Jump to content

Ζωντανή τροφή για Tangs?

Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους.

Εδω και ενα χρόνο ταίζω τα ψαρια στο ενυδρειο μου τα οποια ειναι όλα tangs, εκτος απο τεσσερεις ocelaris clown.

Τα tangs δέχονται πολύ ευχάριστα pellets τα οποία περιέχουν άλγη.

Σκέφτομαι για αλλαγή να προσφέρω περιστασιακά και κατεψυγμένη τροφή.

Τι θα γίνει πιο εύκολα δεκτό απο τα tangs?

Μπορεί να χαρακτηρίζονται ως αλγοφάγα, αλλά να δεις τι καλά που θα τους κάτσει και η κατεψυγμένη... με λίγο σκορδάκι (υγρό)....

Τι κατεψυγμένη?

artemia πχ?

Εγώ έχω μια μεγάλη ποικιλία από κατεψυγμένες τροφές και τα ταΐζω εναλλάξ.. απ όλα τρώνε !!!

Ασχετα με την κατεψυγμενη τροφή, κάθε ποτέ ταιζετε?

Εννοώ όχι μόνο κατεψυγμενη, αλλά pellets η flakes.

Εγώ ταιζω μια φορά την ημέρα, κάθε απογευμα-βραδάκι, όπου είμαι σίγουρα σπίτι και μπορώ να βάζω τους κυκλοφορητες σε feed timer για λίγο.

Σκέφτομαι όμως να βάλω σε λειτουργία μια ταιστρα που έχω και να την προγραμματισω να ταιζει και το πρωί κατα τις 10-11.

Βέβαια δεν θα σταματάνε οι κυκλοφορητες και αυτό είναι ενα θεματακι.

Εσείς κάθε ποτέ ταιζετε?

brinesrimp,ταϊζω και αρέσει σε όλα γιάννη μόνο αυτή δίνω από κατεψυγμένη ,ανά 3-4 μέρες και ταϊζω 1-2φορές την μέρα

Εγώ ταΐζω σε καθημερινή βάση στις 15:00 με αυτόματη ταΐστρα ένα μείγμα από ποικιλίες τροφών (νιφάδες και κόκκους), κατά τις 20:00 καθημερινά κατεψυγμένες με εναλλαγή από διάφορες ποικιλίες, και το βράδυ 23:00 - 24:00, ταΐζω τα κοράλλια με υγρές ή σε σκόνη τροφές, και αυτές με εναλλαγές από διάφορες ποικιλίες.

Λόγω ότι ταΐζω γενικά πολύ, οι δοσολογίες είναι μειωμένες απ αυτές που προτείνει ο κατασκευαστής.

Να συμπληρώσω, ότι στις κατεψυγμένες προστίθενται εναλλάξ και διάφορες βιταμίνες ή σκόρδο (υγρό).

ααα και κάποιες μέρες κατά τις 10:00, ρίχνω βιταμίνες στο νερό ή και κάποια τροφή για κοράλλια σε υγρή μορφή.

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

δεν συμφωνώ

τα tangs πρεπει να τρεφονται με πρασιναδα

εκτός αν έχεις διαβάσει κάποια σοβαρή μελέτη που να δίνει και άλλες επιλογές :P

αν οχι , τότε καλύτερα να χρησιμοποιείς τις ενδεδειγμένες :thumbup:

και τις αγελάδες ταΐζουν με ζωικής προέλευσης τροφές και ξέρουμε τα αποτελέσματα :thumbup:

Για τα Tangs σου δοκιμασε και αυτη την αλγη http://cgi.ebay.co.uk/Julian-Sprungs-Sea-V...=item3a5698fc93

Για τα δικα μου την βρηκα καλυτερη απο τις αλλες μαρκες. Οταν την ανοιξεις θα την βαζεις στο ψυγειο.

Αρχικά να αναφέρω ότι εγω δεν ταιζω συγκεκριμένες ώρες,ταιζω πολυ αόριστα....

Πάντα μικρές ποσότητες 1 η 2 φορές την μέρα...

Κατεψυγμενη τάιζω 1-2 φοράς τον μήνα,εναλλάξ μια βουτηγμένη σε σκόρδο και μια σε βιταμίνες.

Ταιζω για να εμπλουτιζω την διατροφή των ψαριών μου γιατί δεν έχω μόνο τανγκ...

Απο κατεψυγμενη ταιζω μισις κριλ αρτεμια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...