BiggBilly 21 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Αφου έκανα μια 50% αλλαγή νερού τα νιτρικά κατέβηκαν στο ~10mg/l. Της τελευταίες τρεις μέρες έκανα καθημερινά 20% αλλαγή νερού να τα κατεβάσω κι άλλο, μάταια όμως. Σήμερα εκανα μέτριση στο νερό βρύσης και ήταν κάτω απο 10mg/l. Πριν βάλω το καινούργειο νερό με το αλάτι στο ενυδρείο σκέφτηκα να το μετρίσω κι αυτό μήπως φταίει το αλάτι. Βγήκε ακριβώς το ίδιο με το νερό του ενυδρείου. Οπότε μάλλον η ποσότητα νιτρικού άλας που διαβάζω προέρχεται περισσότερο απο το αλάτι. Ισχύει κάτι τέτοιο, γίνεται? Χρησιμοποιώ την RedSea με αλατότητα νερού 1.025. Δεν έχω αμμωνία και νιτρώδες στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 21 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Σήμερα εκανα μέτριση στο νερό βρύσης και ήταν κάτω απο 10mg/l. Πριν βάλω το καινούργειο νερό με το αλάτι στο ενυδρείο σκέφτηκα να το μετρίσω κι αυτό μήπως φταίει το αλάτι. Βγήκε ακριβώς το ίδιο με το νερό του ενυδρείου. Οπότε μάλλον η ποσότητα νιτρικού άλας που διαβάζω προέρχεται περισσότερο απο το αλάτι. Ισχύει κάτι τέτοιο, γίνεται? (Δεν υπάρχει περίπτωση) Χρησιμοποιώ την RedSea με αλατότητα νερού 1.025. Δεν έχω αμμωνία και νιτρώδες στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 21 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Με τι τεστ μετράς?Είσαι σίγουρος ότι μετράς σωστά ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 21 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Κάνε ένα τεστ στο... τεστ σου μήπως και δεν είναι αξιόπιστο ή έχει λήξει. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες των τεστ να βγαίνουν ζούφιες κάποιες παρτίδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 21 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Αν επιβεβαιώσεις ότι το τεστ μετράει σωστά θα σου πρότεινα να δεις το συντομότερο για μία όσμωση. Δεν είναι και ότι καλύτερο να ξεκινάς με νιτρικά 10 από χέρι σε θαλασσινό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 21 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 21 Ιανουαρίου 2011 (edited) Δυστηχώς το τεστ που χρησιμοποιώ έχει αρκετά μεγάλα διαστήματα με αποτέλεσμα να μη έχω μια σίγουρη μέτριση. Για παράδειγμα το νερό του ενυδρείου βγάζει ένα σκουρο κίτρινο προς το δεύτερο χρώμα που είναι λαχανί. Δηλαδή κάτι μεταξύ 0-10mg/l... τρέχα γύρευε Την Δευτέρα ένα 50% αλλαγή νερού, Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή έκανα 20-30% κάθε μέρα. Το χρώμα έχει παραμείνει ίδιο. Έχω βγάλει το συμπέρασμα πως μάλλον αυτό το "κίτρινο" είναι το κίτρινο που εννοεί το δείγμα του τεστ. Δεν είμαι ευχαριστημένος με τα συγκεκριμένα τεστ της Sera. Ειδικά του NO3, pH... Το άσχημο είναι και να θέλω να πάρω κάποιο άλλο τέστ, πιο συγκεκριμένα για τα Salifert μιλάω πρέπει να κάνω υπομονή γιατί απο ότι έχω καταλάβει υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια τους αυτές της μέρες. Έγινε επεξεργασία 21 Ιανουαρίου 2011 - BiggBilly Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 21 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Δυστηχώς το τεστ που χρησιμοποιώ έχει αρκετά μεγάλα διαστήματα με αποτέλεσμα να μη έχω μια σίγουρη μέτριση. Για παράδειγμα το νερό του ενυδρείου βγάζει ένα σκουρο κίτρινο προς το δεύτερο χρώμα που είναι λαχανί. Δηλαδή κάτι μεταξύ 0-10mg/l... τρέχα γύρευε Την Δευτέρα ένα 50% αλλαγή νερού, Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή έκανα 20-30% κάθε μέρα. Το χρώμα έχει παραμείνει ίδιο. Έχω βγάλει το συμπέρασμα πως μάλλον αυτό το "κίτρινο" είναι το κίτρινο που εννοεί το δείγμα του τεστ. Δεν είμαι ευχαριστημένος με τα συγκεκριμένα τεστ της Sera. Ειδικά του NO3, pH... Το άσχημο είναι και να θέλω να πάρω κάποιο άλλο τέστ, πιο συγκεκριμένα για τα Salifert μιλάω πρέπει να κάνω υπομονή γιατί απο ότι έχω καταλάβει υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια τους αυτές της μέρες. Εγώ έχω στα χέρια μου της Salifert και της Sera.Της Salifert τα ντρικα μου λένε 10,ενώ τις Sera μου λέει 25. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 21 Ιανουαρίου 2011 Author #8 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Εγώ έχω στα χέρια μου της Salifert και της Sera.Της Salifert τα ντρικα μου λένε 10,ενώ τις Sera μου λέει 25. Αυτό είναι τυχαίο ή το έχεις δει αρκετές φορές? Της Salifert έχει και low range για κάτω απο 10, σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 21 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Αυτό είναι τυχαίο ή το έχεις δει αρκετές φορές? Της Salifert έχει και low range για κάτω απο 10, σωστά? Τους δυο τελευταίους μήνες.Δηλαδή 8 φορές,4 μετρήσεις το μήνα.Ναι έχει και low range.Πάντως τα salifert τα εμπιστεύομαι πιο πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος