IoSpy 16 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Έχω ένα anubias rio 300 και θέλω να φτιάξω ένα διάφανο καπάκι και ο φωτισμός τα είναι εξωτερικός. Θα είναι ένα απλό παραλληλόγραμμο με τις 2 πίσω γωνίες κομμένες προς τα μέσα για να περνάνε οι σωλήνες και θα έχει και 3 τρύπες (2 για ανεμιστήρες το καλοκαίρι και 1 για να ταΐζω). Το γυαλί νομίζω θα είναι πολύ βαρύ και επικίνδυνο στο να σπάσει αν γλιστρήσει σε περίπτωση που θελήσω να το μετακινήσω. Σκέφτηκα Plexy glass αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα να θαμπώνει. Τι άλλα υλικά μπορεί να κάνουν για την δουλειά αυτή; Από κόστος θα είναι μεγάλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 16 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 16 Ιανουαρίου 2011 κοίτα, μπορείς να το κάνεις σε 3 πχ κομμάτια, τα 2 στις άκρες να τα έχεις στερεώσει πιο καλά και το μεσαίο να ανοιγοκλείνει. Επίσης μπορείς να πάρεις πολύ λεπτό τζάμι για πιο ελαφρύ. Φοβάμαι ότι το plexi θα λυγίσει με τον καιρό και τις θερμοκρασίες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 16 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 16 Ιανουαρίου 2011 κοίτα, μπορείς να το κάνεις σε 3 πχ κομμάτια, τα 2 στις άκρες να τα έχεις στερεώσει πιο καλά και το μεσαίο να ανοιγοκλείνει. Επίσης μπορείς να πάρεις πολύ λεπτό τζάμι για πιο ελαφρύ. Φοβάμαι ότι το plexi θα λυγίσει με τον καιρό και τις θερμοκρασίες.. σιγουρα καλυτερα να βαλει πολυκαρμπονικο διαφανο οπου αντεχει καλυτερα και εχουν περιπου το ιδιο κοστος και ποιο ελαφρυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 16 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Προτιμώ να είναι ένα κομμάτι όλο το καπάκι γιατί θα προσαρμόσω και τον φωτισμό από πάνω αργότερα. Το πολυκαρβονικό τι είναι και που μπορώ να το βρω; Σε πάχος γενικότερα θέλω περίπου στα 3 χιλιοστά λογικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 16 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Προτιμώ να είναι ένα κομμάτι όλο το καπάκι γιατί θα προσαρμόσω και τον φωτισμό από πάνω αργότερα. Το πολυκαρβονικό τι είναι και που μπορώ να το βρω; Σε πάχος γενικότερα θέλω περίπου στα 3 χιλιοστά λογικά. Δ. ΣΠΑΚΟΥΡΗΣ Μυκάλης 29, Πειραιάς τηλ. 210 4174971 fax 210 4131217 e-mail: spakouris@hol.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 16 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Δ. ΣΠΑΚΟΥΡΗΣ Μυκάλης 29, Πειραιάς τηλ. 210 4174971 fax 210 4131217 e-mail: spakouris@hol.gr ευχαριστώ. Τρύπες και κοψίματα γίνονται κανονικά στο υλικό αυτό ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 16 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 16 Ιανουαρίου 2011 ευχαριστώ. Τρύπες και κοψίματα γίνονται κανονικά στο υλικό αυτό ε; μπορεις να του πεις να στα κοψει ακριβος στα μετρα που θες και τρυπες δεν ξερω αν μπορει να σου κανει ουτε εχω δοκιμασει να κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 16 Ιανουαρίου 2011 Author #8 Share 16 Ιανουαρίου 2011 μπορεις να του πεις να στα κοψει ακριβος στα μετρα που θες και τρυπες δεν ξερω αν μπορει να σου κανει ουτε εχω δοκιμασει να κανω Οκ, θα περάσω από εκεί να του πω τι θέλω και αν μπορεί να γίνει. Ελπίζω να μην έχει καμιά τρελή τιμή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
myaquarium 17 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Το πολυκαρμπονικό συγριτικά με το πλέξι πιστεύω πως επιτρέπει περισσότερο φως να περάσει μέσα από αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 17 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 17 Ιανουαρίου 2011 (edited) Το πολυκαρμπονικό συγριτικά με το πλέξι πιστεύω πως επιτρέπει περισσότερο φως να περάσει μέσα από αυτο Η φωτοδιαπερατότητα του είναι 92% του γυαλιού. Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2011 - FotisGt Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 17 Ιανουαρίου 2011 Author #11 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Σαν κόστος έχει μεγάλη διαφορά από το γυαλί; Εσείς θα χρησιμοποιούσατε γυαλί η πολυκαρμπονικό; Αποφεύγω το γυαλί λόγο βάρους και κίνδυνου να σπάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 17 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Σαν κόστος έχει μεγάλη διαφορά από το γυαλί; Εσείς θα χρησιμοποιούσατε γυαλί η πολυκαρμπονικό; Αποφεύγω το γυαλί λόγο βάρους και κίνδυνου να σπάσει. και καλα κανεις πολυκαρμπονικο δαγκωτο .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 17 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Προτιμώ να είναι ένα κομμάτι όλο το καπάκι γιατί θα προσαρμόσω και τον φωτισμό από πάνω αργότερα. Αυτό δεν θα στο συνιστούσα. Οι λάμπες ανεβάζουν μεγάλη θερμοκρασία και σίγουρα θα στραβώσει εκτός και αν το ενισχύσεις πάρα πολύ με κόντρες Τρύπες και κοψίματα γίνονται κανονικά στο υλικό αυτό ε; Τρύπες γίνονται με ποτηροτρύπανο ή με dremel. Κοψίματα με σιδεροπρίονο ή με dremel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 18 Ιανουαρίου 2011 Author #14 Share 18 Ιανουαρίου 2011 Αυτό δεν θα στο συνιστούσα. Οι λάμπες ανεβάζουν μεγάλη θερμοκρασία και σίγουρα θα στραβώσει εκτός και αν το ενισχύσεις πάρα πολύ με κόντρες Για ποιό υλικό λες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 18 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 18 Ιανουαρίου 2011 Και το πλεξι και το πολυκαρμπονικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 18 Ιανουαρίου 2011 Author #16 Share 18 Ιανουαρίου 2011 Δηλαδή ούτε το πολυκαρμπονικό μου κάνει; Η λάμπα πρέπει να μπει από πάνω γιατί όπως είναι τώρα δεν πατάει καλά. Ακουμπάει πάνω στη μεσαία κόντρα του ενυδρείου και δεν κάθεται στο πλάι. Κακή κατασκευή μάλλον. Γι' αυτό θέλω να βάλω και άλλο καπάκι γιατί τα 2 που έχει δεν μπορούν να ανοιγοκλείνουν καλά λόγο του φωτιστικού που δεν πατάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 21 Ιανουαρίου 2011 Author #17 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Έκανα ένα σχέδιο του πως ακριβώς σκέφτομαι να γίνει το καπάκι. Πριν πάρω προσφορές όμως θα ήθελα τα σχόλιά σας και τις προτάσεις σας σχετικά με την λειτουργικότητά του. Οι 2 πάνω τρύπες είναι για ανεμιστήρες το καλοκαίρι ενώ η κάτω για να μπορώ να βάζω το χέρι μου και να ταΐζω τα ψάρια. Πάχος στα 4 χιλιοστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 21 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 21 Ιανουαρίου 2011 ενημερωσε μας για τιμη τετραγωνικου γιατι σκεφτομαι μια πατεντα στο καπακι που θα φτιαξω. συγκεκριμενα ουτε στεγανα ακροφυσια ουτε τιποτα παρα μονο ενα καπακι απο πλεξι ολα τα ηλεκτρολογικα μεσα και τελος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 21 Ιανουαρίου 2011 Author #19 Share 21 Ιανουαρίου 2011 ενημερωσε μας για τιμη τετραγωνικου γιατι σκεφτομαι μια πατεντα στο καπακι που θα φτιαξω. συγκεκριμενα ουτε στεγανα ακροφυσια ουτε τιποτα παρα μονο ενα καπακι απο πλεξι ολα τα ηλεκτρολογικα μεσα και τελος. Αυτό το σκέφτηκα κι εγώ για το μέλλον. Αλλά όχι στεγανό καπάκι. Πάνω σε αυτό θα μπουν κοινές λάμπες ή led από την έξω πλευρά. Αλλά θα πάρω προσφορές για πολυκαρμπονικό και τζάμι. plexy δεν θα ρωτήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 21 Ιανουαρίου 2011 #20 Share 21 Ιανουαρίου 2011 ξυλινο καπακι κανονικα και ενα κουτακι απο πλεξι η πολυ να κλεισει μεσα τις λαμπες. αυτο λεω να κανω. και η πισω του η με δυο τρυπες πανω του 2 ανεμιστηρακια. το δουλευω ακομα στο μυαλο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
irongud 21 Ιανουαρίου 2011 #21 Share 21 Ιανουαρίου 2011 ξυλινο καπακι κανονικα και ενα κουτακι απο πλεξι η πολυ να κλεισει μεσα τις λαμπες. αυτο λεω να κανω. και η πισω του η με δυο τρυπες πανω του 2 ανεμιστηρακια. το δουλευω ακομα στο μυαλο μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 21 Ιανουαρίου 2011 Author #22 Share 21 Ιανουαρίου 2011 ξυλινο καπακι κανονικα και ενα κουτακι απο πλεξι η πολυ να κλεισει μεσα τις λαμπες. αυτο λεω να κανω. και η πισω του η με δυο τρυπες πανω του 2 ανεμιστηρακια. το δουλευω ακομα στο μυαλο μου. Καλό θα είναι και έχει γίνει παρόμοια δουλειά με ξύλινο καπάκι εδώ. Αν κοιτάξεις πιο πίσω στην κατηγορία αυτή θα δεις το θέμα. Αν θυμάμαι καλά είναι κατασκευή ολόκληρου ενυδρείου και έχει αναλυτικά και για ξύλινο καπάκι. Εγώ αν δεν υπάρξει άλλη πρόταση σχετικά με το σχέδιο θα κοιτάξω προσφορές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 24 Ιανουαρίου 2011 Author #23 Share 24 Ιανουαρίου 2011 Πήρα μια προσφορά για διάφανο πολυκαρμπονικό από το μαγαζί στον Πειραιά που πρότεινε ο geosid. Έρχεται ένα 50άρικο αλλά δεν αναλαμβάνουν εγκοπές και τρύπες. Εδώ θέλω την βοήθεια κάποιων που γνωρίζουν από κατασκευές. Έχω και ποτυροτρύπανο και σέγα. Το ποτυροτρύπανο που έχω το χρησιμοποιούσε ο πατέρας μου σε κάτι ξύλα. Με σέγα και ποτυροτρύπανο λοιπόν θα μπορέσω να τα κάνω εγώ ή θέλει ειδικά εργαλεία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 25 Ιανουαρίου 2011 Author #24 Share 25 Ιανουαρίου 2011 Αγόρασα τελικά πολυκαρβονικό από εκεί που είπε ο geosid. 117x10 και 117x32.5 45 ευρώ. Θα έχει τελικά μπροστινό καπάκι που θα σηκώνεται με λεπτή σειρά μεντεσέ. Τα υπόλοιπα κοψίματα για πίσω θα τα κάνω εγώ. Θα βάλω περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μόλις το ετοιμάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος