vanilla 17 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 17 Ιανουαρίου 2011 (edited) Καλησπέρα μετά από 4 μήνες που τρέχει το ενυδρείο παρήγγειλα τους Δίσκους μου . 4 δυο marlboro red κι δυο turquoise blue. ενώ όλα ήταν μια χαρά εδώ και τρεις εβδομάδες ξαφνικά προχθές οι δυο μπλε άρχισαν να μην τρώνε και γενικά να κρύβονται .δυστυχώς χθες βρήκα τον ένα νεκρό και μάλιστα μελανιασμένο και τον άλλο σε κατάσταση πάλι να μην τρώει και να είναι συνεχώς κρυμμένος. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΛΑΝΙΑΣΜΕΝΟΣ και σήμερα είναι στα τελευταία του από ότι καταλαβαίνω , αν μπορείτε εσείς να μου δώσετε κάποια συμβουλή μήπως και τον σώσουμε ???? οι τιμες του νερου ειναι : NH3/NH4 =0 NO3 = 10 NO2 = 0 dKH = 10 dGH = >14 PH = 6,8 - 7,2 CL2 = 0 TEMP = 29 LTR = 300 ευχαριστώ ΔΙΣΚΟΣ Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2011 - vanilla Link to comment Share on other sites More sharing options...
vanilla 17 Ιανουαρίου 2011 Author #2 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Να συμπληρώσω ότι αυτός είναι ο πιο μικρόσωμος από όλους και γενικά ο ένας red που είναι ο μεγαλύτερος τους κυνηγά συνεχεία . Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 17 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Δωσε μας περισσότερες πληροφοριες σχετικα με το ενυδρειο σου και την συντηρηση του σε παρακαλώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vanilla 17 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Δωσε μας περισσότερες πληροφοριες σχετικα με το ενυδρειο σου και την συντηρηση του σε παρακαλώ. διαστάσεις 1,20 χ 48 χ 62 με εξωτερικό φίλτρο 25W(900L/H) και είναι περίπου 300 λίτρα αλλαγή νερού δυο φορές την εβδομάδα και προσθήκη αντιχλωριου . στο ενυδρείο υπάρχουν ακόμα ( υπήρχαν πριν τους δίσκους ) 4 πλατι από τα οποία προχθές είχα και γέννα , δυο γκαπυ ένα μολι και ο Μητσοτάκης ο μονομάχος μου καθώς και πολλαααα σαλιγκάρια τα οποία έχουν αρχίσει να μην μου αρέσουν καθόλου !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 17 Ιανουαρίου 2011 διαστάσεις 1,20 χ 48 χ 62 με εξωτερικό φίλτρο 25W(900L/H) και είναι περίπου 300 λίτρα αλλαγή νερού δυο φορές την εβδομάδα και προσθήκη αντιχλωριου . στο ενυδρείο υπάρχουν ακόμα ( υπήρχαν πριν τους δίσκους ) 4 πλατι από τα οποία προχθές είχα και γέννα , δυο γκαπυ ένα μολι και ο Μητσοτάκης ο μονομάχος μου καθώς και πολλαααα σαλιγκάρια τα οποία έχουν αρχίσει να μην μου αρέσουν καθόλου !! Ιησους Χριστος.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 17 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 17 Ιανουαρίου 2011 (edited) διαστάσεις 1,20 χ 48 χ 62 με εξωτερικό φίλτρο 25W(900L/H) και είναι περίπου 300 λίτρα αλλαγή νερού δυο φορές την εβδομάδα και προσθήκη αντιχλωριου . στο ενυδρείο υπάρχουν ακόμα ( υπήρχαν πριν τους δίσκους ) 4 πλατι από τα οποία προχθές είχα και γέννα , δυο γκαπυ ένα μολι και ο Μητσοτάκης ο μονομάχος μου καθώς και πολλαααα σαλιγκάρια τα οποία έχουν αρχίσει να μην μου αρέσουν καθόλου !! να πω την ταπεινη μου αποψη , χωρις να ειμαι ειδικος πιστευω πως η φιλτρανση που εχεις σε σχεση με τα λιτρα του ενυδρειου και την ιχθυοφορτωση ειναι Ανυπαρκτη . Μετα νομιζω οτι οι αλλαγες που κανεις ειναι λιγες για τον παραπανω λογο . Και αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οι μετρησεις σου . Τις κανεις πριν Η μετα την αλλαγη νερου σου ? Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2011 - Geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
vanilla 17 Ιανουαρίου 2011 Author #7 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Ιησους Χριστος.......... ρε φίλε είναι από τα πρώτα ψαράκια που είχα αγοράσει και το όνομα βγήκε όπως κατάλαβες γιατί μόνο αυτό ζει !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 17 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 17 Ιανουαρίου 2011 ρε φίλε είναι από τα πρώτα ψαράκια που είχα αγοράσει και το όνομα βγήκε όπως κατάλαβες γιατί μόνο αυτό ζει !! Ζει αυτο με κοστος τα υπολοιπα ( ενα πραμα σαν τον Βρυκολακα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 17 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Προς το παρον δεν ειναι ωρα να μιλησουμε για τους συγκατοικους που εχεις. Για αρχη μολλυ και λοιπα τα βγαζεις εξω και ξεκινας Furan-2 & General Cure της API. Μου μυριζει εντερικα αλλα εδω που εφτασες, παιζουμε και αντιβιοτικο μπας και σωσουμε τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 17 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Τα εντερικα ειναι το μονο σιγουρο,αν τα ψαρια ετρωγαν μεχρι και πρωτινος οπως αναγραφεις μιλαμε τοτε για αναιμια και ενδοπαρασιτισμο,ξεκινα την θεραπει που προτεινε ο Νινταλ.Παρατηρησε εαν τα ψαρια σου ξυνονται και αν τα βραγχιακα επικαλλυματα του ειναι ανασηκωμενα η διογκωμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 17 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 17 Ιανουαρίου 2011 (edited) να πω την ταπεινη μου αποψη , χωρις να ειμαι ειδικος πιστευω πως η φιλτρανση που εχεις σε σχεση με τα λιτρα του ενυδρειου και την ιχθυοφορτωση ειναι Ανυπαρκτη . Μετα νομιζω οτι οι αλλαγες που κανεις ειναι λιγες για τον παραπανω λογο . Και αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οι μετρησεις σου . Τις κανεις πριν Η μετα την αλλαγη νερου σου ? Ανύπαρκτη θα ήταν αγαπητέ Geosid αν ο φίλος μας δεν είχε καθόλου φίλτρο.Ας μην βγάζουμε λοιπόν βιαστικά συμπεράσματα. Αγαπητέ φίλε ελπίζω με τις οδηγίες που σου έδωσε ο ειδικός σε αυτά, Νιντάλ να έχεις καλά αποτελέσματα. Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 17 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Ανύπαρκτη θα ήταν αγαπητέ Geosid αν ο φίλος μας δεν είχε καθόλου φίλτρο.Ας μην βγάζουμε λοιπόν βιαστικά συμπεράσματα. Αγαπητέ φίλε ελπίζω με τις οδηγίες που σου έδωσε ο ειδικός σε αυτά, Νιντάλ να έχεις καλά αποτελέσματα. K. Σωκρατη Λαθος διατυπωση . Ανεπαρκης . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 17 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 17 Ιανουαρίου 2011 K. Σωκρατη Λαθος διατυπωση . Ανεπαρκης . Ούτε ανεπαρκής μπορείς να πεις από την στιγμή που ο φίλος δίνει μόνο τα λίτρα κυκλοφορίας αλλά όχι την ποσότητα βιολογικού υλικού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 17 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Ούτε ανεπαρκής μπορείς να πεις από την στιγμή που ο φίλος δίνει μόνο τα λίτρα κυκλοφορίας αλλά όχι την ποσότητα βιολογικού υλικού. Με πρόλαβε ο Γκίζης Link to comment Share on other sites More sharing options...
vanilla 18 Ιανουαρίου 2011 Author #15 Share 18 Ιανουαρίου 2011 Τα εντερικα ειναι το μονο σιγουρο,αν τα ψαρια ετρωγαν μεχρι και πρωτινος οπως αναγραφεις μιλαμε τοτε για αναιμια και ενδοπαρασιτισμο,ξεκινα την θεραπει που προτεινε ο Νινταλ.Παρατηρησε εαν τα ψαρια σου ξυνονται και αν τα βραγχιακα επικαλλυματα του ειναι ανασηκωμενα η διογκωμενα. καλησπέρα , δυστυχώς ο δίσκος παρέδωσε το πνεύμα του. τώρα για τους δυο που έχουν μείνει να πω ότι δεν ξύνονται και τα βραγχιακα επικαλύμματα φαίνονται καλά !!(βέβαια και αυτοί που πέθαναν το ίδιο φαίνονταν και ξαφνικά σε ώρες όλα άλλαξαν) είμαι από επαρχία και τους δίσκους αλλά και τα φυτά τα είχα παραγγέλλει μέσω ιντερνέτ από το άβυσσος. θα πάρω τα φάρμακα που μου γράφεται μιας θεωρώ ότι είναι απαραίτητο για μελλοντική χρήση όποτε θα τα παραγγείλω και αυτά. για τα υπόλοιπα ψάρια τι να κάνω ? ποια να βγάλω και ποια να αφήσω ? οι μετρήσεις που σας έγραψα στην αρχή είναι καλές ? πρέπει να κάνω κάτι ? οι αλλαγές νερού γίνονται από το δίκτυο απευθείας απλά με νερό ζεστό από τον θερμοσίφωνα μιας και από το petshop μου είπαν ότι δεν πειράζει και είναι και καλύτερο μιας και το νερό δεν είναι κρύο. ( με αντιχλωριο μετά ). το φαί είναι tetradiskus και μου το έστειλε μαζί με τα ψάρια και μου είπε ότι αυτό τα τάιζε και ο ίδιος !! μπορείτε να μου προτείνετε και κάποια άλλη να αγοράσω ?( σπιρουλινα η σκουληκάκια απο που μπορώ να αγοράσω ? ) πείτε μου και εσείς τι να κάνω ακόμα ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 19 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 19 Ιανουαρίου 2011 (edited) Λυπάμε για το ψαράκι Τώρα, θα πρέπει να κρατάς το νερό καθαρό με συχνές αλλαγές αλλά και σταθερό στις συνθήκες . θα πρέπει να κατεβάσεις λίγο τις σκληρότητες, χρησιμοποίησε τύρφη και πρόσθεσε και ρίζες μέσα στο ενυδρείο με τα χουμικά που αποβάλουν μέσα στο νερό το μαλακώνουν, μπορείς να προσθέσεις και black water. Τι ποσότητα βιολογικού υλικού έχεις? (σε λίτρα)στη θέση σου θα έβαζα ένα φίλτρο ακόμα όχι μόνο για αύξηση του βιολογικού αλλά και για ασφάλεια… Από τροφές καλό είναι να έχεις ποικιλία, σίγουρα να προσθέσεις στη διατροφή τους Σπιρουλίνα και τροφή με σκόρδο. Θα πρέπει να βγάλεις τα υπόλοιπα ψάρια και να αφήσεις τους δίσκους μόνους τους προσθέτοντας μερικούς ακόμα . Μπορείς να βάλεις και μερικά βυθόψαρα, για τα σαλιγκάρια μπορείς να προσθέσεις Anentome Helena snails Έγινε επεξεργασία 19 Ιανουαρίου 2011 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος