Jump to content

ερωτιση για ενεργο ανθρακα????

abou

Recommended Posts

θα ηθελα να ρωτισω αν ο ενεργος ανθρακας δεσμευη καποια στοιχια πχ ιοδιο και αν ναι ποια ειναι αυτα.

ειναι καλο να εχω στο φιλτρο μου ενεργο ανθρακα η οχι?? και τι αλλο μπορο να βαλο στο φιλτρο (εξτερικο η εσοτερικο για μικρα ενυδρια )

ελπιζω καπιος να με απαντιση συντομα πριν κανω βλακια.... :wub:

Εγω εχω ενα φιλτρο εσωτερικο που εχει ενεργο ανθρακα και σφουγγαρακι...θα με ενδιεφερε κ εμενα η απαντηση...

Στα φιλτρα γενικα στο θαλασσινο βαζουμε ανθρακα και αντιφωσφορο. ο αντιφωσφορος χρησιμοποιητε για να δεσμευσει φωσφορικα απο το νερο Po4 (προσπαθουμε να εχει 0)και ο ανθρακας για να δεσμευση χημικες ουσιες οι οποιες σε ενα θαλασσινο συστημα μπορουν να προκληθουν ειτε απο κοραλλια ειτε απο διαφορα ψαρια που βγαζουν στο νερο ως ενα μεσο ''αμυνας'' τους.... :wub:

σε ευχαριστω πολυ!!!!!

το αντιδοσφορω καθε ποτε πρεπει να το αλλαζω???

και καθε ποτε τον ανθρακα???

Συνηθως καθε μηνα,και η ποσοτητα που αναγραφει η καθε συσκευασια αναλογως τα λιτρα σου...

εμενα δηλαδη που το ενυδρειο ειναι 35lt γλυκου νερου και εχω το φιλτρο eheim 2010...καθε ποτε πρεπει να αλλαζω σφουγγαρακι και ανδρακα κ τι ποσοτητα ανθρακα να βαζω?

25-40 γραμμαρια ανθρακα και αλλαγη τους καθε μηνα ειναι αρκετα.

Το σφουγγαρακι γιατι να το αλλαζεις?Η το καταργεις αν εχεις ζωντανο βραχο ή αν δεν εχεις απλα το καθαριζεις μια φορα το μηνα με νερο ενυδρειου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...