trin404 18 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 18 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους! Αγόρασα 2 χρυσόψαρα χτες, ο υπάλληλος μου πρότεινε να μην πάρω γυάλα γιατί δεν είναι καλό για το ψάρι, αλλά ένα μικρό πλαστικό ενυδρείο (χωρις φίτρα, αέρα κτλ περίπου 15 λιτρα) απο αυτα τα μικρά πλαστικά κουτιά - και με διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζονται όλα αυτά, γιατί τα χρυσόψαρα είναι ανθεκτικά. Ψάχνοντας στο google βρήκα δίαφορα forums και παντού βλέπω τις ίδιες πληροφορίες... τα χρυσόψαρα χρειάζονται χώρο, καθαριότητα, κρυψώνες... Αγαπώ τα ζώα και δεν θεωρώ τα ψάρια διακοσμητικά που θα αλλάξω σε μερικούς μήνες, αλλα εμβια όντα. Δεν θέλω μονο να επιζήσουν αλλά να ζούνε καλα. Χρειάζομαι την βοήθεια σας για να επιλέξω ότι χρειάζεται για τα ψάρια μου (σκοπέυω να βγω για ψώνια αυριο κιολας). Ειδα τις τιμες για ενυδρια, φιλτρα κτλ.. αλλά δεν ξερω τι να επιλεξω... Θα ήθελα να μου προτείνετε μια λύση για αγορά που: -να περιέχει προδιαγραφές σωστής και μακροχρόνιας διαβίωσης για τα ψάρια μου -χωρίς περιττά έξοδα γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και η οικονομική μου κατάσταση τραγική -κρατώντας υπόψιν οτι δεν σκοπεύω να μεγαλώσω τον πλυθισμό ευχαριστώ εκ των προτέρων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 18 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 18 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους! Αγόρασα 2 χρυσόψαρα χτες, ο υπάλληλος μου πρότεινε να μην πάρω γυάλα γιατί δεν είναι καλό για το ψάρι, αλλά ένα μικρό πλαστικό ενυδρείο (χωρις φίτρα, αέρα κτλ περίπου 15 λιτρα) απο αυτα τα μικρά πλαστικά κουτιά - και με διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζονται όλα αυτά, γιατί τα χρυσόψαρα είναι ανθεκτικά. Ψάχνοντας στο google βρήκα δίαφορα forums και παντού βλέπω τις ίδιες πληροφορίες... τα χρυσόψαρα χρειάζονται χώρο, καθαριότητα, κρυψώνες... Αγαπώ τα ζώα και δεν θεωρώ τα ψάρια διακοσμητικά που θα αλλάξω σε μερικούς μήνες, αλλα εμβια όντα. Δεν θέλω μονο να επιζήσουν αλλά να ζούνε καλα. Χρειάζομαι την βοήθεια σας για να επιλέξω ότι χρειάζεται για τα ψάρια μου (σκοπέυω να βγω για ψώνια αυριο κιολας). Ειδα τις τιμες για ενυδρια, φιλτρα κτλ.. αλλά δεν ξερω τι να επιλεξω... Θα ήθελα να μου προτείνετε μια λύση για αγορά που: -να περιέχει προδιαγραφές σωστής και μακροχρόνιας διαβίωσης για τα ψάρια μου -χωρίς περιττά έξοδα γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και η οικονομική μου κατάσταση τραγική -κρατώντας υπόψιν οτι δεν σκοπεύω να μεγαλώσω τον πλυθισμό ευχαριστώ εκ των προτέρων... Καλησπερα και καλως ηρθες.Δυστυχως δεν εισαι η πρωτη αλλα και ουτε και η τελευταια.Διαβασε τα πολυ καλα αρθρα που θα βρεις στο forum και εδω ειμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rOUSSAkS 18 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 18 Ιανουαρίου 2011 Δεν ξερω πολλα απο χρυσοψαρα αλλα ξερω οτι θελουν 50 λιτρα περιπου το καθενα,οχι θερμοστατη και θελουν καλη φιλτρανση λογω πρωτογονου πεπτικου ! Οσο για την αγορα θα βρεις οσα χρειαζεσαι με μαξιμουμ τα 150 ε ! Μια συμβουλη: πηγαινε τα ψαρια πισω πες του να τα κρατησει και θα τα παρεις σε εναν μηνα....για να στρωσεις το ενυδρειο εκτος και αν βρεις μπολι!! και 2ον διαβασμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 19 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 19 Ιανουαρίου 2011 καλως ηρθες! ριξε λιγο διαβασμα εδω μεσα γιατι αν περιμενεις απο τα περισσοτερα πετ σοπ... σωθηκες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 19 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Καλώς όρισες! Τα πρώτα μου βήματα…, Ξεκινώντας και προχωρώντας σωστά Και το προφίλ του χρυσόψαρου http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36771 Για να σε βοηθήσουμε περισσότερο, άμνοιξε ένα νέο θέμα, μιας και η κατηγορία αυτή είναι για καλωσόρισμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trin404 19 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστώ πολύ! Πέρασα το μεγαλύτερο μερος της νύχτας διαβάζοντας και βρήκα αρκετές πληροφορίες...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petros4 19 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Αι καλά ξημεροβραδιασματα...και καλή συνέχεια φιλικα πέτρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts