nero apo A/O, to exw 2 xronia peripou kai to ph tou einai sto 5.6 me 5.8 einai kala h prepei na to anebasw? bazw mono nero apo A/O. mia fora pou mou eipan na balw apo thn brish nero gia na to anebasw to ph exasa enan disko. mporeite na mou peite ti na kanw? mod note Γράφε σε παρακαλώ μόνο με Ελληνικούς χαρακτήρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 22 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 22 Ιανουαρίου 2011 την υποχρεωση να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες την καταλαβενεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas_tim 22 Ιανουαρίου 2011 Author #5 Share 22 Ιανουαρίου 2011 βαζω νερο μονο απο Α/Ο στο ενυδρειο μου και καθολου απο την βρυση ειναι κακο η οχι? επισησ μου εχουν πει να αποφευγω τα διαφορα φαρμακα οπως τους ηλεκτρολιτες ετσι ειναι η πρεπει να τους βαζω? και επιπλεον πριν 4 μερες πειρα 2 δισκακια καινουργια που αυτος τα ειχε σε πιο υψηλο ph, και μου αλλαξαν χρωμα στιν αρχη και τωρα αρχισε να ξανα ερχεται, αλλα οχι τελειως ειναι κακο αυτο ? και αν ναι τι πρεπει να κανω? παλια που προσπαθησα να ανεβασω το ph εχασα ενα ψαρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 22 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 22 Ιανουαρίου 2011 Εγω θελω να σε ρωτησω..............γιατι μετα απο δυο χρονια θυμηθηκες να ρωτησεις για το pH; Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas_tim 22 Ιανουαρίου 2011 Author #7 Share 22 Ιανουαρίου 2011 Εγω θελω να σε ρωτησω..............γιατι μετα απο δυο χρονια θυμηθηκες να ρωτησεις για το pH; γιατι μου ειπαν οτι ειναι πολυ χαμηλο ενας που ξερει και αυτον τον βρηκα τωρα, και επειδη εβαζα απο Α/Ο πιστευα οτι ειμαι ενταξη για αυτο ρωταω. εγω τι πρεπει να κανω με τα καινουργια ψαρια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 22 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 22 Ιανουαρίου 2011 γιατι μου ειπαν οτι ειναι πολυ χαμηλο ενας που ξερει και αυτον τον βρηκα τωρα, και επειδη εβαζα απο Α/Ο πιστευα οτι ειμαι ενταξη για αυτο ρωταω. εγω τι πρεπει να κανω με τα καινουργια ψαρια? Να κανεις πολυ καλη και αργη προσαρμογη Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas_tim 22 Ιανουαρίου 2011 Author #9 Share 22 Ιανουαρίου 2011 Να κανεις πολυ καλη και αργη προσαρμογη δηλαδη πρεπει να το ανεβασω το ph και αν ναι με ποιον τροπο μπορειτε να μου πειτε και μεχρι που να το παω, κ δεν θα εχω προβλημα με τα παλια ψαρια ? επιδη παλια ειχα χασει ενα σε μια αποπειρα για αυτο ρωταω. τα ψαρια παρεπιπτοντως εχουν μεγαλοσει ετσι που τα ειχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 22 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 22 Ιανουαρίου 2011 δηλαδη πρεπει να το ανεβασω το ph και αν ναι με ποιον τροπο μπορειτε να μου πειτε και μεχρι που να το παω, κ δεν θα εχω προβλημα με τα παλια ψαρια ? επιδη παλια ειχα χασει ενα σε μια αποπειρα για αυτο ρωταω. τα ψαρια παρεπιπτοντως εχουν μεγαλοσει ετσι που τα ειχα Αν και η προσωπικη μου αποψη κακως εχεις το pH τοσο χαμηλα,δεν ειπα αυτο. Να κανεις πολυ καλη και αργη προσαρμογη ειπα σε οσα καινουρια ψαρια παρεις. Και αφου βαζεις μονο οσμωση,να βαζεις ιχνοστοιχεια και ηλεκτρολυτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas_tim 22 Ιανουαρίου 2011 Author #11 Share 22 Ιανουαρίου 2011 εβαζα και μου ειπαν να μην τα μαθαινω στα φαρμακα και με εχουν περδεψει . αυτα που εβαλα τωρα και αντεξαν τοσες μερεσ εχουν προβλημα? απο την βρυση να μην βαλω να το αποφευγω? και sorry για την τοση ενοχληση Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 22 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 22 Ιανουαρίου 2011 Μην αισθάνεσαι άσκημα, ότι απορίες και προβληματισμούς έχεις ρώτα ελεύθερα. Όπως σου είπε και ο Δίας, να βάζεις ιχνοστοιχεία και ηλεκτρολύτες, γιατί το νερό από ΑΟ είναι πολύ φτωχό. Οι νέοι δίσκοι θα επανέλθουν σύντομα και με εντονότερα χρώματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas_tim 22 Ιανουαρίου 2011 Author #13 Share 22 Ιανουαρίου 2011 αρα νερο απο την βρυση να μην βαζω αλλα μονο απο την Α/Ο ? και το ph να το αφισω στο 4.5 με 4.6 ? και κατι ακομα μερικες φορες μου βγαζουν κατι ασπρα στα ματια τους μερικοι δισκοι, και μετα απο λιγο καιρο φευγουν τι ειναι αυτο να ανησυχω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 23 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 23 Ιανουαρίου 2011 kai to ph tou einai sto 5.6 me 5.8 και το ph να το αφισω στο 4.5 με 4.6 ? Αποφασισε ποσο ph εχεις ? Με τι μετρας ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
funkyfish 23 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Γραψε μας λιγα ακομα για το ενυδρειο σου εαν θες... πχ τι διαστασεις εχει? τι ρουτινες κανεις? αλλαγες καθε ποτε και ποσο? καθε ποτε ταιζεις και τι? τι φιλτρανση εχεις? τι αλλα ψαρια εχεις μεσα? λιγα λογια για την ΑΟ σου? και γενικα οτι αλλο θες εσυ... καμια φωτο θα βοηθουσε... στο λεω γιατι αφου αποφασισες να μπεις στην παρεα μας και να πληροφορηθεις, αναλυωντας εδω το ενυδρειο σου μπορει να παρεις σημαντικοτατες συμουλες απο πιο εμπειρους και να κρινεις την γενικοτερη πορεια του ενυδρειου σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas_tim 23 Ιανουαρίου 2011 Author #16 Share 23 Ιανουαρίου 2011 το ενυδρειο μου ειναι 300 λιτρα , ταιζω καθε μερα καρδια , εχω 9 δισκακια μονον, τωρα πηρα μια καινουργια Α/Ο και περιμενω να μου την φερουν για να αλλαξω την παλια, αλλαζω νερο καθε 20 μερες περιπου 70 λιτρα, και εχω φιλτρο τις eheim και εχω μεσα μακαρονι και κατι αστερακια που πειρα και μαλιστα πολυ ακριβα τα 15 νομιζω 30 ευρο και εχω 30 μεσα, δεν ξερω αν σε βοηθησα δεν τα ξερω και καλα αυτα εγω,τωρα σκευτομαι να ασχοληθω ποιο σοβαρα κ θελω help να κανω σωστη δουλεια. σκευτομαι να βαλω τωρα και uv να βαλω η οχι?και με αυτο στα ματια τουσ το εχω παρατιρισει οτι το εβγαζαν οταν εβαζα νερο απο το super αποιονισμενο γιατι μου ειχαν πει οτι ειναι καλο και αυτο αλλα τωρα το σταματισα, μπορειται να μου πειτε που οφειλεται ? και δεν εχω foto και μαλιστα με αυτο το ασπρο ειναι καθαρα τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas_tim 23 Ιανουαρίου 2011 Author #17 Share 23 Ιανουαρίου 2011 sorry εκανα λαθος ειναι στο 4,5 με 4.6 και οχι στο 5,4 με 5.6 που ειπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 23 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Aνεβασε σταδιακα το pH γυρω στο 6,2 με 6,5. Δεν υπαρχει λογος να ειναι τοσο χαμηλο. Επισης ριχνε ζωντανα βακτηρια να ενισχυσεις τη βιολογια σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas_tim 23 Ιανουαρίου 2011 Author #19 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Aνεβασε σταδιακα το pH γυρω στο 6,2 με 6,5. Δεν υπαρχει λογος να ειναι τοσο χαμηλο. Επισης ριχνε ζωντανα βακτηρια να ενισχυσεις τη βιολογια σου βακτηρια βαζω καθε μηνα μια αμπουλα. το ph με ποιο τροπο θα το ανεβασω? και οταν λες σταδικα μου λες πωσ να μην κανω κανενα λαθος και τα χασω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 23 Ιανουαρίου 2011 #20 Share 23 Ιανουαρίου 2011 βακτηρια βαζω καθε μηνα μια αμπουλα. το ph με ποιο τροπο θα το ανεβασω? και οταν λες σταδικα μου λες πωσ να μην κανω κανενα λαθος και τα χασω? Αν έχεις καλή βιολογία δεν βρίσκω λόγο να μπαίνουν βακτήρια κάθε μήνα αλλά κακό δεν κάνεις. Το ph για να πέσει δεν πέφτει και χωρίς λόγο. Έχεις τύρφη; Βάζεις CO2; Έχεις μέσα ξερά φύλλα ή καινούρια ξύλα; Επίσης να υποθέσω πως έχεις ελάχιστα φυτά μέσα; Αν συμβαίνει κάτι από αυτά άλλαξέ το ή μείωσέ το. Επίσης μπορείς τις αλλαγές σου να τις κάνεις και 90% α/ο και 10% νερό βρύσης. Για την προσαρμογή των νέων δίσκων θα κάνεις ότι και με τα υπόλοιπα ψάρια, αλλά όταν είναι πολύ μεγάλες οι διαφορές στο νερό του παλιού ενυδρείου και του νέου πρέπει να κρατήσει πολύ ώρα. Τη σακούλα μέσα στο ενυδρείο και κάθε μισή ώρα προσθέτεις και μισό φλιτζάνι από δικό σου ενυδρείο. Κάντο αυτό ακόμα και για 3 ώρες ή και περισσότερο αν έχεις μεγάλες διαφορές όπως στο ph που αναφέρεις. Και αν έχεις και 3 μονάδες διαφορά στο ph φαντάζομαι θα θέλει και πάνω από μέρα η προσαρμογή και πιο αραιές προσθήκες νερού στη σακούλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
funkyfish 24 Ιανουαρίου 2011 #21 Share 24 Ιανουαρίου 2011 το ενυδρειο μου ειναι 300 λιτρα , ταιζω καθε μερα καρδια, Καλο θα ηταν να αρχισεις να ελλατωνεις λιγο την καρδια και να δινεις και λιγη ξηρα τροφη, flakes και bits... Υπαρχουν στο εμποριο πολυ αξιολογες τροφες. Μην ανυσηχεις εαν στην αρχη δεν τρωνε θα μαθουν σιγα σιγα.... εχω 9 δισκακια μονον, τωρα πηρα μια καινουργια Α/Ο και περιμενω να μου την φερουν για να αλλαξω την παλια, αλλαζω νερο καθε 20 μερες περιπου 70 λιτρα, Μια καλη λυση για να βρεις ποτε το νερο σου θελει αλλαγη ειναι αυτη... Να αρχισεις να κανεις τεστ μια φορα την εβδομαδα, πχ καθε Κυριακη. Τεστ PH, KH, GH, Νιτρικα και Αμμονια.(Προτεινω της API, εαν δεν εχεις.Ειναι λγο ακριβα αλλα πολυ ποιοτικα) Ετσι λοιπον την Κυριακη που το νερο θα θελει αλλαγη θα καταλαβεις στο περιπου ποσες μερες εμεινε καθαρο το νερο σου. Αυτο προϋποθετει να κρατας σταθερες τις ρουτινες ταισματος και τα δεδομενα του ενυδρειου. Πχ.. αμα οι δισκοι μεγαλωσουν, εαν αυξηθει ο αριθμος των ψαριων κλπ. Μολις βρεις αυτη την ρουτινα που θα σου δινει σταθερα καθαρο νερο μπορεις να αραιωσεις και τις μετρησεις σου σε μηνιαια βαση! και εχω φιλτρο τις eheim και εχω μεσα μακαρονι και κατι αστερακια που πειρα και μαλιστα πολυ ακριβα τα 15 νομιζω 30 ευρο και εχω 30 μεσα, ποιο μοντελο ειναι? δεν ξερω αν σε βοηθησα δεν τα ξερω και καλα αυτα εγω,τωρα σκευτομαι να ασχοληθω ποιο σοβαρα κ θελω help να κανω σωστη δουλεια. σκευτομαι να βαλω τωρα και uv να βαλω η οχι? Καποιοι εχουν βαλει εδω μεσα αν δεν κανω λαθος... αλλα εαν τηρεις τις ρουτινες σου και εχεις παντα καθαρο και μαλακο οξινο νερακι νομιζω οτι εισαι αρκετα καλυμενος... τωρα πιο συγκεκριμενα για την UV δεν μπορω να σου πω εγω... Εγω παντως δεν ειχα βαλει. και με αυτο στα ματια τουσ το εχω παρατιρισει οτι το εβγαζαν οταν εβαζα νερο απο το super αποιονισμενο γιατι μου ειχαν πει οτι ειναι καλο και αυτο αλλα τωρα το σταματισα, μπορειται να μου πειτε που οφειλεται ? και δεν εχω foto και μαλιστα με αυτο το ασπρο ειναι καθαρα τωρα. Σε αυτο με τα ματια, καποιος πιο σχετικος με θεματα υγειας ισως ξερει καλιτερα... Super Απιονισμενο τι ενοεις? Απο μπετονακι εμποριου? Δεν ειπες παραπανο οτι εβαζες μονο ΑΟ? Θα σου προτεινα να βαζεις σε ενα βαρελι 90% ΑΟ και 10% βρυσης... Ετσι θα ανεβασεις και λιγο το PH σου καθως πιστευω οτι 4.5 που λες οτι εχεις ειναι πολυ ακραιο και για δισκους εμποριου (εκτροφης) δεν χρειάζεται . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 24 Ιανουαρίου 2011 #22 Share 24 Ιανουαρίου 2011 Για την προσαρμογή των νέων δίσκων θα κάνεις ότι και με τα υπόλοιπα ψάρια, αλλά όταν είναι πολύ μεγάλες οι διαφορές στο νερό του παλιού ενυδρείου και του νέου πρέπει να κρατήσει πολύ ώρα. Τη σακούλα μέσα στο ενυδρείο και κάθε μισή ώρα προσθέτεις και μισό φλιτζάνι από δικό σου ενυδρείο. Κάντο αυτό ακόμα και για 3 ώρες ή και περισσότερο αν έχεις μεγάλες διαφορές όπως στο ph που αναφέρεις. Και αν έχεις και 3 μονάδες διαφορά στο ph φαντάζομαι θα θέλει και πάνω από μέρα η προσαρμογή και πιο αραιές προσθήκες νερού στη σακούλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeepas 25 Ιανουαρίου 2011 #23 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Προσωπικά είμαι αντίθετος με την πολύωρη προσαρμογή των ψαριών. Stressάρονται περισσότερο έτσι. Από την άλλη υπάρχει και το οσμοτικό σοκ σε μεγάλες διαφορές (προς τα κάτω). Καλύτερα (ΙΜΟ) ν' ανεβάσεις το ρΗ σου με την προσθήκη νερού βρύσης (περασμένου από προφίλτρα) έτσι ώστε να είσαι πιο κοντά στις συνθήκες των petshops. Αφού καταλήξεις με τα ψάρια σου, μετά μπορείς να το κατεβάσεις όσο θέλεις αλλά και πάλι όχι ακραία. Άλλωστε, για πόσο ακόμα θα βάζεις ψάρια? Ήδη έχεις (μόνο) 9 σε 300 λίτρα... Πιθανόν και να μην είναι απαγορευτικό αλλά σίγουρα είναι απαιτητικό. Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί δρόμοι. Ο καθένας επιλέγει αυτόν που μπορεί να υποστηρίξει. Τώρα για την διατροφή ...άλλαξέ την. Εσύ, κάνει να τρως κάθημερινά μόνο κρέας? Έχεις αναρωτηθεί αν θα παρουσιάσουν προβλήματα στο μέλλον? Πάντως θα πρέπει να είναι "τούμπανα". Για να μπορέσει κάποιος να αξιολογήσει την κατάσταση των ψαριών και του ενυδρείου χωρίς πλήρεις μετρήσεις και φωτο, χωρίς λεπτομερή περιγραφή των ρουτινων που ακολουθείς, χωρίς να ξέρουμε τι φίλτρανση έχεις, χωρίς να βλέπουμε τη διαμόρφωση της γυάλας κλπ. κλπ., είναι δύσκολο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 25 Ιανουαρίου 2011 #24 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Αν έχεις καλή βιολογία δεν βρίσκω λόγο να μπαίνουν βακτήρια κάθε μήνα αλλά κακό δεν κάνεις. με ph 4.6 περίπου δεν μπορείς να έχεις πολύ καλή βιολογία....ακόμα και για τα βακτήρια είναι πολύ χαμηλό το ph αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
savvas_tim 25 Ιανουαρίου 2011 Author #25 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Μεσα εχω λιγα φυτα τωρα αρχισα να βαζω και ξυλα οχι πολλα αλλα τρεις ριζες μονο, και σκευτομαι να βαλω και co2 για τα φυτα που μοθ λενε να μην βαλω κιολας δεν χρειαζεται γιατι ειναι πολυ απλα τα φυτα, θελω να βαλω και UV να βαλω η οχι εσεις τι μου λετε? και κατι ακομα μεσα εχω μονο δισκους να βαλω και τιποτα αλλο η οχι οπως γλυπτες και γατοψαρα αν τα λεω καλα γιατι μου λενε καλο ειναι πως οχι γιατι θα τα ενωχλουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος