dsidir 22 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 22 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα, μια απλή αλλά ουσιαστική ερώτηση. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το ιδανικό ύψος που πρέπει να τοποθετηθεί ένα φωτιστικό πάνω από το ενυδρείο? Π.χ. Κατασκεύασα ένα φωτιστικό με 6 λάμπες τ5 39watt και το ύψος που μπορώ να το τοποθετήσω είναι περίπου 15 πόντους πάνω από το ενυδρείο. Πιο κάτω έχω πρόβλημα με το skimmer. Είναι οκ λέτε ή να προβώ σε καμιά πατέντα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 22 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 22 Ιανουαρίου 2011 15 πόντους είναι ένα καλό ύψος.Τι ύψος έχει το ενυδρείο σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 22 Ιανουαρίου 2011 Author #3 Share 22 Ιανουαρίου 2011 περίπου 50-51 πόντους Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 22 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 22 Ιανουαρίου 2011 Μια χαρά θα είσαι φίλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 22 Ιανουαρίου 2011 Author #5 Share 22 Ιανουαρίου 2011 THANKS A LOT Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 22 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 22 Ιανουαρίου 2011 Απο τα λίγα που ξέρω τα φωτιστικά T5 έχουν απόδοση μέχρι τους 50-60εκ. Οπότε αν υποθέσουμε ότι έχεις ενυδρείο με ύψος 50εκ τότε το να βάλεις το φωτιστικό 15εκ πάνω απο το ενυδρείο είναι μια χαρά. Μια χαρά με την έννοια ότι το φως θα έχει ένταση και στο πυθμένα του ενυδρείου. Αν έχεις DSB τότε ακόμα καλύτερο γιατί μικραίνει η απόσταση. Σωστά δεν τα λέω κ.Θαλασσινοί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 23 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Με την ευκαιρία του ποστ Θέλω να ρωτήσω... Χειμώνα καλοκαίρι την ίδια απόσταση πρέπει να έχουμε ή Λιγο μακριά Λιγο κοντά για προσομοίωση Χειμώνα καλοκαίρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 23 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 23 Ιανουαρίου 2011 (edited) Με την ευκαιρία του ποστ Θέλω να ρωτήσω... Χειμώνα καλοκαίρι την ίδια απόσταση πρέπει να έχουμε ή Λιγο μακριά Λιγο κοντά για προσομοίωση Χειμώνα καλοκαίρι Αν και υπάρχει τύπος που μπορεί ακόμα και ανα μέρα να σου δείχνει την διαφορά έντασης χειμώνα-καλοκαίρι νομίζω ότι δεν αξίζει.Αυτό που σίγουρα αξίζει είναι η ημερήσιες αλλαγές σε ένταση που προσομοιώνουν μέρα-νύχτα-συννεφιά-καταιγίδα κτλ.Υπάρχουν τέτοιοι κοντρόλερς στην αγορά η οποίοι έχουν και δικά τους προγράμματα αλλά μπορείς να φτιάξεις και τα δικά σου. Έγινε επεξεργασία 23 Ιανουαρίου 2011 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 23 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Αν και υπάρχει τύπος που μπορεί ακόμα και ανα μέρα να σου δείχνει την διαφορά έντασης χειμώνα-καλοκαίρι νομίζω ότι δεν αξίζει.Αυτό που σίγουρα αξίζει είναι η ημερήσιες αλλαγές σε ένταση που προσομοιώνουν μέρα-νύχτα-συννεφιά-καταιγίδα κτλ.Υπάρχουν τέτοιοι κοντρόλερς στην αγορά η οποίοι έχουν και δικά τους προγράμματα αλλά μπορείς να φτιάξεις και τα δικά σου. Η επόμενη ανάβαθμιση μου προς τα τέλη του μήνα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 23 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 23 Ιανουαρίου 2011 Μιας και υπαρχει το ποστ να μην κανω αλλο. Εχετε καμια ιδεα για ενα diy φωτιστικο 6χ39 που να μην μου παει ο κουκος αηδονι και να ειναι και εμφανισιμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος