Jump to content

Νέο δισκοενυδρείο

Mpampis11

Recommended Posts

Σήμερα οι δίσκοι ήταν πολύ ήσυχοι. Φαίνεται να τους ενοχλεί το πολύ φώς. Όσο και να τους τάισα δεν έφαγαν σχεδόν καθόλου. Κάθονται μέσα στα φυτά και δεν βγαίνουν παρά μόνο όταν κλείνω τα φώτα. Βέβαια η γυναίκα μου είπε το πρωί ο γυιός μου έκλεισε με θόρυβο το ντουλάπι της βάσης και απο τότε κρύβονται.

Ο ένα μεγάλος έχει σίγουρα στρεσαριστεί αρκετά γιατί έχει αλλάξει ελαφρά το χρώμα του. Ο μικρούλης έχει αποξενωθεί απο τους 3 μεγαλύτερους και κρύβεται σε άλλη κρυψώνα μόνος του. Να ανησυχώ για κάτι; Πειράζει που δεν έφαγαν; Κάνω κάτι άλλο εκτός απο το να κλείνω για πολύ ώρα τα φώτα;

Έγινε επεξεργασία - Mpampis11

• Απαντήσεις 94
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φαίνεται να τους ενοχλεί το πολύ φώς. Όσο και να τους τάισα δεν έφαγαν σχεδόν καθόλου. Κάθονται μέσα στα φυτά και δεν βγαίνουν παρά μόνο όταν κλείνω τα φώτα. Ο ένα μεγάλος έχει σίγουρα στρεσαριστεί αρκετά γιατί έχει αλλάξει ελαφρά το χρώμα του. Ο μικρούλης έχει αποξενωθεί απο τους 3 μεγαλύτερους και κρύβεται σε άλλη κρυψώνα μόνος του. Να ανησυχώ για κάτι;
Είναι πολύ το φως (ΙΜΟ)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Βέβαια η γυναίκα μου είπε το πρωί ο γυιός μου έκλεισε με θόρυβο το ντουλάπι της βάσης και απο τότε κρύβονται.

Κι εμένα τα ίδια έκανε. Αν φταίει μόνο αυτό μην ανησυχείς, σε 1-2 βδομάδες θα έχουν εκπαιδευτεί (οι δίσκοι φυσικά, όχι ο μικρός) :thumbup:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κάνω κάτι άλλο εκτός απο το να κλείνω για πολύ ώρα τα φώτα;
Κάποια ξύλα θα μπούν σύντομα
:thumbup:

Πειράζει που δεν έφαγαν;
Όχι οτι θα πάθουν και τπτ, αντέχουν μεγάάάλο διάστημα αλλά είναι μια ένδειξη, ίσως από το stress :P Προς το παρόν παρακολούθηση και τάισμα με φειδώ. Τα βλέπεις και μας λες.

Υγ.1 (ΙΜΟ) πρόσεχε με το CO2

Yγ.2 Όταν γίνουν κοπάδι (7-8-10 κλπ.) θα νιώσουν πολύ καλύτερα και πολύ πιο άνετα.

Όντως σήμερα που μπήκαν και άλλοι 3, ένα ζευγάρι cobalt blue και ένας pigeon οι συμπεριφορές είναι τελείως διαφορετικές. Κολυμπούν όλοι σε όλο το ενυδρείο, τρώνε ασταμάτητα και κολλάνε στο τζάμι και σε κοιτάνε κατάματα, εκτός απο το ένα θηλυκό που όλη την ώρα και κάπου κάπου και μαζί με τον αρσενικό (το πρώτο ζευγάρι) ασχολούνται και τσιμπολογούν ένα συγκεκριμένο ξύλο.

Άυριο λέω να κάνω καμιά αλλαγούλα 10-15%.

Όντως σήμερα που μπήκαν και άλλοι 3, ένα ζευγάρι cobalt blue και ένας pigeon οι συμπεριφορές είναι τελείως διαφορετικές. Κολυμπούν όλοι σε όλο το ενυδρείο, τρώνε ασταμάτητα και κολλάνε στο τζάμι και σε κοιτάνε κατάματα, εκτός απο το ένα θηλυκό που όλη την ώρα και κάπου κάπου και μαζί με τον αρσενικό (το πρώτο ζευγάρι) ασχολούνται και τσιμπολογούν ένα συγκεκριμένο ξύλο.

Άυριο λέω να κάνω καμιά αλλαγούλα 10-15%.

Περιμενετα Μπαμπη :P:thumbup:

Ωραια τα cobalt !!!

Περιμενετα Μπαμπη :P:thumbup:

Ωραια τα cobalt !!!

Τι να τα περιμένω; :thumbup:

Τι να τα περιμένω; :P

Το οτι τσιμπολογανε τα ξυλα δεν το κανουν επειδη πεινανε :thumbup: . Καθαριζουν μερος για να ετοιμαστουν για γεννα :thumbup::bowdown:

Το οτι τσιμπολογανε τα ξυλα δεν το κανουν επειδη πεινανε :thumbup: . Καθαριζουν μερος για να ετοιμαστουν για γεννα :bowdown::hysterical:

Γ%$#&^ και δεν έχω ιδέα τι να κάνω. Και δεν έχω ελευθερώσει ακόμα το 100άρι μου για να φτιάξω γεννίστρα.

Θα τα αφήσω εκεί και ότι γίνει. :P:thumbup:

Έχουμε καιρό για γέννες. :rasp:

Επειδή από τις 16 έως και σήμερα έχεις βάλει 18 νεο-καρδιν-αρλεκινο-κόρυ και 7 δίσκους, αν δεν κάνω λάθος, παίρνε και καμμιά μέτρηση (ΟΚ, είναι πολλά τα λίτρα κι αυτό είναι το -πολύ- ευχάριστο αλλά...) και κάνε και την αλλαγή σου όπως είπες. :thumbup:

Για το ζευγάρι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, θα τα έχεις αυτά :P

Αφότου γεννήσουν, αν ξαφνικά εξαφανιστούν τα αυγά, ξαναμέτρα τα νεο-καρδιναλς... :thumbup:

Έγινε μια αλλαγή 70 λίτρα χτες και μια ακόμη σήμερα άλλα 70 λίτρα για να μην κάνω όλο το νερό μαζί αλλαγή.

Το δεύτερο ζευγάρι οι κόμπαλτ έχουν τρελλάνει όλους τους υπόλοιπους στο κυνήγι. Νομίζω ότι δεν έπρεπε να βάλω μέσα τους δύο μικρούς. Και το κακό είναι ότι έχουν καβατζάρει ένα ξύλο ακριβώς στην μέση του ενυδρείου. Να τα αφήσω έτσι και βλέπουμε; ή να βάλω το ξύλο σε κάποια πλευρά.

Το οτι τσιμπολογανε τα ξυλα δεν το κανουν επειδη πεινανε :D . Καθαριζουν μερος για να ετοιμαστουν για γεννα :ninja::bowdown:

Και όμως προχτές γεννήσανε πάνω στην σιλικόνη της ένωσης του μπροστινού και πλαϊνού τζαμιού.

Πέφτει πολύ ξύλο με το άλλο ζευγάρι. Οι γονείς που γέννησαν είναι 1-2 εκατοστά πιό μικρόσωμοι και δεν μπορούν να τους κάνουν πάντα καλά. Έτσι τα αυγά απο πάρα πολλά που ήταν προχθές σήμερα το πρωί έχουν μείνει καμιά τριανταριά. Οι γονείς βέβαια είναι εκεί, τα καθαρίζουν και τα φυλάνε. Το πρωί είδα να τσιμπολογάνε και οι ίδιοι τα λευκά αυγά. Ουρίτσες βλέπω στο 24ωρο;

Ερώτηση : Σε πόσο περίπου καιρό θα ξαναγεννήσουν για να ετοιμάσω το άλλο ενυδρείο και να τους βάλω μέσα;

Ουριτσες απο την τριτη μερα και μετα , σε μενα μια φορα σε αλλο ζευγαρι που ειχα εσκασαν στις 49 ωρες .

Σε λιγες μερες πιστευω να εχεις παλι γεννα :D

Νομίζω ότι δεν έχω δίσκους αλλά κουνέλια... :D:ninja:

Γεννήσανε και οι blue cobalt. Το προηγούμενο ζευγάρι μάλλον έφαγε τα αυγά.

Αυτοί εδώ κάνανε και περισσότερα αυγά (πρέπει να είναι πάνω απο 100) και τα φυλάνε παθιασμένα.

Γεννήσανε 60 πόντους πιο μακριά απο τους άλλους πάνω στον σωλήνα εισαγωγής. Αν δω ουρίτσες θα τα μεταφέρω στην γεννήστρα.

• 2 weeks later...

Χάσαμε το μικρότερο δισκάκι του ενυδρείου πριν λίγο. :thumbup:

Την Κυριακή το μεσημέρι γυρίσαμε απο ταξίδι και είδα ότι τα cobalt είχαν ξαναγεννήσει.

Ο μικρός ήταν συνέχεια σχεδόν δίπλα τους σαν να ήθελε να κοιτάει τα αυγά.

Αφού αυτό συνεχίστηκε για αρκετές ώρες με τον αρσενικό να τον διώχνει μόνο με κινήσεις εναντίον του σε κάποια φάση με μια κίνηση αστραπή του επιτέθηκε και ο μικρός στην προσπάθειά του να φύγει πήγε και έσκασε σε ένα ξύλο. Απο το πάνω μέρος του κεφαλιού του σαν να του έφυγε ο φλοιός του δέρματος.

Απο εκείνη την ώρα ήταν κρυμμένος στα φυτά αλλά φαινόταν φυσιολογικός. Αργά το βράδυ σαν να πήρε μια κλήση προς τα κάτω και τον έβαλα στο μικρότερο ενυδρείο που το είχα προετοιμάσει για γεννήστρα. Έριξα esha2000 αλλά πάνω που φαινόταν ότι θα τα καταφέρει απο χτες το βράδυ ξαφνικά άρχισε να κολυμπά με το πλάι, να μένει έτσι αρκετή ώρα στο πάτο και να ξαναεπανέρχεται. Αυτό συνεχίστηκε όλο το βράδυ.

Πριν λίγο με πήρε η γυναίκα μου τηλέφωνο ότι το χάσαμε. :thumbup:

Εδώ θα ήθελα μια βοήθεια από τους εμπειρότερους για την επιλογή των ψαριών μου γιατί φαίνεται ότι έκανα βλακεία. Να πάρω δηλαδή μικρό δίσκο παρέα με ζευγάρια. Ήταν λάθος ή απλά έτυχε αυτή η συμπεριφορά;

Στην επόμενη αγορά να ξαναπάρω μικρά ψάρια ή να προτιμήσω πάνω απο 10-12 εκατοστά που θα μπορούν να αμυνθούν όπως κάνουν οι υπόλοιποι δίσκοι απέναντι σε γονείς;

Το ενυδρείο τρέχει 25 μέρες. Νομίζω ότι τώρα μπορώ να τους κάνω 10. Ουσιαστιοκά 8 γιατί τους cobalt θα τους βάλω στην γεννήστρα.

post-17804-1297243912_thumb.jpg

• 1 month later...

Γειά σας παιδιά.

Το ενυδρειάκι μου πάει μια χαρά προς το παρόν εκτός από ένα πρόβλημα που διαπίστωσα πριν απο λίγο.

Είδα 2-3 δίσκους να κάνουν ξυσίματα σε κάποια ξύλα και στην άμμο. Μάλιστα ο ένας ο μεγαλύτερος απο όλους έγινε μπλε και έβγαλε μια βλέννα στο σώμα του. Κοιτώντας με προσοχή είδα ότι η άλγη του τζαμιού που καθαρίζω καθημερινά δεν είναι μόνο άλγη αλλά περιέχει και μερικά πλανάρια και κάποια κωπήποδα. Μάλλον αυτά ενοχλούν τα ψάρια μου από ότι φαίνεται. Εκτός από συχνές αλλαγές πως αλλιώς μπορώ να τα διώξω? Είναι επικίνδυνα για τους δίσκους? Φίλος μου είπε ότι μπορεί να μπουν στα βράγχια των ψαριών. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Να βγάλω τα ψάρια να σφουγαρίσω όλο το ενυδρείο ή να μην τρομάζω?

Παρακαλώ όποιοι έχουν εμπειρία ας μου πούν την γνώμη τους.

Δεν το έχει αντιμετωπίσει κανείς; Είμαι ο πρώτος δηλαδή που έχει ζωύφια μαζί με δίσκους; :P

Χαλαρωσε και ηρεμισε...τα πλαναρια ειναι ακινδυνα και δεν υπαρχει περιπτωση να πειραξουν του δισκους σου.

τρεφονται κυριως με υπολειματα τροφης κυριως οποτε προσπαθησε να μειωσεις την τροφη που ριχνεις και να δινεις τοση οση τρωνε!!!επισης κατα τις αλλαγες σου σιφωναρε οτι υπολειματα μπορεις απο τον πατο.

θα αραιωσουν αν δεν βρισκουν να φανε να εισαι σιγουρος.

Με λιγα λογια ειναι ακινδυνα.

Χαλαρωσε και ηρεμισε...τα πλαναρια ειναι ακινδυνα και δεν υπαρχει περιπτωση να πειραξουν του δισκους σου.

τρεφονται κυριως με υπολειματα τροφης κυριως οποτε προσπαθησε να μειωσεις την τροφη που ριχνεις και να δινεις τοση οση τρωνε!!!επισης κατα τις αλλαγες σου σιφωναρε οτι υπολειματα μπορεις απο τον πατο.

θα αραιωσουν αν δεν βρισκουν να φανε να εισαι σιγουρος.

Με λιγα λογια ειναι ακινδυνα.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Χρειάζεται να μειωσω και την κατεψυγμένη ίσως;

κοιτα εγω ταιζω 2-3 φορες την ημερα καρδια και δεν εχω δει παλναρια σε υπερπληθυσμο(οχι οτι δεν εχω...)αλλα κανω αλλαγη καθε 3-4 μερες 50%

και παντα!!! σιφωναρισμα μεχρι να φενεται μονο ο πατος του ενυδρειου.

Εσυ δεν ξερω ποσο δινεις και καθε ποτε,αλλα αν δινεις τουλαχιστον 1 φορα την ημερα κατεψυγμενη, οχι μην την μειωσεις,απλα ρυθμισε την ποσοτητα.

Μην μενει τροφη γενικως στον πατο οταν τελειωσει το γευμα και αν μενει οση λιγοτερη τοσο καλυτερα.

κοιτα εγω ταιζω 2-3 φορες την ημερα καρδια και δεν εχω δει παλναρια σε υπερπληθυσμο(οχι οτι δεν εχω...)αλλα κανω αλλαγη καθε 3-4 μερες 50%

και παντα!!! σιφωναρισμα μεχρι να φενεται μονο ο πατος του ενυδρειου.

Εσυ δεν ξερω ποσο δινεις και καθε ποτε,αλλα αν δινεις τουλαχιστον 1 φορα την ημερα κατεψυγμενη, οχι μην την μειωσεις,απλα ρυθμισε την ποσοτητα.

Μην μενει τροφη γενικως στον πατο οταν τελειωσει το γευμα και αν μενει οση λιγοτερη τοσο καλυτερα.

Ταίζω 2 φορές την ημέρα καρδιά + 2 flakes + 1 μπιλάκια πριν κλείσουν τα πολλά φώτα το βράδυ.

Εγώ ρίχνω λίγη παραπάνω γιατί γέννησαν τα aeneus πριν 3 μήνες και έχουν γίνει καμιά 30αριά οπότε να τρώνε και αυτά κάτι, γιατί την τροφή τους την έτρωγαν οι δίσκοι. Πάντως μετά απο 15 λεπτά δεν μένει τίποτα.

Νομίζω όμως ότι αρχίζω και φαντάζομαι τι φταίει αν φταίει ο βυθός όπως λες.

Όταν ξεκίνησα το ενυδρείο για καλύτερο στρώσιμο του βυθού και του ενυδρείου γενικότερα έβαλα 1-2 πόντους άμμο απο το παλιό ενυδρείο με τα ζωοτόκα και απο πάνω έστρωσα την καινούργια άμμο. Πιστεύω ότι τώρα που τα cory έγιναν πολλά και ανακατεύουν τον βυθό η παλιά άμμο με την βρωμιά της μπορεί να είρθε στην επιφάνεια και δημιούργησε το πρόβλημα. Μάλλον θα συφωνάρω όλη την βρώμικη το Σαββατοκύριακο και θα προσθέσω καινούργια. Βλέπω να μου φεύγει ο πάτος.

Θεωρώ ότι πάνω από 2 φορές την εβδομάδα καρδιά είναι υπερβολή .

(Εγώ τους δίνω καρδία μια φορά στο δίμηνο!!)

Δυο φορές την ημέρα είναι μεγάλη δοκιμασία για το σύστημα :P

Sry για το άσχετο αλλά η μοσχαροκαρδιά που δίνεται είναι από δική σας συνταγή; Την φτιάχνετε εσείς σε συνδυασμό με άλλα χρήσιμα συστατικά ή παίρνεται έτοιμη κατεψυγμένη για δίσκους; Γιατί εγώ δίνω μόνο bloodworms και κατεψυγμένη με χόρτα από 1 φορά την εβδομάδα.

Ταίζω 2 φορές την ημέρα καρδιά + 2 flakes + 1 μπιλάκια πριν κλείσουν τα πολλά φώτα το βράδυ.

Εγώ ρίχνω λίγη παραπάνω γιατί γέννησαν τα aeneus πριν 3 μήνες και έχουν γίνει καμιά 30αριά οπότε να τρώνε και αυτά κάτι, γιατί την τροφή τους την έτρωγαν οι δίσκοι. Πάντως μετά απο 15 λεπτά δεν μένει τίποτα.

Νομίζω όμως ότι αρχίζω και φαντάζομαι τι φταίει αν φταίει ο βυθός όπως λες.

Όταν ξεκίνησα το ενυδρείο για καλύτερο στρώσιμο του βυθού και του ενυδρείου γενικότερα έβαλα 1-2 πόντους άμμο απο το παλιό ενυδρείο με τα ζωοτόκα και απο πάνω έστρωσα την καινούργια άμμο. Πιστεύω ότι τώρα που τα cory έγιναν πολλά και ανακατεύουν τον βυθό η παλιά άμμο με την βρωμιά της μπορεί να είρθε στην επιφάνεια και δημιούργησε το πρόβλημα. Μάλλον θα συφωνάρω όλη την βρώμικη το Σαββατοκύριακο και θα προσθέσω καινούργια. Βλέπω να μου φεύγει ο πάτος.

Απο τροφη για μενα εισαι καλα.Κανε λιγο τον πατο απο δω και περα στις αλλαγες σου και θα εισαι οκ.

Θεωρώ ότι πάνω από 2 φορές την εβδομάδα καρδιά είναι υπερβολή .

(Εγώ τους δίνω καρδία μια φορά στο δίμηνο!!)

Δυο φορές την ημέρα είναι μεγάλη δοκιμασία για το σύστημα :P

Οταν τηρεις σταθερα και πιστα τις ρουτινες που απαιτει το ενυδρειο σου δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα!!

Με μια φορα το διμηνο που δινεις καρδια δεν προσφερεις κατι στα ψαρια...αν ξεκινησεις και δινεις συχνοτερα θα δεις αισθητες διαφορες στα ψαρια ως προς την αναπτυξη τους να εισαι σιγουρος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...