ekomike 12 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Σε φυτεμένο ενυδρείο 35λ στο οποίο έχω καμιά 15 γαρίδες (japonica, cherry, vampire, CRS) έχω και ένα ζευγάρι Dario. Από ότι διαβάζω σε διάφορα άρθρα και προσωπικές εμπειρίες φίλων του aquazone το συγκεκριμένο είδος τρέφεται κυρίως - αν όχι αποκλειστικά - με κατεψυγμένη τροφή. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχω δει ποτέ να τρέφονται με flakes. Επιπλεόν συνεχώς αναζητούν τροφή στις πυκνοφυτεμένες περιοχές του ενυδρείου και κάθε τόσο κάτι φένεται να τσιμπάνε ανάμεσα στα moss. Πολύ φοβάμαι ότι τρέφονται με γόνο από τις γαρίδες (οι japonica έχουν γεννήσει κανά δυο φορές). Περιμένω τις συμβουλές ή προτάσεις - απόψεις σας για το αν δύναται να συμβαίνει κάτι τέτοιο και για το τι μπορώ να κάνω (εκτός από το να ξεφορτωθώ τα dario ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 13 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 13 Ιανουαρίου 2011 Σε φυτεμένο ενυδρείο 35λ στο οποίο έχω καμιά 15 γαρίδες (japonica, cherry, vampire, CRS) έχω και ένα ζευγάρι Dario. Από ότι διαβάζω σε διάφορα άρθρα και προσωπικές εμπειρίες φίλων του aquazone το συγκεκριμένο είδος τρέφεται κυρίως - αν όχι αποκλειστικά - με κατεψυγμένη τροφή. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχω δει ποτέ να τρέφονται με flakes. Επιπλεόν συνεχώς αναζητούν τροφή στις πυκνοφυτεμένες περιοχές του ενυδρείου και κάθε τόσο κάτι φένεται να τσιμπάνε ανάμεσα στα moss. Πολύ φοβάμαι ότι τρέφονται με γόνο από τις γαρίδες (οι japonica έχουν γεννήσει κανά δυο φορές). Περιμένω τις συμβουλές ή προτάσεις - απόψεις σας για το αν δύναται να συμβαίνει κάτι τέτοιο και για το τι μπορώ να κάνω (εκτός από το να ξεφορτωθώ τα dario ). Έχει αναφερθεί ότι τα dario dario χτυπάνε γόνους γαρίδων και μάλιστα πολλές φορές ακόμα και όταν χορτάσουν συνεχίζουν να τα σκοτώνουν χωρίς να τα τρώνε. Σε μικρό ενυδρείο αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό για τις γαριδούλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 13 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 13 Ιανουαρίου 2011 καλησπέρα. και εγω πήρα μερικά αφου μου τα αγόρασα για άλλο ειδος. δυστηχώς οσο μικρά και χαριτωμένα ειναι χτυπάνε τον γόνο και τα έβαλα στο μεγάλο που ειναι πυκνοφυτεμένο: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...amp;mode=linear Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 13 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 13 Ιανουαρίου 2011 Πάντως γόνο από Amano (Caridina Japonica) δεν σου χτυπάνε,καθώς τα αυγά τους χρειάζονται υφάλμυρο νερό για να εκκολαφθούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekomike 13 Ιανουαρίου 2011 Author #5 Share 13 Ιανουαρίου 2011 Πάντως σήμερα πρόσεξα το αρσενικό dario και το στομάχι του ήταν γεμάτο...έχει τρελαθεί να ψάχνει μέσα στο Lilaleopsis.....πρέπει να τρώει καλά!!!! Περαστικά μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος