Jump to content

Κιχλίδες και αύξηση σκληρότητας νερού και Ph!

mimisrx8

Recommended Posts

Θέλω να βγάλω τους δίσκους που έχω στο 400Λ ενυδρείο μου και να βάλω αφρικάνες και πρέπει να ανεβάσω το PH και την σκληρότητα του νερού μου!

Ακούω συμβουλές παιδιά!

Κάτι έχω ακούσει για μαγειρική σόδα...ισχύει?

Ισχυει,αλλα θα σου ελεγα να ξεκινησεις βαζοντας μαζι με την αμμο σου λιγο αραγωνιτη,και πετρες ασβεστολιθικες.

Μετα βλεπουμε :wub:

Ο αραγωνίτης δεν θα σκουρίνει πολύ την άμμο όμως ρε φίλε μου?

επειδή θέλω να βάλω αρκετές πέτρες,δεν θα κάνει κάποια διαφορά αυτό?

ο αραγωνιτης ειναι λευκος... καλωσορισες στην αφρικη!

Θέλω να βγάλω τους δίσκους που έχω στο 400Λ ενυδρείο μου και να βάλω αφρικάνες και πρέπει να ανεβάσω το PH και την σκληρότητα του νερού μου!

Ακούω συμβουλές παιδιά!

Κάτι έχω ακούσει για μαγειρική σόδα...ισχύει?

Καλησπέρα , πόσο ph και gh kh έχει η βρύση σου ;

Βέβαια καλός ο αραγωνίτης και οι ασβεστολιθικές και δεν διαφωνώ αλλά υπάρχουν και αυτά εφόσον χρειαστεί

http://www.seachem.com/Products/product_pa...idLakeSalt.html

http://www.seachem.com/Products/product_pa...lawiBuffer.html

http://www.seachem.com/Products/product_pa...yikaBuffer.html

Καλώς ήλθες :wub:

Δηλαδή να χρησιμοποιήσω κάποιο buffer?

Αν χρειαστεί γιατί όχι ,λέω αν χρειαστεί ,μέτρα να ξέρεις τις παραμέτρους του νερού της βρύσης και τα λέμε.Υπομονή και χαλαρά :wub:

το PH της βρύσης μου είναι στο 7.2 και σχετικά σκληρό!

Τι πρέπει να κάνω,ρίχνω αραγωνιτη και βλέπουμε??

το PH της βρύσης μου είναι στο 7.2 και σχετικά σκληρό!

Τι πρέπει να κάνω,ρίχνω αραγωνιτη και βλέπουμε??

Μπορείς να κάνεις μια μίξη χαλαζιακής άμμου με αραγωνίτη ίδιας απόχρωσης και κοκκομετρίας για να ανεβάσεις το ph σου. Εξάλλου δεν είναι ανάγκη να φτάσεις και το ακριβές Ph της λίμνης. Καθαρό νερό να τους προσφέρεις και τα ψάρια σου θα είναι χαρούμενα.

:wub:

μόνο με buffers δεν θα κάνεις δουλειά, στήσε σωστά το ενυδρείο σου με άμμο από θάλασσα ή αραγωνίτη, σωστές πέτρες και θα χρειάζεσαι λιγότερα χημικά.

Επίσης πριν αποφασίσεις για το στήσιμο, πόσες πέτρες ή κοχύλια, διάλεξε ψάρι. Δεν θέλουν όλες οι κιχλίδες το ίδιο setup!

μόνο με buffers δεν θα κάνεις δουλειά, στήσε σωστά το ενυδρείο σου με άμμο από θάλασσα ή αραγωνίτη, σωστές πέτρες και θα χρειάζεσαι λιγότερα χημικά.

Επίσης πριν αποφασίσεις για το στήσιμο, πόσες πέτρες ή κοχύλια, διάλεξε ψάρι. Δεν θέλουν όλες οι κιχλίδες το ίδιο setup!

Ανκαι δεν θέλω να μπώ σε συζήτηση για να μην χαλάσω το θέμα του φίλου μας θέλω όμως να ρωτήσω το φίλο akkornteon από που συμπεραίνει οτι μόνο με buffer δεν μπορεί να γίνει δουλειά.

Για να μην παρεξηγηθώ να μην θεωρηθείο οτι πρότεινα πιο πάνω εξ όλοκλήρου buffer εξάλλου αν διαβάσατε χρησιμοποιήσα την φράση " αν χρειαστεί" .

Θα ήθελα λοιπόν να πω στην παρέα οτι στο ενυδρείο με Multi που έχω ,χρησιμοποίησα ουδέτερη άμμο και κάνω χρήση μόνο buffer με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Και βέβαια ,πάντα τίθεται το ερώτημα σε ph 7.0 -7.5 ( Ph νερού βρύσης ) πόσο ασβέστιο θα απελευθερωθεί από τις ασβεστολιθικές πέτρες ή ακόμα και από τον αραγωνίτη ώστα να ανεβάσουμε σκληρότητες εκεί που θέλουμε να μου επιτρέψετε να έχω τις αμφιβολίες μου .Δεν μιλώ για Ph αλλά για το gh .

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Καλησπέρα και από μένα σε όλους!

Μιας και φιλοξενώ τα multies μου εδώ και αρκετούς μήνες και είχα αρκετές γέννες (με τελευταία πριν από μερικές μέρες) , θα ήθελα απλά να καταθέσω τις δικες μου παρατηρήσεις:

με νερό βρύσης είχα:

Ph~7.5

GH 11

KH 8

που σε πρώτη φάση φαίνονται οριακά καλά. Με χρήση του ασβεστολιθικού "αμμοχάλικου" που έχω προσθέσει και αρκετές πέτρες ασβεστολιθικές, περίμενα οι σκληρότητες να μου ανέβουν κατά πολύ. Κάτι που όμως δεν μπόρεσε να επιτευχθεί παρά μόνο με την προσθήκη αλατιού και buffer.

Και χωρίς τα πρόσθετα, τα ψάρια μου ήταν "χαρούμενα" , αλλά κάθε φορά που είχα τις "ιδανικές" για Ταγκανίκα σκληρότητες , έβλεπα γέννες .

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά όλα θελουν παρακολούθηση.

Επίσης, όπως έχω ξαναγράψει, με τα σκευάσματα της seachem δεν είχα ποτέ μετρήσιμα φωσφορικά.

Φυσικά, στην αρχή καλό είναι να παρατηρούμε το νερό και τις σκληρότητές του χωρίς προσθήκη σκευασμάτων, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να "επέμβουμε'" εγκαίρως, όπως ειπώθηκε και παραπάνω.

Ελπίζω να βοήθησα :wub::wootwoot:

Έγινε επεξεργασία - bartemderas

Ανκαι δεν θέλω να μπώ σε συζήτηση για να μην χαλάσω το θέμα του φίλου μας θέλω όμως να ρωτήσω το φίλο akkornteon από που συμπεραίνει οτι μόνο με buffer δεν μπορεί να γίνει δουλειά.

Για να μην παρεξηγηθώ να μην θεωρηθείο οτι πρότεινα πιο πάνω εξ όλοκλήρου buffer εξάλλου αν διαβάσατε χρησιμοποιήσα την φράση " αν χρειαστεί" .

Θα ήθελα λοιπόν να πω στην παρέα οτι στο ενυδρείο με Multi που έχω ,χρησιμοποίησα ουδέτερη άμμο και κάνω χρήση μόνο buffer με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Και βέβαια ,πάντα τίθεται το ερώτημα σε ph 7.0 -7.5 ( Ph νερού βρύσης ) πόσο ασβέστιο θα απελευθερωθεί από τις ασβεστολιθικές πέτρες ή ακόμα και από τον αραγωνίτη ώστα να ανεβάσουμε σκληρότητες εκεί που θέλουμε να μου επιτρέψετε να έχω τις αμφιβολίες μου .Δεν μιλώ για Ph αλλά για το gh .

κ. Σωκράτη, δεν ήταν συμπέρασμα ;) , γιατί ξέρουμε όλοι ότι τώρα μπαίνω στην Αφρική επομένως δεν έχω πείρα για να συμπεράνω τίποτα. :wootwoot: Ήταν περισσότερο άποψη η οποία συμπληρώνεται στο τέλος της πρότασής μου ότι θα χρειάζεται λιγότερα χημικά και που γενικά αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία που έχω στα ενυδρεία, όσο μπορούμε να δανειζόμαστε πράγματα από τη φύση, πχ φύλλα που μαζεύουμε οι ίδιοι αντί για σκευάσματα blackwater, όχι μόνο πιο φυσικό αποτέλεσμα στο ενυδρείο αλλά και για οικονομικούς λόγους.

Χαίρομαι όμως που η βιαστική απάντησή μου έγινε αφορμή να μας θέσετε το καίριο ερώτημα για την επίδραση του ph στην αποτελεσματικότητα των ασβεστολιθικών υλικών που χρησιμοποιουμε, είναι κάτι ακόμη που, εγώ τουλάχιστον, δεν γνώριζα. :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...