Indian 17 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα και καλή χρονιά, Αν και είμαι γραμμένος εδώ και ένα χρόνο στο φορουμ, πήρα την απόφαση να γραψω το πρώτο μου post! παρ' ολα αυτά παρακολουθώ τα θέματα αρκετά συχνά , και ομολογώ οτι το χόμπυ αυτό ειναι αρκετά δυσκολο αλλά εχει τη μαγεία του. Έτσι , πήρα την απόφαση να στήσω το δεύτερο μου ενυδρείο γλυκού νερού Τη πρώτη φορά ( πέρυσι τέτοια εποχή) είχα ένα με 2 γκάπυς μέσα τα οποία λόγω καλοκαιρινών διακοπών τα μετέφερα σε ενυδρείο γνωστού μου ( 400λτ) με αντίστοιχα ψάρια. Όμως δεν τα πήρα πίσω , αφού τα έβλεπα τόσο χαρούμενα με τους νέους τους φίλους . το ενυδρείο μου, λοιπόν, είναι περίπου 12l και γι αυτό το λόγο δεν μπορώ να βάλω μέσα πολλά ψάρια. Οπότε σκεφτηκα τώρα να βάλω έναν μονομάχο ( αν και από τι βλέπω θέλει γύρω στα 15L ). περισσότερα στοιχεία για τον εξοπλισμό: 1 θερμοστάτης 25W 1 εσωτερικό φίλτρο 3.0W και 1 θερμόμετρο έχω λοιπόν κάποια λεπτά θεματάκια να ξεκαθαρίσω ακόμα:΄ 1. Αν δεν κάνω λάθος ο μονομάχος θέλει πολλά φυτά κρυψώνες και λοιπά 9 όπως πολλα ψάρια) 2. Λόγω κατασκευής του ενυδρείου ειναι δύσκολο.. εως ακατόρθωτο να το φυτεύσω, οπότε θα ήταν πρόβλημα να βάλω πλαστικά? 3. πέρυσι είχα στρώσει το ενυδρείο μου με μπόλιασμα από του φίλου μου το ενυδρείο, φέτος λέω να χρησιμοποήσο σκευάσματα , όπως αυτή τη μέθοδο. Ποια λοιπόν μου προτείνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 17 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 17 Ιανουαρίου 2011 καλως ηρθες! για μενα: ανοιξε ενα θεμα για αυτο, αλλα αν θες τη γνωμη μου: χαλικακι σε φυσικο χρωμα, κανενα ευκολο πολυ φυτο, λιγο κερατοφυλλο στην επιφανεια, ενα μικρο ξυλαρακι μοπανι, καπακι οπωσδηποτε και μια λαμπα γραφειου γυρω στα 4-5 βατ με 4500 κελβιν και εισαι κομπλε. καλη συνεχεια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian 17 Ιανουαρίου 2011 Author #3 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Ναι έχω καπάκι και λάμπα 8 βατ ( μεγάλη? ) θενκς ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian 17 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 17 Ιανουαρίου 2011 παρακαλώ να κλειδώσει το θέμα αυτό. Το άνοιξα εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts