Jump to content

New 13lt γαριδαδικο

Recommended Posts

Μαλλον το αποφασισα θα κανω γαριδαδικο.Τωρα στα βασικα,πια προιοντα θα μου προτινατε για να αρχισω το στρωσιμο αλλα και αν ξερετε που θα μπορουσα να τα βρω!!! thx :wub:

Προμηθεύσου ενα μπουκάλι ζωντανά βακτήρια από κάποιο κοντινό σου πετ σοπ και ακολούθησε τις οδηγίες και την δολογία που αναγράφεται πάνω. :wub:

αν προκειτε για το ενυδρειου του jumboy πρεπει οπωσδηποτε να αλλαξεις το χαλικι

αγορασε και λιγο βιολογικο υλικο να αλλαξεις τον ανθρακα που εχει μεσα (ασε πρωτα να δουλεωψει με ανθρακα για 2-3 μερες)

πριν 4 περιπου μερες πηρα και εγω αυτο το ενυδρειακι :wub:

και οτι αλλο θες εδω ειμαστε :wootwoot::rolleyes:

Έγινε επεξεργασία - spyros-DH

ναι για του jumbo προκειται.χαλικι αλλαξα πιρα ενα ποθ μια με αμμο(παραλιας) οχι την ασπρη την ψιλη οσο για το φιλτρο απο το πετ σηοπ μοθ εδωσαν υαλοβαμβακα να βαλω.βακτηρια δεν ειχε μαλλον θα κατεβω κεντρο.

Σε μικρό φίλτρο μπορείς να βάλεις Siporax mini ή Substrat pro.

Τα φυτά εξαρτώνται από τις συνθήκες φωτισμού,παροχής CO2,λίπανσης κλπ.

Τι ακριβώς είσαι διατεθειμένος να κάνεις;Ρίξε μια ματιά στην κατηγορία φυτεμένου να πάρεις μια γεύση. :wub:

σκεφτομαι κατι απλο με φυτα γρηγορης αναπτυξης και ευκολα. χθες πηρα απο το πετ σοπ αμμο οχι την ασπρη την λεπτη μια που μιαζει σαν λεπτοκοκο χαλικι σαν αμμο παραλιας περιπου

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.tropica.com/plants/difficulty/easy.aspx

Χρειάζεσαι φυτά που μπαίνουν στο μέσο και σε μπροστινές θέσης του ενυδρείου λόγω ύψους.

Φυτά που μεγαλώνουν γρήγορα και ψηλώνουν πολύ θα σε ταλαιπωρήσουν.

Θα πρότεινα Microsorum pteropus (narrow leaf) , κάποιο είδος Anubia όπως η nana,1-2 Cladophora aegagrophila (Marimo balls) και Pelia.

Οι γαρίδες λατρεύουν τη moss οπότε μην ξεχάσεις να τη συμπεριλάβεις στη λίστα σου.

Αυτά που προτείνονται για πίσω είναι πολύ ψηλά για το ενυδρείο σου.

Αυτά που αναφέρονται μέσης μπορείς να τα βάλεις πίσω.

Δες ένα στήσιμο που είχα κάνει σε ίδιο ενυδρείο παλαιότερα.

Με 11 watt λάμπα.

Image1.jpg

Αυτά που προτείνονται για πίσω είναι πολύ ψηλά για το ενυδρείο σου.

Αυτά που αναφέρονται μέσης μπορείς να τα βάλεις πίσω.

Δες ένα στήσιμο που είχα κάνει σε ίδιο ενυδρείο παλαιότερα.

Με 11 watt λάμπα.

Image1.jpg

ωραιος

ωραια με τα φυτα. το χαλικι που εχεις πως λεγεται γιατι και εγω ηθελα το ιδιο αλλα δεν ηξερα πως να το ζητησω. επισης φιλτρο να αλλαξω ή αυτο που εχει ειναι μια χαρα??

ωραια με τα φυτα. το χαλικι που εχεις πως λεγεται γιατι και εγω ηθελα το ιδιο αλλα δεν ηξερα πως να το ζητησω. επισης φιλτρο να αλλαξω ή αυτο που εχει ειναι μια χαρα??

μια χαρα 8α ειναι το φιλτρο απλα βαλε μεσα siporax και εναν υαλοβαμβακα και καλο στρωσιμο στου βυθο και στο φιλτρο γιατι οπι γαριδες ειναι ευεσθητες :wub::wootwoot::rolleyes:

• 1 year later...

Εγω προσωπικα δεν θα εβαζα καμια...ειναι πολυ μικρο το ενυδρειο και οι γαριδες αναπαραγωνται ευκολα και γρηγορα. Με 4-5 δεν ξεκινας σωστα. Η σωστη αποικια ειναι απο 12 και πανω για να νιωσουν και ασφαλεια και ν αρχησουν τις αναπαραγωγες.

Προτείνω 10 για αρχή.Μετά ας γίνουν όσες θέλουν.Θα περιορίσουν μόνες τους τις γέννες τους ανάλογα με το χώρο και την ευκολία εύρεσης τροφής.

Αν αυξηθεί ο πληθυσμός μπορείς να δίνεις σε συγχομπίστες.Αν δε μπορούμε να βάλουμε γαρίδες σε 13 λίτρα,να τα σπάσουμε και να αλλάξουμε χόμπυ....

Φιλικά πάντα. :)

Προτείνω 10 για αρχή.Μετά ας γίνουν όσες θέλουν.Θα περιορίσουν μόνες τους τις γέννες τους ανάλογα με το χώρο και την ευκολία εύρεσης τροφής.

Αν αυξηθεί ο πληθυσμός μπορείς να δίνεις σε συγχομπίστες.Αν δε μπορούμε να βάλουμε γαρίδες σε 13 λίτρα,να τα σπάσουμε και να αλλάξουμε χόμπυ....

Φιλικά πάντα. :)

Φωτη η παραπανω απαντηση που εδωσα στο φιλο μας ηταν τι θα εκανα εγω, γι αυτο και εγραψα οτι εγω προσωπικα δεν θα εβαζα καμια..:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...