Nick_3Reihe 13 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 13 Ιανουαρίου 2011 καλησπέρα και καλη χρονια, είμαι νέος στο forum αλλά όχι τόσο νέος και στο χομπυ αυτό. Ξεκίνησα από ένα φθηνό 120λτ ενυδρείο πριν από 4 χρόνια στο νησί τη Χίου όντας φοιτητής εκεί. Αρχικά το είχα κοινόβιο και ύστερα με κέρδισαν οι αφρικάνες αν και πάντα είχα απώλειες. Αργότερα το έκανα πάλι κοινόβιο (μετά από παράκληση-πίεση της κοπελας μ). Αυτή η εποχή τελείωσε, το ενυδρείο εκείνο αν και φθηνό ήταν μια χαρά και το ευχαριστήθηκα αν και δεν είχα όσα θα ήθελα λόγω τησ περιορισμενης αγοράς του νησιού. Τώρα που είμαι πάλι Αθήνα και μένω μόνος αγόρασα πριν 2 μήνες ένα JUWEL RIO 240. Φυσικά ήθελα πάλι αφρικάνες και μάλιστα malawi που είναι και η αδυναμία μου. Έβαλα: 1)στον πάτο του ενυδρείου ιγκρέιντ, για να σώσω τον πυθμένα από πιθανές πτώσεις των βράχων, 2)έβαλα τις γνωστές μαύρες πλάτες της JUWEL, 3)30κιλά λευκή άμμο και 5 κιλά ψιλό χαληκάκι, 4)4 μεγάλες ασβστολιθικές πέτρες για να σκληρύνω το νερό (5-7 κιλά η κάθε μια) 5)3 μεγάλες υφαιστιακές 6)4 χρωματιστές πέτρες που όπως πληροφορήθηκα από τον μαγαζάτορα δεν επηρεάζουν τη σύνθεση του νερου (δεν εννοώ βαμμένες, απλά είναι κοκκινωπές για να δώσω λίγο χρώμα στο ενυδρείο) 7)εξωτερικό φίλτρο FLUVAL 305 8)αεραντλία ΕΗΕΙΜ 400 με κουρτίνα κατά μήκος της πίσω πλευράς πιασμένη με δετικά πάνω στο ιγκρέιντ 9) 2 κοράλια μετρίου μεγέθους μην τυχόν και πετύχω καμιά γέννα, Αρχικά αγόρασα ένα πλακόστομο ο οποίο κατοικούσε μόνος στο ενυδρείο για καμία εβδομάδα και στη συνέχεια έβαλα 4 (3,5 εκ) dimasoni και 4 (3,5εκ) labidochromis (μαλλον ελαφρώς μπασταρδεμένα). Το αποτέλεσμα ήταν να χάσω τα 3 από τα 4 Labidochromis και να έχω τωρα τα 4 dimasoni τα οποία όντας περίπου 5,5 εκ πλεον κυριαρχούν στο ενυδρείο αν και το άλλο φαινεται να τα κυνηγά. Τι λέτε; θέλω να βάλω κι άλλα ψάρια μέσα για να έχω κι άλλο χρώμα αλλά φοβάμαι τη συμπεριφορά των μωβ διαβολακων εκεί μεσα. Ρώτησα σε κατάστημα που ασχολείται μόνο με ενυδρεία και μου είπαν να βάλω 20 ψαρια μέσα (δηλαδή άλλα 15) αλλά μου φαίνονται πολλά για το μέγεθοσ του ενυδρείου μου. Επίσης μου είπαν πως ακόμη κι έτσι να τοα αφήσω θέλω κι άλλο ένα φίλτρο εξωτερικό αντίστοιχου μεγέθους. Προφανώς δε θα ήθελα να μπω και σε αλλα έξοδα κτλ γιατι ηδη έχει παει αρκετα χρήματα μονομιας το ενυδρειο. Βλέπω επίσης οτι μάλλον τα 3 απο τα 4 dimasoni εόιναι αρσενικά, αν το άφηνα όπως είναι και έπαιρνα 4-5 θηλυκά θα είχα πάλι απώλειες; τι ταιριάζει με αυτά τα διαβολάκια επιτέλους; Επίσης τις προαλλες ειχε ερ8ει ενα ανηψακι και πηγε να τα ταϊσει και άδειασε το μισο κουτακι μεσα, μετά απο 2-3 μέρες ειδα ενα στρώμα άλγης πανω στην καταλευκη μεχρι τοτε αμμο. Εμαθα πως οφείλεται στην αύξηση φωσφορου και πηρα τα σχετικά για τα φίλτρα κατα του φωσφορου (με σιδηρο) και εβαλα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό φίλτρο. Ωστόσο έκανα και την πρώτη αλλαγή αφού είχε περάσει ο πρώτος μηνας λειτουργίας του. Από τότε τα dimasoni εχουν χασει λιγο το χρώμα τους και είναι χωμένα μέσα στις φωλιές τους και από την άλλη το labidochromis δειχνει να παίρνει ηγετικό χαρκατήρα (αν και φαίνεται για θηλυκό). τι φταίει για την αλλαγή στη συμπεριφορά τους;;; Επισης μπορείτε να με πληροφορήσετε σχετικά με το τάισμα, ποσες φορές κτλ;;;; Ευχαριστώ για το χρόνο σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikolakias 13 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 13 Ιανουαρίου 2011 Γεια σου φιλε και καλως ηρθες!! Σε πρωτη φαση φιλε μου ανεβασε μια φωτο και για τα υπολοιπα θα παρεις πολλες απαντησεις και συμβουλες απο τους αμεσα ειδικους.Δωσε προσοχη και αν κανεις οτι σου πουνε θα πανε ολα καλα οπως σε εμενα και σε πολλους αλλους Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 13 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 13 Ιανουαρίου 2011 Φωτογραφίες οπωσδήποτε. Λοιπόν ,πως χάθηκαν τα labido; Το ενυδρείο είναι ενός μηνός πως το έστρωσες ; γιατί το ενυδρείο είναι νεαρό ακόμα.Εφόσον έφυγε τόση πολλή τροφή έπρεπε λογικά να μαζέψεις οση μπορούσες και άμεσα αλλαγή για να μην μας φύγουν τα τοξικά προς τα πάνω. Δεν θα σου γράψω άλλά για να μην μπλεκτείς ,αυριο λοιπόν φωτογραφίες και να κάνεις ενα κόπο να απαντήσεςι στα ερωτήματα μου και θα τα ρυθμίσουμε τα πράγματα. Ψυχραιμία και υπομονή Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 13 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 13 Ιανουαρίου 2011 Καλώς ήρθες στο φόρουμ και στην παρέα της Αφρικής. Θα περιμένω κι εγώ τα στοιχεία που σου ζήτησε ο κ. Σωκράτης για να σου προτείνω 2,3 πραγματάκια. Μέχρι να τα συζητήσουμε όμως, θα σου πρότεινα αλλαγές νερού κάθε εβδομάδα 30% προετοιμασμένο με αντιχλώριο. Όσο για το τάισμα που ρώτησες, δίνουμε ποσότητα τέτοια ώστε να καταναλώνεται μέσα σε ένα λεπτό συμπεριλαμβανομένης και αυτής που πέφτει στον βυθό. Μια φορά την εβδομάδα νηστεία, καλό θα κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick_3Reihe 14 Ιανουαρίου 2011 Author #5 Share 14 Ιανουαρίου 2011 (edited) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... λοιπόν στο ενυδρείο είχα ρίξει πριν ριξω ψάρια όσο χρειαζόταν από το API Stress Zyme που περιέχει ζωντανά βακτήρια. Το ενυδρείο είναι ήδη 2 μηνών και μιας εβδομάδας. Τώρα το γιατί δεν μάζεψα την τροφή....μάλλον δε μπορώ να απαντήσω....γιατί ούτε κι εγώ ξέρω γιατι δεν το έκανα, μάλλον υποτίμησα τη σοβαρότητα της κατάστασης που θα μπορούσε να δημιουργηθεί. Όσο για τις φωτογραφίες τις παραθέτω πιο κάτω τώρα όσον αφορά τα labido τι να πω; ίχνος δεν έχω βρει....μήπως τα ταϊζω λίγο; (μια φορά τη μέρα) ευχαριστώ για το χρόνο σας ΝΣ Έγινε επεξεργασία 14 Ιανουαρίου 2011 - Nick_3Reihe Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIHALHS 14 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Αυτή τη στιγμή, τι ψάρια και πόσα έχει μέσα το ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick_3Reihe 15 Ιανουαρίου 2011 Author #7 Share 15 Ιανουαρίου 2011 αυτη τη στιγμη εχει ενα labido και 3 dimasoni καθως και ενα πλακοστομο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 15 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 15 Ιανουαρίου 2011 Στα παρακάτω λινκ μπορείς να μάθεις για τα ψάρια που φιλοξενείς > Pseudotropheus Demasoni > Labidochromis caeruleus Όπως θα διαβάσεις, τα demasoni είναι αρκετά επιθετικό είδος και γι'άυτό τα βάζουμε σε μεγάλους αριθμούς 10+ ατόμων. Και τα δύο είδη ανήκουν στην ομάδα των mbuna, τα οποία σαν πολυγαμικά που είναι τα βάζουμε σε χαρέμια του 1 αρσενικού με 3,4 θηλυκά. Τα 240 λίτρα θα σε δυσκολέψουν στο να κρατήσεις και τα δύο είδη. Μπορείς όμως να κρατήσεις τα labido, να τα κάνεις χαρέμι και να προσθέσεις άλλο ένα είδος πάλι σε χαρέμι με παρόμοιο όμως συμπεριφορά σε ότι έχει να κάνει με την επιθετικότητα. Αν έχεις κάποια απορία σε σχέση με τα παραπάνω, μπορείς ελεύθερα να ρωτήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick_3Reihe 17 Ιανουαρίου 2011 Author #9 Share 17 Ιανουαρίου 2011 διαβασα για τα labido αλλα ποιο ειδος θα ταιριαζε ωραια μέσα στο ενυδρείο σε χαρέμι μαζί τους;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 17 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Καλημέρα. Η δική μου πρόταση είναι ένα από τα εξής δυο είδη: - Cynotilapia afra - Pseudotropheus flavus Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 17 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Καλημέρα. Η δική μου πρόταση είναι ένα από τα εξής δυο είδη: - Cynotilapia afra - Pseudotropheus flavus Και τα Pseudotropheus Acei είναι μια καλή επιλογή Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Εγω τα Pseudotropheus Acei,θα τα εβαζα σε λιγο περισσοτερα λιτρα.Γινονται λιγο μεγαλυτερα,και αρεσκονται στο ελευθερο κολυμπι............ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 17 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Εγω τα Pseudotropheus Acei,θα τα εβαζα σε λιγο περισσοτερα λιτρα.Γινονται λιγο μεγαλυτερα,και αρεσκονται στο ελευθερο κολυμπι............ Συμφωνώ με τον φίλο μου τον Στράτο. Πιο πολύ συμπεριφορά Haps έχουν παρά mbuna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Εγω στη θεση σου,αφου εχεις ηδη μεσα demasoni,θα εβγαζα το αλλο ψαρακι,και θα προσθετα κι αλλα διαολακια. Με τον καταλληλο διακοσμο,θα γινει πολυ ωραιο species ενυδρειο.ΙΜΟ............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 17 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Εγω τα Pseudotropheus Acei,θα τα εβαζα σε λιγο περισσοτερα λιτρα.Γινονται λιγο μεγαλυτερα,και αρεσκονται στο ελευθερο κολυμπι............ Παιδία συγνώμη δεν ήθελα να δώσω λάθος πληροφορία στον φίλο!! Απλά στο δικό μου θέμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...=51990&st=0 στα ίδια λίτρα ενυδρείου, μου είχε προταθεί αυτός ο συνδυασμός και σε αυτόν είχα καταλήξει!! Ευτυχώς δεν τα έχω πάρει ακόμα τα Acei. Και πάλι συγνώμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Παιδία συγνώμη δεν ήθελα να δώσω λάθος πληροφορία στον φίλο!! Απλά στο δικό μου θέμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...=51990&st=0 στα ίδια λίτρα ενυδρείου, μου είχε προταθεί αυτός ο συνδυασμός και σε αυτόν είχα καταλήξει!! Ευτυχώς δεν τα έχω πάρει ακόμα τα Acei. Και πάλι συγνώμη Μα δεν εδωσες λαθος πληροφορια Ουτε ειπαμε πως δεν μπαινουν σωνει και καλα. Απλα εγω ειπα πως θα τα προτιμουσα σε λιγο περισσοτερα λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick_3Reihe 20 Ιανουαρίου 2011 Author #17 Share 20 Ιανουαρίου 2011 παιδια ευχαριστώ για τις συμβουλες, εννοειτε ομως να βγάλω ότι ηδη εχω μεσα και να βλαω τα αλλα??? αν ναι σε τι αριθμό και με τη φιλτρανση που περιεγραψα ειμαι οκ η θέλω κι αλλο εξωτερικό??? Ευχαριστώ για το χρόνο σας ΝΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος