Jump to content

Νέο δισκοενυδρείο

Mpampis11

Recommended Posts

Sry για το άσχετο αλλά η μοσχαροκαρδιά που δίνεται είναι από δική σας συνταγή; Την φτιάχνετε εσείς σε συνδυασμό με άλλα χρήσιμα συστατικά ή παίρνεται έτοιμη κατεψυγμένη για δίσκους; Γιατί εγώ δίνω μόνο bloodworms και κατεψυγμένη με χόρτα από 1 φορά την εβδομάδα.

Εγω φτιαχνω δικη μου συνταγη.

• Απαντήσεις 94
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

πολυ ομορφο ενυδρειο

Οταν τηρεις σταθερα και πιστα τις ρουτινες που απαιτει το ενυδρειο σου δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα!!

Με μια φορα το διμηνο που δινεις καρδια δεν προσφερεις κατι στα ψαρια...αν ξεκινησεις και δινεις συχνοτερα θα δεις αισθητες διαφορες στα ψαρια ως προς την αναπτυξη τους να εισαι σιγουρος.

Oταν τους έδινα πριν χρόνια μια φορά την ήμέρα

αντιμετώπιζα αρκετά προβλήματα με hexamita,

και αρκετοί έγκριτοι επιστήμονες θεωρούν, επικίνδυνο τουλάχιστον, να δίνουμε από θερμόαιμα ζώα κρέας σε ψάρια.... το συκώτι τους ζορίζεται ιδιαίτερα.

Το ότι ταΐζουν οι παραγωγοί υβριδίων συνέχεια καρδιά, για να έχουν ταχύτερη ανάπτυξη δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.

Επίσης ο Tan και ο Stendker όταν είχαν έρθει στην Ελλάδα, είχαν πει ότι ταΐζουν συνέχεια καρδιά, ΑΛΛΑ, στις ρουτίνες τους ήταν και η χορήγηση αντιβιώσεων, βιταμινών και άλλων ουσιών για να διατηρούν τα ψάρια υγιή!!

Τουλάχιστον εγώ αυτό που έχω αποκομίσει στην ενασχόληση μου με αυτά τα ψάρια είναι ότι δίνοντας τους κατεψυγμένο, μεγαλώνουν απλώς ποιο γρήγορα και φτάνουν στο τελικό μέγεθος τους συντομότερα ,

αλλά δεν γίνονται ποιο μεγάλα από τα άλλα...τελικά

και σίγουρα ζούν λιγότερα χρόνια…

Έγινε επεξεργασία - south

Oταν τους έδινα πριν χρόνια μια φορά την ήμέρα

αντιμετώπιζα αρκετά προβλήματα με hexamita,

και αρκετοί έγκριτοι επιστήμονες θεωρούν, επικίνδυνο τουλάχιστον, να δίνουμε από θερμόαιμα ζώα κρέας σε ψάρια.... το συκώτι τους ζορίζεται ιδιαίτερα.

Το ότι ταΐζουν οι παραγωγοί υβριδίων συνέχεια καρδιά, για να έχουν ταχύτερη ανάπτυξη δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.

Επίσης ο Tan και ο Stendker όταν είχαν έρθει στην Ελλάδα, είχαν πει ότι ταΐζουν συνέχεια καρδιά, ΑΛΛΑ, στις ρουτίνες τους ήταν και η χορήγηση αντιβιώσεων, βιταμινών και άλλων ουσιών για να διατηρούν τα ψάρια υγιή!!

Τουλάχιστον εγώ αυτό που έχω αποκομίσει στην ενασχόληση μου με αυτά τα ψάρια είναι ότι δίνοντας τους κατεψυγμένο, μεγαλώνουν απλώς ποιο γρήγορα και φτάνουν στο τελικό μέγεθος τους συντομότερα ,

αλλά δεν γίνονται ποιο μεγάλα από τα άλλα...τελικά

και σίγουρα ζούν λιγότερα χρόνια…

Εγω δεν ειπα κατι διαφορετικο ως προς το μεγεθος..συμφωνω.Δεν γνωριζω αν χορηγουν αντιβιωσεις στα ψαρια τους απλα θα σου πω οτι εχω ψαρι 4 ετων και τα τελευταια 2 χρονια τρεφεται σε καθημερινη βαση με καρδια και δεν εχω δωσει ουτε μια φορα καμια αντιβιωση ,ουτε ειχα συμπτωματα hexamita.Eπισης ξεχασα να αναφερω οτι η συνταγη καρδιας που δινω δεν ειναι σκετη καρδια,εχει και αρκετες βιταμινες οπως λες...ετσι ωστε να μην υπαρχουν προβληματα, κα ιδοξα το θεο μεχρι τωρα ολα καλα.

Εγω δεν μπορω να σου επιβαλλω να δινεις καθημερινα καρδια,ειναι δικο σου θεμα και επιλογη.

• 2 weeks later...

Μια μικρή ενημέρωση μετά την εισαγωγή ριζών και κάποιων νέων ψαριών

Τα τέρατα μεγαλώνουν :)

post-17804-1303165637_thumb.jpgpost-17804-1303165656_thumb.jpgpost-17804-1303165675_thumb.jpgpost-17804-1303165703_thumb.jpgpost-17804-1303165721_thumb.jpgpost-17804-1303165745_thumb.jpgpost-17804-1303165818_thumb.jpgpost-17804-1303165854_thumb.jpgpost-17804-1303165907_thumb.jpgpost-17804-1303165923_thumb.jpgpost-17804-1303165941_thumb.jpgpost-17804-1303165956_thumb.jpgpost-17804-1303165972_thumb.jpgpost-17804-1303165990_thumb.jpgpost-17804-1303166021_thumb.jpgpost-17804-1303166038_thumb.jpg

Και το νεο βιντεάκι

Και το νεο βιντεάκι

Μπράβο, πολύ όμορφο αποτέλεσμα :)

να το χαίρεσαι :thumbup:

αγγελικά πλασμένο :) Κουκλί φιλε το ενυδρείο!! απίστευτο setup!! πανέμορφα ψαρια!! respect

Ωραίο Μπάμπη. :)

Τα ξύλα ακόμη να ποτίσουν? Πρόσεχε με τις πέτρες ωρέ.

Αφού έχεις όμορφες ρίζες, γιατί δεν βάζεις και καμμιά κρεμαστή από τις κόντρες του ενυδρείου? Το ζευγάρι δε νιώθει ασφάλεια και τους έχει στην άλλη άκρη... Στο χέρι σου είναι να δημιουργήσεις κάποιες επιπλέον "κρυψώνες". Επίσης μια ακόμη ερώτηση, ο θηλυκός δίσκος (από το ζευγάρι), τι ηλικία έχει?

Ωραίο Μπάμπη. :thumbup:

Τα ξύλα ακόμη να ποτίσουν? Πρόσεχε με τις πέτρες ωρέ.

Αφού έχεις όμορφες ρίζες, γιατί δεν βάζεις και καμμιά κρεμαστή από τις κόντρες του ενυδρείου? Το ζευγάρι δε νιώθει ασφάλεια και τους έχει στην άλλη άκρη... Στο χέρι σου είναι να δημιουργήσεις κάποιες επιπλέον "κρυψώνες". Επίσης μια ακόμη ερώτηση, ο θηλυκός δίσκος (από το ζευγάρι), τι ηλικία έχει?

Ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια.

Με τις ρίζες περιμένω κοντά στον μήνα να ποτίσουν. Η μία είναι μόνο φρέσκια.

Έχω δοκιμάσει να τις κρεμάσω αλλά είναι λίγο κοντές και δεν μου πολυαρέσουν. Το ζευγαράκι πρέπει να είναι περίπου 15-16 μηνών. "Ήταν" η πρώτη του προσπάθεια. Σήμερα το πρωί δεν υπήρχαν αυγουλάκια.

Μόλις τελειώσουν οι Cobalt την 13η αποτυχημένη :) τους προσπάθεια απο την γεννήστρα θα τους κάνω αλλαγή.

Είναι άλλα δύο ζευγάρια μέσα αλλά γεννούν σχεδόν άσκοπα και μερικές φορές και στον αέρα. Επίσης είναι και δύο άλλες θηλυκές που γεννούν "έτσι" επειδή τους αρέσει. :thumbup:

Το ζευγαράκι πρέπει να είναι περίπου 15-16 μηνών. "Ήταν" η πρώτη του προσπάθεια.
Για να μην αφήνω υπονοούμενα θα σου πω γιατί έκανα αυτή την ερώτηση:

Έχω διαβάσει (και έχω παρατηρήσει ο ίδιος) πως ένα έμπειρο θηλυκό εναποθέτει τα αυγά του απομακρυσμένα μεταξύ τους, καταλαμβάνοντας μεγαλύτερη περιοχή από ένα άπειρο που τα τοποθετεί σε πολύ πιο περιορισμένο χώρο. Αυτό το κάνει έτσι ώστε και γονιμοποιηθούν με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες και να αερίζονται καλύτερα ώστε να αποφευχθούν τα "παρατράγουδα". :)

Υγ. Ξέχασα :) να γράψω πως στις φωτο σου το θηλυκό είχε αρκετά αυγά αλλά σε πολύ μικρή περιοχή.

Υγ. Ξέχασα :) να γράψω πως στις φωτο σου το θηλυκό είχε αρκετά αυγά αλλά σε πολύ μικρή περιοχή.

Ναί το ξέρω. Ήταν η πρώτη της γέννα βλέπεις. Αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση είναι ότι τα έφαγαν πολύ νωρίς, χωρίς να έχουν πίεση απο τους άλλους. Δεν ξέρω βέβαια τι έγινε το βράδυ. Ο αρχηγός βέβαια έκοβε καμιά βόλτα απο εκεί αλλά δεν ασχολούταν με το ζευγάρι, ούτε το ζευγάρι με εκείνον.

Επειδή το συγκεκριμένο ζευγάρι scribelt με ενδιαφέρει το βράδυ θα αντικαταστήσει τους cobalt στην γεννήστρα.

Εγω φτιαχνω δικη μου συνταγη.

Τι βάζεις στην συνταγή σου?

Κων/νος

Μια μικρή ενημέρωση μετά την εισαγωγή ριζών και κάποιων νέων ψαριών

Τα τέρατα μεγαλώνουν :thumbup:

post-17804-1303165637_thumb.jpgpost-17804-1303165656_thumb.jpgpost-17804-1303165675_thumb.jpgpost-17804-1303165703_thumb.jpgpost-17804-1303165721_thumb.jpgpost-17804-1303165745_thumb.jpgpost-17804-1303165818_thumb.jpgpost-17804-1303165854_thumb.jpgpost-17804-1303165907_thumb.jpgpost-17804-1303165923_thumb.jpgpost-17804-1303165941_thumb.jpgpost-17804-1303165956_thumb.jpgpost-17804-1303165972_thumb.jpgpost-17804-1303165990_thumb.jpgpost-17804-1303166021_thumb.jpgpost-17804-1303166038_thumb.jpg

ειναι πανεμορφα......τα ατιμα!!!!!μπραβο ρε φιλε :)

Τι βάζεις στην συνταγή σου?

Κων/νος

δεν θα σου πω ολα τα συστατικα της συνταγης του Κωστα , θα σου πω μονο τα 3 βασικα !!!

Ρακι

Χοχλιους

και

Συκα που του στελνουν απο την Αθηνα :):thumbup::thumbup:

δεν θα σου πω ολα τα συστατικα της συνταγης του Κωστα , θα σου πω μονο τα 3 βασικα !!!

Ρακι

Χοχλιους

και

Συκα που του στελνουν απο την Αθηνα :):thumbup::thumbup:

Ηντα λεεις ωρε κουζουλε του ανθρωπου :hysterical::rasp::band:

Ηντα λεεις ωρε κουζουλε του ανθρωπου :):thumbup::thumbup:

ξερω εγω .... ξερω !!!!

ακομα περιμενω να μου πεις πως πολλαπλασιαζονται ..... :hysterical::rasp::band::D

ξερω εγω .... ξερω !!!!

ακομα περιμενω να μου πεις πως πολλαπλασιαζονται ..... :thumbup::thumbup::hysterical::rasp:

[/quote

γεια σου ρε γιωργο με τα αστεια σου......... :)

Έγινε επεξεργασία - μηνας

ξερω εγω .... ξερω !!!!

ακομα περιμενω να μου πεις πως πολλαπλασιαζονται ..... :):thumbup::thumbup::hysterical:

Αν ηξερα Γεωργιε δεν θα σε ρωτουσα :rasp::band::D

Ειναι περιεργο αυτο το ειδος,αλλα geo ,καλυτερα θα ηταν να το αναλυσουμε αλλου για να μην χαλαμε το θεμα του φιλου μας.

Αν ηξερα Γεωργιε δεν θα σε ρωτουσα :):thumbup::thumbup:

Ειναι περιεργο αυτο το ειδος,αλλα geo ,καλυτερα θα ηταν να το αναλυσουμε αλλου για να μην χαλαμε το θεμα του φιλου μας.

Σωστα !!!

Και για να ερθουμε παλι στο θεμα ....

Μπαμπη τα ψαρια ειναι σουπερ :rasp::band:

Υ.Γ : sorry αν παραστρατησαμε λιγακι :hysterical:

• 2 weeks later...

Λοιπόν....

Έχοντας δεί διάφορα ξυσίματα στους δίσκους μου και τελευταία κάποιες αναπνοές (κάποια αναπνέουν σχεδόν τέρμα) αποφάσισα το βράδυ να κάνω στα δισκάκια μου μια θεραπεία με tremazol. Το θέμα είναι το εξής. Να την κάνω στο μεγάλο ενυδρείο που έχω μέσα και τα νέον, κόρυ (μήπως έχουν κολλήσει) ή να μεταφέρω μόνο τα δισκάκια σε ένα 100άρι και να κάνω εκεί την θεραπεία. Το πρόβλημα με το 700άρι είναι ότι μετά τις 6 ώρες που χρειάζεται αλλαγή το 80% του νερού, δεν μπορώ να προετοιμάσω παρά μόνο 125 λίτρα.

Άν το κάνω έτσι (με μεταφορά στο μικρό) έχω σκεφτεί να αφήσω 100-200 λίτρα στο μεγάλο και να κάνω και εκεί θεραπεία αλλά μετά από 3 ώρες αφού ξεκινήσω το μικρό ώστε να προλάβω να προετοιμάσω νερό και για αυτό το ενυδρείο. Η θερμοκρασία δεν με πειράζει ας είναι και 24-25 για αρχή. Το θέμα είναι αν τα δισκάκια θα είναι οκ στο μικρό μέχρι το πρωί που θα έχει τελειώσει το γέμισμα του μεγάλου.

Σας μπέρδεψα εεε? :thumbup::D

Πείτε καμιά σκέψη όσο είναι νωρίς.

• 2 weeks later...

Καλό μεσημέρι.

Ερώτηση.

Στις πόσες μέρες ξεκολλάνε τα νεογέννητα δισκάκια απο τον κώνο? Το απόγευμα κλείνουμε 3 μέρες και οι γονείς μόλις πάνε να ξεμυτήσουν τα ξαναφτύνουν πάνω στον κώνο.

Και κάτι ακόμα. Τα χαλασμένα αυγά οι γονείς δεν τα έχουν καθαρίσει. Είναι ακόμα στον κώνο.

Κάθε πότε κάνω τώρα αλλαγές?

5η προς 6η μερα ξεκολουν οριστικα.

Δεν πειραζει ,που τα φτυνουν πανω στον κωνο,αντιθετως ειναι σημαδι καλων γονεων(ενδιαφερονται για τα μικρα τους)

Το οτι δεν μαζεψαν τα χαλασμενα αυγα μην σε απασχολει θα πεσουν μονα τους...

Αν τα εχεις σε γεννηστρα μολις κολυμπησουν, αλλαγες καθε μερα και σιφωναρισμα στον πατο!!!Η καθαριοτητα στην γεννηστρα ειναι βασικο συστατικο για μια επιτυχημενη γεννα.

• 3 months later...

Πάρτε μάτι κάτι πιατέλες... :wootwoot:

Γιώργο την φωτογραφική επειγόντος. :hysterical:

Έγινε επεξεργασία - Mpampis11

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...