irongud 19 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 19 Ιανουαρίου 2011 (edited) θα αναφερω ονομα καταστηματος 1ον γιατι ειναι αλυσιδα και δε τους νοιαζει και δευτερον γιατι δε νοιαζει εμενα καθολου. μπηκα εχτες στο ********. 1η εντυπωση ενα ενυδρειο με ραμιρεζι με τα κακομοιρα τα ψαρακια να εχουν φιν ροτ και ich. μιλαμε για 15-20 ψαρια. οσο κοιταω μπαινει ενας μπαμπας με την κορουλα λενε του υπαλληλου εχω ενα 20 λιτρα τι να βαλω μεσα. πηρε γυρω στα 15 τετρα τις χηρες και κατι αλλα. ευτυχως που του εδωσε ο υπαλληλος συμβατα μεταξυ τους ψαρια. ρωταει ο τυπος εχω ενα χρυσοψαρο να το βαλω μεσα? πεταγομαι εγω και λεω το χρυσοψαρο θελει 50 λιτρα το ατομο και κανονικο φιλτρο. κοκκαλο ο μπαμπας! σε γυαλα μου λεει το εχω. καθοτι δε μπορουσα να πω πολλα το μονο που ρωτησα ηταν αν το ενυδρειο ειναι στρωμενο. μου λεει ο υπαλληλος ναι 5 μερες ριχνει αντιχλωριο και βακτηρια. τον κοιταω εντονα και απο κατι αλλα που τον ρωτησα πριν καταλαβε οτι ειμαι σχετικα διαβασμενος και καπακι συμπληρωνει : ναι κανονικα θελει ενα μηνα αλλα ποιος καθεται τωρα... τεσπα παιρνει μια σκουπα βυθου μια αποχη και ενα πλαστικο φυτο ο μπαμπας και την κανει. εγω συνεχισα να χαζευω τις γυαλες και κοιταω ενα πανεμορφο σκαλαρι. λεω στον υπαλληλο καλα υπεροχο ψαρακι . ναι μου λεει. πολυ καθαρο το νερο ειναι λεω πρεπει να βαζετε οσμωσης νερο ε? οχι ρε μου λεει πας καλα? ποιος πληρωνει τετοια εξοδα? και απο πεχα τι γινεται του λεω το σκαλαρι θελει 6,8 - 7. ε τιποτα λεει οσο εχει η βρυση 7.5 8 δεν ξερω... αυτα τα ολιγα. να πω προς υπερασπιση τους οτι το καταστημα στη γλυφαδα το μεγαλο εχει τελειως διαφορετικη φιλοσοφια εχει 3 παιδια στο τεραστιο τμημα των ενυδρειων οι οποιοι ειναι χομπιστες και εχουν πολλες γνωσεις και ετυχε μπροστα μου να αποτρεψει καποιος πελατη απο τη γνωστη @@@@ χρυσοψαρο σε γυαλα. προς γνωση και συμμορφωση. Έγινε επεξεργασία 19 Ιανουαρίου 2011 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 19 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 19 Ιανουαρίου 2011 θα αναφερω ονομα καταστηματος 1ον γιατι ειναι αλυσιδα και δε τους νοιαζει και δευτερον γιατι δε νοιαζει εμενα καθολου. μπηκα εχτες στο ********. 1η εντυπωση ενα ενυδρειο με ραμιρεζι με τα κακομοιρα τα ψαρακια να εχουν φιν ροτ και ich. μιλαμε για 15-20 ψαρια. οσο κοιταω μπαινει ενας μπαμπας με την κορουλα λενε του υπαλληλου εχω ενα 20 λιτρα τι να βαλω μεσα. πηρε γυρω στα 15 τετρα τις χηρες και κατι αλλα. ευτυχως που του εδωσε ο υπαλληλος συμβατα μεταξυ τους ψαρια. ρωταει ο τυπος εχω ενα χρυσοψαρο να το βαλω μεσα? πεταγομαι εγω και λεω το χρυσοψαρο θελει 50 λιτρα το ατομο και κανονικο φιλτρο. κοκκαλο ο μπαμπας! σε γυαλα μου λεει το εχω. καθοτι δε μπορουσα να πω πολλα το μονο που ρωτησα ηταν αν το ενυδρειο ειναι στρωμενο. μου λεει ο υπαλληλος ναι 5 μερες ριχνει αντιχλωριο και βακτηρια. τον κοιταω εντονα και απο κατι αλλα που τον ρωτησα πριν καταλαβε οτι ειμαι σχετικα διαβασμενος και καπακι συμπληρωνει : ναι κανονικα θελει ενα μηνα αλλα ποιος καθεται τωρα... τεσπα παιρνει μια σκουπα βυθου μια αποχη και ενα πλαστικο φυτο ο μπαμπας και την κανει. εγω συνεχισα να χαζευω τις γυαλες και κοιταω ενα πανεμορφο σκαλαρι. λεω στον υπαλληλο καλα υπεροχο ψαρακι . ναι μου λεει. πολυ καθαρο το νερο ειναι λεω πρεπει να βαζετε οσμωσης νερο ε? οχι ρε μου λεει πας καλα? ποιος πληρωνει τετοια εξοδα? και απο πεχα τι γινεται του λεω το σκαλαρι θελει 6,8 - 7. ε τιποτα λεει οσο εχει η βρυση 7.5 8 δεν ξερω... αυτα τα ολιγα. να πω προς υπερασπιση τους οτι το καταστημα στη γλυφαδα το μεγαλο εχει τελειως διαφορετικη φιλοσοφια εχει 3 παιδια στο τεραστιο τμημα των ενυδρειων οι οποιοι ειναι χομπιστες και εχουν πολλες γνωσεις και ετυχε μπροστα μου να αποτρεψει καποιος πελατη απο τη γνωστη @@@@ χρυσοψαρο σε γυαλα. προς γνωση και συμμορφωση. Δεν ξέρω πως πάνε τα πράγματα στο θέμα των καταγγελιών, αλλά αν θες να είσαι σωστός, αναφέρεις και τα δικά σου προσωπικά στοιχεία, πέραν του καταστήματος, καθότι αυτή τη στιγμή "προσβάλλεις" μία επιχείρηση, που κάλλιστα μπορεί να ισχυριστεί πως τίποτα απ'όλα αυτά που λες δεν είναι αλήθεια... Σε τέτοιες περιπτώσεις, κι επειδή δικαιολογημένα ο εκάστοτε επιχειρηματίας θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την επιχείρησή του, αν φτάσει σε σημείο μήνυσης, αυτός που θα την πληρώσει, είναι ο μόνος που έχει όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, ΑΦΜ κλπ εδώ μέσα, που δεν είναι άλλος από τον ιδιοκτήτη του φόρουμ. Επί του θέματος και των παρατηρήσεών σου... 1) Όλα τα ψάρια κάποια στιγμή μπορεί να αρρωστήσουν. Σκέψου το τι έχει τραβήξει ένα ψάρι μέχρι να φτάσει τελικά στο οποιοδήποτε petshop. Ταξίδια κάτω από αντίξοες συνθήκες, τελωνεία, πιστοποιητικά κλπ κλπ... Το ότι εμείς αγοράζουμε υγιή ψάρια για τα ενυδρεία μας, οφείλεται στο ότι τα petshop προσφέρουν γενικώς καλύτερες συνθήκες από αυτές που τα ψάρια ταξίδεψαν. Και σκέψου το ρίσκο της κάθε επιχείρησης που θα βάλει ένα νέο ψάρι σε ένα εμπορικό ενυδρείο και αυτό θα είναι φορέας ασθένειας... Το ότι είδες κάποιο ενυδρείο "βιτρίνα" με ασθένεια δεν μου φαίνεται περίεργο καθότι δεν μπορώ να καταλάβω το τι άλλο θα μπορούσε να κάνει. Αν βέβαια πουλάει ψάρια από αυτή τη γυάλα αντί να την έχει σε καραντίνα για θεραπεία, τότε μιλάμε για εντελώς απαράδεκτη κίνηση. 2) 15 χήρες συν άλλα ψάρια μέσα σε 20 λίτρα είναι τεράστιος αριθμός... Αυτό είναι όντως απαράδεκτο να γίνεται κατόπιν παρότρυνσης από τον πωλητή, αλλά αν ο οποιοσδήποτε πελάτης επιμείνει, τότε δεν μπορεί ο πωλητής να το παίξει "μάγκας" και να πει "όχι, δεν στα πουλάω". 3) Σωστά, τα χρυσόψαρα θέλουν 50 λίτρα και καλό είναι να είναι και ομαδούλα... Δηλαδή 5-6 ψάρια μέσα σε 300 λίτρα. 4) Στρώσιμο... Εγώ σε ότι ενυδρείο έχω φτιάξει ως έμπειρος (μη φανταστείς και καμία τρελή εμπειρία), πάντα έβαζα ψάρια από τη πρώτη, άντε τη δεύτερη μέρα και πρόβλημα ποτέ δεν είχα. Φυσικά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει εμπειρία ή σωστή καθοδήγηση από έμπειρο. Αλλά με τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά δεν χρειάζονται 30 μέρες ποτέ! 30-40 μέρες, θέλει ένα ενυδρείο για να στρώσει χωρίς ζωντανά βακτήρια εμπορίου! Από την άλλη, το να γίνει τέτοια ιχθυοφόρτωση μέσα σε 5 μέρες είναι υπερβολικό και πλήρως λάθος. 5) pH και συνθήκες στα καταστήματα... Αν τα καταστήματα χρησιμοποιούσαν ΑΟ, τύρφες, αντιχλώρια κλπ, θα αγόραζες τον μονομάχο 30 ευρώ και το σκαλάρι 150. Όταν τα οικονομικά του μέσου πολίτη θα φτάσουν σε τέτοια επίπεδα, εγώ είμαι βέβαιος πως και οι μαγαζάτορες θα δίνουν τέτοιες συνθήκες στα ψάρια. Μέχρι τότε όμως, τα ψάρια απλά φιλοξενούνται στα petshops και περιμένουν να βρουν τις κανονικές συνθήκες διαβίωσής τους στα ενυδρεία μας (δηλαδή των χομπιστών). Εγώ την μόνη απαίτηση που έχω από τα καταστήματα είναι να δίνουν σωστές συμβουλές (αν και το καλύτερο είναι πρώτα να ενημερωνόμαστε και μετά να αγοράζουμε) και να παρέχουν καθαρό νερό στα ψάρια (χωρίς ασθένειες). Όλα τ'άλλα είναι δική μου δουλειά να τα κάνω σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 19 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 19 Ιανουαρίου 2011 φυσικα υπαρχουν και ευσυνειδητοι πωλητες σε αυτη την αλυσιδα καταστηματων εμενα μου εχει τυχει ο πωλητης να εχει σπουδασει υχθιολογος να δινει πολυ χρησιμες συμβουλες και να αποτρεπει και μπαμπα με παιδι να παρει χρυσοψαρα για γυαλα 20λιτρων. ειπε χαρακτηριστικα ' οτι η γυαλες και τα μικρα ενυδρεια χωρις φιλτρο κανονικα θα επρεπε να ειχαν απαγορευτει ' ειναι να αγαπας αυτο που κανεις και να εισαι πρωτα επαγγελματιας και μετα 'καλος πωλητης' Link to comment Share on other sites More sharing options...
celtis 19 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 19 Ιανουαρίου 2011 εγω αυτο που εχω να παραθεσω για το συνολο των πετ σοπ,αλλα και μερικων μαγαζιων μονο με ενυδρεια ειναι για την αθλια πλεον εικονα μονομαχων σε ποτηρακια 'η στην καλυτερη σε κατι κυβακια 10*10*10 ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ χωρις φιλτρο.και η διαβεβαιση ολων οτι μια χαρα ειναι ετσι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 19 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 19 Ιανουαρίου 2011 εγω αυτο που εχω να παραθεσω για το συνολο των πετ σοπ,αλλα και μερικων μαγαζιων μονο με ενυδρεια ειναι για την αθλια πλεον εικονα μονομαχων σε ποτηρακια 'η στην καλυτερη σε κατι κυβακια 10*10*10 ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ χωρις φιλτρο.και η διαβεβαιση ολων οτι μια χαρα ειναι ετσι! Κι έτσι είναι και αυτό ισχύει... Τα ποτηράκια είναι βασανιστήριο, αλλά γυαλίτσες του λίτρου (ή και λιγότερο) δεν είναι προβληματικά για τη διατήρηση μονομάχων από έμπειρους. Δες λίγο ΕΔΩ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
celtis 19 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 19 Ιανουαρίου 2011 εξωφρενικο!(με την καλη εννοια!!).αλλα δεν νομιζεις οτι ειναι καπως σπανια αυτη η περιπτωση??και μην ξεχναμε οτι αλλο να επιβιωσει κακην κακως ενα μεμονομενο περιστατικο και αλλο να τα περνας εθελοντικα απο ασχημες συνθηκες ΚΑΙ με την συγκαταθεση του "υπευθυνου" οτι ειναι μια χαρα ετσι κ δεν θελουν κατι παραπανω.στο 99% των περιπτωσεων κατι καχεκτικα ειναι στα μαγαζια που μοιαζουν με βαλσαμωμενα και λυπασαι να τα κοιτας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 19 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Δεν ξέρω πως πάνε τα πράγματα στο θέμα των καταγγελιών, αλλά αν θες να είσαι σωστός, αναφέρεις και τα δικά σου προσωπικά στοιχεία, πέραν του καταστήματος, καθότι αυτή τη στιγμή "προσβάλλεις" μία επιχείρηση, που κάλλιστα μπορεί να ισχυριστεί πως τίποτα απ'όλα αυτά που λες δεν είναι αλήθεια... Σε τέτοιες περιπτώσεις, κι επειδή δικαιολογημένα ο εκάστοτε επιχειρηματίας θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την επιχείρησή του, αν φτάσει σε σημείο μήνυσης, αυτός που θα την πληρώσει, είναι ο μόνος που έχει όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, ΑΦΜ κλπ εδώ μέσα, που δεν είναι άλλος από τον ιδιοκτήτη του φόρουμ. Επί του θέματος και των παρατηρήσεών σου... 1) Όλα τα ψάρια κάποια στιγμή μπορεί να αρρωστήσουν. Σκέψου το τι έχει τραβήξει ένα ψάρι μέχρι να φτάσει τελικά στο οποιοδήποτε petshop. Ταξίδια κάτω από αντίξοες συνθήκες, τελωνεία, πιστοποιητικά κλπ κλπ... Το ότι εμείς αγοράζουμε υγιή ψάρια για τα ενυδρεία μας, οφείλεται στο ότι τα petshop προσφέρουν γενικώς καλύτερες συνθήκες από αυτές που τα ψάρια ταξίδεψαν. Και σκέψου το ρίσκο της κάθε επιχείρησης που θα βάλει ένα νέο ψάρι σε ένα εμπορικό ενυδρείο και αυτό θα είναι φορέας ασθένειας... Το ότι είδες κάποιο ενυδρείο "βιτρίνα" με ασθένεια δεν μου φαίνεται περίεργο καθότι δεν μπορώ να καταλάβω το τι άλλο θα μπορούσε να κάνει. Αν βέβαια πουλάει ψάρια από αυτή τη γυάλα αντί να την έχει σε καραντίνα για θεραπεία, τότε μιλάμε για εντελώς απαράδεκτη κίνηση. 2) 15 χήρες συν άλλα ψάρια μέσα σε 20 λίτρα είναι τεράστιος αριθμός... Αυτό είναι όντως απαράδεκτο να γίνεται κατόπιν παρότρυνσης από τον πωλητή, αλλά αν ο οποιοσδήποτε πελάτης επιμείνει, τότε δεν μπορεί ο πωλητής να το παίξει "μάγκας" και να πει "όχι, δεν στα πουλάω". 3) Σωστά, τα χρυσόψαρα θέλουν 50 λίτρα και καλό είναι να είναι και ομαδούλα... Δηλαδή 5-6 ψάρια μέσα σε 300 λίτρα. 4) Στρώσιμο... Εγώ σε ότι ενυδρείο έχω φτιάξει ως έμπειρος (μη φανταστείς και καμία τρελή εμπειρία), πάντα έβαζα ψάρια από τη πρώτη, άντε τη δεύτερη μέρα και πρόβλημα ποτέ δεν είχα. Φυσικά για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει εμπειρία ή σωστή καθοδήγηση από έμπειρο. Αλλά με τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά δεν χρειάζονται 30 μέρες ποτέ! 30-40 μέρες, θέλει ένα ενυδρείο για να στρώσει χωρίς ζωντανά βακτήρια εμπορίου! Από την άλλη, το να γίνει τέτοια ιχθυοφόρτωση μέσα σε 5 μέρες είναι υπερβολικό και πλήρως λάθος. 5) pH και συνθήκες στα καταστήματα... Αν τα καταστήματα χρησιμοποιούσαν ΑΟ, τύρφες, αντιχλώρια κλπ, θα αγόραζες τον μονομάχο 30 ευρώ και το σκαλάρι 150. Όταν τα οικονομικά του μέσου πολίτη θα φτάσουν σε τέτοια επίπεδα, εγώ είμαι βέβαιος πως και οι μαγαζάτορες θα δίνουν τέτοιες συνθήκες στα ψάρια. Μέχρι τότε όμως, τα ψάρια απλά φιλοξενούνται στα petshops και περιμένουν να βρουν τις κανονικές συνθήκες διαβίωσής τους στα ενυδρεία μας (δηλαδή των χομπιστών). Εγώ την μόνη απαίτηση που έχω από τα καταστήματα είναι να δίνουν σωστές συμβουλές (αν και το καλύτερο είναι πρώτα να ενημερωνόμαστε και μετά να αγοράζουμε) και να παρέχουν καθαρό νερό στα ψάρια (χωρίς ασθένειες). Όλα τ'άλλα είναι δική μου δουλειά να τα κάνω σωστά. με τετοιες αποψεις το χομπυ και η κοινωνια παει μπροστα.το λιγοτερο απο μενα ενα μεγαλο μπραβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 19 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 19 Ιανουαρίου 2011 εξωφρενικο!(με την καλη εννοια!!).αλλα δεν νομιζεις οτι ειναι καπως σπανια αυτη η περιπτωση??και μην ξεχναμε οτι αλλο να επιβιωσει κακην κακως ενα μεμονομενο περιστατικο και αλλο να τα περνας εθελοντικα απο ασχημες συνθηκες ΚΑΙ με την συγκαταθεση του "υπευθυνου" οτι ειναι μια χαρα ετσι κ δεν θελουν κατι παραπανω.στο 99% των περιπτωσεων κατι καχεκτικα ειναι στα μαγαζια που μοιαζουν με βαλσαμωμενα και λυπασαι να τα κοιτας.... Η σπάνια αυτή περίπτωση, δεν είναι τυχαία. Υπήρχαν λόγοι που αυτό το ψάρι επιβίωσε εκεί μέσα. Ο λόγος που σου έδωσα αυτό το link είναι για να καταλάβεις αφενός τις αντοχές αυτού του ψαριού (αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εξαντλούμε αυτές τις αντοχές), αφετέρου, καλό είναι να αρχίσουμε να μαθαίνουμε σιγά σιγά ποιος είναι ο πραγματικός βιότοπος αυτού του ψαριού και πως στη φύση μπορεί να συντηρηθεί σε μόλις λίγα ml, έως και καθόλου νερό (αρκεί το βρεγμένο χώμα) για πολλές μέρες, μέχρι μια βροχή να τα "σώσει". Το 10x10x10 είναι 1 λίτρο νεράκι. Για προσωρινή διαμονή, από ανθρώπους που θεωρητικά ξέρουν τι κάνουν, είναι μία χαρά χώρος μέχρι να τα αγοράσουμε εμείς και να βάλουμε σε 10+ λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 19 Ιανουαρίου 2011 Author #9 Share 19 Ιανουαρίου 2011 (edited) 5) pH και συνθήκες στα καταστήματα... Αν τα καταστήματα χρησιμοποιούσαν ΑΟ, τύρφες, αντιχλώρια κλπ, θα αγόραζες τον μονομάχο 30 ευρώ και το σκαλάρι 150. Όταν τα οικονομικά του μέσου πολίτη θα φτάσουν σε τέτοια επίπεδα, εγώ είμαι βέβαιος πως και οι μαγαζάτορες θα δίνουν τέτοιες συνθήκες στα ψάρια. Μέχρι τότε όμως, τα ψάρια απλά φιλοξενούνται στα petshops και περιμένουν να βρουν τις κανονικές συνθήκες διαβίωσής τους στα ενυδρεία μας (δηλαδή των χομπιστών). εδω ειμαι καθετα αντιθετος. εχω δει πολλα μικρα και συνοικιακα πετ σοπ αλλα και μεγαλυτερα να παρεχουν τα απαραιτητητα. ειδα υπαλληλο πετ σοπ να ριχνει αλατι σε ζωοτοκα αν και ζουνε και χωρις αυτο για συντομο χρονο γιατι ο αφεντικος ΗΞΕΡΕ και ετσι του ειπε να κανει. ειδα οσμωσεις για μισο μαγαζι. εγω ειμαι σιδερας αν δε σου κανω καλη δουλεια δε θα με ξαναπροτεινεις και θα το πεις και σε ολους τους φιλους σου και στο τελος θα το κλεισω. εφοσον φτυνω αιμα σαν επαγγελματιας για να κρατησω ικανοποιημενο τον πελατη μου ακομα και σε παραλογες απαιτησεις του που πολλες φορες δεν πληνωνονται κιολας ΑΠΑΙΤΩ το σκαλαρι που εχει προσδοκιμο ζωης 8-10 ετη να ζησει τοσο και οχι 2 χρονια επειδη καποιος ηλιθιος βαριοταν να αγορασει μια α/ο Έγινε επεξεργασία 19 Ιανουαρίου 2011 - irongud Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 19 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 19 Ιανουαρίου 2011 εδω ειμαι καθετα αντιθετος. εχω δει πολλα μικρα και συνοικιακα πετ σοπ αλλα και μεγαλυτερα να παρεχουν τα απαραιτητητα. ειδα υπαλληλο πετ σοπ να ριχνει αλατι σε ζωοτοκα αν και ζουνε και χωρις αυτο για συντομο χρονο γιατι ο αφεντικος ΗΞΕΡΕ και ετσι του ειπε να κανει. ειδα οσμωσεις για μισο μαγαζι. εγω ειμαι σιδερας αν δε σου κανω καλη δουλεια δε θα με ξαναπροτεινεις και θα το πεις και σε ολους τους φιλους σου και στο τελος θα το κλεισω. εφοσον φτυνω αιμα σαν επαγγελματιας για να κρατησω ικανοποιημενο τον πελατη μου ακομα και σε παραλογες απαιτησεις του που πολλες φορες δεν πληνωνονται κιολας ΑΠΑΙΤΩ το σκαλαρι που εχει προσδοκιμο ζωης 8-10 ετη να ζησει τοσο και οχι 2 χρονια επειδη καποιος ηλιθιος βαριοταν να αγορασει μια α/ο Και ποιος σου είπε ότι τα ζωοτόκα θέλουν υποχρεωτικά αλάτι??? Προφανώς ο λόγος ήταν αντιμετώπιση ασθένειας, καθότι το αλάτι είναι πιο οικονομικό από άλλα φάρμακα. Επίσης, όπως ανέφερες τα αρνητικά του παραπάνω καταστήματος, θα ήθελα να μας πεις ποιο κατάστημα χρησιμοποιεί ΑΟ? Θέλω να πάω να το δω από κοντά και να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη. Εκτός κι αν χρησιμοποιεί τους άνθρακες για αποχλωρίωση, που και πάλι τα περισσότερα petshop (αν όχι όλα) έχουν δεξαμενές νερού, όπου περιμένουν να εξατμιστεί το χλώριο πριν βάλουν το νερό στα ενυδρεία. Φυσικά και δεν χρησιμοποιούν αντιχλώρια χωρίς αιτία. Κι όταν λέω αιτία, εννοώ εισαγωγή νέων ψαριών ή αντιμετώπιση κάποιας ασθένειας. Το ότι κάνεις σωστά εσύ τη δουλειά σου δε σημαίνει ότι και ο petshop-άς δεν την κάνει σωστά. Όταν σου πουλάει, είναι υποχρεωμένος να σου πουλήσει ένα υγιές ψάρι. Όπως εσύ δεν είσαι υποχρεωμένος, ως σιδεράς, να βάψεις με τέλειο φινίρισμα τις σιδηροκατασκευές σου, έτσι και ο petshop-ας δεν μπορεί να παρέχει 50 λίτρα σε κάθε χρυσόψαρο, ΑΟ, κοπάδια σκαλαριών κλπ.. Αλλά... Αν σου πουλήσει ψάρι ταλαιπωρημένο, άρρωστο κλπ, τότε είναι απαράδεκτος και κακός επαγγελματίας. Για να μη παρεξηγηθώ, δεν είμαι υπέρ των petshops. Είμαι υπέρ του να γίνει το κάθε petshop ένα απλό supermarket για εμάς. Όπως όταν πας στο supermarket, ως επί τω πλείστων, δεν ρωτάς τον υπάλληλο ποιο γάλα να πάρεις ή ποιο κομμάτι κρέας είναι καλό για μπριζόλα (επειδή είσαι ήδη ενημερωμένος), έτσι και σε αυτά τα μαγαζιά πρέπει να πηγαίνουμε έτοιμοι, να ξέρουμε τι θέλουμε και να το ζητάμε με το όνομά του, χωρίς να ρωτάμε περαιτέρω πληροφορίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 19 Ιανουαρίου 2011 Author #11 Share 19 Ιανουαρίου 2011 (edited) και παλι θα με βρεις αντιθετο. τα αγαθα των σουπερ μαρκετ τα μαθαινουμε απο την τηλεοραση, τα περιοδικα απο ενημερωτικα δελτια και την αναγραφη των ιδιοτητων του καθε προιοντος πανω στο ταμπελακι του. επειδη ενα ψαρι με ταμπελακι πληροφοριων περασμενο με πλαστικο στην ουρα του δε γινεται πρεπει ο τυπος που δεν εχει προσβαση η δεν ξερει οτι πρεπει να ψαξει στο ιντερνετ και αποφασισει να μπει στο πετ σοπ που εχει περασει απεξω 100 φορες για να παρει ενα ψαρακι πρεπει να πληροφορηθει σωστα. το πρωτο μου ενυδρειο γινοταν καθε μερα πρασινο , καθε 10 μερες εβγαζα ΟΛΑ τα ψαρια εξω σε λεκανη επλενα πετρες , υποστρωμα γυαλα και ξανα μεσα. κανεις δε μου ειπε για κυκλο του αζωτου ουτε για βιολογια παρα μονο μου πουλουσαν σκευασματα για να φυγει η αλγη. το παρατησα το αθλημα το 2002 απηυδησμενος και εχοντας πληρωσει 4-5 φορες ολοκληρη την ψαροσυνθεση απο την αρχη γιατι το ενα ετρωγε το αλλο και ψοφαγαν δηλητηριασμενα απο την αμμωνια. σκαλαρια σε 50 λιτρα με το ζορι και παρεα με αλλα 15 ψαρακια ηταν εγκλημα για τοτε αλλα δε με ρωτησε κανεις ποτε που θα το βαλεις το ψαρι που ζητας παρα μονο εχω αυτο κι αυτο κι αυτο κανει? ΝΑΙ ΚΑΝΕΙ. και για να ερθω παλι σε μενα οταν καποιος μου ζητησει να του κανω ενα παταρι μπορει να παει στον πολιτικο μηχανικο. να πληρωσει μια ωραιοτατη μελετη των 300 ευρω και να πληρωσει το παταρι αλλα 1000. ενω για τετοιες δουλειες ενας σωστος ενημερωμενος μαστορας με εμπειρια τις εχει για πλακα. Έγινε επεξεργασία 19 Ιανουαρίου 2011 - irongud Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 19 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Οσο παμε τον χρονο προς τα πισω τα καταστηματα ειχαν Α.Ο. τουλαχιστον για τους Δισκους.Απο τοτε που ειναι <μοδα>Δισκοι με ph 7.5 παει κι αυτο.Εχω δει Δισκους χαλια και αντι να ειναι σε καραντινα τα πουλαγε κανονικα.Σε μερικα μαγαζια τα φωτα δεν τ αναβουν.Υπαρχουν και μαγαζια ομως που τους βγαζω το καπελο π.χ.σε μαγαζι (μικρο)αλλα με μεγαλη καρδια στην περιοχη Ν.Φιλαδελφειας.Αρα η επιλογη ειναι δικη μας .Ο σωστα ενημερωμενος πελατης δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα(γι αυτο υπαρχουν και τα Φορουμ). πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 20 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 20 Ιανουαρίου 2011 Οσο παμε τον χρονο προς τα πισω τα καταστηματα ειχαν Α.Ο. τουλαχιστον για τους Δισκους.Απο τοτε που ειναι <μοδα>Δισκοι με ph 7.5 παει κι αυτο.Εχω δει Δισκους χαλια και αντι να ειναι σε καραντινα τα πουλαγε κανονικα.Σε μερικα μαγαζια τα φωτα δεν τ αναβουν.Υπαρχουν και μαγαζια ομως που τους βγαζω το καπελο π.χ.σε μαγαζι (μικρο)αλλα με μεγαλη καρδια στην περιοχη Ν.Φιλαδελφειας.Αρα η επιλογη ειναι δικη μας .Ο σωστα ενημερωμενος πελατης δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ προβλημα(γι αυτο υπαρχουν και τα Φορουμ). πετρος Κι επειδή το κατάστημα φιλοξενείται κι από το ΑΖ αξίζει να αναφερθεί... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=271 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 20 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 20 Ιανουαρίου 2011 Για να μη παρεξηγηθώ, δεν είμαι υπέρ των petshops. Είμαι υπέρ του να γίνει το κάθε petshop ένα απλό supermarket για εμάς. Όπως όταν πας στο supermarket, ως επί τω πλείστων, δεν ρωτάς τον υπάλληλο ποιο γάλα να πάρεις ή ποιο κομμάτι κρέας είναι καλό για μπριζόλα (επειδή είσαι ήδη ενημερωμένος), έτσι και σε αυτά τα μαγαζιά πρέπει να πηγαίνουμε έτοιμοι, να ξέρουμε τι θέλουμε και να το ζητάμε με το όνομά του, χωρίς να ρωτάμε περαιτέρω πληροφορίες. Εδώ βρίσκεται όλη η ουσία. Σε όποιο μαγαζί κι αν πας αν δεν ξέρεις τι θες και τι ακριβώς χρειάζεσαι, ο πωλητής θα σου πουλήσει αυτό μαζί με αλλά 10 και αυτός θα είναι ένας καλός πωλητής για το αφεντικό του. Επειδή στην περίπτωση μας έχουμε να κάνουμε με ζωντανά, είναι δική μας ευθύνη να πάμε ενημερωμένοι και όχι ευθύνη του καλού Σαμαρείτη/πωλητή. Στην τελική, εμείς πάμε για να κάνουμε το χόμπι μας και αυτός είναι εκεί για να βγάλει τα προς το ζην και θα τα βγάλει όντας καλός πωλητής και όχι καλός χομπίστας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneni 20 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 20 Ιανουαρίου 2011 εγω εχω 2 ενστασεις. * ο εμπορος ειναι υπευθυνος για την σωστη αποθηκευση του εμπορευματος. πχ οταν πας στο supermarket περιμενεις να δεις τα γαλατα στο ψυγειο και οχι στο ραφι. Παρομοιως και τα ψαρια θα επρεπε να τα ειχαν τουλαχιστον σε αποδεκτες (οχι ιδανικες) συνθηκες. Αλοιως ας βαλουνε δισκους μαζι με αφρικανες και puffers. * Προφανως ο πελατης ειναι υπευθυνος και πρεπει να ειναι ενημερος. Ομως οταν ρωτησει τον πωλητη πρεπει να παρει μια υπευθυνη απαντηση, ή τουλαχιστον ας δηλωσει (ο πωλητης) οτι εχει αγνοια. πχ Οταν παω στο supermarket να παρω κιμα ρωταω τον πωλητη να μου βαλει καποιο κρεας που ειναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για κιμα. Περιμενω να μου βαλει το σωστο ή να μου απαντησει οτι δεν γνωριζει πιο ειναι αυτο και να αναλαβω εγω τις ευθυνες. Οταν πας λοιπον στο μαγαζι για να σου δωσουν ενα ψαρι ΚΡΥΟΥ νερου και αυτοι σου δεινουν ΜΟΝΟΜΑΧΟ και αλλα πολλα ευτραπελα τοτε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 20 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 20 Ιανουαρίου 2011 Οταν πας λοιπον στο μαγαζι για να σου δωσουν ενα ψαρι ΚΡΥΟΥ νερου και αυτοι σου δεινουν ΜΟΝΟΜΑΧΟ και αλλα πολλα ευτραπελα τοτε..... ... απλά δεν ξαναπάς Με το ίντερνετ μέσα σε κάθε σπίτι και τόσα ενυδρειακά φόρουμ, ελληνικά και ξένα, δεν έχουμε καμία δικαιολογία. Επίσης όταν πάμε να αγοράσουμε ένα ψάρι, μπορούμε να κάτσουμε μπροστά στην γυάλα και να παρατηρήσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φιλοξενούνται. Αν δεν μας ικανοποιούν, δεν ψωνίζουμε. Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε άριστους επαγγελματίες (όχι μόνο στα ενυδρειακά είδη). Από την στιγμή που δεν γίνεται, μπορούμε να γίνουμε εμείς άριστοι και ενημερωμένοι καταναλωτές. Ίσως μέσο αυτού, κερδίσουμε και το πρώτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 20 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 20 Ιανουαρίου 2011 εγω εχω 2 ενστασεις. * ο εμπορος ειναι υπευθυνος για την σωστη αποθηκευση του εμπορευματος. πχ οταν πας στο supermarket περιμενεις να δεις τα γαλατα στο ψυγειο και οχι στο ραφι. Παρομοιως και τα ψαρια θα επρεπε να τα ειχαν τουλαχιστον σε αποδεκτες (οχι ιδανικες) συνθηκες. Αλοιως ας βαλουνε δισκους μαζι με αφρικανες και puffers. Φυσικά και περιμένεις τα ψάρια να είναι σε αποδεκτές συνθήκες. Και ποιος είπε πως το 7.5-8 pH είναι μη αποδεκτό για κάποια ψάρια που κανονικά θα θέλανε πχ 7? Το αποδεκτό σημαίνει καθαρό και αποχλωριωμένο νερό. Θεωρητικά μπορεί ένα ψάρι να ζήσει σε διαφορετικό pH από αυτό που πραγματικά θέλει για αρκετό διάστημα... Μέχρι δηλαδή να αγοραστεί από τον χομπίστα. Και στα super market έχω δει να πουλάνε ψωμιά μέσα σε χαρτοσακούλα. Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης είναι αεροστεγώς. Αλλά είναι δεδομένο ότι θα αγοραστεί και θα καταναλωθεί το ψωμί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Προσωπικά δεν έχω δει ποτέ δίσκους μαζί με αφρικάνες. Έχω δει Αμερική με Ασία ή και αφρικάνικα μαλακού νερού με Αμερική ή Ασία στο ίδιο ενυδρείο αλλά κι αυτό δεν είναι λάθος. * Προφανως ο πελατης ειναι υπευθυνος και πρεπει να ειναι ενημερος. Ομως οταν ρωτησει τον πωλητη πρεπει να παρει μια υπευθυνη απαντηση, ή τουλαχιστον ας δηλωσει (ο πωλητης) οτι εχει αγνοια. πχ Οταν παω στο supermarket να παρω κιμα ρωταω τον πωλητη να μου βαλει καποιο κρεας που ειναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για κιμα. Περιμενω να μου βαλει το σωστο ή να μου απαντησει οτι δεν γνωριζει πιο ειναι αυτο και να αναλαβω εγω τις ευθυνες. Οταν πας λοιπον στο μαγαζι για να σου δωσουν ενα ψαρι ΚΡΥΟΥ νερου και αυτοι σου δεινουν ΜΟΝΟΜΑΧΟ και αλλα πολλα ευτραπελα τοτε..... Το να κάνεις μία ερώτηση και να σου απαντήσουν εσκεμμένα λάθος φυσικά και είναι απαράδεκτο. Και κανείς δεν είπε πως δεν το κάνουν κάποιοι "επαγγελματίες". Γι'αυτό και τονίζω το θέμα ενημέρωσης ΠΡΙΝ να μπούμε σε τέτοια καταστήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 20 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 20 Ιανουαρίου 2011 και για να ερθω παλι σε μενα οταν καποιος μου ζητησει να του κανω ενα παταρι μπορει να παει στον πολιτικο μηχανικο. να πληρωσει μια ωραιοτατη μελετη των 300 ευρω και να πληρωσει το παταρι αλλα 1000. ενω για τετοιες δουλειες ενας σωστος ενημερωμενος μαστορας με εμπειρια τις εχει για πλακα. Εδώ μου τα μπερδεύεις λίγο τα πράγματα... Δηλαδή θες να μου πεις πως η γνώση και οι σπουδές ενός μηχανικού καταρρίπτονται από τη σωστή ενημέρωση ενός μάστορα? Αν είναι έτσι να αρχίσουν οι μάστορες να σηκώνουν πολυκατοικίες... Το ότι εσύ εμπειρικά μπορεί να ξέρεις πως χρειάζεται Χ στηρίξεις το πατάρι, Ψ κιλά σίδερο και Ζ νευρώσεις δεν σημαίνει πως είναι και σωστό. Ένας σωστός μηχανικός μπορεί πιθανόν να χρησιμοποιήσει τα μισά από αυτά που προτείνεις εσύ εμπειρικά καθότι ξέρει να κάνει μελέτη. Και το παραπάνω παράδειγμα είναι ενδιαφέρον καθότι κανένας από εμάς δεν είναι ούτε ερευνητής, ούτε επιστήμονας στο θέμα του ενυδρείου. Όλοι μας είμαστε εμπειρικοί (συμπεριλαμβανομένων των εμπόρων). Ή αλλιώς, κανένας από εμάς δεν είναι "μηχανικός" και όλοι μας είμαστε "μάστορες". Άλλος με μεγαλύτερη εμπειρία κι άλλος με μικρότερη. Οπότε ότι και να λέμε, δεν μπορεί να στηριχτεί επιστημονικά, αλλά μόνο εμπειρικά. Πλέον με το internet ΟΛΟΙ έχουν πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τον αγοραστή όταν θα κάνει λάθος αγορά από τη λάθος πληροφόρηση που του έχει δώσει ο πωλητής/καταστηματάρχης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 20 Ιανουαρίου 2011 #19 Share 20 Ιανουαρίου 2011 εγω θελω να ρωτησω ποσοι απο τους πωλητες που πουλανε σε πετσοπ ψαρια ειναι ενημερωμενοι η και χομπιστες; και εγω εχω δει γκαπυς μαζι με καρδιναλιους και νεον να τα πουλανε μαζι. αλλα απο την αλλη μην τρελαθουμε τελειως και να περιμενουμε απο το μαγαζι να βαζει α/ο η να εχει αλλο ph για το καθε ειδος ψαριου. τοτε θα πληρωναμε τους ροδοστομους 15 ευρο τον εναν. αυτο που θελουμε ειναι τα ψαρια πριν τα αγορασουμε να φιλοξενουνται σε καλες συνθηκες.και οταν τα παρουμε εμεις και αφου τα υιοθετησουμε να τους παρεχουμε τις ιδανικοτερες συνθηκες για το υπολοιπο της ζωης τους. παντος στην σημερινη εποχη με τοσα φορουμ και περιοδικα που κυκλοφορουν στην αγορα για τα ενυδρεια ειμαστε εμεις υπευθυνοι για οτι αγορασουμε.(ψαρια-απαιτησεις ψαριων σε λιτρα-φιλτρα κλπ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιανουαρίου 2011 #20 Share 20 Ιανουαρίου 2011 Εγω συμφωνω με την αποψη οτι πρεπει να πηγαινουμε διαβασμενοι στα πετσοπ και να ξερουμε τι ακριβως πρεπει να παρουμε.Παλιοτερα την ειχα πατησει αρκετες φορες γιατι δεν ηξερα και δεν ειχα ψαξει με αποτελεσμα να κανω μια ωραια ψαροσουπα.Βεβαια δεν ξαναπηγα στο συγκεκριμενο πετσοπ.Παντως και εγω εχω τυχει να παω σε μαγαζι που οταν ρωτησα τον πωλητη σε τι ph κραταει τα συγκεκριμενα ψαρια που ηθελα να παρω αυτος μου απαντησε ph 6.8,επειδη δεν τον πιστεψα τον εβαλα να κανουμε μετρηση μαζι για να δω..οντως ειχε ph 6.8,τωρα τι μεθοδο χρησημοποιει δεν ξερω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος