lasal 20 Ιανουαρίου 2011 #26 Share 20 Ιανουαρίου 2011 (edited) Πολλοί πιστεύουν ότι τα μέτρα αυτά είναι για το καλό μας Μακάρι να μπορούσατε να δείτε όλοι την παγίδα. Όμως.......για να την δεις θα πρέπει να είσαι και έτοιμος να την δεχτείς Να δεχτείς ότι σε κορόιδεψαν Έλληνα Να παραδεχτείς ότι σε κορόιδεψαν Έλληνα Στην αρχή ήταν μια όμορφη κοινωνία......οι Έλληνες Τους έδωσαν τα χρώματα (κόμματα), αυτοί θαμπώθηκαν και χωρίστηκαν στα 3. ...........(σίγουρα είναι περισσότερα) Φυσικά έγινε για το καλό μας. Όμως μετά ξεκίνησε ο καυγάς ανάμεσα στους τρεις Μετά δημιούργησαν δημοσίους υπαλλήλους και ιδιώτες και τους χώρισαν στα 6 Φυσικά έγινε για το καλό μας. Όμως μετά συνεχίστηκε ο καυγάς ανάμεσα στους 6 Μετά έβγαλαν και έναν αντικαπνιστικό νόμο και τους χώρισαν στα 12 Μα φυσικά και αυτό έγινε για το καλό μας. Ο καυγάς συνεχίστηκε............μόνον που τώρα ήταν δώδεκα Διαίρει και Βασίλευε Σας βάζω δύσκολα ε? Σας προειδοποιούν για την Νόσο των τρελών αγελάδων Για το καλό σας Σας προειδοποιούν για την γρίπη των πτηνών Για το καλό σας Σας προειδοποιούν για την ΝΕΑ γρίπη των γουρουνιών Μέχρι και εμβόλια παρασκεύασαν και πατεντάρισαν πριν ακόμα γεννηθεί ο Η1Ν1 Εμβόλια τα οποία ξεπερνούσαν ακόμη και τον Ελληνικό πληθυσμό. Και σεις ακόμα συνεχίζεται να πιστεύεται ότι είναι για το καλό μας. Και τσιπάκι θα σας βάλουν για το καλό σας Γιατί να χαθεί ο σκύλος μου όταν μπορώ να του βάλω τσιπάκι και να τον ξαναβρώ Γιατί να χαθεί ο παππούς που εχει Γεροντική άνοια όταν μπορώ να του βάλω τσιπάκι για να τον ξαναβρώ Γιατί να κουβαλάω χρήματα πάνω μου όταν μπορώ να έχω το τσιπάκι? ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΥΓ. RFID για όλους Γιατί είναι......για το καλό μας Νομος για το καπνισμα, Υπερ η κατα ? Γιατι ? Σε λίγο θα λέμε Νόμος για το RFID, Υπερ η κατα ? Γιατι ? ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ σόρρυ (συγνώμη) για τον βανδαλισμό μου Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2011 - lasal Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 20 Ιανουαρίου 2011 #27 Share 20 Ιανουαρίου 2011 Εγώ δεν είμαι καπνιστής και γενικά το τσιγάρο μέχρι πριν 2 χρόνια με ενοχλούσε, λόγω άσθματος που είχα μικρός μου φέρνει δύσπνοια. Έτσι θα πίστευε κάποιος ότι μου είναι πολύ βολικός ο νέος νόμος και θα συμφωνούσα. Όμως διαφωνώ. Θεωρώ αντίστοιχο της λογοκρισίας να απαγορεύεις σε κάποιον να καπνίσει, αν αυτό γουστάρει, αν αυτό επιθυμεί, αν αυτό τον εκφράζει ή τον βοηθά να εκφραστεί. Δηλαδή με την επόμενη γρίπη θα μας απαγορεύσουν και να φιλιόμαστε στο δρόμο; Θεωρώ ότι χάθηκε το μέτρο. Γνώμη μου ότι θα έπρεπε να θεσπιστούν κανόνες. Κάθε κατάστημα, επιχείρηση κλπ να διαλέγει αν θα είναι χώρος καπνιστών ή μη και από εκεί και πέρα ο καθένας μας ας κάνει την επιλογή του που θα πάει. Η το ίδιο μέρος να λειτουργεί άλλες μέρες ως χώρος καπνιστών και άλλες ως μη καπνιστών. Δεν βλέπω το λόγο για τόσο απόλυτα μέτρα, λες και ο καπνιστής ξαφνικά έγινε λεπρός. Έλεος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bokostas 21 Ιανουαρίου 2011 #28 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Εγώ δεν θα πω την γνώμη μου για το νόμο, θέλω όμως να πω συγχαρητήρια σε όλους όσους έγραψαν σ' αυτό το θέμα, γιατί είδα τεκμηριωμένες απόψεις, ανοιχτά μυαλά και πολιτισμένο διάλογο. Ασχέτως αν κάποιος τάσσεται με τη μεριά των καπνιστών ή των απέναντι, το παρήγορο και το αισιόδοξο της όλης ιστορίας είναι ότι αρχίσαμε να διαβάζουμε ανάμεσα στις γραμμές και να βλέπουμε τι παίζεται στην πλάτη μας. Αυτό είναι το κέρδος κατά τη γνώμη μου, ότι αρχίσαμε ν' αμφισβητούμε τις προθέσεις αυτών που αποφασίζουν "δημοκρατικά" μόνοι τους, ερήμην της κοινής γνώμης. Μπράβο παιδιά, αν αποκτήσουμε την ικανότητα να βλέπουμε πίσω από την βιτρίνα που μας σερβίρουν, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε και τότε ίσως αυτή η χώρα να έχει κάποιο μέλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rOUSSAkS 21 Ιανουαρίου 2011 #29 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Ημουν καπνιστης , καπνιζα 2 πακετα την μερα και το εκοψα ΜΟΝΟ για την υγεια μου και για τις καταδυσεις εδω και 7 μηνες !!! Θα ελεγα οτι απο τοτε ποτε δεν με πηραξε το τσιγαρο πλην ελαχιστον εξαιρεσεων που ο καπνος απλα μου ρθε στα μουτρα ! Αυτο ομως που με πειραζε και σαν καπνιστης και τωρα ειναι ο εξαερισμος στις καφετεριες-κεντρα-μπαρ σε αυτο πανω δεν γινεται να θεσπισουν εναν νομο ;;; Θες φιλε να εχεις και καπνιστες και μη πελατες βαλε καλο εξαερισμο να μην εχει κανενας προβλημα ! Βαλε και 2 τρια τραπεζακια καπνιζοντες μη καπνιζοντες και εισαι οκ ! Τωρα για τον ντορο και οτι δειχνουν τα ΜΜΕ ειναι για γελια , πιστευω και ο 10χρονος αδερφος μου αν τον κουβεντιασω θα καταλαβει τι παιζει ! Αποπροσανατολισμος - υπερβολη - και διχωνια ! Οσα καναλια υπηρετουν την εξουσια (οποιο χρωμα και αν ειναι ) προβαλουν καπνισμα , διοδια... Οσα πανε να ξεφυγουν δειχνουν και λιγο Βατοπεδι ! **ασχετο** Δεν ξερω αν κανενας σας ειδε ενα ρεπορταζ του Αλφα για το καπνισμα που μπηκε σε μια καφετερια ,κατα την διαρκεια των ειδησεων , και στην κουβεντα του παρουσιαστη με τον ιδιωκτητη το γυρισαν στην περεωση , και του κανει ο παρουσιαστης ,οτι αν δεν φοβονταν τον ελεγχο δεν θα πληρωνε !!! Ασχετο με αλλα ο παρουσιαστης δεν ηξερε οτι περαιωση (αυτο-περαιωση) κανουν καθε χρονο οι λογιστες και πως αν θελει το ΣΔΟΕ σε γραφει και για ορθογραφικο λαθος !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jester 21 Ιανουαρίου 2011 #30 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Ειμαί καπνιστής, θεριακλής και ο αντικαπνιστικός νόμος για εμένα έιναι ανέκδοτο. Ειδικότερα στα αστικά κέντρα. Δηλαδή ο καπνός από το τσιγάρο κάνει κακό, ο αέρας που αναπνέουμε με τιγκα καυσάερια δεν έιναι. Τα τρανς λίπη στα φαστ φουντ δεν ειναι. Τα ε που προέιπε και φιλος δεν ειναι. Θα το πω και πιο απλα. Εμένα το τσιγαρο δεν θα μου το κόψουν. Την εξοδο για καφέ μπορέι. Σαν ενηλικος γνωριζω τους κινδυνους, πληρώνω προσθετους φορους για το τσογαρ΄ακι μου που υποτίθεται πως π΄ανε στο σύστημα υγέιας απευθέιας οπ΄οτε δεν δέχομαι να μου κουνάνε δαχτυλα και να μου λενε πως το κ΄ανουν για το καλο μου. Και το καλυτερο απο ολα ειναι η υποκρισ΄ια. Ενα χρονο στρατο την ΄εβγαλα στο πενταγωνο. Αντικαπνιστικ΄ος νομος ισχυε μονο για την πλέμπα και οι υψιλοβαθμοι να κανουν τους διαδρομους τεκε. Και καλα κανανε. Εμενα γιατι μου βαζανε τις φωνες που έιχα φιλτρακι απο τσιγαρο στο στομα για να αντεξω μεχρι να κανω διαλλειμα; Και ο βασικοτερος λογος ειναι ο απλοτερος. Δεν χρειαζομαι ντανταδες και ατομα να μου λενε πως να ζω την ζωη μου. Μπορέι να ειμαι λαθος για καποιους αλλα οσα προστιμα και να φαω οσες φορες και να μου πουνε πως ειμαι κακος εγω δεν προκειται να το δεχτω γιατι μου το επιβαλουνε "για το καλο μου" και δεν με λενε μιλιοκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 21 Ιανουαρίου 2011 #31 Share 21 Ιανουαρίου 2011 ε εγω βλεπω περισοτερο κοσμο να κατεβαινει στους δρομους για να μην κοπει το καπνισμα παρα για τα οικονομικα μετρα που του διαλυουν την ζωη και τον εξαθλιωνουν. αιωνιος ελληνας. σαν αντικανιστης που ειμαι καλα κανουν και το κοβουν.αυτη την συνηθεια ποτε δεν την καταλαβα τι το καλο βρισκεται ρουφωντας τον καπνο που περιεχει 2000 ουσιες και προκαλει εξαρτηση;οποτε παω σε καφετρια να δω ποδοσφαιρο και γυρναω σπιτι τα ρουχα μου μυριζουν καργα μαρλμπορο και καμελ.ασε το οικονομικο εχω φιλους που θελουν 200 ευρο το μηνα για τσιγαρα ειμαστε με τα καλα μας;τελικα ζουμε για να πλουτιζουμε τις πολυεθνικες που λεει ο πετρος.φραπε μπορεις να πιεις και χωρις τσιγαρο.καλυτερα τα 200 ευρο να τα δωσω στα ψαρακια τα οποια σε ηρεμουν και σε χαλαρωνουν. αμα ολοι οι ελληνες σταματαγαν να καπνιζουν ξερεται τι δις χανει το κρατος; να μια πρωτη επανασταση. τωρα πεσαμε σε αντικαπνιστη πρωθυπουργο. Και ποιος είσαι εσύ αγαπητέ που θα μου στερήσεις εμένα την επιλογή να καπνίζω.Ούτε εσένα ούτε εμένα μας υποχρέωσε κανείς να πάμε στην καφετέρια!Δεν θα ήταν καλύτερα να υπάρχει σήμανση πριν μπεις μέσα που να σου λέει εδώ καπνίζουμε και άν θέλεις να μπεις μέσα.Έχω αρκετούς φίλους που είναι μη καπνιστές αλλά ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα τους αντικαπνιστές.Κάνετε ακριβώς το ίδιο που λέτε ότι σας κάνουν. προσωπικά είμαι υπέρ των ξεχωριστών χώρων σε εστιατόρια και καφετέριες.Αν η πλειοψηφία καπνίζει πας στους καπνίζοντες.Αν οι καπνίζοντες είναι η μειοψηφία στην παρέα πας στους μη καπνίζοντες.Κατανόηση ανάμεσα σε ανθρώπινα όνταΕννοείτε ότι οι μαγαζάτορες πρέπει να υποχρεωθούν να βάλουν σωστό εξαερισμό. Τώρα έτσι όπως το κάνανε θα βάλω ΝΟVA και θα κάτσω σπίτι να πιω το ποτάκι μου που δεν θα είναι και μπόμπα επειδή ξέρω τα κακά που μου κάνει το ποτό και το τσιγάρο και παρόλα αυτά το απολαμβάνω όταν το κάνω. Α και αμα δεν παίζει καλά η ομάδα θα βάλω μουσικούλα και θα χαζεύω το ενυδρείο! Εξάλλου κάποιος είπε ότι αν δεν πίνεις δεν καπνίζεις δεν κάνεις κρεπάλες και δεν ξενυχτάς δεν είναι ότι ζεις περισσότερο απλά ο χρόνος περνάει πιο αργά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 22 Ιανουαρίου 2011 Author #32 Share 22 Ιανουαρίου 2011 Έχει σταλεί και στον συντονιστή της συγκεκριμένης ομάδας, αλλά το λέω και εδω, γίνετε να κάνουμε μια δημοσκόπηση για το αν είστε υπέρ η κατά του συγκεκριμένου νόμου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος