rastafarian 19 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Εχω φτιαξει ενα diy co2 και εχω βαλει αεροπετρα για διαχυση.βγαινουν φυσαλιδες αλλα βγαινουν ποτε πολλες και ποτε λιγες.με τον παρακατω διαχυντηρα θα κανω καλητερη δουλεια σε θεμα διαχυσης? http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2185 Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 19 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Εχω φτιαξει ενα diy co2 και εχω βαλει αεροπετρα για διαχυση.βγαινουν φυσαλιδες αλλα βγαινουν ποτε πολλες και ποτε λιγες.με τον παρακατω διαχυντηρα θα κανω καλητερη δουλεια σε θεμα διαχυσης? http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2185 φιλε εχω την εντυπωση οτι ο συγκεκριμενος ειναι για μπουκαλα και για να βγαλει θελει πιεση αρκετη. θα σου προτεινα μια σκαλα διαχυσης.αν και η αεροπετρα μια χαρα ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Ιανουαρίου 2011 Author #3 Share 19 Ιανουαρίου 2011 φιλε εχω την εντυπωση οτι ο συγκεκριμενος ειναι για μπουκαλα και για να βγαλει θελει πιεση αρκετη. θα σου προτεινα μια σκαλα διαχυσης.αν και η αεροπετρα μια χαρα ειναι Νομιζω οτι δεν εχεις αδικο,πρεπει να ειναι για μπουκαλα αυτος..ξερουμε καμια φθηνη σκαλα? Επεισης ξερουμε κανενα κολπο για να μην πεφτει η θερμοκρασια στο μπουκαλι και σταματαει?γιατι οταν πεφτει η θερμοκρασια στο δωματιο κατω απο τους 20 σταματαει και μετα ξαναπιανει οταν ανεβαινει η θερμοκρασια..καμια ιδεα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 19 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 19 Ιανουαρίου 2011 κατι τετοιο θες http://cgi.ebay.com/Co2-Diffuser-Ladder-Bu...=item5d2909f53a τωρα δεν ξερω ελλαδα αν βρεις κατι φθηνοτερο λογικα μπορεις να βαλεις το μπουκαλι κοντα σε καλοριφερ ή να ειναι κολλητα με το ενυδρειο αλλα για να πεφτει τοσο η θερμοκρασια μαλλον δεν θα παιζει καλοριφερ αναμενο στο δωματιο με το ενυδρειο ετσι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 19 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Φιλε μου τον εχω εγω και δουλευει με πλαστικο μπουκαλι αψογα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 19 Ιανουαρίου 2011 καλοριφερ παιζει αλλα δεν ειναι αναμενο ολη μερα.πχ το πρωι που ανοιγουμε και λιγο το σπιτι να παρει αερα πεφτει λιγο η θερμοκρασια Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 19 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 19 Ιανουαρίου 2011 πάρε μια ισοθερμικη θήκη για το μπουκάλι σε ειδη καμπινκ ή SM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Ιανουαρίου 2011 Author #8 Share 19 Ιανουαρίου 2011 πάρε μια ισοθερμικη θήκη για το μπουκάλι σε ειδη καμπινκ ή SM. Ωπα τι ειπες τωρα?λεσ να κανει δουλεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 20 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 20 Ιανουαρίου 2011 (edited) Ωπα τι ειπες τωρα?λεσ να κανει δουλεια? εγω την χρησιμοποιώ και ειναι και πιο εμφανίσιμο το μπουκάλι. Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2011 - tasosgv Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιανουαρίου 2011 Author #10 Share 20 Ιανουαρίου 2011 Naskas αυτος ο διαχυντηρας σου δουλευει με diy? tasosgv ισοθερμικο κανει δουλεια?σου κραταει τη θερμοκρασια και δεν σταματαει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιανουαρίου 2011 Author #11 Share 20 Ιανουαρίου 2011 Λοιπον δοκιμασα κατι στο μπουκαλι για να μη σταματαει οταν πεφτει η θερμοκρασια δωματιου και μπορω να πω οτι επιασε!αυτο που εκανα ειναι το εξης:πηρα μια παλια μαλλινη μπλουζα και εκοψα τα μανικια της.τα φορεσα στο μπουκαλι και τα 2 με αποτελεσμα σε θερμοκρασια 17 και με ανοιχτο παραθυρο να δουλευει κανονικοτατα!να πω οτι ειχε σταματησει να βγαζει λογο χαμηλης θερμοκρασιας και μολις εκανα την πατεντα με τα μανικια μετα απο λιγο πηρε μπρος!τα γραφω αυτα σε περιπτοση που και καποιος αλλος φιλος εχει το ιδιο προβλημα με μενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 20 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 20 Ιανουαρίου 2011 (edited) καλό είναι πάντως το βράδυ να μην λειτουργεί το co2 μιας και τη νύχτα τα φυτά δεν θέλουν co2 αλλά οξυγόνο. Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2011 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιανουαρίου 2011 Author #13 Share 20 Ιανουαρίου 2011 καλό είναι πάντως το βράδυ να μην λειτουργεί το co2 μιας και τη νύχτα τα φυτά δεν θέλουν co2 αλλά οξυγόνο. karrot και πως θα το κλεινω το diy το βραδυ?μου ειπαν οτι δεν θα εχει προβλημα αν δουλευει 24/24.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 20 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 20 Ιανουαρίου 2011 (edited) να πως μπορείς να το κάνεις να βγάζει μόνο την ημέρα http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/co2c.htm με ένα χρονοδιακόπτη που θα κλείνει ο κυκλοφορητής. να και μερικές άλλες κατασκευές για diy co2 http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/co2d.htm http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/CO2.htm Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2011 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιανουαρίου 2011 Author #15 Share 20 Ιανουαρίου 2011 να πως μπορείς να το κάνεις να βγάζει μόνο την ημέρα http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/co2c.htm με ένα χρονοδιακόπτη που θα κλείνει ο κυκλοφορητής. να και μερικές άλλες κατασκευές http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/co2d.htm http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/CO2.htm ΜΜΜ...Η δικη μου περιπτωση ειναι λιγο διαφορετικη..εχω φτιαξει το απλο diy μπουκαλι με ανεπιστρωφη βαλβιδα και διαχυση με αεροπετρα.οπωτε αυτο με τον κυκλοφορητη δεν παιζει σε μενα..το μονο που μπορω να κανω ειναι να βγαζω το ενα λαστιχο που παει μεσα στο ενυδρειο απο την βαλβιδα,ομως το αεριο θα το χαλαω τζαμπα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karrot 20 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 20 Ιανουαρίου 2011 (edited) άμα δεις το πρώτο link αυτό που σου δείχνει είναι έναν τύπο διαχυτήρα που μπορείς άμα θες να το συνδέσεις με το δικό σου σύστημα βγάζοντας την αερόπετρα έτσι δεν θα χρειαστεί να αγοράζεις αυτή τη σκάλα...απλά αυτό που δεν ξέρω, τώρα που το σκέφτομαι ξανά ,είναι άμα κλείσεις την αντλία θα σταματήσει η παροχή co2?γιατί απλά αυτό που σταματάει είναι η παροχή νερού άμα κλείσεις την αντλία και με το co2 τι θα γίνει?Ας μας απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος. Έγινε επεξεργασία 20 Ιανουαρίου 2011 - karrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 20 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 20 Ιανουαρίου 2011 Ολα για το DIY CO2! http://www.qsl.net/w2wdx/aquaria/diyco2.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιανουαρίου 2011 Author #18 Share 20 Ιανουαρίου 2011 το diy co2 πρεπει να το κλεινουμε το βραδυ η το αφηνουμε να δουλευει κανονικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 20 Ιανουαρίου 2011 #19 Share 20 Ιανουαρίου 2011 το diy co2 πρεπει να το κλεινουμε το βραδυ η το αφηνουμε να δουλευει κανονικα? Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα... Άλλωστε δεν βγάζει και τόσο μεγάλη ποσότητα. Μπορείς πάντως αν έχεις, να χρησιμοποιείς και μια αεραντλία το βράδυ. Εγώ πάντως το αφήνω έτσι. Πρόβλημα δεν έχω παρατηρήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Ιανουαρίου 2011 Author #20 Share 20 Ιανουαρίου 2011 και εγω πιστευω οτι δεν θα υπαρχει προβλημα.αεραντλια εχω αλλα δεν εχω αλλη αεροπετρα γιατι την εβαλα στο co2.αν ειναι θα παρω μια και θα την βαζω το βραδυ.δεν θα εχουν προβλημα τα φυτα με την αεραντλια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 20 Ιανουαρίου 2011 #21 Share 20 Ιανουαρίου 2011 δεν θα εχουν προβλημα τα φυτα με την αεραντλια? Το βράδυ σίγουρα όχι, αφού καταναλώνουν οξυγόνο και παράγουν διοξείδιο του άνθρακα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 20 Ιανουαρίου 2011 #22 Share 20 Ιανουαρίου 2011 Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα... Άλλωστε δεν βγάζει και τόσο μεγάλη ποσότητα. Μπορείς πάντως αν έχεις, να χρησιμοποιείς και μια αεραντλία το βράδυ. Εγώ πάντως το αφήνω έτσι. Πρόβλημα δεν έχω παρατηρήσει. και εγω το ίδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 20 Ιανουαρίου 2011 #23 Share 20 Ιανουαρίου 2011 Naskas αυτος ο διαχυντηρας σου δουλευει με diy?tasosgv ισοθερμικο κανει δουλεια?σου κραταει τη θερμοκρασια και δεν σταματαει? ναι μου κάνει δουλειά και δεν σταματάει. αν και βρήκες άλλη πατέντα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 21 Ιανουαρίου 2011 #24 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Εγώ για να κρατάω σε σταθερή θερμοκρασία το μείγμα, έχω βάλει το μπουκάλι μέσα στον εσωτερικό χώρο των φίλτρων μια που έχω αυτή την λύση λόγο του μεγέθους του ενυδρείου μου, αλλά μια άλλη λύση είναι να βάλουμε το μπουκάλι μέσα σε ένα δοχείο γεμάτο νερό με έναν θερμοστάτη. Έτσι έχουμε σταθερή θερμοκρασία και παραγωγή του αερίου και το βράδυ κλείνουμε τον θερμοστάτη έτσι ώστε να μειώνετε η θερμοκρασία και η παραγωγή του αερίου. Επίσης μπορούμε να τυλίξουμε το δοχείο με ένα μονωτικό υλικό(όπως το υπόστρωμα για υπνόσακο) για να έχουμε μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και ποιο ομαλή αυξομείωση της θερμοκρασίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Ιανουαρίου 2011 Author #25 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Εγώ για να κρατάω σε σταθερή θερμοκρασία το μείγμα, έχω βάλει το μπουκάλι μέσα στον εσωτερικό χώρο των φίλτρων μια που έχω αυτή την λύση λόγο του μεγέθους του ενυδρείου μου, αλλά μια άλλη λύση είναι να βάλουμε το μπουκάλι μέσα σε ένα δοχείο γεμάτο νερό με έναν θερμοστάτη. Έτσι έχουμε σταθερή θερμοκρασία και παραγωγή του αερίου και το βράδυ κλείνουμε τον θερμοστάτη έτσι ώστε να μειώνετε η θερμοκρασία και η παραγωγή του αερίου. Επίσης μπορούμε να τυλίξουμε το δοχείο με ένα μονωτικό υλικό(όπως το υπόστρωμα για υπνόσακο) για να έχουμε μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και ποιο ομαλή αυξομείωση της θερμοκρασίας. Αυτο για το δοχειο το ηξερα αλλα δεν ειχα αλλο θερμοστατη οπωτε εκανα την πατεντα που εγραψα πιο πανω με τα μαλλινα μανικια και μεχρι στιγμης δουλευει μια χαρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος