Jump to content

Ασθενια σε νεον τετρα

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Πριν κανα 2 μηνες ενα νεον τετρα μου αρχισε να ασπριζει στην ουρα ..

πααρααα πολυ γρηγορα επαθε φιν ροτ και δυστηχος πεθανε χωρις καλα καλα να καταλαβω τι εγινε !

Λεμε για ολη την ασθενια (απο εκδηλωση εως και θανατο )μεσα σε μια βδομαδα !

Τωρα δυστηχως εχουν εκδηλωσει τα ιδια περιπου χαρακτηριστηκα και αλλα 3 ..το ενα ειναι πολυ βαρια

το αλλο αν και δειχνει ασχημα ..ειναι μια χαρα ζωηρο και ...δειχνει ευτηχησμενο ..το αλλο ειναι στην αρχη ..αλλα δεν παει παρακατω και θα εξηγησω το γιατι !

Εφαγα τον κοσμο να βρω τι ασθενεια ειναι ...δεν βρηκα τιποτα μια φωτογραφια απο το site της jbl εδειχνε κατι

πολυ παρομοιο με το δικο μου και ελεγε για βακτηριακη ασθενεια ...ξεκινησα αντιστοιχη θεραπεια λοιπον

το αποτελεσμα ειναι οτι ΔΕΝ παρατηρησα καμοια αξιολογη καλητερευση στα αρρωστα ψαρια !

ΟΜΩΣ και ειναι ζωντανα (δεν πεθανανε μεσα σε μια βδομαδα ) και τα υγειη ...εξακολουθουν να ειναι υγειη !

Δωστε ενα χερι παιδια ...δεν ειναι και το καλητερο να κανω σουπα απο <<ζουμια>> το ενυδρειακη μου !

Παρακατω βαζω τις πληροφοριες του ενυδρειου

Ευχαριστω για την οποια βοηθεια απο τωρα!

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:100

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):ογκο δεν ξερω εχει ομως και κεραμικα και σφουγκαρι το μοτερ υποσχεται οτι γυρναει 450 λιτρα την ωρα

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):παει ενα χρονο που δουλευει το ενυδρειο

- Ψάρια (είδη και αριθμός):5 corrydoras και 8 (πλεον ) νεον τετρα και ...απειρα σαλιγγαρια απειρα ομως!

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):ταισμα 2 φορες την ημερα

μεχρι πριν κανα 2 μηνες προετημασια γινοτανε σε βαρελακι οπου γιρναγε με ενα φιλτρακι 2 με 3 μερες

με τιρφη και φυσικα αντιχλωριο (τωρα εχω φιλτρο νερου οπωτε παρακαμπτω την προετημασια με αντιχλωρια η τριφη μετακομισε στο φιλτρο του ενυδρειου αλλα σε μικροτερη ποσοτητα για ανα αποφυγω τις μεταβολες)

αλλαγη καθε 2 με 3 μερες 15 λιτρα νερου (το καλοκαιρι δυστηχως εκατσε χωρις αλλαγη για απνω απο μηνα)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7

- KH:δεν ξερω δεν εχω μετρηση

- GH:δεν ξερω δεν εχω μετρηση

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):10 (προσεχω να μην ανεβαινουν πανω απο 20 ποτε ...μονο το καλοκαιρι που περασε που λεγαμε ποιο πανω χτυπησε 50 ...)

- Θερμοκρασία:26

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:Σερα

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:Νεον τετρα

- Ιστορικό Ψαριού:τα εχω ενα χρονο το πρωτο τους προβλημα-ασθενεια

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):

Εχει αποχρωματιστει και πρηστει ΠΟΛΥ η βαση της ουρας του ευδιαθετα τα 2 απο τα 3 ..το ενα που ειναι ποιο σοβαρα κρυβεται ολη μερα στα φυλλα κανονικη αναπνοη τρωνε καλα

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:εχω χασει ενα ακομα σε πολυ γρηγορο διαστημα

οπως περιεγραψα και ποιο πανω ...

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε: Αρχικα ektopur (οπως λενε οι οδηγειες ) αλλα εκτος του να μου διαλυσει

το κερατοφυλλο και να κανει καλη ζημια στις valisneries δεν εκανε τιποτα αλλο

μετα Bakctopur οπου δειχνει να παγωσε την εξελιξη της ασθενεια αλλα δεν βλεπω αποθεραπεια

-Δοσολογία:22 σταγωνες ανα 20 λιτρα

-Χρόνος Χρήσης:ακολουθω τις οδηγειες 1η δοση μια μερα αναπαυλα τριτη μερα 2η δοση ...περιμενω στο συνολο 7 μερες ..μετα ανθρακα ! Εχω κανει την θεραπεια 4 φορες

-Αναλυτική περιγραφή:Το προβλημα μου ειναι ναι μεν δεινω ζωη ετσι στα ψαρια αλλα δεν βλεπω να ειναι σωστο να ζουνε με ΜΟΝΙΜΗ θεραπεια ....

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

post-18440-1295619568_thumb.jpg

post-18440-1295619589_thumb.jpg

post-18440-1295619601_thumb.jpg

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Γενικα οτι εχω κανει τωρα εχει ακολουθησει την νοοτροποια οτι λεμε για βακτηριακη ασθενια ...και μαλλον πολυ ησχηρη !!

Δεν ξερω ..το ektopur ειναι γενικη χρησης φαρμακο οπου καληπτει (λεει ) σχεδον ολες τις ασθενιες και βακτηριακης αλλα και μυκητιακης προελευσης ...εκει δεν προσξα να εγινε τιποτα ...

Μονο το baktopur σταματησε την αναπτυξη της αρρωστιας ..αλλα για αναρρωση ...δεν γινεται λογος

Δωστε ενα χερακι βρε παιδια !!!

Καλησπερα το sera ectopur ειναι για την πρόληψη και την θεραπεία εξωπαράσιτων δεν είναι αυτουσιο φάρμακο αλλά επιπρόσθετο,οποτε και δεν θα εβλεπες αποτελεσματα.Θα προτεινα να επαναλαβεις τη θεραπεια με bactopur παράλληλα με ectopur.

Δωσε μας Link απο το site της JBL που αναγράφεις παραπάνω.

Αααα π με τσιμπησες να λεω μπουρδες ...to ectopur οπως το λες ειναι και εχω κανει μια η 2 φορες την θεραπεια

σε συνδιασμο και ..... τζιφος ηθελα να γραψω omnipur

http://www.sera.de/gr/produkte/suesswasser...-omnipur-s.html

Sorry mea culpa

Το λινκ της jbl ειναι το παρακατω

http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpict...amp;GalleryId=2

στην μεση περιπου της σελιδας (ειναι μεγαλη σελιδα) εχει ενα τετρα που ειναι ολοιδο το προβλημα του με το δικο

μου ...πολυ καλη φωτογραφια !

το αναφερει ως Bacterial infection ..

Any ideas ? :P

Ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου θα το δοκιμασω !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...