Jump to content

Ick σε χρυσόψαρα

Recommended Posts

καλησπέρα,

με΄τα από διάβασμα εβγαλα το συμπέρασμα οτι το ενα μου χρυσόψαρο έχει ick (έχει 4-5 άσπρα στίγματ στιν ουρά του). μπορείτε να μου δώσετε κάποιο λινκ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασθένεια?πόσο σοβαρή είναι? υπάρχει κάποιο σκεύασμα που προτείνετε να χρησιμοποιήσω ώστε να ληθεί το πρόβλημα άμεσα??

και μια άλλη ερώτηση, είναι σύμπτωμα της ασθένειας να πηγαινει το χυσόψαρο στην επιφάνεια του ενυδρείου και κοντά στο φίλτρο???

βρήκα αυτό στο ίντερνετ, είναι καλό?

http://cgi.ebay.co.uk/Jungle-Labs-Ick-whit...=item2c5a274d0f

ευχαριστώ

Και να είναι καλό εμείς τι να σου πούμε ;

Σε πόσο χρόνο θα το έχεις το φάρμακο ;

Δώσε μας καθαρή φωτογραφία, για να δούμε αν όντως είναι Ick!

μένω αγγλία οπότε θα το έχω σε 3-4 μέρες το πολύ...λέτε να είναι αργά?

μένω αγγλία οπότε θα το έχω σε 3-4 μέρες το πολύ...λέτε να είναι αργά?

Ξαναλέω πως πρέπει να δοθεί φωτογραφία για να γίνει σωστή διάγνωση. Το Ick το μπερδεύει αρκετός κόσμος με το oodinium.

νομίζω ότι είναι ick γιατί έχει όλα τα συμπτώματα που αναφέρονται (ξύσιμο, ''σπαστικές'' κινήσεις, κολύμπι κοντα στο φίλτρο)

θα βγάλω φώτο το συντομότερο...

να κάνω καθημερινές αλλαγές νερού (20%) μλεχρι να έρθει το φάρμακο?

γενική ερώτηση..είναι άμεσα θανατηφόρα η ασθένεια?

νομίζω ότι είναι ick γιατί έχει όλα τα συμπτώματα που αναφέρονται (ξύσιμο, ''σπαστικές'' κινήσεις, κολύμπι κοντα στο φίλτρο)

θα βγάλω φώτο το συντομότερο...

να κάνω καθημερινές αλλαγές νερού (20%) μλεχρι να έρθει το φάρμακο?

γενική ερώτηση..είναι άμεσα θανατηφόρα η ασθένεια?

Τα ίδια συμπτώματα έχει και το oodinium και έχουν εντελώς διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης η μία θεραπεία από την άλλη. Και για να το πω κι αλλιώς, αν είναι Ick δεν χρειάζεσαι φάρμακο, ενώ αν είναι oodinium χρειάζεσαι ειδικό φάρμακο.

Βάλε φωτογραφία το συντομότερο!

στην 4η φωτογραφία φαίνετε καλύτερα (στην ουρά) πάντως και τα δύο ψάρια παρουσιάζουν τα συμπτώματα (αν και το ασπρο μπηκε στο ενυδρείο μόλις χθες).

επίσης σήμερα τη μισή μέρα κάθονται στο βυθό με κλεισμένα πτερύγια κτλ.(κυρίως το άσπρο)(παρόλα αυτά έφαγαν κανονικά).και επίσης κινούνται αρκετά συχνά στην επιφάνεια του νερού σα να τρώνε φυσαλίδες.αυτό έχει να κάνει με την ασθενεια??πάντως ε΄κανα μια αλλαγή νερού περίπου 20%

συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά επειδή έχασα ήδη 2 χρυσόψαρα στο στρώσιμο για αυτό ρωτάω.

ενα σύντομο ιστορικό

όταν έχασα τα πρώτα ψάρια τα νιτρικά προφανώς ήταν στα ύψη. μόλις μηδενίσαν έβαλα το χρυσό και μετά από μια εβδομάδα (δηλαδή χθες) το άλλο. υάρχει περίπτωση το άσπρο απλά να αντιμετωπίζει θεμα προσαρμογής και για αυτό να είναι έτσι?

post-4888-1295223545_thumb.jpg

post-4888-1295223559_thumb.jpg

post-4888-1295223570_thumb.jpg

post-4888-1295223580_thumb.jpg

Oodinium!

Θεραπεία με Sera omnipur βάση οδηγιών.

Κατά πάσα πιθανότητα η αιτία που παρουσιάστηκε είναι η κακή ποιότητα νερού. Θα ήθελα μετρήσεις από ΝΗ3/ΝΗ4, ΝΟ2, ΝΟ3. Επίσης δώσε μας πληροφορίες συντήρησης και διατροφής. Τέλος θα ήθελα να μου πεις το τι συμπεριφορά έχει το Apple Snail μέσα στο ενυδρείο. Είναι συχνά πάνω στην επιφάνεια του νερού? Μήπως βγαίνει συχνά έξω από το νερό?

είσαι σίγουρος? γιατί βιάστηκα και απρήγγειλα θεραπεία για ick..να την ακυρώσω αν είναι...από που το κατάλαβες (για να μαθαίνω)?και τα δύο έχουν?

ταίζω 1 φορά την ημέρα 2-3 φλεικς και μια φορα στις 3 ημέρες μισή ταμπλέτα σπιρουλίνα για το σαλιγκαρι.αλλαγές νερού 20-30% μια φορα την εβδομάδα με αντιχλωριο nutrafin aqua plus + nutrafin cycle.αν και έκανα την τρίτη αλλαγή και σήμερα που εντόπισα το πρόβλημα έκανα μια μικρότερη.πότε να ξανακάνω?

επειδή δουλεύω και δεν μπορώ να πάρω το φάρμακο θα το παραγγείλω μέσω ιντερνετ.θα υπάρχει πρόβλημα για 3-4 μερες???να αλλάζω λίγο νερ΄κάθεμέρα μέχρι να έρθει?

νιτρικά μηδεν, νιτρώδη 20-40,αμμωνία δεν εχω τεστ.

το σαλιγκάρι κινείται παντού και φαίνεται απολύτως υγιές.βρίσκεται από την αρχη στο ενυδρείο (πάνω από μήνα)

η συμπεριφορά με τα ψάρια στην επιφάνεια είναι λόγω της ασθένειας η λ΄γω έλλειψης οξυγόνου?

many thanks

ααα στις οδηγίες δε λέει για πόσες μέρες τη θεραπεία

να ρωτησω κατι αλλο, εχω ενα φυτό και ένα ξύλο στο ενυδρείο, μήπως αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα του νερού?

να βγάλω το άρρωστο ψάρι σε μια γυάλα για κάποιο διαστημα?

Αλλαγή νερού όσο το δυνατό μεγαλύτερη μπορείς, με προετοιμασία, μία φορά. Οι καθημερινές αλλαγές φέρνουν μερικές φορές αντίθετα αποτελέσματα. Οι 3-4 μέρες παραγγελίας σίγουρα επιβαρύνουν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση. Τα νιτρώδη και τα νιτρικά που έγραψες, θέλω να πιστεύω πως είναι ανάποδα. Δηλαδή Νιτρικά 20-40 και Νιτρώδη μηδέν.

Τα χρυσόψαρα συνηθίζουν να κινούνται και να παίρνουν ανάσες από την επιφάνεια. Αν βέβαια αυτό γίνεται συχνά τότε έχουμε θέμα... Και πιθανότατα είναι αυτό που σου είπα και πιο πάνω. Κακή ποιότητα νερού.

ναι ΝΟ2 μηδεν και ΝΟ3 20-40

να ρωτησω κατι αλλο, αφου τα νιτρώδη και τα νιτρικα ειναι πολυ χαμηλα, η κακή ποιοτητα νερού τι ακριβως είνια?

Καλημέρα,

Επειδή έψαξα και δεν υπάρχει pet shop κοντά μου ώστε να πάρο το sera omnipur σήμερα, θα το παραγγείλω από το internet και θα κάνει 3-4 μέρες να έρθει.

τι μπορώ να κάνω μέχρι να έρθει ώστε να σωθούν τα ψαρια? να κάνω μια γενική "καθαριοτια" του ενυδρείου με αλλαγή νερού 50%? να βάλω τα ψαρια σε μια γιάλα με φρέσκο νερό για 1-2 μέρες?

please help!!!

Το νέο θέμα που άνοιξες διαγράφηκε,δεν υπάρχει λόγος να ανοίγεις συνεχώς νέα posts, όπως επίσης να μην σε πιάνει πανικός.

Δεν χρειάζεται να κάνεις μια γενική καθαριότητα και τα ψάρια ΔΕΝ βγαίνουν ποτέ από το ενυδρείο παρά μονό αν πρόκειται να μπουν σε ενυδρείο καραντίνας.Οι μεγάλες αλλαγές στρεσάρουν τα ψάρια κάτι το οποίο θα πρέπει να το αποφεύγουμε.Μικρές καλά προετοιμασμένες αλλαγές νερού μέρα παρά μέρα θα βοηθήσουν εσένα και τα ψάρια σου έως ότου έρθουν τα φάρμακα.

sorry για το φόρτωμα

οποτε μιλάμε για αλλαγές 20-30% μέρα παρα μέρα, με "αντιχλοριο" και βακτήρια. το νερό που να βάλω να είναι μεγαλύτερης θερμοκρασίας? (το διάβασα στο forum για αντιμετώπιση oodinium) επίσης διάβασα ότι θέλει συσκότιση, ισχύει?

δηλαδή το φυτό που έχω και το ξύλο τα αφήνω μέσα, σωστά?

please επιβεβαιώστε για να τα κάνω με το που γυρίσω

Καλησπέρα ξανά,

Επιτέλους ήρθε το φάρμακο και μόλις το τοποθέτησα στο ενυδρείο (εντυπωσιακό το χρώμα η αληθεια είναι). Τα ψάρια ευτυχώς ζούνε ακόμη αφού έκανα μικρές αλλαγές νερού ανα δύο μέρες,αν και είχαν αυξηθεί τα σημάδια. Από ότι κατάλαβα βάζω τη δοσολογία που λέει μια φορά και αν δεν υπάρξει βελτίωση την ξαναβάζω μόνο μετά από μία εβδομάδα.

Επειδή δεν το διευκρινίζει θα ήθελα να ρωτήσω αν ταίζω κανονικά τώρα και αν θα κάνω κάποια αλλαγή νερού (αναφέρει να κάνω αλλαγή μετά τη θεραπεία αλλα δε λέει τίποτα για τη διάρκειά της)

ΕΥχαριστώ

Αλλαγή νερού μονο μετά το τέλος της θεραπείας, να ταϊζεις αλλά να μην μένουν πολλά υπολείμμετα κατω. Αν έχεις βιταμίνες να τις προσθέτεις στην τροφή ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

συγνώμη αυτό το οποίο έχει μέσα το φίλτρο μου είναι άνθρακας?

post-4888-1295573871_thumb.jpg

post-4888-1295573888_thumb.jpg

αυτό μάλλον δεν είναι καλο...όταν πήρα το ενυδρείο είχε μέσα δυο σακουλάκια από τον άνθρακα + τον κλασικό υαλοβάμβακα. άρα όλο το στρώσιμο έχει γίνει με άνθρακα. υπάρχει κάποιο θέμα σε αυτό?

τώρα που κιάο θεραπεία προφανώς να τον βγάλω έτσι? έχει επηρεάσει, μήπως πρέπει να ξαναρίξω κάποιες σταγόνες?

και τελευταία ερώτηση, όταν τελειώσει η θεραπεία να τον ξαναβάλω?δηλαδή μπορεί το ενυδρείο (20lt) να leitoyrgei μόνιμα με αυτόν σαν υλικό φίλτρου?

Εννοείται οτι τον βγάζεις στην διάρκεια της θεραπείας και θα τον ξαναβάλεις στο τέλος της για 3 ημέρες.

Γιατί θες να τον έχεις μονιμα μέσα; Αν έχεις ζωντανά φυτά, αυτό θα τα επηρεάσει αρνητικά. Βαλτον για το τέλος της θεραπείας και μετά πεταξέ τον :P

πλά επειδή είναι μέσα ήδη 1,5 μηνα, ήταν από την αρχή, μπορεί να είχε χάσει τις ιδιότητες του.οποτε τον βγάζω. να προσθέσω "επιπελον" φάρμακο η δεν έχει νόημα?

έχω ένα φυτό μονο, το ενυδρείο είναι μικρό.δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνιμα?(μετά τι "θεραπeia)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...