Jump to content

Σκουλίκια νύχτας..

patrik

Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ την νύχτα που σβήνουν τα φώτα του ενυδρείου να βγαίνουν καμια δεκαριά σκουλίκια διαφόρου μεγέθους και να κάνουν βόλτες στο ενυδρείο. Μοιάζουν πολύ με τα σκουλίκια δολώματος(για όσους ασχολούνται με το ψάρεμα) που λέγονται ακροβάτες.. Επίσης ψόφησε ένα ψαράκι που είχα πάρει αυτές τις μέρες και όταν το έβγαλα παρατήρησα ότι δεν είχε τα μάτια του. Οι τιμές του νερού μου είναι κανονικές.. Λέτε να παίζουν κάποιο ρόλο τα σκουλίκια?? Σας παραθέτω φωτογραφίες..

20012011061.jpg

20012011062.jpg

20012011063.jpg

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι τα σκουλίκια κάνουν πολύ καλό στο ενυδρείο εκτός βέβαια άν φτάσουν σε επικίνδυνο μέγεθος που να μπορούν να απειλήσουν ψάρια...ανακατέβουν το υπόστρωμα, καθαρίζουν τις περιτές τροφές και τους νεκρούς οργανισμούς κτλ... :P

Όντως τα σκουλήκια μοιάζουν με Ακροβάτη. Νομίζω όμως ότι ο ακροβάτης είναι εισαγώμενο δόλωμα. Τωρα πως βρέθηκαν εκεί τι να πω... Πάντως τσιμπάει αρκετά αν είναι Ακροβάτης, έχει τέσσερα ωραιότατα μαύρα δοντάκια.

Ναι το γνωρίζω καλά ότι τσιμπάει και για αυτό ανυσηχώ μην απειλούνται τα ψάρια μου!! Επίσης ένα ακόμη ψαράκι ανασαίνει πολύ γρήγορα και έχει κάτσει στον πάτο και είναι στρεσαρισμένο! Δεν βλέπω βέβαια κανένα σημάδι πάνω στο σώμα του. Αύριο θα κάνω την συνηθισμένη αλλαγή νερού και βλέπουμε.. Όμως για τα σκουλίκια συνεχίζω και ανυσηχώ γιατί οι μετρήσεις του νερού είναι μια χαρά..

Εγώ προτείνω να τα βγάλεις σήμερα το βράδυ και να πας για ένα βραδυνό ψαρεματάκι για Λαυράκι :P

Εγώ προτείνω να τα βγάλεις σήμερα το βράδυ και να πας για ένα βραδυνό ψαρεματάκι για Λαυράκι :P

:thumbup::thumbup: Και εγώ αυτό σκεφτόμουν να κάνω!!! χαχαχα

Αν μπορείς να το βγάλεις, βγάλε το. Σε 2 με 3 χρόνια θα έχει γίνει πολύ μεγάλο και επικίνδυνο για τα ψάρια.

(Μονο απο θεμα ανατομιας του σκωληκα)Τα σκουληκια ως επ το πλειστον αναφερονται ως παρασιτικα ζωα.Ως εκ τουτου τρεφονται μεσω του ξενιστη στον οποίο παρασιτούν.Εξελικτικα λοιπον η προσληψη τροφης τους ειναι πιο "ευκολη" αποτι στα υπολοιπα εντομα.Τα περισσοτερα ειδη σκουληκιών φέρουν στο μπροστινο μέρος μυζητήρες(πιο σπάνια και στόμα) οι οποίοι σε μερικά είδη συνοδεύονται απο άγκιστρα.Ως συμπέρασμα αυτού τα σκουλήκια δεν έχουν δόντια έχουν αγκιστρα.Ακόμη προσοχή διότι ορισμένα είδη χρησιμοποιούν ψάρια γλυκέων υδάτων ως 2ο ξενιστή.Θα συνιστούσα προσωπικά προσοχή με τα σκουλήκια και κατα την δικη σου κριση αφαίρεση τους.

Πως να τα αφαιρέσω?? Με το χέρι ένα ένα?? Είναι μικρά προς το παρών και επίσης βγαίνουν μόνο το βράδυ και όχι κάθε βραδυ..

Και εγώ θα σου πρότεινα να τα βγάλεις ένα ένα με μια τσιμπίδα και αν κρίνω από τις φωτό δεν είναι και τόσο μικρά. Επίσης βάλε σε ένα κουτάκι με λίγο θαλασσινό νερό και λίγη άμμο και ζουν μέχρι και 10-15 μέρες. Στείλτα μου Κατερίνη γιατί πάω για ψάρεμα κάθε εβδομάδα. Μια χαρά θα μου κάτσουν.

Έγινε επεξεργασία - dsidir

Θα παιδευτεις πολυ για να βγαλεις,και δεν προκειται να τα βγαλεις ολα με τη μια.

Tα συγκεκριμενα bristleworms ειναι ακακα κ δεν μεγαλωνουν τοσο πολυ.Υπαρχουν αλλα ειδη bristleworms που γινονται τεραστια(πανω απο μετρο)οπως επισης υπαρχουν bristleworms που τσιμπανε πολυ δυνατα αφηνοντας πληγες στο δερμα.Αυτα που εχεις ειναι τελειως ακακα,κανουν καταπληκτικοι δουλεια στο να καθαριζουν τον αραγωνιτη κ δεν υπαρχει πιθανοτητα να σου κανουν ζημια.Εγω εχω αυτα τα σκουλικακια εδω κ 2 χρονια στο ενυδρειο μου κ περαν του οτι δεν μεγαλωνουν παρα πανω απο μερικους ποντους.Αν επιμενεις στο να τα βγαλεις να ξερεις πως υπαρχουν κ θηρευτες για τα bristleworms αν δεν κανω λαθος τα arrowcrabs η τα boxer shrimps ειναι η λυση.

Έγινε επεξεργασία - Andreas kika

Και εγώ θα σου πρότεινα να τα βγάλεις ένα ένα με μια τσιμπίδα και αν κρίνω από τις φωτό δεν είναι και τόσο μικρά. Επίσης βάλε σε ένα κουτάκι με λίγο θαλασσινό νερό και λίγη άμμο και ζουν μέχρι και 10-15 μέρες. Στείλτα μου Κατερίνη γιατί πάω για ψάρεμα κάθε εβδομάδα. Μια χαρά θα μου κάτσουν.

:D:ninja: Τελικά αποφάσησα να μην τα πειράξω αφού κάνουν τόσο καλή δουλειά στο ενυδρείο... Πάντως αν βγούν πολλά θα σου στείλω να πας για κανα ψάρεμα..!! :bowdown:

.Αν επιμενεις στο να τα βγαλεις να ξερεις πως υπαρχουν κ θηρευτες για τα bristleworms αν δεν κανω λαθος τα arrowcrabs η τα boxer shrimps ειναι η λυση.

Εγω που εχω μια boxer το θεωρει ρισκο να τα βαλει με αυτα...αν και εχουν σταματησει οι μεγαλες βολτες απο τα σκουλικια ειναι η αληθεια...ισως να πρεπει να την αφησω λιγο πεινασμενη μπας και αναλαβει δραση..αλλα απο την αλλη τα σκουλικια κανουν πολυ καλη δουλεια για να θελω να τα ξεπαστρεψω οπως ειπε ο φιλος Ανδρεας...

• 11 months later...

Καλησπέρα σε όλους.. Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Είναι τα ίδια σκουλήκια και βγαίνουν μόνο το βράδυ. Εμένα μου φάγανε 4 ψάρια (τα χτυπάνε και τα σκοτώνουν γιατί έχουν δηλητήριο και μετά τα τρώνε σιγά σιγά). Άν έχεις κοράλλια μπορεί να σου τα φάνε και αυτά. Εγώ έβγαλα όλους τους βράχους έξω και τα έβγαλα ένα ένα με τσιμπιδάκι. Δεν έχουν βγεί όλα, αλλά πολλαπλασιάζονται συνέχεια. Άν έχεις ψαράκια όπως τα nemo που κοιμούνται στην επιφάνεια του ενυδρείου, τότε θα γλιτώσουν, άν όμως κάποια ψάρια μπαίνουν στους βράχους και κοιμούνται υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τα φάνε.

Ξέρει κανείς κάποια πατέντα για να βγούν, γιατί δεν γίνεται να βγάζω συνέχεια έξω τους βράχους?

Καλησπέρα σε όλους.. Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Είναι τα ίδια σκουλήκια και βγαίνουν μόνο το βράδυ. Εμένα μου φάγανε 4 ψάρια (τα χτυπάνε και τα σκοτώνουν γιατί έχουν δηλητήριο και μετά τα τρώνε σιγά σιγά). Άν έχεις κοράλλια μπορεί να σου τα φάνε και αυτά. Εγώ έβγαλα όλους τους βράχους έξω και τα έβγαλα ένα ένα με τσιμπιδάκι. Δεν έχουν βγεί όλα, αλλά πολλαπλασιάζονται συνέχεια. Άν έχεις ψαράκια όπως τα nemo που κοιμούνται στην επιφάνεια του ενυδρείου, τότε θα γλιτώσουν, άν όμως κάποια ψάρια μπαίνουν στους βράχους και κοιμούνται υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τα φάνε.

Ξέρει κανείς κάποια πατέντα για να βγούν, γιατί δεν γίνεται να βγάζω συνέχεια έξω τους βράχους?

Tα ειδες οταν χτυπησαν τα ψαρια και τα εφαγαν;Μηπως τα ψαρια ηταν ετοιμα να ψοφησουν η ηταν ηδη ψοφια οταν φαγωθηκαν;Τα σκουλικια αυτα ειναι πτωματοφαγα!

Καλησπέρα, είχα ένα μεγάλο μέσα γύρω στα 20 εκατοστά, ένα από τα ψάρια ήταν έτοιμο για να ψωφίσει και πήγαινε σιγά σιγά στον πάτο. Προφανώς βγάζουν κάποια οσμή την ώρα που ψωφάνε και δεν σου συζητάω για πότε βγήκε από τα βράχια για να το χτυπήσει. Εκείνη την ώρα πήρα απόχη και το έβγαλα. Το θέμα είναι ότι όλα τα ψάρια το προηγούμενο βράδυ ήταν μια χαρά (το τσεκάρω πολλές φορές μέσα στην ημέρα γιατί έχω ήδη φάει 2 μπάμ με τα ψάρια), και ξαφνικά το πρωί έγινε αυτό που σου λέω. Το θέμα μου είναι πώς θα βγάλω τα υπόλοιπα. Μήπως ξέρεις κανένα τρόπο?

Καλησπέρα, είχα ένα μεγάλο μέσα γύρω στα 20 εκατοστά, ένα από τα ψάρια ήταν έτοιμο για να ψωφίσει και πήγαινε σιγά σιγά στον πάτο. Προφανώς βγάζουν κάποια οσμή την ώρα που ψωφάνε και δεν σου συζητάω για πότε βγήκε από τα βράχια για να το χτυπήσει. Εκείνη την ώρα πήρα απόχη και το έβγαλα. Το θέμα είναι ότι όλα τα ψάρια το προηγούμενο βράδυ ήταν μια χαρά (το τσεκάρω πολλές φορές μέσα στην ημέρα γιατί έχω ήδη φάει 2 μπάμ με τα ψάρια), και ξαφνικά το πρωί έγινε αυτό που σου λέω. Το θέμα μου είναι πώς θα βγάλω τα υπόλοιπα. Μήπως ξέρεις κανένα τρόπο?

Αυτό ήταν το μεγάλο, και το άλλο είναι το μικρό που έχω πολλά. Για να έχεις και μια εικόνα.....

post-40192-0-81918600-1327499360_thumb.jpg

post-40192-0-35756200-1327499403_thumb.jpg

Απο αυτο που περιγραφεις λοιπον,βλεπεις οτι η φυση εχει προνοησει για τα παντα.Δεν παει τιποτα χαμενο.Τα συγκεκριμενα σκουλικια,δεν μεγαλωνουν υπερβολικα,αλλα ουτε και ειναι ικανα να κυνηγησουν υγειες ψαρι.Εχω εχω ενα γυρω στους 25 ποντους,ισως και μεγαλυτερο.Δεν μου εχει πειραξει ουτε τα wrasses που κοιμουνται θαμμενα στην αμμο.

Μην αγχωνεσαι λοιπον,γιατι δεν φταινε αυτα για το θανατο των ψαριων σου,αλλα καποιος αλλος παραγοντας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...