BiggBilly 14 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Όπως λέει ο τίτλος. Υπάρχουν σαλιγκάρια που δεν ανεβαίνουν τζάμι? Υπάρχουν ερημίτες που δεν ανεβαίνουν απο την σιλικόνη? Γενικά τι προτείνετε για ανοιχτό ενυδρείο? Προς το παρών έχω μερικά thor amboinensis, emerald crab και ένα lysmata amboinensis. Βασικά με απασχολεί το έδαφος-άμμος του ενυδρείου. Ένα goby θα έκανα καλή δουλειά πιστεύω αλλα έχω διαβάσει ότι κάνουν ακροβατικά εκτός ενυδρείου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Tα Signigobius biocellatus ειναι μια καλη επιλογη,αφου και δε σαλταρουν,αλλα και πολυ καλη δουλεια κανουν. Αν δε πετυχεις και ζευγαρι,το θεαμα ειναι απολαυστικο Το κακο ειναι πως ειναι πολυ ευαισθητα,και θελουν πολυ καλη ποιοτητα νερου,και καλα στρωμενο ενυδρειο. Αν πληρεις τις απαιτησεις αυτες,ριξε μια ματια. http://outdoors.webshots.com/photo/1360408687064812229rYIDge Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 14 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 14 Ιανουαρίου 2011 (edited) Το καλύτερο καθάρισμα στην άμμο, μόνος ένα ζωντανό θα το κάνει άψογα ,και αυτό είναι το αγγούρι της θάλασσας. Απο την στιγμή που θα μπεί, ο αραγωνίτης θα ανανεώνεται συνέχεια και θα είναι κατακάθαρος. Απλά χρειάζεται συνεχή προσοχή, μιά που εαν πάθει κάτι άσχημο είναι πολύ τοξικό και επώδυνο γιά τις υπόλοιπες ζωές του ενυδρείου. Στο δικό μου ενυδρείο, όχι μόνο δεν έχει πάθει τίποτε εδω και 3 χρόνια τώρα, αλά έχει γεννήσει κι'όλας!!! Έγινε επεξεργασία 14 Ιανουαρίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
abou 14 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 14 Ιανουαρίου 2011 αυτο το αγγουρι της θαλασσης νομιζο ειναι μεσογιακο και το χρισιμοπιουμε για δολομα αν δεν κανω λαθος.... εκτος αν διαφερη απο περιοχη σε περιοχη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 14 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 14 Ιανουαρίου 2011 αυτο το αγγουρι της θαλασσης νομιζο ειναι μεσογιακο και το χρισιμοπιουμε για δολομα αν δεν κανω λαθος.... εκτος αν διαφερη απο περιοχη σε περιοχη... Εξαρτάται γιά ποιό αγγούρι μιλάς... Εγω μιλάω για αυτό εδω... Black Cucumber-Lolyfish Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 14 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Tα Signigobius biocellatus ειναι μια καλη επιλογη,αφου και δε σαλταρουν,αλλα και πολυ καλη δουλεια κανουν. Αν δε πετυχεις και ζευγαρι,το θεαμα ειναι απολαυστικο Το κακο ειναι πως ειναι πολυ ευαισθητα,και θελουν πολυ καλη ποιοτητα νερου,και καλα στρωμενο ενυδρειο. Αν πληρεις τις απαιτησεις αυτες,ριξε μια ματια. Ακριβώς αυτό είχα στο μυαλό μου! Το two-spot goby. Όσο για το αγγούρια δεν είναι του γούστου μου... τα φοβάμαι λιγάκι (μη πάει το μυαλό σας στο πονηρό!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
abou 14 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 14 Ιανουαρίου 2011 δεν το βρισκω να δω πως ειναι... παντος αν παρω απο τιν θαλασσα μας τετοιο αγγουρι κανει η θα μου τα χαλασει ολα μεσα στο ενυδρείο μου??? και αν οχι που μπορο να βρο τετοιο πραμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 14 Ιανουαρίου 2011 Author #8 Share 14 Ιανουαρίου 2011 δεν το βρισκω να δω πως ειναι... παντος αν παρω απο τιν θαλασσα μας τετοιο αγγουρι κανει η θα μου τα χαλασει ολα μεσα στο ενυδρείο μου??? και αν οχι που μπορο να βρο τετοιο πραμα? Νομίζω ο Big Blue εννοεί αυτό http://www.liveaquaria.com/product/prod_di...&pcatid=707 Πάντως για μένα τον αρχάριο δεν το υπολογίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 16 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Το καλύτερο καθάρισμα στην άμμο, μόνος ένα ζωντανό θα το κάνει άψογα ,και αυτό είναι το αγγούρι της θάλασσας. Απο την στιγμή που θα μπεί, ο αραγωνίτης θα ανανεώνεται συνέχεια και θα είναι κατακάθαρος. Απλά χρειάζεται συνεχή προσοχή, μιά που εαν πάθει κάτι άσχημο είναι πολύ τοξικό και επώδυνο γιά τις υπόλοιπες ζωές του ενυδρείου. Στο δικό μου ενυδρείο, όχι μόνο δεν έχει πάθει τίποτε εδω και 3 χρόνια τώρα, αλά έχει γεννήσει κι'όλας!!! Διορθωση.Δεν γεννησε. Πολλαπλασιαστηκε με διαιρεση !!! Φοβερο θεαμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 16 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Διορθωση.Δεν γεννησε. Πολλαπλασιαστηκε με διαιρεση !!! Φοβερο θεαμα Σωστά.....εκ παραδρομής λάθος. Σε ευχαριστώ γιά την διόρθωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 16 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Νομίζω ο Big Blue εννοεί αυτό http://www.liveaquaria.com/product/prod_di...&pcatid=707 Πάντως για μένα τον αρχάριο δεν το υπολογίζω. Ακριβώς αυτό λέω, και έχω πάθει πλάκα με το πόσο καλά και συνεχώς καθαρίζει το χαλίκι.Πριν απο αυτό γενικά υπήρχε μπέρδεμα,και ποτέ δεν ήταν τόσο καθαρός ο βυθός όσο με αυτά τα δύο πλέον!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 16 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 16 Ιανουαρίου 2011 δεν το βρισκω να δω πως ειναι... παντος αν παρω απο τιν θαλασσα μας τετοιο αγγουρι κανει η θα μου τα χαλασει ολα μεσα στο ενυδρείο μου??? και αν οχι που μπορο να βρο τετοιο πραμα? Δυστυχώς δεν μπορείς να το βρείς εύκολα μιά και δεν έρχετε σε εισαγωγές συχνά. Απο την δική μας θάλασσα, δεν ξέρω που μπορείς να το βρείς και εαν είναι κατάλληλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 21 Ιανουαρίου 2011 Author #13 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Δεν μου απάντησε κανείς για το θέμα σαλιγκάρια και ανοιχτό ενυδρείο. Αν φτάσουν στην κορυφή θα προσπαθήσουν να βγουν και εκτός νερου? Για παράδειγμα τα nassarius, τα οποία και με ενδιαφέρουν. Τα συγκεκριμένα τα θεωρώ σαλιγκάρια βυθού. Ακόμα κι αυτα μπορει να προσπαθήσουν να δραπετεύσουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 20 Φεβρουαρίου 2011 #14 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Δεν μου απάντησε κανείς για το θέμα σαλιγκάρια και ανοιχτό ενυδρείο. Αν φτάσουν στην κορυφή θα προσπαθήσουν να βγουν και εκτός νερου? Για παράδειγμα τα nassarius, τα οποία και με ενδιαφέρουν. Τα συγκεκριμένα τα θεωρώ σαλιγκάρια βυθού. Ακόμα κι αυτα μπορει να προσπαθήσουν να δραπετεύσουν? τα nassarius θα είναι μονίμως θαμμένα στο βυθό και θα βγαίνουν μόνο για φαΐ οπότε μη τα φοβάσαι. Επίσης στο δικό μου έχω trochus τα οποία μερικές φορές τα βρίσκω σε μια κατάσταση έσω έξω νερού και μερικές φορές 4-5 εκατοστά πιο πάνω από τη στάθμη κοντά στην υπερχείλιση αλλά μόλις πάρουν τον φρέσκο τους τον αέρα ξαναεπιστρέφουν μόνα τους μέσα πάντως γενικώς νομίζω κανένα σαλιγκάρι δεν είναι χαζό να κάτσει έξω από το νερό και να ψοφήσει... οπότε και έξω να βγαίνουν απόλαυσέ το Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 20 Φεβρουαρίου 2011 Author #15 Share 20 Φεβρουαρίου 2011 Τελικα στο ενυδρείο αυτή την στιγμή υπάρχουν 6 nassarius, 3 bumble bee και 3 trochus. Τα nassarius αν και είναι μονίμως στην άμμο όταν μυρίσουν το φαγητό ενθουσιάζονται και ανεβαίνουν λιγάκι στο γυαλί. Έχω πετύχει μερικές φορές να φτάνουν εως την κορυφή αλλα γυρνάνε και κατεβαίνουν πάλι. Τα bumble bee ούτε που πλησιάζουν το τζάμι. Τα trochus και αυτά σπάνια θα ανεβούν στο γυαλί, περισσότερο βρίσκονται στο βράχο. Οπότε κανένα πρόβλημα με το ανοιχτό ενυδρείο και τα σαλιγκάρια. Αρκεί οι παράμετροι νερού να είναι σωστοί και να μη αναγκάζουν τα σαλιγκαράκια να ψάξουν αλλού για σπιτάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος