Jump to content

Στρώσιμο Ενυδρείου 112lit

sotsoul1

Recommended Posts

Καλησπέρα...αποφάσισα και εγώ να βάλω αφρικανές! :thumbup:

Έστησα το Ενυδρείο μου με

Φίλτρο Εξωτερικό ΗW-302....1000l/h έχω και το εσωτερικό της μάνας του (Juwel)

80x35x40

10kg Αραγωνίτη

20kg Πέτρες ασβεστολιθικές

1 Anoubia μικρή

3 Βαλισνεριες

Το έχω 1εβδομάδα και τρέχει με το Juwel και 2μέρες με το εξωτερικό. Δεν έχω βάλει Αμμωνία, είχα ρίξει τροφή μέσα από τις πρώτες μέρες να ξεκινήσει η αποσύνθεση της τροφής και κατα επεκταση το στρώσιμο του ενυδρείου! Βακτήρια έριξα πριν 2 μέρες που έβαλα το εξωτερικό φίλτρο Έκανα μετρήσεις για

ΝΗ3/NH4:0

NO2:0

PH: θα πάρω αύριο test να το μετρήσω

GΗ&KH: Έχω test της API αλλα δεν καταλαβαίνω τον πινακα και θα ήθελα μια βοήθεια Το KH αλλάζει χρώμα στις 8 σταγόνες και το GΗ στις 12. :P

Πήγα φαρμακείο να πάρω αμμωνία αφού είδα ότι οι μετρήσεις μου δείχνουν 0 και μου έδωσαν ένα υγρό διάλειμμα αμμωνίας αρκετά αραιωμένο όπςως μου είπαν!!

Να το ρίξω στο νερό; σε τι ποσότητα; :thumbup:

Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη :bowdown:

Eυχαριστώ

Έγινε επεξεργασία - sotsoul1

Φίλτρο Εξωτερικό ΗW-302....1000l/η έχω και το εσωτερικό της μάνας του (Juwel)

80x35x40 10kg

Αραγωνίτη 20kg

Πέτρες ασβεστολιθικές

1 Anoubia μικρή

3 Βαλισνεριες

Το έχω 1εβδομάδα και τρέχει με το Juwel και 2μέρες με το εξωτερικό. Δεν έχω βάλει Αμμωνία, είχα ρίξει τροφή μέσα από τις πρώτες μέρες να ξεκινήσει η αποσύνθεση της τροφής και κατα επεκταση το στρώσιμο του ενυδρείου! Βακτήρια έριξα πριν 2 μέρες που έβαλα το εξωτερικό φίλτρο Έκανα μετρήσεις για

GΗ&KH: Έχω test της API αλλα δεν καταλαβαίνω τον πινακα και θα ήθελα μια βοήθεια Το KH αλλάζει χρώμα στις 8 σταγόνες και το GΗ στις 12. :P

Πήγα φαρμακείο να πάρω αμμωνία αφού είδα ότι οι μετρήσεις μου δείχνουν 0 και μου έδωσαν ένα υγρό διάλειμμα αμμωνίας αρκετά αραιωμένο όπςως μου είπαν!!

Να το ρίξω στο νερό; σε τι ποσότητα; :thumbup:

Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη :bowdown:

Eυχαριστώ

Καλώς ήλθες ,Αγαπητέ φίλε στην Αφρική.Καταρχήν ΜΗΝ ρίξεις Αμμωνία στο ενυδρείο σου.

Εφόσον ρίχνεις τροφή συνέχισε με λίγη τροφή.΄Όταν λες βακτηρίδια πιο προιόν εννοείς;

Επίσης εφόσον γράφεις οτι το kh αλλάζει στο 8 έχεις KH 8 και 12 GH.

Θέλω να μας πεις πιό juwel έχεις ακριβώς και ποιά ψάρια σκέφτεσαι να βάλεις ;

Να σε παρακαλέσω να μας δώσεις και λίγες φωτογραφίες

Και πάλι καλώς ήλθες και ο,τι θέλεις η Αφρική θα βοηθήσει :hysterical:

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Καλος σας βρήκα :P

To ενυδρείο ειναι το Rekord 110

Χρησιμοποιησα για βακτήρια το STREE ZYME+ της API

Σκεφτομαι να βάλω Daffodil αν και θα ήθελα τα Αuratus :thumbup:

Να προσθέτω κάθε μέρα τροφή;

Γιατί όχι αμμωνία;

Φώτος ελπίζω προσεχώς :thumbup:

Καλος σας βρήκα :P

To ενυδρείο ειναι το Rekord 110

Χρησιμοποιησα για βακτήρια το STREE ZYME+ της API

Σκεφτομαι να βάλω Daffodil αν και θα ήθελα τα Αuratus :thumbup:

Να προσθέτω κάθε μέρα τροφή;

Γιατί όχι αμμωνία;

Φώτος ελπίζω προσεχώς :bowdown:

Δεν υποστηρίζουμε την χρήση χημικής Αμμωνίας για στρώσιμο εφόσονν υπάρχουν άλλα πιο σοβαρά υλίκά όπως το stress zyme που ανάφερες ή το bionitrivec ή το safe start ή μπόλι από κάποιο φίλο χομπίστα.

Να σου πώ οτι τα Auratus δεν τα προτιμώ για το ενυδρείο σου γιατί θα τούς είναι μικρό ,τα daffodil πιστεύω τοι θα ταιριάσουν πολύ καλύτερα.

Κοίτα εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50588

Επίσης χαρά μας να έλθεις μια Τετάρτη εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50020 να τα πούμε και από κοντά με ενα καφέ ή ενα ποτό

:thumbup:

Πρώτη φορά ανεβάζς video...ελπίζω να παίζει

th_V110117_192231.jpg

Ελπίζω να καταφέρω να ερθω την τεταρτη

Το εχω δει το τόπικ του Δία...έχω κάνει και πόστ :P

Αγαπητέ καλώς ήλθες στην Αφρική! :P

Δεν ξερω αν καταλαβα καλά αλλα ετσι οπως είδα το ενυδρείο σου στο βίντεο εχω την εντυπωση οτι το έχεις εχεις βάλει μπροστά την πλάτυ του ενυδρείου....το φιλτρο το εσωτερικό οπως κοιτάζεις θα έπρεπε να είναι πίσω δεξιά!Μηπως κάνω λάθος??? :thumbup:

Δεν χρησιμοποιούμε χημική αμμωνία στο στρώσιμο γιατί πολυ απλά είναι ανόργανη!!!

Αγαπητέ καλώς ήλθες στην Αφρική! :P

Δεν ξερω αν καταλαβα καλά αλλα ετσι οπως είδα το ενυδρείο σου στο βίντεο εχω την εντυπωση οτι το έχεις εχεις βάλει μπροστά την πλάτυ του ενυδρείου....το φιλτρο το εσωτερικό οπως κοιτάζεις θα έπρεπε να είναι πίσω δεξιά!Μηπως κάνω λάθος??? :thumbup:

Δεν χρησιμοποιούμε χημική αμμωνία στο στρώσιμο γιατί πολυ απλά είναι ανόργανη!!!

Γεια σου PRINCE :thumbup:

Το φιλτρο που φαίνετε, υπηρχε στην γωνία απέναντη! Το εβγαλα για να κανω περισσότερο χώρο και να βάλω ένα εξωτερικό.....και το έβαλα πρόχειρα εκεί (γιατί ειχα βάλει τις πέτρες από εκεί) για να τραβήξει τυχόν χημικές ουσίες που υπάρχουν απο τον καθάρισμό (πετρων, άμμου.κ.λ.π.).

Θα το βγάλω σύντομα τώρα που υπάρχει το εξωτερικό φίλτρο.

Γεια σου PRINCE :P

Το φιλτρο που φαίνετε, υπηρχε στην γωνία απέναντη! Το εβγαλα για να κανω περισσότερο χώρο και να βάλω ένα εξωτερικό.....και το έβαλα πρόχειρα εκεί (γιατί ειχα βάλει τις πέτρες από εκεί) για να τραβήξει τυχόν χημικές ουσίες που υπάρχουν απο τον καθάρισμό (πετρων, άμμου.κ.λ.π.).

Θα το βγάλω σύντομα τώρα που υπάρχει το εξωτερικό φίλτρο.

Λέω και εγώ δεν μπορεί.......τωρα εξηγούνται όλα :thumbup:

Εγω φίλε μου είμαι υπέρ των εσωτερικών μηχανικών φίλτρων με σφουγγάρια! Πιστεύω οτι κάνουν εξαιρετική δουλειά και το νερό κρυστάλλινο!Στο δικό μου ενυδρείο δεν το έβγαλα ποτέ και δεν το μετάνιωσα....είδικα οταν μου χάλασε το εξωτερικό μου φίλτρο Σαββάτο βράδυ(εγώ εφταιγα βεβαια) και έπρεπε να περιμένω μεχρι Δευτέρα για να πάρω ανταλακτικό!

Εύχομαι καλή συνέχεια και να μας ενημερώνεις!Θα χαρώ πολύ να σε δω την Τετάρτη οπως σου είπε και ο Κυριος Σωκράτης!

:thumbup:

Έκαναν την εμφανιση τους μερικά σαλιγκαράκια :D

Tί να τα κάνω; Nα τα αφήσω για τις κιχλήδες?

Έκαναν την εμφανιση τους μερικά σαλιγκαράκια :D

Tί να τα κάνω; Nα τα αφήσω για τις κιχλήδες?

Οι κιχλίδες δεν πρόκειται να τα φάνε.

:ninja:

Οποτε θα τα βγάλω πριν πολλαπλασιαστούν και δεν τα προλαβαίνω μετά

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω ποστ του Χρήστου, έχει πολύ ενδιαφέρον

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=146063

:D

Τελικά εχτές για daffodil πήγα στο κατάστημα και πήρα leleupi :bowdown:

Μου έκαναν εντύπωση από κοντά, ομολογώ πως οι φωτογραφίες που είχα δει τα αδικούνε...και έτσι δεν μπόρεσα να αντισταθώ!

Πήρα 4 μήπως και βγάλω κανένα ζευγάρι!!

Θυμήθηκα ότι μου τα είχε προτείνει και ο Prince προχτές στο meeting όπου πέρασα πολύ ωραία και έμαθα αρκετά πράγματα που αγνοούσα :D

Τα έκανα 2 ώρες προσαρμογή μέχρι να τα βάλω μέσα! Σήμερα τους έβαλα και λίγη τροφή...πριν λίγο έκανα και μετρήσεις

PH: 8,2

GΗ&KH:12&8

Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες

P110127_223750.jpg

P110127_223949.jpg

P110128_213008.jpg

P110127_224431.jpg

Αυτά ειναι καρφωμένα εκεί την περισσότερη ώρα οταν δεν είμαι κοντά στο ενυδρείο...και όταν πλησιάζω κολυμπάνε σε όλο το μήκος.

P110128_212936.jpg

Αυτό που παρατήρησα είναι οτι κολυμπανε στα χαμηλά στρώματα του ενυδρείου, λιγο πάνω άπο την άμμο...στις πάνω πέτρες δεν τα έχω δει καθόλου!

Σκάβουν κάτω από τις πέτρες, πέφτει αρκετό κυνήγι ώρες ώρες όταν συναντιούνται, και όταν πλησιάζω δεν με φοβούνται και μπορώ να τα χαζεύω :ninja:

Πανέμορφο ψάρι που είχα την χαρά να διατηρήσω για κάποια χρόνια. Θα σου πω κάποια πράγματα από την εμπειρία μου.

Είναι ψάρι αρκετά επιθετικό, δεν αστειεύεται. Να έχεις τον νου σου αν κάποιο ψάρι δεις στις πάνω γωνίες του ενυδρείου είναι αδύναμος αρσενικός και πρέπει να βγει από το ενυδρείο. Για να μπει σε κοινωνικό στήσιμο με άλλους συγκατοίκους, θα πρέπει το ενυδρείο να έχει μήκος και οι συγκάτοικοι να είναι εξίσου επιθετικοί για να αντέξουν.

Δεν θα τα δεις να κολυμπάνε στα μεσαία και ανώτερα στρώματα. Κινούνται στον βυθό και σκάβουν πολύ κάτω από τις πέτρες όπου δημιουργούν τις φωλιές τους.

Πολύ όμορφα ζωντανά που θα χαρείς σίγουρα. Τα μάτια σου 14 όμως ίσως χρειαστεί να επέμβεις για να γλιτώσεις τα πιο αδύναμα.

:ninja: to Africa :D

πολυ ωραια τα ψαρακια σου μπραβο μου αρεσουν. :bowdown:

δεν εχω ασχοληθει ποτε με κιχλιδες αφρικης και δεν ξερω και πολλα .μονο με φυτεμενα ενυδρεια.στο επομενο ρεκτιφιε που θα κανω στο ενυδρειο θα το κανω αφρικανικο

Πανέμορφο ψάρι που είχα την χαρά να διατηρήσω για κάποια χρόνια. Θα σου πω κάποια πράγματα από την εμπειρία μου.

Είναι ψάρι αρκετά επιθετικό, δεν αστειεύεται. Να έχεις τον νου σου αν κάποιο ψάρι δεις στις πάνω γωνίες του ενυδρείου είναι αδύναμος αρσενικός και πρέπει να βγει από το ενυδρείο. Για να μπει σε κοινωνικό στήσιμο με άλλους συγκατοίκους, θα πρέπει το ενυδρείο να έχει μήκος και οι συγκάτοικοι να είναι εξίσου επιθετικοί για να αντέξουν.

Δεν θα τα δεις να κολυμπάνε στα μεσαία και ανώτερα στρώματα. Κινούνται στον βυθό και σκάβουν πολύ κάτω από τις πέτρες όπου δημιουργούν τις φωλιές τους.

Πολύ όμορφα ζωντανά που θα χαρείς σίγουρα. Τα μάτια σου 14 όμως ίσως χρειαστεί να επέμβεις για να γλιτώσεις τα πιο αδύναμα.

θα χρειαστώ τα φώτα σου σίγουρα :ninja:

Αυτα τα 2 κολλάνε αρκετή ώρα στο τζάμι, τα έχει στριμώξει το 3ο που τα επιβλέπει λες και φυλάει ολο το βουνό με τις πέτρες.....ενώ το 4ο ειναι απο την αλλη μεριά απο τις πέτρες και περιφέρετε μπενοβγαίνοντας στιις σπηλιές!

:ninja: to Africa :D

πολυ ωραια τα ψαρακια σου μπραβο μου αρεσουν. :bowdown:

δεν εχω ασχοληθει ποτε με κιχλιδες αφρικης και δεν ξερω και πολλα .μονο με φυτεμενα ενυδρεια.στο επομενο ρεκτιφιε που θα κανω στο ενυδρειο θα το κανω αφρικανικο

thx.. :bowdown:

και εγώ φυτεμένο είχα και είπα να αλλάξω :P

Καιρο είχαμε να δουμε αυτους τους μυστηριους πορτοκαλί τυπους σε ενυδρείο! :D

Θελει λιγακι προσοχη με την επιθετικότητα και υπομονη γενικα! Να σε ρωτησω μαλλον παραλείψαμε κατα την συζητηση μας το μηκος του ενυδρειου?

Έγινε επεξεργασία - PRINCE

Φίλτρο Εξωτερικό ΗW-302....1000l/h έχω και το εσωτερικό της μάνας του (Juwel)

80x35x40

10kg Αραγωνίτη

20kg Πέτρες ασβεστολιθικές

1 Anoubia μικρή

3 Βαλισνεριες

GΗ&KH: Έχω test της API αλλα δεν καταλαβαίνω τον πινακα και θα ήθελα μια βοήθεια Το KH αλλάζει χρώμα στις 8 σταγόνες και το GΗ στις 12. :)

Να το ρίξω στο νερό; σε τι ποσότητα; :D

Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη :)

Eυχαριστώ

Έγινε επεξεργασία - riperakias

Καιρο είχαμε να δουμε αυτους τους μυστηριους πορτοκαλί τυπους σε ενυδρείο! :)

Θελει λιγακι προσοχη με την επιθετικότητα και υπομονη γενικα! Να σε ρωτησω μαλλον παραλείψαμε κατα την συζητηση μας το μηκος του ενυδρειου?

Ειπαμε πολλά και δεν θυμάμαι :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...