Mpampis11 13 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 13 Ιανουαρίου 2011 (edited) Επειδή οι μέρες όπου ναναι φτάνουν (μάλλον το Σάββατο) για τον ερχομό του καινούργιου μου ενυδρείου έχω κάποιες ερωτήσεις και ζητάω τις γνώμες σας επειδή δεν θα ήθελα να ακολουθήσω εξ'αρχής ότι διαβάζω σε διάφορα site γιατί και εκεί υπάρχουν διάφορες απόψεις. Πρώτα απ'όλα για το PH του δισκοενυδρείου. Σε αυτό που έχω τώρα (480 λίτρα) επειδή είναι φυτεμένο κατάφερα μόνο με χρήση DIY CO2 να ρίξω το PH στο 6.8 περίπου. Βέβαια στις αλλαγές γεμίζοντας απ'έυθείας το ενυδρείο πολύ πολύ σιγά (1/4 κάθε εβδομάδα) ανέβαινε στο 7.0. Μέσα σε 24-36 ώρες έφτανε πάλι στο 6.8. Το καινούργιο ενυδρείο θα έχει μέσα 30 καρδινάλιους και νέον, 10 αρλεκίνους, 10 κόρυ και 8-10 δίσκους. Επίσης σκέφτομαι να πάρω και φιάλη οξυγόνου για να με βοηθήσει περισσότερο με το PH. Τώρα που θα είναι μεγαλύτερο το ενυδρείο περίπου 1200 λίτρα φυσικά πάλι φούλ φυτεμένο θα μπορώ να κάνω φαντάζομαι αλλαγή στο 1/5 την εβδομάδα. Η παραπάνω διαδικασία θα ταλαιπωρήσει τους δίσκους; Για α/ο το έχω σκεφτεί αλλά επειδή το σαλόνι είναι μεγάλο η κοντινότερη παροχή είναι περίπου 20μ και στο σπίτι κυκλοφορούν και 2 μωρά. Θα μου είναι πολύ δύσκολο να την χρησιμοποιήσω. Έγινε επεξεργασία 13 Ιανουαρίου 2011 - Mpampis11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 14 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 14 Ιανουαρίου 2011 εγώ έχω φτιάξει μια βάση με καλά ροδάκια και βάζω πάνω το 200 λίτρο βαρέλι και το κόβω βόλτες μέσα στο σπίτι ΥΓ. Γνώμη μου: Άσχετο αλλά μην μπλέξεις διαφορετικά κοπάδια μεταξύ τους Βάλε ένα κοπάδι αλλά μεγάλο και θα δεις τρελή συμπεριφορά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 14 Ιανουαρίου 2011 Author #3 Share 14 Ιανουαρίου 2011 εγώ έχω φτιάξει μια βάση με καλά ροδάκια και βάζω πάνω το 200 λίτρο βαρέλι και το κόβω βόλτες μέσα στο σπίτι ΥΓ. Γνώμη μου: Άσχετο αλλά μην μπλέξεις διαφορετικά κοπάδια μεταξύ τους Βάλε ένα κοπάδι αλλά μεγάλο και θα δεις τρελή συμπεριφορά Σίγουρα οι καρδινάλιοι θα γίνουν 50. Αυτοί οι 10 αρλεκίνοι όμως είναι συγκάτοικοι μου απο μικρά απο το πιό παλιό ενυδρείο και τους έχω πάνω απο 2 χρόνια. Μια γωνίτσα και γι'αυτούς νομίζω ότι θα υπάρξει ε; Κάτι άλλο τώρα. Χτές το βράδυ τα δεδομένα για το νέο ενυδρείο άλλαξαν. Το κατάστημα που είχα κλείσει το 1200άρι το πούλησε χωρίς να με ειδοποιήσει και το έμαθα ενώ είχα πάει για να το πληρώσω και να κανονίσω την μεταφορά. Μεγάλο κατάστημα αρκετά γνωστό Η παραγγελεία που θα κάναμε για άλλο θα χρειάζονταν 20-30 ημέρες για να έρθει. Έτσι πήγα και πήρα ένα 180χ60χ65, 700 λίτρα δηλαδή. Μπορώ εκεί να έχω 8-10 δίσκους; Υπάρχει περίπτωση να ζευγαρώσουν χωρίς να χρειάζεται να μετακομίσω το ζευγάρι; Πόσο νερό μπορώ να αλλάζω εβδομαδιαίως με την διαδικασία που περιέγραψα στο παραπάνω post; Βαρέλι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω. Πρώτον γιατί δεν έχω χώρο αποθήκευσης στο σπίτι και δεύτερον η λύση με τα ροδάκια πολύ καλή αλλά μόνο καλοκαίρι γιατι χειμώνα το σπίτι είναι πυκνοφυτεμένο με χοντρά χαλιά που δεν κυλάει τίποτα πάνω τους. Ξέρει κανείς μια 6κιλη φιάλη για CO2 πόσο θα κρατήση σε 700άρι; Εμπιστεύομαι αυτόν που μου είπε ότι είναι μια χαρά αλλά μου ζήτησε να πάρω κι'αλλες γνώμες. Υπ'όψιν ότι θα είναι το κύριο μέσο για να μου κρατάει χαμηλά το PH. Sorry για το μεγάλο post. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 14 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Σίγουρα οι καρδινάλιοι θα γίνουν 50. Αυτοί οι 10 αρλεκίνοι όμως είναι συγκάτοικοι μου απο μικρά απο το πιό παλιό ενυδρείο και τους έχω πάνω απο 2 χρόνια. Μια γωνίτσα και γι'αυτούς νομίζω ότι θα υπάρξει ε; Κάτι άλλο τώρα. Χτές το βράδυ τα δεδομένα για το νέο ενυδρείο άλλαξαν. Το κατάστημα που είχα κλείσει το 1200άρι το πούλησε χωρίς να με ειδοποιήσει και το έμαθα ενώ είχα πάει για να το πληρώσω και να κανονίσω την μεταφορά. Μεγάλο κατάστημα αρκετά γνωστό Η παραγγελεία που θα κάναμε για άλλο θα χρειάζονταν 20-30 ημέρες για να έρθει. Έτσι πήγα και πήρα ένα 180χ60χ65, 700 λίτρα δηλαδή. Μπορώ εκεί να έχω 8-10 δίσκους; άνετα 10 δίσκους Υπάρχει περίπτωση να ζευγαρώσουν χωρίς να χρειάζεται να μετακομίσω το ζευγάρι; όχι (εκτός και εάν κάνεις το ενυδρείο σαν εξωγήινο με χωρίσματα αλλά και πάλι δε το προτείνω) Πόσο νερό μπορώ να αλλάζω εβδομαδιαίως με την διαδικασία που περιέγραψα στο παραπάνω post; Βαρέλι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω. Πρώτον γιατί δεν έχω χώρο αποθήκευσης στο σπίτι και δεύτερον η λύση με τα ροδάκια πολύ καλή αλλά μόνο καλοκαίρι γιατι χειμώνα το σπίτι είναι πυκνοφυτεμένο με χοντρά χαλιά που δεν κυλάει τίποτα πάνω τους. Ξέρει κανείς μια 6κιλη φιάλη για CO2 πόσο θα κρατήση σε 700άρι; Εμπιστεύομαι αυτόν που μου είπε ότι είναι μια χαρά αλλά μου ζήτησε να πάρω κι'αλλες γνώμες. Υπ'όψιν ότι θα είναι το κύριο μέσο για να μου κρατάει χαμηλά το PH. Μη το σκεύτεσαι καθόλου να το βάλεις για το Ph. Εάν το θες για φυτά ΟΚ. Το βασικότερο μη το σκέφτεσαι να το βάλεις καθόλου χωρίς να έχεις νερό από ΑΟ. Σε κάθε σου αλλαγή θα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη η KH σου αλλιώς θα μπλέξεις Sorry για το μεγάλο post. επίσης κάτι τελευταίο... μην τρελαίνεσαι με το Ph! Κράτα τους και στο 7.2 αρκεί το νερό να είναι πάντα καθαρό και πάντα σταθερές οι τιμές του! Αυτό είναι το νούμερο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 14 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 14 Ιανουαρίου 2011 επίσης κάτι τελευταίο... μην τρελαίνεσαι με το Ph! Κράτα τους και στο 7.2 αρκεί το νερό να είναι πάντα καθαρό και πάντα σταθερές οι τιμές του! Αυτό είναι το νούμερο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 16 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Καλημέρα. Το καινούργιο ενυδρείο είναι έτοιμο στην θέση του. Η όλη διαδικασία -ξεστήσιμο του παλιού - στήσιμο του νέου πήρε 19 ώρες. Περίπου 250 λίτρα νερού απο το παλιό, και 2 μεγάλα φίλτρα απο το παλιό φαντάζομαι εγγυώνται καλή βιολογία για ξεκίνημα. Ήδη μέσα μπήκαν λίγα νέον, λίγοι καρδινάλιοι, μερικοί αρλεκίνοι και όλα τα cory. Σύνολο 18 ψαράκια για 2-3 μέρες. Το απόγευμα τεστάρω νερό και το βράδυ φωτογραφίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 16 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 16 Ιανουαρίου 2011 θεωριτικα ( και πρακτικα ) απο τι στιγμη που τρεχανε τα φιλτρα απο το παλιο ενυδρειο δεν θα εχεις καποιο προβλημα στις μετρησεις σου (αρκει να μην ειχαν μεινει σταματημενα τα φιλτρα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 16 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 16 Ιανουαρίου 2011 (edited) θεωριτικα ( και πρακτικα ) απο τι στιγμη που τρεχανε τα φιλτρα απο το παλιο ενυδρειο δεν θα εχεις καποιο προβλημα στις μετρησεις σου (αρκει να μην ειχαν μεινει σταματημενα τα φιλτρα ) καλή συνέχεια Έγινε επεξεργασία 16 Ιανουαρίου 2011 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 17 Ιανουαρίου 2011 Author #9 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Καλημέρα Φωτογραφίες σήμερα γιατί 1. Xτες ήμουν πτώμα 2. Φωτογραφίες σε ενυδρείο για δίσκους χωρίς δίσκους... Τα φίλτρα είχαν μείνει κανένα 2ωρο σταματημένα αλλά νομίζω δεν πειράζει. Να κάνω μια ερώτηση γιατί κάποιος φίλος μου είπε ότι έκανα πατάτα. Όταν έβαλα την καινούργια άμμο απο κάτω πρόσθεσα ενα στρωματάκι απο την παλιά για να στρώσει πιό έυκολα ο βυθός, για έξτρα βιολογία και λίπασματάκι για τα φυτά. Ο φίλος μου είπε ότι μπορεί να δημιουργηθούν όμως πιο εύκολα περιοχές στον βυθό με δηλητηριώδη αέρια. Ισχύει; Στα χθεσινοβραδυνά τέστ : Αμμωνία : 0, ΝΟ2 : 0, ΝΟ3 <5, PH μεταξύ 7,0 και 7,5, GH : 5, KH : 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Σε τι κατασταση ηταν η παλια αμμος που εβαλες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 17 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Με την αμμο αυτο συμβαινει ετσι κι αλλιως....Δυστηχως οσο ομορφη κι αν δειχνει και οσο κι αν αρεσει στα ψαρια μας, προσωπικα θεωρω οτι η αμμος τελικα δεν κανει... γιατι με την παροδο του χρονου δημιουργει αυτο που σου ειπε ο φιλος σου... Δοκιμασε εστω και σε καινουρια αμμο μετα απο 3-4 μηνες να την αφαιρεσεις απο το ενυδρειο να δεις πως θα μυριζει...σαν βουρκο!!εγω την πεταξα προσφατα και δεν ξαναχρησιμοποιω.Πλεον αυτο που μου κεντριζει το ενδιαφερον ειναι οι δισκοι και οχι η αμμος.Προτιμω bare bottom παρα μες την βρωμα και την μποχα...και ετσι εχω καθαρο ενυδρειο παντα. Βεβαια αυτα ειναι προσωπικες αποψεις και γουστα και δεν σου λεω να κανεις το ιδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 17 Ιανουαρίου 2011 Author #12 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Σε τι κατασταση ηταν η παλια αμμος που εβαλες; Ο "φλοιός" της άμμου αφαιρέθηκε με το λάστιχο την ώρα του αδειάσματος. Η υπόλοιπη ήταν σε πολύ καλή κατάσταση εκτός απο 2 συγκεκριμένα σημεία που είχαν πολύ μπίχλα και πετάχτηκαν. Δεν ανακάτεψα παλιά με καινούργια. Έβαλα μόνο την παλιά σαν υπόστρωμα και την καινούργια απο πάνω. Φαντάζομαι ανακάτεμα θα κάνουν τα κορυντοράκια μου σε λίγο καιρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 17 Ιανουαρίου 2011 Author #13 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Σήμερα μπήκαν οι 2 πρώτοι κάτοικοι Έχω ξετρελαθεί. Άυριο ελπίζω να μπεί και ένα ζεύγος ακόμα και μετά αναμονή. Οι πρώτες φώτο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 17 Ιανουαρίου 2011 Author #14 Share 17 Ιανουαρίου 2011 (edited) Το ξύλο έχει επάνω πέτρες προσωρινά γιατί δεν λέει να βυθιστεί με τίποτα. Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2011 - Mpampis11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 17 Ιανουαρίου 2011 Author #15 Share 17 Ιανουαρίου 2011 (edited) Τα δισκάκια αμέσως μόλις μπήκαν μετά απο 40λεπτή προσαρμογή ήταν σαν να ζούσαν εκεί. Έκοβαν βόλτες, εξερευνούσαν και έφαγαν και μερικά αυγουλάκια ενός Cory που μόλις τα είχε αφήσει στο εμπρός τζάμι. Ευχαριστώ πολύ τον φίλο Γιώργο που με βοήθησε με το άδεισμα του παλιού απο νερό και άμμο, με το γέμισμα του καινούργιου και τις συμβουλές του. Επίσης τον Μιχάλη για τους καταπληκτικούς δίσκους του. Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2011 - Mpampis11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Πολυ ομορφη εικονα Να το χαρεις σου ευχομαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 17 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 17 Ιανουαρίου 2011 φτου φτου σκορδα !!!! Ωραια ψαρια , το πρωτο ειναι πανεμορφο !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 17 Ιανουαρίου 2011 Author #18 Share 17 Ιανουαρίου 2011 φτου φτου σκορδα !!!! Ωραια ψαρια , το πρωτο ειναι πανεμορφο !!!! Ευχαριστώ παιδιά. Τέτοιο κόλλημα έχω να φάω από το 1999 όταν έφτιαξα το πρώτο μου 150άρι ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 17 Ιανουαρίου 2011 #19 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Καλες ψαριες Μπαμπη να τους χαιρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 18 Ιανουαρίου 2011 #20 Share 18 Ιανουαρίου 2011 Καλορίζικο και πάντα υγειές πανέμορφο με μεράκι, αν πρόσθετα κάτι, θα ήταν μια μεγάλη ρίζα που να βρίσκουν στα κλαδιά της οι δίσκοι ήσυχες γωνιές και φυσικά και άλλους δίσκους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 18 Ιανουαρίου 2011 Author #21 Share 18 Ιανουαρίου 2011 Καλορίζικο και πάντα υγειές πανέμορφο με μεράκι, αν πρόσθετα κάτι, θα ήταν μια μεγάλη ρίζα που να βρίσκουν στα κλαδιά της οι δίσκοι ήσυχες γωνιές και φυσικά και άλλους δίσκους Σιγά σιγά. Σήμερα θα μπεί ένα ζευγαράκι και Παρασκευή ή Δευτέρα άλλο ένα. Όπως και να το κάνουμε μπορεί να έχω στρωμένα φίλτρα, ημιστρωμένο βυθό και 250 στρωμένα λίτρα, δεν παυεί όμως να έιναι νέο ενυδρείο. Φύλαγε τα ψάρια σου να τα έχεις όλα Ανυπομονώ να σχολάσω να πάω να πάρω τα δισκάκια μου. Πως περνάει η ώρα ρεεεεε!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 18 Ιανουαρίου 2011 Author #22 Share 18 Ιανουαρίου 2011 Μπήκε και το ζευγαράκι. 2 καταπληκτικά και πανέμορφα ψάρια. Γιώργη σ' ευχαριστώ φίλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 18 Ιανουαρίου 2011 Author #23 Share 18 Ιανουαρίου 2011 (edited) Λίγο στρεσαρισμένα για καμιά ώρα, μετά έφαγαν κανονικά και κοπάδιασαν με τα άλλα δύο κάνοντας βόλτες στο ενυδρείο. Ο αρσενικός είχε μικρές αψημαχίες με τα άλλα δύο αλλά όχι κυνηγητό. Έγινε επεξεργασία 18 Ιανουαρίου 2011 - Mpampis11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeepas 19 Ιανουαρίου 2011 #24 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Καλορίζικο Μπάμπη. Όμορφα τα δισκάκια. ... αν πρόσθετα κάτι, θα ήταν μια μεγάλη ρίζα που να βρίσκουν στα κλαδιά της οι δίσκοι ήσυχες γωνιές Κάτι κόκκινα κάτω αριστερά πέτρες είναι? Από φωτισμό, τι έχει το ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpampis11 19 Ιανουαρίου 2011 Author #25 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Καλορίζικο Μπάμπη. Όμορφα τα δισκάκια. Κάτι κόκκινα κάτω αριστερά πέτρες είναι? Από φωτισμό, τι έχει το ενυδρείο? Είναι πέτρες ναί, ουδέτερες φυσικά. Φωτισμό έχει συνολικά 250 watt. Μισές 10000Κ και μισές κόκκινες. Η φωτογράφιση έχει γίνει με τον μισό φωτισμό γιατί η άμμος είναι καινούργια και με την αντανάκλαση οι δίσκοι ήταν όλοι άσπροι Κάποια ξύλα θα μπούν σύντομα, όχι τεράστια όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος