Jump to content

Ιδανικό ύψος φωτισμού

dsidir

Recommended Posts

Καλησπέρα, μια απλή αλλά ουσιαστική ερώτηση.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το ιδανικό ύψος που πρέπει να τοποθετηθεί ένα φωτιστικό πάνω από το ενυδρείο?

Π.χ. Κατασκεύασα ένα φωτιστικό με 6 λάμπες τ5 39watt και το ύψος που μπορώ να το τοποθετήσω είναι περίπου 15 πόντους πάνω από το ενυδρείο. Πιο κάτω έχω πρόβλημα με το skimmer. Είναι οκ λέτε ή να προβώ σε καμιά πατέντα ?

15 πόντους είναι ένα καλό ύψος.Τι ύψος έχει το ενυδρείο σου?

Μια χαρά θα είσαι φίλος.

Απο τα λίγα που ξέρω τα φωτιστικά T5 έχουν απόδοση μέχρι τους 50-60εκ.

Οπότε αν υποθέσουμε ότι έχεις ενυδρείο με ύψος 50εκ τότε το να βάλεις το φωτιστικό 15εκ πάνω απο το ενυδρείο είναι μια χαρά. Μια χαρά με την έννοια ότι το φως θα έχει ένταση και στο πυθμένα του ενυδρείου.

Αν έχεις DSB τότε ακόμα καλύτερο γιατί μικραίνει η απόσταση.

Σωστά δεν τα λέω κ.Θαλασσινοί? :D

Με την ευκαιρία του ποστ Θέλω να ρωτήσω...

Χειμώνα καλοκαίρι την ίδια απόσταση πρέπει να έχουμε ή Λιγο μακριά Λιγο κοντά για προσομοίωση Χειμώνα καλοκαίρι

Με την ευκαιρία του ποστ Θέλω να ρωτήσω...

Χειμώνα καλοκαίρι την ίδια απόσταση πρέπει να έχουμε ή Λιγο μακριά Λιγο κοντά για προσομοίωση Χειμώνα καλοκαίρι

Αν και υπάρχει τύπος που μπορεί ακόμα και ανα μέρα να σου δείχνει την διαφορά έντασης χειμώνα-καλοκαίρι νομίζω ότι δεν αξίζει.Αυτό που σίγουρα αξίζει είναι η ημερήσιες αλλαγές σε ένταση που προσομοιώνουν μέρα-νύχτα-συννεφιά-καταιγίδα κτλ.Υπάρχουν τέτοιοι κοντρόλερς στην αγορά η οποίοι έχουν και δικά τους προγράμματα αλλά μπορείς να φτιάξεις και τα δικά σου.

Έγινε επεξεργασία - salamander

Αν και υπάρχει τύπος που μπορεί ακόμα και ανα μέρα να σου δείχνει την διαφορά έντασης χειμώνα-καλοκαίρι νομίζω ότι δεν αξίζει.Αυτό που σίγουρα αξίζει είναι η ημερήσιες αλλαγές σε ένταση που προσομοιώνουν μέρα-νύχτα-συννεφιά-καταιγίδα κτλ.Υπάρχουν τέτοιοι κοντρόλερς στην αγορά η οποίοι έχουν και δικά τους προγράμματα αλλά μπορείς να φτιάξεις και τα δικά σου.

Η επόμενη ανάβαθμιση μου προς τα τέλη του μήνα!!!

Μιας και υπαρχει το ποστ να μην κανω αλλο.

Εχετε καμια ιδεα για ενα diy φωτιστικο 6χ39 που να μην μου παει ο κουκος αηδονι και να ειναι και εμφανισιμο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...