Big Blue 14 Ιανουαρίου 2011 Author #26 Share 14 Ιανουαρίου 2011 (edited) Στα 1000λτ τωρα, είμαι με 90kg ζωντανο βράχοΧ 15euros=1350 μόνο για βράχο. Σαν συνολο πρεπει να έχω ξεπεράσει τα 15000 ευρώ..... Μέσα σε 15 μήνες που εχω το θαλασσινό..... Τραγικό. Μέχρι στιγμής οι δυό μας κατέχουμε την πρωτιά στο θέμα. Αν όμως υπολογίσουμε και τον βασικό παράγοντα που λέγεται χρόνος, τότε μάλον προς το παρών δεν παίζεσαι!!! Έγινε επεξεργασία 14 Ιανουαρίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 14 Ιανουαρίου 2011 #27 Share 14 Ιανουαρίου 2011 με ολα οσα γραφετε μας εχουν πεσει τα μαλιααα! Παντως αν εκανα καποιο στιγμη ενα τετοιο προτζεκτ εγω προσοπικα θα το εφιαχνα σιγα σιγα ...πχ αγορα καταλληλου ενυδρειου 400-500 λιτρα + εξοπλισμου ...και σταδιακη αγορα βραχου και ζωντανων ..δεν ειναι απαραιτητο απο την πρωτ στιγμη να τα εχεις ολα στην εντελια ...εξαλου στις μερες που ζουμε ποιος εχει ευχερα 8000 και 10000 ευρω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 14 Ιανουαρίου 2011 Author #28 Share 14 Ιανουαρίου 2011 με ολα οσα γραφετε μας εχουν πεσει τα μαλιααα! Παντως αν εκανα καποιο στιγμη ενα τετοιο προτζεκτ εγω προσοπικα θα το εφιαχνα σιγα σιγα ...πχ αγορα καταλληλου ενυδρειου 400-500 λιτρα + εξοπλισμου ...και σταδιακη αγορα βραχου και ζωντανων ..δεν ειναι απαραιτητο απο την πρωτ στιγμη να τα εχεις ολα στην εντελια ...εξαλου στις μερες που ζουμε ποιος εχει ευχερα 8000 και 10000 ευρω? Και εμείς φίλε μου σταδιακά χαλάσαμε αυτα τα χρήματα,απλά στην αρχή δεν περιμέναμε να πιάσουμε τέτοια νούμερα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 14 Ιανουαρίου 2011 #29 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Και εμείς φίλε μου σταδιακά χαλάσαμε αυτα τα χρήματα,απλά στην αρχή δεν περιμέναμε να πιάσουμε τέτοια νούμερα!!! απιστευτοοο! ...αξιζε σε γενικες γραμμες πιστευεις? ..ειχες ποτε γλυκου νερου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 14 Ιανουαρίου 2011 #30 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Δεν υπάρχει συγκριση κόστους, μεταξύ θαλασσινού και γλυκού. Ειναι σαν να συγκρίνεις το ΙΧ με το αεροπλάνο.... Και στο θαλασσινό υπάρχει και ένας παράγοντας κόστους που στο θαλασσινο υφίσταται αλλα σε πολύ μικρότερο ποσοστό και λέγεται ΔΕΗΗΗΗΗΗ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 14 Ιανουαρίου 2011 Author #31 Share 14 Ιανουαρίου 2011 (edited) απιστευτοοο! ...αξιζε σε γενικες γραμμες πιστευεις? ..ειχες ποτε γλυκου νερου? Θαλασσινό ενυδρείο ξεκίνησα απο τους πρώτους στην Ελλάδα, τότε που ψάχναμε με τα κυάλια τι ακριβώς παίζει με το θέμα. Πριν απο αυτό ξεκίνησα με γυάλα χρυσόψαρα, μετά σε ενυδρείο γλυκού νερού, και μετά με δίσκους. Εκεί ήταν και το τελευταίο βήμα γλυκού νερού πριν περάσω στο θαλασσινό. Σχετικά με το άξιζε...τι ενοείς;...το ενυδρείο γλυκού νερού, η το κόστoς του θαλασσινού και η πορεία του; Έγινε επεξεργασία 14 Ιανουαρίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 14 Ιανουαρίου 2011 #32 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Θαλασσινό ενυδρείο ξεκίνησα απο τους πρώτους στην Ελλάδα, τότε που ψάχναμε με τα κυάλια τι ακριβώς παίζει με το θέμα. Πριν απο αυτό ξεκίνησα με γυάλα χρυσόψαρα, μετά σε ενυδρείο γλυκού νερού, και μετά με δίσκους. Εκεί ήταν και το τελευταίο βήμα γλυκού νερού πριν περάσω στο θαλασσινό. Σχετικά με το άξιζε...τι ενοείς;...το ενυδρείο γλυκού νερού, η το κόστoς του θαλασσινού και η πορεία του; ..γενικα με τοσα εξοδα στο θαλασσινο ..θα προετρεπες καποιον να εγκαταλιψει το γλυκο? ..εχει διαφορετικες συγκινισεις το γλυκο απο το θαλασσινο? (απλα κουβεντα κανουμε ελπιζω να μην βγαινω off topic) Υ.Γ. Φαντασου αυτα τα χρηματα να τα ειχες ριξει στο γλυκο ποσων τονων θα ηταν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 14 Ιανουαρίου 2011 Author #33 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Δεν μπορώ να μηδενίσω τους γλυκούς, γιατί και εγω απο εκεί ξεκίνησα. Πλέον όμως εαν έχει να μου πεί κάτι το γλυκό είναι μόνο με δίσκους και πολύ χορτάρι!!! Στα υπόλοιπα ουδεμία σχέση συγκίνησης προσφέρει σε εμένα πλέον το γλυκό νερό ,σε σχέση με το θαλασσινό. Επιπλέον σε μακρόχρονη πορεία ενός χομπύστα στα ενυδρεία ξεκινώντας απο γλυκό νερό, θεωρώ ότι αναπόφευκτα κάποια στιγμή έστω και πολύ μετά θα καταλήξει στο θαλασσινό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagouras 14 Ιανουαρίου 2011 #34 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Επιπλέον σε μακρόχρονη πορεία ενός χομπύστα στα ενυδρεία ξεκινώντας απο γλυκό νερό, θεωρώ ότι αναπόφευκτα κάποια στιγμή έστω και πολύ μετά θα καταλήξει στο θαλασσινό. +10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 14 Ιανουαρίου 2011 #35 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Δεν μπορώ να μηδενίσω τους γλυκούς, γιατί και εγω απο εκεί ξεκίνησα. Πλέον όμως εαν έχει να μου πεί κάτι το γλυκό είναι μόνο με δίσκους και πολύ χορτάρι!!! Στα υπόλοιπα ουδεμία σχέση συγκίνησης προσφέρει σε εμένα πλέον το γλυκό νερό ,σε σχέση με το θαλασσινό. Επιπλέον σε μακρόχρονη πορεία ενός χομπύστα στα ενυδρεία ξεκινώντας απο γλυκό νερό, θεωρώ ότι αναπόφευκτα κάποια στιγμή έστω και πολύ μετά θα καταλήξει στο θαλασσινό. α μαλιστα ...ισως να ειναι τελικα και ο βασιλιας του χομπυ ...βασικα δεν εχω ιδεα οποτε οτι και να μου πεις θα το δεχτω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 14 Ιανουαρίου 2011 #36 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Για τον καθένα το ενυδρείο που έχει είναι ο Βασιλιάς του χόμπι το θέμα είναι με τί γεμίζει το μάτι σου...άλλος γουστάρει νταμάρι άλλος μποστάνι κτλ κτλ ΠΟΛΛΑ λεφτά χαλάς και στο γλυκό άμα θές απλά μπορείς να συμβιβαστείς, στο θαλασσινό τί θα κόψεις;;; Όπως και να έχει άλλο να βλέπεις ένα ψάρι να τρώει και άλλο μία ανεμώνη ή ένα κοράλι στο γλυκό το μόνο που θα δείς είναι να ξεφιτρώνει καμιά άλγη άντε και κανα σαλιγγάρι (εκτός άν είσαι stormtrooper που εμφανίζονται στο ενυδρείο και δεινόσαυροι ) ενώ στο θαλασσινό όλα αλλάζουν σε μιά μέρα και απο την μιά στιγμή στην άλλη βλέπεις καινούργια ζωή μέσα στο ενυδρείο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 14 Ιανουαρίου 2011 #37 Share 14 Ιανουαρίου 2011 (εκτός άν είσαι stormtrooper που εμφανίζονται στο ενυδρείο και δεινόσαυροι ) Αυτο ξανα πες 'το! λολ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 15 Ιανουαρίου 2011 #38 Share 15 Ιανουαρίου 2011 Όταν έστηνα λοιπόν το reef μου εκείνες τις παλιές εποχές έπρεπε φυσικά να του βάλω και βράχο που τον πλήρωσα προς 28e το κιλό και σύνολο 90 κιλά...Ξέρω οτι αυτή η τιμή θα κάνει κάποιους να αλληθωρίσουν άλλα τότε ετσι είχε λόγο χαμηλού ανταγωνισμού και ελάχιστου ενδιαφέροντος προς τα θαλασσινά ενυδρεία στην Ελλάδα. Τουλάχιστον ήταν όντως βράχος και όχι τσιμέντο όπως στις περισσότερες περιπτώσεις σήμερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 15 Ιανουαρίου 2011 #39 Share 15 Ιανουαρίου 2011 Μιας και είμαι μόνο 18, και ποτέ μου δεν έπιασα λογαριασμό της ΔΕΗ να τον δω και να τον πληρώσω. Μπορείτε να μου πείτε, για τα λίτρα σας, πόσα δίνετε στο ρεύμα? έναν πρόχειρο υπολογισμό.. Να έχω και εγώ μια εικόνα βρε αδελφέ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 15 Ιανουαρίου 2011 #40 Share 15 Ιανουαρίου 2011 λιτρο και ευρώ (500λ-550ευρώ στο τετράμηνο ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 16 Ιανουαρίου 2011 #41 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Για τον καθένα το ενυδρείο που έχει είναι ο Βασιλιάς του χόμπι το θέμα είναι με τί γεμίζει το μάτι σου...άλλος γουστάρει νταμάρι άλλος μποστάνι κτλ κτλ ΠΟΛΛΑ λεφτά χαλάς και στο γλυκό άμα θές απλά μπορείς να συμβιβαστείς, στο θαλασσινό τί θα κόψεις;;; Όπως και να έχει άλλο να βλέπεις ένα ψάρι να τρώει και άλλο μία ανεμώνη ή ένα κοράλι στο γλυκό το μόνο που θα δείς είναι να ξεφιτρώνει καμιά άλγη άντε και κανα σαλιγγάρι (εκτός άν είσαι stormtrooper που εμφανίζονται στο ενυδρείο και δεινόσαυροι ) ενώ στο θαλασσινό όλα αλλάζουν σε μιά μέρα και απο την μιά στιγμή στην άλλη βλέπεις καινούργια ζωή μέσα στο ενυδρείο... Αυτο ακριβώς.... Αυτη ειναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ του γλυκού και της θάλασσας. Στο γλυκό και 5 χρόνια να το αφήσεις να τρέχει το ενυδρείο, ίδιο θα είναι. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Ενω στο θαλασσινό, βδομάδα με την βδομάδα, βλέπεις καινουργια πράγματα να ξεφυτρώνουν. Για αυτο και η θάλασσα ειναι ο βασιλιάς του ενυδρείου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 16 Ιανουαρίου 2011 #42 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Αν και ούτε μήνα έχω κλείσει τα έξοδα μου εως τώρα είναι: Ενυδρείο (ιδιοκατασκευή) ~20Ε, Βράχος 7.5κ 75Ε, Αραγωνίτης 13,5κ 45Ε, Φωτιστικό GLO με δύο λάμπες Hagen 105Ε, skimmer MCE-300 90Ε, θερμοστάτης Jager 75watt 20E, κυκλοφοριτής Hydor Nano 1600lt/h 38E, αλάτι RedSea 2κ 18Ε, τροφή flakes & frozen 11Ε, τέστ νερού (NH3/4, NO2, NO3, pH, ALK/KH & Calcium) 70E, και ζωντανά ~27Ε. Σύνολο 520Ε για 60λίτρα ούτε ενός μηνών... Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 16 Ιανουαρίου 2011 #43 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Αυτο ακριβώς.... Αυτη ειναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ του γλυκού και της θάλασσας. Στο γλυκό και 5 χρόνια να το αφήσεις να τρέχει το ενυδρείο, ίδιο θα είναι. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Ενω στο θαλασσινό, βδομάδα με την βδομάδα, βλέπεις καινουργια πράγματα να ξεφυτρώνουν. Για αυτο και η θάλασσα ειναι ο βασιλιάς του ενυδρείου. Ακριβώς!!! Όσο για το ρεύμα θα συμφωνήσω και εγώ στην αναλογία (λίτρο-ευρώ) ~200 έναντι και κανα 300 εκαθαριστικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 16 Ιανουαρίου 2011 #44 Share 16 Ιανουαρίου 2011 χα χα !!!! ωραιο ποστ !!! Δεν χρειάζετε να κάτσω να τα υπολογίσω ...μου τα θυμίζει ο τράπεζα με την πιστωτική μου κάθε μήνα !!! Για 200 λύτρα μόνο to hardware : Ενυδρείο 170 Skimmer 250 (και υπολογίστε αλλα 450 απο βδομαδα γιατι ''πρεπει'' να πάρω καινουργιο Αντλία επισ. 90 Ψυκτικό 500 Cr 440 (την μπουκάλα την είχα ) ph controller 100 Φωτιστικό 500 Tunze 6055+single controller 300 Vortech mp10 330 Εξ υπερχ. 100 Φωτισ συμπ 40 Θερμοστατης 50 Αυτα μονο ειναι 2870 + τα δυο ενυδρείο που τα χρησιμοποιώ μετα απο μετατροπες για συμπ , και δεν θυμαμαι τιμες !!! Εαν υπολογισώ και βραχο -κοραλλία - αλλάτια - τεστ - Αντι. όσμωση - σωληνάκια - παρασολινακια - καφεδες -μπυρες ... ειμαι χαλαρα πάνω απο 5000 (χωρις να υπολογίζω τον ψυχολόγο μου ) Για να μην το δει καποιος και τρομαξει ,τα εξοδα έγιναν σταδιακά .... Υ.Γ. Να ρωτησω την φωτογραφική ( DSLR) που την πήρα καθαρα για το ενυδρείο την βάζουμε και αυτην μέσα ???? Εαν ναι περιπου 600 η D 50 + 450 φακος (sigma 105mm macro)....... ΜΕ ΑΝΑΧΏΣΑΤΕ !!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 16 Ιανουαρίου 2011 #45 Share 16 Ιανουαρίου 2011 χα χα !!!! ωραιο ποστ !!! Δεν χρειάζετε να κάτσω να τα υπολογίσω ...μου τα θυμίζει ο τράπεζα με την πιστωτική μου κάθε μήνα !!! Για 200 λύτρα μόνο to hardware : Ενυδρείο 170 Skimmer 250 (και υπολογίστε αλλα 450 απο βδομαδα γιατι ''πρεπει'' να πάρω καινουργιο Αντλία επισ. 90 Ψυκτικό 500 Cr 440 (την μπουκάλα την είχα ) ph controller 100 Φωτιστικό 500 Tunze 6055+single controller 300 Vortech mp10 330 Εξ υπερχ. 100 Φωτισ συμπ 40 Θερμοστατης 50 Αυτα μονο ειναι 2870 + τα δυο ενυδρείο που τα χρησιμοποιώ μετα απο μετατροπες για συμπ , και δεν θυμαμαι τιμες !!! Εαν υπολογισώ και βραχο -κοραλλία - αλλάτια - τεστ - Αντι. όσμωση - σωληνάκια - παρασολινακια - καφεδες -μπυρες ... ειμαι χαλαρα πάνω απο 5000 (χωρις να υπολογίζω τον ψυχολόγο μου ) Για να μην το δει καποιος και τρομαξει ,τα εξοδα έγιναν σταδιακά .... Υ.Γ. Να ρωτησω την φωτογραφική ( DSLR) που την πήρα καθαρα για το ενυδρείο την βάζουμε και αυτην μέσα ???? Εαν ναι περιπου 600 η D 50 + 450 φακος (sigma 105mm macro)....... ΜΕ ΑΝΑΧΏΣΑΤΕ !!!!!!! Ο CR 440!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 16 Ιανουαρίου 2011 #46 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Θα σου πω συνολικά 2αρι 1 reef 700l 1 planted 300l Και ολο το υπόλοιπο Σπιτι 320ε περίπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 16 Ιανουαρίου 2011 #47 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Εμένα για 700λ σύνολο ένα 3000 και με αρκετά καλό εξοπλισμό.Δεν βάζω μέσα ζωντανά αν και δεν ξεφεύγω και με αυτά γιατί τα περισσότερα ήταν με ανταλλαγές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 20 Ιανουαρίου 2011 #48 Share 20 Ιανουαρίου 2011 Εμένα για 700λ σύνολο ένα 3000 και με αρκετά καλό εξοπλισμό.Δεν βάζω μέσα ζωντανά αν και δεν ξεφεύγω και με αυτά γιατί τα περισσότερα ήταν με ανταλλαγές. Μιλάμε για θαλασσινό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 3 Φεβρουαρίου 2011 #49 Share 3 Φεβρουαρίου 2011 Εμένα για 700λ σύνολο ένα 3000 και με αρκετά καλό εξοπλισμό.Δεν βάζω μέσα ζωντανά αν και δεν ξεφεύγω και με αυτά γιατί τα περισσότερα ήταν με ανταλλαγές. μήπως κάπου έκανες λάθος στην πρόσθεση ή μήπως βλέπει η γυναίκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος