GOERGEFURY 23 Σεπτεμβρίου 2006 #1 Share 23 Σεπτεμβρίου 2006 ΘΕΛΩ ΠΛΟΙΡΟΦΟΡΟΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΗΣ ΓΙΑ KOI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykawn 24 Σεπτεμβρίου 2006 #2 Share 24 Σεπτεμβρίου 2006 Για ριξε μια ματια. http://www.watergarden.com/pages/build_wg.html http://www.beautifulbritain.co.uk/htm/pond...ife_or_fish.htm http://www.tetra-fish.com/pond/buildpond.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 24 Σεπτεμβρίου 2006 #3 Share 24 Σεπτεμβρίου 2006 (edited) Για ριξε μια ματια και εδω www.tsamisaquarium.com.Θα με ενδιεφερε πολυ να δω φωτογραφιες κατα την κατασκευη της μεχρι την τελικη ολοκληρωση της .Καλη επιτυχια Έγινε επεξεργασία 24 Σεπτεμβρίου 2006 - pan Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOERGEFURY 23 Οκτωβρίου 2006 Author #4 Share 23 Οκτωβρίου 2006 εχω κανει την τριπα αλλα για το τσιμενο(επιμενει ο μπαμπας) θα αργισω γιατι ο πατερας μου εχει δουλιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 29 Ιανουαρίου 2007 #5 Share 29 Ιανουαρίου 2007 γειά σου. Όταν ξεκινούσα την δημιουργία της λυμνούλας μου, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα την ανακατασκεύαζα 3 φορές. Τώρα το θέαμα της βέβαια είναι πέρα για πέρα εκπληκτικό. Αλλά κυρίως λόγω απειρίας τα έκανα μαντάρα. Α. Χρειάζεσαι ηλεκτρική εγκατάσταση για το φίλτρο Β. Τεχνητό καταρράκτη για οξυγώνωση του νερού Γ. Εγγυημένο (Liner) για την κατασκευή κυρίως του καταρράκτη. Εγώ προσωπικά για την κυρίως λυμνούλα αγώρασα και όχι ακριβά ένα ντεπόζητο νερού 3 τόννων και το έκοψα στη μέση!!! ΠΟΛΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ! Δ. Η ποιότητα του νερού Ε. Φυτά γλυκού νερού όπως νούφαρα κ.τ.λ. Στ. Απόφυγε την εγκατάσταση της σε χώρο με φυλλοβόλα δέντρα και απ'ευθείας ηλιοφάνεια ολόκληρη τη μέρα. Ζ. Η στάθμη του νερού να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά από το έδαφος για αποφυγή ατυχημάτων από γάτες! Η. Πολύ κοντινή πρόσβαση σε νερό για να συμπληρώνεις σχεδόν κάθε 3 μέρες. Αυτά είναι τα βασικότερα που πρέπει να προσέξεις. Σου λέω όμως με βεβαιότητα ότι η λυμνούλα προσφέρει πολύ περισσότερη ικανοποίηση από το κοινό aquarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 29 Ιανουαρίου 2007 #6 Share 29 Ιανουαρίου 2007 εχω κανει την τριπα αλλα για το τσιμενο(επιμενει ο μπαμπας) θα αργισω γιατι ο πατερας μου εχει δουλιες. Οχι μόνον τσιμέντο αλλα και πλέγμα μαζί. Δες εδώ για λίμνες εχει τα πάντα Απλά θέλει πολύ προσεκτικό ψάξιμο http://www.oase-livingwater.com/ps/eu/int/...pondliners.html http://www.exoticwaterscapes.com/ http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Limni/limni.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOERGEFURY 30 Ιανουαρίου 2007 Author #7 Share 30 Ιανουαρίου 2007 φιλε In the pond στειλε μου εαν μπορεις ενα email ή ενα Π.Μ με συγκεντρωτικες πλιροφοριες σχετικα με τη λιμνη. EMAIL:giorgosmayros@hotmail.com giorgosmayros@yahoo.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
poelicia 31 Ιανουαρίου 2007 #8 Share 31 Ιανουαρίου 2007 άντε φτιάξε την λιμνούλα!!μην αργείς.. καλή τύχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
In the pond 31 Ιανουαρίου 2007 #9 Share 31 Ιανουαρίου 2007 Γειά και πάλι Βασικά τώρα είναι καιρός για την εγκατάσταση και δημιουργία της λίμνης. Ο καλύτερος καιρός όμως για να τοποθετήσεις ψαράκια μέσα δεν είναι τώρα. Καλύτερος καιρός είναι κατά τα μέσα Μαρτίου όπου ο καιρός είναι πιό σταθερός από πλευράς θερμοκρασίας. Τώρα ίσως να χάσεις κάποια ψαράκια αφού η διαφορά θερμοκρασίας από τη μέρα στη νύκτα είναι πάρα πολύ διαφορετική. Είναι καιρός όμως, να την φτιάξεις σιγά σιγά να τοποθετήσεις μέσα το νερό για να σταθεροποιηθεί βάλε μέσα τα χημικά για αποδεκατισμό του χλωρίου, την αντλία, προτίμησε φίλτρο εξωτερικής λειτουργίας και όχι στο νερό (κάνει τον καθαρισμό πολύ πιο εύκολο και περιορίζεις την άλγη πολύ πιο αποτελεσματικά). Μπορείς να τοποθετήσεις τα φυτά είτε είναι υδρόφυτα κάτω από την επιφάνεια του νερού, είτε πάνω. Τώρα σας είπα και πριν μέρες, ότι δεν είμαι και ο πλέον καταλληλότερος για να σου κάνω μαθήματα δημιουργίας λίμνης. Δύο χρόνια πείρα δεν είναι αρκετή. Γίνε όμως σίγουρος ότι η λίμνη θα είναι αρκετά μεγάλη, πρώτον για να μην παγώσουν τον χειμώνα τα ψαράκια σου και δεύτερο να μην υπάρχει συνοστισμός. Και κάτι βασικό. "Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ" Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 19 Μαρτίου 2014 #10 Share 19 Μαρτίου 2014 Να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την κατασκευή λιμνούλας. Δεν το έχω δει να το κάνει κανείς αυτό απλά θέλω να ρωτήσω αν είναι σωστό. Ας πούμε ότι έχουμε μια μεταχειρισμένη δεξαμενή πλαστική, είτε άσπρη είτε μαύρη, η οποία δεν κάνει πια τη δουλειά της (μπορεί να έχει μια τρύπα κάπου). Μπορεί να χρησιμέψει για δοχείο λιμνούλας; Ακόμα κι αν είναι 1000 λίτρα καλή δε θα γινόταν; Ή μήπως υπάρχει θέμα ασφάλειας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEX 19 Μαρτίου 2014 #11 Share 19 Μαρτίου 2014 γειά σου. Όταν ξεκινούσα την δημιουργία της λυμνούλας μου, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα την ανακατασκεύαζα 3 φορές. Τώρα το θέαμα της βέβαια είναι πέρα για πέρα εκπληκτικό. Αλλά κυρίως λόγω απειρίας τα έκανα μαντάρα. Α. Χρειάζεσαι ηλεκτρική εγκατάσταση για το φίλτρο Β. Τεχνητό καταρράκτη για οξυγώνωση του νερού Γ. Εγγυημένο (Liner) για την κατασκευή κυρίως του καταρράκτη. Εγώ προσωπικά για την κυρίως λυμνούλα αγώρασα και όχι ακριβά ένα ντεπόζητο νερού 3 τόννων και το έκοψα στη μέση!!! ΠΟΛΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ! Δ. Η ποιότητα του νερού Ε. Φυτά γλυκού νερού όπως νούφαρα κ.τ.λ. Στ. Απόφυγε την εγκατάσταση της σε χώρο με φυλλοβόλα δέντρα και απ'ευθείας ηλιοφάνεια ολόκληρη τη μέρα. Ζ. Η στάθμη του νερού να είναι τουλάχιστον 20 εκατοστά από το έδαφος για αποφυγή ατυχημάτων από γάτες! Η. Πολύ κοντινή πρόσβαση σε νερό για να συμπληρώνεις σχεδόν κάθε 3 μέρες. Αυτά είναι τα βασικότερα που πρέπει να προσέξεις. Σου λέω όμως με βεβαιότητα ότι η λυμνούλα προσφέρει πολύ περισσότερη ικανοποίηση από το κοινό aquarium. Το ντεπόζητο πόσο κόστισε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunsity 19 Μαρτίου 2014 #12 Share 19 Μαρτίου 2014 Μετά απο 7 χρόνια λογικά θα εχουν αλλάξει οι τιμές , άρα μην περιμένεις απάντηση !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος