Jump to content

Recommended Posts

Παιδια γεια σας!ειμαι καινουριος στο χομπι και μολις σημερα πηρα το ενυδρειο.Ακομη το εχω στο στρωσιμο οπως και για κανα μηνα ακομη.Εχετε να με συμβουλευσετε για ειδη γαριδας που μπορω να βαλω μεσα εκτος απο τις διαδεδομενες red cherries?Εχω στο νου μου μερικες αλλα δεν ξερω κατα ποσο αντεχουν στο γλυκο νερο και κατα ποσο αναπαραγονται σε αυτο!

Καλώς ήρθες μουσικόβιε. Οι red cherrie κατά πρώτο λόγο και μετά οι snowball είναι οι πιο ανθεκτικές και εύκολες γαρίδες, με την έννοια ότι προσαρμόζονται πιο εύκολα από τις άλλες σε απότομες αλλαγές.

Υπάρχουν πολλά είδη που ζουν και αναπαράγονται σε γλυκό νερό, αλλά είναι πιο ευαίσθητες κι αφού το ενυδρείο είναι στο στρώσιμο και ο βυθός δεν έχει ωριμάσει, θα έλεγα να περιοριστείς για την ώρα στις red cherrie.

Μετά από 2-3 μήνες, όταν θα έχεις στρωμένο βυθό και σταθερές συνθήκες, θα μπορείς να σκεφτείς και άλλα είδη, αφού όμως ελέγξεις πρώτα αν υβριδίζουν με τις red cherrie (όπως κάνουν πχ οι snowball).

Πολυ ωραιες και ανθεκτικες γαριδες ειναι και οι amano,δεν αναπαραγονται αλλα εγω τις ειχα βαλει πρωτες στο ενυδρειο μου οταν ξεκινησα και εδω και ενα χρονο ειναι μια χαρα!βεβαια το ενυδρειο λειτουργουσε μονο του 2 μηνα μονο με βακτηρια αλλαγες νερου και λιγη τροφη(οχι οτι ειμαι τοσο υπομονετικος αλλα ετυχε)!

Ακομα και το καλοκαιρι που ελειπα εφτασε 38 βαθμους το ενυδρειο μου και εζησαν,τωρα μπορει να ετυχε αλλα...το αποτελεσμα μετραει!

Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου?

Ειναι 30λιτρα.Προς απάντηση και στα αλλα παιδια το ενυδρειο θα το αφησω τουλαχιστον ενα μηνα για στρωσιμο βυθου.Μετα θα βαλω τις γαριδες να προσαρμοστουν για κανα 2μηνο και μετα θα βαλω μονομαχο.Αν υπαρχει καποια διαφορετικη σειρα που μπορω να τα κανω πειτε μου!ευχαριστω!

Καταρχήν καλώς μας όρισες και καλή αρχή. Σίγουρα να αποφύγεις τις CRS. Eίναι απίστευτα ευαίσθητες. Θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους φίλους ότι δλδ οι japonica και οι red cherry είναι η καλύτερη επιλογή για αρχή, μέχρι να το στρώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...