STESS 19 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Παιδιά, τα φώτα σας Μετά από τέσσερα χρόνια σχεδόν που έχω το ενυδρυάκι, είδα εχθές στο τζάμι κάτι σαν σαλιγκάρι χωρίς καβούκι. Δεν μπόρεσα να το φωτογραφήσω, αλλά θα σας το περιγράψω όσο καλύτερα μπορώ Μέγεθος 2 εκατοστά περίπου, η κάτω πλευρά του η κολημένη στο τζάμι ακριβώς όπως ενός σαλιγκαριού, η επάνω πλευρά του μαύρο χρώμα με άσπρές τελίτσες, είχε στο εμπρός μέρος δύο οβάλ προεξοχές ( μάτια ? ) και στο πίσω μέρος δύο πολύ μικρά - ας τα πούμε - πτερύγια που κινιόντουσαν από την κυκλοφορία του νερού δεν φαινόταν δηλαδή να το βοηθούνε στην κίνηση. Η κίνησή του ήταν λίγο πιο γρήγορη από ενός σαλιγκαριού, ενώ από το τζάμι πέρασε κανονικά έρποντας στον αραγωνίτη και από εκεί χάθηκε έρποντας στους βράχους. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι 4 χρόνια δεν το είχα ξαναδεί ποτέ. Ίσως ξεθάρεψε τώρα που το ενυδρείο δεν έχει ψάρια, καθώς το έχω για καραντίνα και μεταφέρω σε αυτό μόνο τα νέα ψάρια για καμιά 20αριά μέρες. Αν το ξαναδώ και δεν έχω ξεχάσει τη φωτογραφική στο αυτοκίνητο θα σας στείλω και φωτογραφίες. Επίσης ίσως αν είναι καλός οργανισμός και το πετύχω ξανά,να το μεταφέρω στο μεγάλο ενυδρείο. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας. Φιλικά, Στέλιος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 19 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=288868 ... έτσι όπως το περιγράφεις για stomatela μου κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STESS 19 Ιανουαρίου 2011 Author #3 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Αίολε σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου !! 'Οπως το βλέπω, φαίνεται ότι μάλλον είναι stomatela, όπότε είναι καλό για το ενυδρείο. Δεν θα το μεταφέρω όμως στο μεγάλο ενυδρείο διότι εκεί κινδυνεύει αφού έχω sixline, ενώ θα βάλω και γαρίδες. Στο πεδίο συμβατό που έχι τικ σημαίνει ότι είναι reef safe ? Διότι το ενυδρείο στο οποίο βρίσκεται τώρα θα γίνει reef του χρόνου. Και πάλι ευχαριστώ .......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 19 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Ναι φυσικά και είναι reef safe και όπως διάβασες είναι αλγοφάγος οργανισμός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STESS 19 Ιανουαρίου 2011 Author #5 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Ναι φυσικά και είναι reef safe και όπως διάβασες είναι αλγοφάγος οργανισμός. OK !!! Μένει στο ενυδρείο. Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος