Jump to content

Μαυρος αρραγωνιτης

marios.liberis

Recommended Posts

Καλημερα.

Εχω μαυρο χαλικι στο ενυδρειο μου αλλα θελω να προσθεσω και αρραγωνιτη για πιο στρωμενο PH.

Λογω λιτρων ( ~500 ) δεν μπορω να διαθεσω πολλα χρηματα και σκεφτομαι να προσθεσω 10 κιλα στο υπαρχον υποστρωμα.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν υπαρχει μαυρος αρραγωνιτης.Σε καποιο καταστημα εχω βρει αλλα στα περισσοτερα που ρωτησα δεν ξερουν την υπαρξη του.Συνεπως εχω προβληματιστει μηπως και πανε να μου πουλησουν κατι αλλο .

Ευχαριστώ

Αν προσθέσεις αραγωνίτη στο ήδη υπάρχον χαλίκι, να ξέρες ότι λόγω διαφορετικής κοκκομετρίας δεν θα ανακατευτεί ομοιόμορφα.

Μαύρο αραγωνίτη δεν έχω βρει ούτε εγώ σε κάποιο κατάστημα. Αν δεν είσαι σίγουρος, κράτα στοιχεία από την ετικέτα της συσκευασίας και ανέβασε τα εδώ για να το ψάξουμε.

:P

Οταν ξεκινησα το θαλασσινο ειχα παρει μαυρο αραγωνιτη απο το water inn αλλα το μετανοιωσα γιατι αν επεφτε ο μαγνητης καθαρισμου επανω του κολλουσε με αποτελεσμα γρατζουνιες στο τζαμι.

Είμαι σίγουρος πως έχω δει μαύρο αραγωνίτη (νομίζω bioactive ή κάτι τέτοιο) και μου άρεσε αρκετά. Δεν γνωρίζω βέβαια αν κάνει για γλυκού νερού ενυδρεία. για να μην τρέχεις άσκοπα, καλύτερα να κάνεις μερικά τηλέφωνα σε μαγαζιά...

Καλή συνέχεια

Καλημερα.

Εχω μαυρο χαλικι στο ενυδρειο μου αλλα θελω να προσθεσω και αρραγωνιτη για πιο στρωμενο PH.

Λογω λιτρων ( ~500 ) δεν μπορω να διαθεσω πολλα χρηματα και σκεφτομαι να προσθεσω 10 κιλα στο υπαρχον υποστρωμα.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν υπαρχει μαυρος αρραγωνιτης.Σε καποιο καταστημα εχω βρει αλλα στα περισσοτερα που ρωτησα δεν ξερουν την υπαρξη του.Συνεπως εχω προβληματιστει μηπως και πανε να μου πουλησουν κατι αλλο .

Ευχαριστώ

Μηπως εννοεις αυτο ? http://www.amazonios.gr/product_info.php?c...roducts_id=1285

Υπάρχει και αυτό της Seachem

Ανεβάζει σκληρότητες αλλά βγάζει πολύ θολούρα...

Δεν ξέρω αν ειναι το ίδιο με το προηγούμενο προϊόν...

Έγινε επεξεργασία - snaretom

Αυτο ειναι παιδια :P

Απ'οτι διαβαζω ειναι calcite ο οποιος ειναι παραγωγο του αραγωνιτη μετα απο καυση σε υψηλη θερμοκρασια !

Το ερωτημα μου πλεον ειναι : Κανει για τις αφρικανες μας ? Αξιζει τον κοπο (και το χρημα ) ?

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας

Αυτο ειναι παιδια :P

Απ'οτι διαβαζω ειναι calcite ο οποιος ειναι παραγωγο του αραγωνιτη μετα απο καυση σε υψηλη θερμοκρασια !

Το ερωτημα μου πλεον ειναι : Κανει για τις αφρικανες μας ? Αξιζει τον κοπο (και το χρημα ) ?

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας

Καλημέρα,

Το συγκεκριμένο ακριβώς προϊόν της seachem το χρησιμοποιώ εδώ και 3-4 μήνες στο Ταγκανίκα ενυδρείο μου με multies και είμαι υπερβολικά ευχαριστημένος. Προσωπικά δεν γνώριζα ότι είναι αραγωνιτης που λες, και πιο πολύ μου φαίνεται για πέτρωμα παρά για κοράλι (έστω και ψημένο :thumbup: ). Στα χαρακτηριστικά του πάντως θα δεις ότι έχει Calcium: 197.500, τη στιγμή που αραγωνίτης της ίδιας εταιρείας έχει Calcium :376.041 !!

Δες και το θέμα μου εδώ (#107) για να πάρεις μια ιδέα.

Ελπίζω να βοήθησα.... :thumbup:

Καλημέρα,

Το συγκεκριμένο ακριβώς προϊόν της seachem το χρησιμοποιώ εδώ και 3-4 μήνες στο Ταγκανίκα ενυδρείο μου με multies και είμαι υπερβολικά ευχαριστημένος. Προσωπικά δεν γνώριζα ότι είναι αραγωνιτης που λες, και πιο πολύ μου φαίνεται για πέτρωμα παρά για κοράλι (έστω και ψημένο :P ). Στα χαρακτηριστικά του πάντως θα δεις ότι έχει Calcium: 197.500, τη στιγμή που αραγωνίτης της ίδιας εταιρείας έχει Calcium :376.041 !!

Δες και το θέμα μου εδώ (#107) για να πάρεις μια ιδέα.

Ελπίζω να βοήθησα.... :thumbup:

Να προσθέσω, επίσης, ότι αναγράφεται στη συσκευασία του πως συνίσταται για θαλασσινό και ενυδρεία τύπου Αφρικής, καθώς κρατά ψηλά το ΚΗ και Ph.

Προσωπικά, δεν έχω αποφύγει τη χρήση αλατιών, αλλά το ΚΗ είναι αλήθεια πως κρατιέται ψηλά( όπως και πριν που είχα άμμο θαλάσσης και αραγωνίτη σε μίγμα).

Απ'οτι βλεπω στο διαδικτυον :P

o αραγωνιτης αναφερεται ως πετρωμα !!

Κοραλι ηξερα κι εγω αλλα η κα Wikipedia λεει αλλα :thumbup:

Θα παρω σημερα ενα 10κιλο να το δοκιμασω :thumbup:

]Ο αραγονίτης (αγγλ. aragonite) είναι πολυμορφικό ορυκτό του ασβεστίου και, χημικά, ανθρακικό ασβέστιο. Η άλλη μορφή του είναι ο ασβεστίτης. Το όνομά του (αποδόθηκε το 1797) προέρχεται από την περιοχή Molina de Aragón της Ισπανίας, όπου απαντούν πολύ όμορφα δείγματά του. Είναι λιγότερο διαδεδομένος από τον ασβεστίτη, καθώς σχηματίζεται από φυσικοχημικά φαινόμενα μικρότερου εύρους. Τα δύο ορυκτά προσομοιάζουν πολύ στο χρώμα, δεν έχουν, όμως, παρόμοια κρυσταλλική δομή: Στον ασβεστίτη οι ανθρακικές ομάδες (CO3-2) σχηματίζουν τρίγωνα με τον άνθρακα τοποθετημένο στο κέντρο και τα τρία άτομα οξυγόνου τοποθετημένα στις κορυφές του τριγώνου, προσδίδοντας την τριγωνική συμμετρία στο ορυκτό. Στον αραγονίτη, αντίθετα, οι ανθρακικές ομάδες δεν είναι επίπεδες, αλλά διατάσσονται σε δύο επίπεδα αντιθέτων διευθύνσεων, προσδίδοντας, έτσι, την ρομβική συμμετρία.

Χαρακτηριστική είναι η διδυμία του αραγονίτη, η οποία σχηματίζει πρισματικούς κρυστάλλους ψευδοεξαγωνικής συμμετρίας (που πρωτοπαρατηρήθηκαν στην Αραγονία δίνοντας το όνομά της στο ορυκτό). Ακόμη ομορφότεροι ψευδοεξαγωνικοί δίδυμοι ανευρίσκονται, σήμερα, στο Μαρόκο. Χαρακτηριστική, επίσης, είναι η υφή φλος φερρί (flos - ferri, άνθη σιδήρου), κατά την οποία οι κρύσταλλοι αραγονίτη σχηματίζουν δενδροειδείς, σκωληκοειδείς ή κοραλλιόμορφες μορφές.

Ο αραγονίτης σχηματίζεται σε αποθέσεις θερμών πηγών και γκέιζερ, σε σταλακτίτες και ωολίθους στους θαλάσσιους πυθμένες, μετατρεπόμενος, με τον χρόνο, σε ασβεστίτη. Είναι, συχνά, ορυκτό που απαντά σε ποικίλα πετρώματα προερχόμενο από την επίδραση χαμηλής θερμοκρασίας και πίεσης υδατικών διαλυμάτων και, επίσης συχνά, το ορυκτό των σταλακτιτών, αντικαθιστώντας τον ασβεστίτη. Απαντά, επίσης, σε εξαλλοιωμένους περιδοτίτες, δουνίτες και σερπεντινίτες, καθώς και, υπό μορφή αμυγδαλοειδών κρυστάλλων, σε βασάλτες και ανδεσίτες.

Πολλά μαλάκια σχηματίζουν το κέλυφός τους από αραγονίτη, γι' αυτό και το εσωτερικό του εμφανίζει μαργαριτώδη λάμψη και ιριδισμούς, οφειλόμενους στον αραγονίτη. Φθορίζει έντονα κάτω από υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ εμφανίζει και το φαινόμενο του θερμοφωσφορισμού.

Είναι ορυκτό ευρέως διαδεδομένο σε όλες τις περιοχές της Γης. Χαρακτηριστικά του δείγματα ανευρίσκονται στην Ισπανία το Μαρόκο, την Αυστρία, την Σλοβακία, την Ναμίμπια και αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα όμορφα δείγματα εμφανίζονται στην νήσο Σέριφο. Παραλλαγή του είναι το ορυκτό αναβραστίτης.[/u]

Υπάρχει και αυτό της Seachem

Ανεβάζει σκληρότητες αλλά βγάζει πολύ θολούρα...

Δεν ξέρω αν ειναι το ίδιο με το προηγούμενο προϊόν...

Συγνώμη για την παρένθεση αλλά ποιο από αυτά τα δύο θα προτείνατε για θαλλασινό ενυδρείο;

Απ'οτι βλεπω στο διαδικτυον :P

o αραγωνιτης αναφερεται ως πετρωμα !!

Κοραλι ηξερα κι εγω αλλα η κα Wikipedia λεει αλλα :thumbup:

Βασικά είναι ορυκτό... :thumbup:

Συγνώμη για την παρένθεση αλλά ποιο από αυτά τα δύο θα προτείνατε για θαλλασινό ενυδρείο;

Χωρίς να γνωρίζω από θαλασσινά ενυδρεία, έτσι όπως τα βλέπω, μου φαίνονται ίδια ως προς τις ιδιότητές τους, αφού και τα δύο προέρχονται από ασβεστίτη. Δεν γνωρίζω πως αντιδρά το καθένα στο νερό και φυσικά πόσο μονόκοκκο είναι το καθένα.

Gray Coast Calcite. Θέλει καλό πλύσιμο. Ο μικρότερος κόκος είναι σαν ζάχαρη άχνη. Ο μεγαλύτερος σε μέγεθος φακής.

• 2 weeks later...

Καλησπερα και απο εμενα.Οσον αφορα το θεμα με τον μαυρο αραγωνιτη....Εχω φαει τον κοσμο να βρω μαγαζι απο Αθηνα που να τον πουλαει!Μπορει καποιος να με βοηθισει?Ξερει κανενα μαγαζι στην Αθηνα?

Ευχαριστω!

Καλησπερα.

Σου στελνω με πμ το καταστημα.

Οι εντυπωσεις μου ειναι πολυ καλες.Ειχα μαυρο χαλικι και μολις μπηκε o καλσιτης ολα τα ψαρια εχουν δειξει αλλη συμεπριφορα.Το Ph μου εχει σταθεροποιηθει στο 8 - 8,1 ενω πριν με το ζορι επαιζα στο 7,6 .

Δεν χρησιμοποιω πλεον το buffer .

Θα το δω και με μια 40 % αλλαγη νερου που θα κανω το σκ για να εχω ολοκληρωμενη αποψη

Μάριος

Ευχαριστω πολυ και παλι!ποσα κιλα προσθεσες και ειδες αυτην την διαφορα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...