Jump to content

Ερωτηση για διαχυση σε Diy Co2

rastafarian

Recommended Posts

Αυτο για το δοχειο το ηξερα αλλα δεν ειχα αλλο θερμοστατη οπωτε εκανα την πατεντα που εγραψα πιο πανω με τα μαλλινα μανικια και μεχρι στιγμης δουλευει μια χαρα! :P

Από την αντίδραση που γίνετε μεταξύ της μαγιάς και της ζάχαρης παράγετε μια σχετική θερμοκρασία που σίγουρα μονώνοντας το με κάποιο θερμομονωτικό υλικό το μπουκάλι όπως ακόμα και τα μανίκια μιας μπλούζας ή μια θερμοφόρα, βοηθάει στην συντήρηση αυτής. :thumbup:

Λοιπον σκεφτομαι να κανω μια πατεντα και θα ηθελα την γνωμη σας.Εχω ενα μικρο εσωτερικο φιλτρο μεσα στο ενυδρειο μου και το εχω για λιγο καλητερη κυκλοφορια μεχρι να παρω ενα εξωτερικο.εχει μικρο καδο και εχω βαλει μεσα μονο λιγο ενυδρειακο βαμβακι.το φιλτρο ειναι τοποθετημενο πανω απο την αεροπετρα του co2 και οταν βγαινουν οι φυσαλιδες μερικες τις τραβαει μεσα και τις ριχνει μπροστα.Τωρα σκεφτομαι να σπασω μια χαραμαδα απο τον καδο του μικρου φιλτρου και να βαλω μεσα στο σωληνακι απο το co2..ετσι δεν θα εχω καλητερη διαχυση?αν ναι να βγαλω και το ενυδρειακο βαμβακι αφηνοντας τον καδο κενο η δεν υπαρχει προβλημα?

πάντως με τη μέθοδο αυτή http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/co2c.htm και με ένα χρονοδιακόπτη πάνω στην αντλία, το βράδυ δεν θα γίνεται διάχυση και έτσι το co2 θα είναι άχρηστο και θα φεύγει

Λοιπον σκεφτομαι να κανω μια πατεντα και θα ηθελα την γνωμη σας.Εχω ενα μικρο εσωτερικο φιλτρο μεσα στο ενυδρειο μου και το εχω για λιγο καλητερη κυκλοφορια μεχρι να παρω ενα εξωτερικο.εχει μικρο καδο και εχω βαλει μεσα μονο λιγο ενυδρειακο βαμβακι.το φιλτρο ειναι τοποθετημενο πανω απο την αεροπετρα του co2 και οταν βγαινουν οι φυσαλιδες μερικες τις τραβαει μεσα και τις ριχνει μπροστα.Τωρα σκεφτομαι να σπασω μια χαραμαδα απο τον καδο του μικρου φιλτρου και να βαλω μεσα στο σωληνακι απο το co2..ετσι δεν θα εχω καλητερη διαχυση?αν ναι να βγαλω και το ενυδρειακο βαμβακι αφηνοντας τον καδο κενο η δεν υπαρχει προβλημα?

Εάν είναι να το βάλεις πάνω στην έξοδο του φίλτρου καλύτερα και όχι στην είσοδο διότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι διαβρωτικό αέριο και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στα πλαστικά μέρη της αντλίας και την προπέλα. Επίσης τα βακτήρια καταναλώνουν Ο2 και παράγουν διοξείδιο του άνθρακα οπότε και πάλι δεν είναι και ότι καλύτερο.

Δεν μπορω να το βαλω στην εξοδο του φιλτρου,δεν εχει κατι εκει για να μπει γι αυτο ελεγα να το βαλω μεσα στο μικρο καδο που εχει αλλα αφου λες οτι θα χαλασει τοτε το ξεχναμε.επεισης το φιλτρακι αυτο δεν εχει βιολογικο υλικο μεσα μονο ενυδρειακο βαμβακι.ανεβαζω και μια φωτο για να το δεις

Δεν μπορω να το βαλω στην εξοδο του φιλτρου,δεν εχει κατι εκει για να μπει γι αυτο ελεγα να το βαλω μεσα στο μικρο καδο που εχει αλλα αφου λες οτι θα χαλασει τοτε το ξεχναμε.επεισης το φιλτρακι αυτο δεν εχει βιολογικο υλικο μεσα μονο ενυδρειακο βαμβακι.ανεβαζω και μια φωτο για να το δεις

post-26285-1295734777_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...