Jump to content

Κοράλια και φωτισμός

dsidir

Recommended Posts

Λοιπόν με αυτά με αυτά και μετά από αρκετό ψάξιμο σχετικά με το φωτισμό κατασκευάζω ένα φωτιστικό με τη βοήθεια ενός φίλου με 6 λάμπες Τ5 x 39w και επίσης σκέφτομαι να βάλω και μια ταινία led στην μέση για χαμηλό φωτισμό το βράδυ. Η απορία μου είναι ποιον συνδυασμό λαμπών να ακολουθήσω στις 6 Τ5 που θα έχω. Συγκεκριμένα σκέφτομαι να παραγγείλω από εδώ τις aqua medic (υπάρχουν 3 είδη για θαλασσινό - σκέφτομαι 3 χ λευκές-μπλε , 2 λευκές, και μια μπλε):

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=ca...=&show=grid

Έγινε επεξεργασία - dsidir

Λοιπόν με αυτά με αυτά και μετά από αρκετό ψάξιμο σχετικά με το φωτισμό κατασκευάζω ένα φωτιστικό με τη βοήθεια ενός φίλου με 6 λάμπες Τ5 x 39w και επίσης σκέφτομαι να βάλω και μια ταινία led στην μέση για χαμηλό φωτισμό το βράδυ. Η απορία μου είναι ποιον συνδυασμό λαμπών να ακολουθήσω στις 6 Τ5 που θα έχω. Συγκεκριμένα σκέφτομαι να παραγγείλω από εδώ τις aqua medic:

http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=ca...=&show=grid

Καλησπερα φιλε μου.Το να λες να βαλεις 6 τ5 ειναι ευκολο.Πες μας λιγα λογια για τα λιτρα του ενυδρειου και τι κοραλλια θες να βαλεις.

Θέλω να ξεκινησω με εύκολα και αργότερα να έχω ικανοποιητικό φωτισμό και για πιο απαιτητικά. Το ενυδρείο είναι 230 λίτρα, 51 πόντους ύψος και 110 πόντους μήκος.

Ας απαντήσει κάποιος γιατί τα περι φωτισμού με ενδιαφέρουν!

offtopic: Μαστίνο είναι στο avatar?

Έγινε επεξεργασία - BiggBilly

απο προσωπικη μου εμπειρια θα σου προτεινα να ''παιξεις'' με τα φασματα και να χρησιμοποιησεις τις λαμπες της ati.

κορυφαια αποδοση με πολυ λογικες τιμες.

Thanks, αλλά μήπως μπορείς να στείλεις κανένα link από e-shop καθώς και να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος σχετικά με τα φάσματα?

* στο avatar είναι sharpei (έχω 4)

Έγινε επεξεργασία - dsidir

Thanks, αλλά μήπως μπορείς να στείλεις κανένα link από e-shop καθώς και να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος σχετικά με τα φάσματα?

* στο avatar είναι sharpei (έχω 4)

ati πρεπει να δουλευει το nemoworld.Ριξε μια ματια.

Ναι όντως δουλεύει το nemoworld αλλά δεν βγάζω άκρη δεδομένου ότι δεν γράφει περιγραφές, κτλ.

Ναι όντως δουλεύει το nemoworld αλλά δεν βγάζω άκρη δεδομένου ότι δεν γράφει περιγραφές, κτλ.

εχουν βημα εδω.στειλε τους μυνημα και θα σου απαντησουν. :P

απο προσωπικη μου εμπειρια θα σου προτεινα να ''παιξεις'' με τα φασματα και να χρησιμοποιησεις τις λαμπες της ati.

κορυφαια αποδοση με πολυ λογικες τιμες.

+1 Δικη μου γνωμη ειναι ατι 3 ασπρες 2 ακτινικες και μια fiji purple της Korallen-Zucht

+1 Δικη μου γνωμη ειναι ατι 3 ασπρες 2 ακτινικες και μια fiji purple της Korallen-Zucht

Και μένα μ αρέσει αυτός ο συνδυασμός.. αυτόν έχω και εγώ αλλά με περισσότερες λάμπες.

νομιζω οτι για να σου προτεινουμε κατι θα πρεπει να μαε πεις που θα δωσεις εμφαση...

στο χρωμμα?

στην αναπτυξη?

και στα 2?

αναλογα λοιπον εγω θα εβαζα

1)2 blue - 2 white - 1actinic - 1 fiji purple

2)4 white - 2 blue

3)3 white - 2 blue - 1 fiji purple

Ευχαριστω πολύ όλους. Νομίζω ότι το έπιασα το νόημα.

H fiji αποδιδει το χρωμα του κοραλλιου στο μεγιστο του και δινει και μια αισθηση "βαθους" αν την βαλεις τελευται στο φωτιστικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...