Jump to content

Τι φυτα μπορω να βαλω στο ενυδρειο μου?

mirsini_st

Recommended Posts

Τα guppy μου ειναι τα μισα μικρα κ τα υπολοιπα πιο μεγαλα χωρις να εχουν φτασει το τελικο τους μεγεθος......Διαμαχες μεταξυ τους δεν εχουν για την ωρα....Διαβασα πως στα guppy αρεσουν πολυ τα φυτα για να κρυβονται αλλα δεν ξερω ποια ειναι τα καταλληλα,σε τι ποσοτητα και που μπορω να τα προμηθευτω μιας και τα πετσοπ της γειτονιας μου δεν τα εμπιστευομαι για πληροφοριες διοτι δουλευουν ασχετοι και κομπιναδοροι ως επι το πληστον....οποτε θα ηθελα τις ιδεες των πιο εμπειρων!

Σας ευχαριστω εκ των προταιρων :wub:

Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο ? και τι λαμπες εχεις (βατ) ? :wub:

Έγινε επεξεργασία - hms

το τωρινο 35 lt σε καμια 10ρια μερες μεταφερομαι σε 80ρι....εχει μια λαμπα το τωρινο 11w..Για το 80ρι θα μπει οτι χρειαζεται για να καλυψει τις αναγκες ψαριων κ φυτων

επισης ειναι στρωμενο κατω με ψιλο χαλικακι

Έγινε επεξεργασία - mirsini_st

Aπο τα αγαπημενα μου Cabomba caroliniana καλο θα ηταν να την βαλεις στο μεγαλο ενυδρειο αν και στο μικρο δεν θα εχεις προβλημα θα μεγαλωνει βεβαια αρκτετα αλλα θα κλαδευεις.

Ενα αλλο φοβερο φυτο για το μικρο αν και αρκετα δυσκολο αν εχεις καλα στρωμενο βυθο θα αντεξει Hemianthus callitrichoides ''Cuba''

Τελος anubia nana και Hygrophila difformis κυριως για το 80λ.

:wub:

όμορφα φαινονται κ τα τρια ...θα ψάξω να τα βρω καπου οικονομικα! ελπίζω να εχω το νεο ενυδριακι συντομα! :wub: Αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...=15&t=54538 βγαινει κ εξω απο το νερο ? :wootwoot: ...καποιο που να επιπλεει πχ σα τα νουφαρα γνωριζουμε??????

Ευχαριστώ πολυ για τη συντομη απαντηση!Ευπροσδεκτες όλες οι προτασεις!

όμορφα φαινονται κ τα τρια ...θα ψάξω να τα βρω καπου οικονομικα! ελπίζω να εχω το νεο ενυδριακι συντομα! :wub: Αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...=15&t=54538 βγαινει κ εξω απο το νερο ? :wootwoot: ...καποιο που να επιπλεει πχ σα τα νουφαρα γνωριζουμε??????

Ευχαριστώ πολυ για τη συντομη απαντηση!Ευπροσδεκτες όλες οι προτασεις!

Βάλε σωστά το λινκ διότι έβαλες το λινκ όπου έγραφες το παραπάνω μήνυμα. Η cabomba που σου πρότεινε ο φίλος βγάζει ένα λουλουδάκι εκτός νερού. Ψάξε στο προφίλ των φυτών και θα βρεις και άλλα.

Σαν συμβουλή όμως ψάξε καλά το θέμα φωτισμού και τι θα βάλεις διότι μπορεί να ξοδευτείς άδικα και χωρίς αποτέλεσμα.

οπως ειπε ο hms η cabomba caroliliana ειναι απιστευτο φυτο αλλα θελει μετριο εως υψηλο φωτισμο

για να ειναι υγιης και να αναπτυσσεται σωστα :wub:

καποιο που να επιπλεει πχ σα τα νουφαρα γνωριζουμε??????

Ψάχνεις κάτι τέτοιο? http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=379 :wub:

psaroukla ομορφο και αυτο.... :wub: τωρα μενει κ να τα βρω...

μολις ερθει η ωρα για το φωτισμο 8α ζητησω γνωμες για να συμβαδιζουν αυτα που εχω μεσα στο ενυδρειο με τις λαμπιτσες μου...

psaroukla ομορφο και αυτο.... :wub: τωρα μενει κ να τα βρω...

Πανεύκολο! :wootwoot:

Δεν χρειάζεται καν να πας να το αγοράσεις. Βάλε μόνο μια αγγελία στο forum και θα σου χαρίσουν. :rolleyes:

:wub: ευχαριστω πολυυυυυ!Νομιζα επειδη ειμαι καινουρια δε μπορω να βαλω!

βασικα οντως δε μπορω να βαλω αγγελια..το γρουσουζεψα μου φαινεται!γραφει αυτο....

Το σφάλμα που παρουσιάστηκε ήταν:

Δεν έχετε δικαίωμα να δημιουργήσετε νέο θέμα. :wub:

Τότε πρέπει να συμπληρώσεις 15 δημοσιεύσεις.

Νόμιζα ότι είχε καταργηθεί αυτός ο κανονισμός! :wub:

εγω επισης θα σου προτεινα εαν δεν θελεις και πολη δουλεια με τα φυτα να βαλεις microsorium cryptocorines και διαφορα ειδη moss αυτα τα ειδη υπαρχουν σε μεγαλη ποικιλια και μπορεις να φτιαξεις ενα πολυ ομορφο ενυδρειο με λιγο φωτισμο εγω αυτο εχω κανει και εχω ησυχασει απο τα συνεχει κλαδεματα και τα λοιπα και με ενα κανονικο φωτισμο

ευχαριστω για τις απαντησεις τελικα θα μεινω με το 35ρι ενυδρειο για μερικους μηνες διοτι αποφασισα να κατασκευασω ενυδρειο 140Χ35Χ50 (240lt περπου) με ξυλινο επιπλο κ καπακι.

θα προσθεσω μικρες ποσοτητες που προσφερθηκε ο FotisGt να μου προσφερει απο διαφορα ευκολα φυτα και εαν βρω αυτο http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=379 το οποιο μου αρεσει πααααααρα πολυ!! και οταν θα ναι ετοιμο το μεγαλο θα επανελθω για τη βοηθεια σας!

Να στε καλα

εαν βρω αυτο http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=379 το οποιο μου αρεσει πααααααρα πολυ!!

Αν μπορείς να έρθεις στην κοπή της πίτας θα έχει pistia! :P

Αν μπορείς να έρθεις στην κοπή της πίτας θα έχει pistia! :P

Ποτε ειναι η κοπη της πιτας και που?θα ηθελα πολυ να ερθω φτανει να ειμαι στην Αθηνα!

Ποτε ειναι η κοπη της πιτας και που?θα ηθελα πολυ να ερθω φτανει να ειμαι στην Αθηνα!

Μπορω να σου φερω εγω αν ερθεις...λογικα δεν θα αργησει πολυ μαλλον στις αρχες του αλλου μηνα θελω να πιστευω. :P

• 2 weeks later...

παιδια καλησπερα και απο μενα για να μην ανοιξω καινουργιο θεμα για το ιδιο προβλημα. επιδη ειμαι σχετικα αρχαριος εχω ενα ενυδρειο 20Λ(ο φιλος απο πανω μιλαει για 35λ) και εχω μεσα 1m,1f και 2 μικρα (περιπου 1.5) guppies. το προβλημα ειναι οτι εχω μονο ενα φυτο μεσα το οποιο δεν ξερω καν τι ειναι (το πηρα εντελως βιαστικα), και εναν διακοσμητικο αμφορεα. επειδη σκεφοτμαι να βαλω και αλλα guppies μπορειτε να μ πειτε καποια ευκολα φυτα για αυτα τα λιτρα? η λαμπα ειναι 7w γιατι νομιζω 1 φυτο ειναι πολυ λιγο.

Έγινε επεξεργασία - panos_mlonas

:D ολα οσα μου προτειναν τα παιδια ειναι ευκολα :ninja:

ααααααα και ειμαι φιλη οχι φιλος !!!!! :bowdown:

Καλημέρα στην παρέα, ξεκίνησα να διαβάζω το παρόν νήμα γιατί ενδιαφέρομε να “φυτέψω” και εγώ στο δικό μου ενυδρείο.

120 λίτρα

Guppy και Neon Tetra

δύο λάμπες JBL Τ5 25Watt η κάθε μία

βυθό έχω αυτόν εδώ

http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/...c4Ke6kTfIEJWphM

που μοιάζει με χοντρό πορώδες χαλίκι.

Το ενυδρείο είναι παλιό, και πολύ καλά στρωμένο, το έχω 8 χρόνια. Αρχικά είχα φυτέψει δύο φυτά (δεν θυμάμαι ποια) όμως τα δύο ασημένια δολάρια που είχα τότε, μου τα κατασπάραξαν – τότε έμαθα ότι τα δολάρια είναι φυτοφάγα. Τα δολάρια τα χάρισα και μου ξανά μπήκε το ζιζάνιο να φυτέψω φυσικά φυτά. Αυτά που προτείνονται παραπάνω πιστεύω είναι καλά για αρχή. Εκείνο που με έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα είναι το Hemianthus callitrichoides, πιστεύεται ότι με τις λάμπες και βυθό που προανέφερα θα επιβιώσει ή θα χρειαστεί προσθήκη CO2. Στην περίπτωση που καταλήξω να προσθέσω διοξείδιο με φιάλη για να μπορέσω να υπολογίσω το μηνιαίο κόστος συντήρησης πόσες μέρες διαρκεί μια φιάλη 500g CO2?

Έγινε επεξεργασία - frankzappatistas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...