akvariym 13 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 13 Ιανουαρίου 2011 γεια σας και παλι..ειχα χαθει λιγο λογο δουλειας (δουλεια να εχουμε!) αλλα επιστρεφω με νεες αποριες! Η ερωτηση μου ειναι η εξης: το ενυδρειο μου ειναι 160 λιτρα αρκετα φυτεμενο με δυνατο φωτισμο και μπουκαλα διοξ. θελω να ριξω σιδηρο και καλιο σαν λιπασμα,με ποιες δοσολογιες πρεπει να ξεκινισω? Καθεμερινα απο 2μλ σιδηρο και 4μλ καλιο ειναι καλα?? Να προσθεσω οτι ριχνω καθημερινα Flourish nitrogen το οποιο εχει καλιο μεσα,μηπως ειναι περριτο και αλλο καλιο?? ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 13 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 13 Ιανουαρίου 2011 γεια σας και παλι..ειχα χαθει λιγο λογο δουλειας (δουλεια να εχουμε!) αλλα επιστρεφω με νεες αποριες! Η ερωτηση μου ειναι η εξης: το ενυδρειο μου ειναι 160 λιτρα αρκετα φυτεμενο με δυνατο φωτισμο και μπουκαλα διοξ. θελω να ριξω σιδηρο και καλιο σαν λιπασμα,με ποιες δοσολογιες πρεπει να ξεκινισω? Καθεμερινα απο 2μλ σιδηρο και 4μλ καλιο ειναι καλα?? Να προσθεσω οτι ριχνω καθημερινα Flourish nitrogen το οποιο εχει καλιο μεσα,μηπως ειναι περριτο και αλλο καλιο?? ευχαριστω! παραθέτω ένα πρόγραμμα λίπανσης της seachem για φουλ φυτεμένα. προσοχή στην δοσολογία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 14 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 14 Ιανουαρίου 2011 στη δοσολογία του πίνακα εσύ να ρίξεις το 1/3. Αν δεις κάποιο σύμπτωμα στα φυτά σου, πχ κιτρινίζουν σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσεις λίγο το σίδηρο, αν αρχίσουν να έχουν μικρές τρύπες σημαίνει ότι χρειάζονται περισσότερο Κάλιο. ρίξε και εδώ μια ματιά: http://www.aquazone.gr/index.php?pid=26 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 14 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 14 Ιανουαρίου 2011 ευχαριστω παιδια! μηπως να δοκιμασω πρωτα γενικο λιπασμα οπως seachem flurish?το οποιο εχει και καλιο και σιδηρο.να δω πως θα πανε τα φυτα και βλεπω/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 14 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 14 Ιανουαρίου 2011 ευχαριστω παιδια! μηπως να δοκιμασω πρωτα γενικο λιπασμα οπως seachem flurish?το οποιο εχει και καλιο και σιδηρο.να δω πως θα πανε τα φυτα και βλεπω/ όλα εξαρτώνται από το τι θέλεις εσύ... Παράδειγμα... είχα ένα 80ρι καθαρό ενυδρείο φυτεμένο με εύκολα-μέτρια-δύσκολα (απόλαααα ) και μια μέρα είπα να κάνω ένα πείραμα. Έβαλα CO2, άλλη μια λάμπα και ξεκίνησα το πρόγραμμα της seachem ακριβώς όπως το αναφέρει (εκτός από nitrogen και Phosphorus λόγω τροφών). Το αποτέλεσμα σε 20 μέρες ήταν τρελό (super-ζούγκλα και φυτά έξω από το ενυδρείο) αλλά από την άλλη εμένα δε μου άρεσε... ήθελε κλάδεμα μια φορά τη βδομάδα. Αυτό κάνει για να κάνεις παραγωγή και να πουλάς φυτά όχι για να το έχεις ενυδρείο Βέβαια... περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 14 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 14 Ιανουαρίου 2011 ευχαριστω παιδια! μηπως να δοκιμασω πρωτα γενικο λιπασμα οπως seachem flurish?το οποιο εχει και καλιο και σιδηρο.να δω πως θα πανε τα φυτα και βλεπω/ αν έχεις γαρίδες προσοχή μπορεί να χαθει η αποικία σε μία μέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 14 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 14 Ιανουαρίου 2011 (edited) Το seachem flourish δεν είναι επικίνδυνο για τις red cherry τουλάχιστον που έχω εγώ στο φυτεμένο. Στο ίδιο ενυδρείο ρίχνω σίδηρο και κάλλιο της ίδιας εταιρείας επίσης. Έγινε επεξεργασία 14 Ιανουαρίου 2011 - Andreas301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 14 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Το seachem flourish δεν είναι επικίνδυνο για τις red cherry τουλάχιστον που έχω εγώ στο φυτεμένο. Στο ίδιο ενυδρείο ρίχνω σίδηρο και κάλλιο της ίδιας εταιρείας επίσης. και εγω τα ίδια τα χρησιμοποιώ στο μεγάλο αλλά κάθε κυριακή μετά την αλλαγή του νερού. στο μικρό με τις blue pearle χρησιμοποιησα excel και την πάτησα. Ανδρέα σε τι δοσολογία τα χρησιμοποιεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 14 Ιανουαρίου 2011 Author #9 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Ευχαριστω για τις απαντισεις παιδια!θα ξεκινησω με γενικο λιπασμα και βλεποντας και κανωντας μπορει να παω σε μομονομενο.εξαλλου αν δ πειραματιστειςδ θα μαθεις ποτε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 14 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 14 Ιανουαρίου 2011 έτσι ακριβώς! Και με τα φυτά μπορείς να πειραματιστείς πάντα, δεν είναι σαν τα ζωντανά που μπορεί να στοιχίσει τη ζωή τους. Τα φυτά μπορείς να τα "διαβάσεις" και να κάνεις διορθωτικές κινήσεις ύστερα ανάλογα με τις ελλείψεις που τυχόν παρουσιάσουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 15 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 15 Ιανουαρίου 2011 Δεν μας είπες όμως τι φυτά έχεις. Μήπως δεν χρειάζεσαι ακόμα λιπάσματα? Στο φυτεμένο μου χρησιμοποιούσα και γώ με καλά αποτελέσματα, αλλά από την άλλη, τα εύκολα φυτά μου κάνανε απλά την κατάσταση ανυπόφορη... Θέλαν τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα κλάδεμα ενώ μετά από λίγο μοιάζαν απλά σαν αγριόχορτα. Χώρια ότι ρουφούσαν τα πάντα και τα λιγότερο εύκολα μέναν πίσω... Το excel βοήθησε πραγματικά επίσης όταν με κούρασε η μπουκάλα και ήθελα να βγάλω την άσχημη σκαλίτσα, ειδικά με τα κόκκινα φυτά, αλλά θέλει προσοχή στη διάλυση και στη δοσολογία. Ά και για το flourish το χρησιμοποιούσα αρκετό καιρό και οι amano μου δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Από δοσολογία, έριχνα ό,τι έγραφε το μπουκάλι με σύριγγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος