saradoulis 7 Μαρτίου 2011 #76 Share 7 Μαρτίου 2011 Αστα να πανε.. Oι reefάδες πρεπει να ειναι εξοπλισμενοι με γερα νευρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gixxer 7 Μαρτίου 2011 #77 Share 7 Μαρτίου 2011 Ουφ.... Μόλις βρήκα και μια Majano... κούραση ο βράχος..... Το καλό είναι ότι μου ήρθε ο ελεγκτής θερμοκρασίας. Δυστυχώς ξέχασα να πάρω θηλυκά πριζάκια, οπότε τον σύνδεσα απλά σαν θερμόμετρο. Αύριο αν δεν προκύψει κάτι θα πάρω πριζάκια και θα κάνω και ένα αναλυτικό how-to για τη σύνδεση και ρύθμισή του. Ο ελεκγτης θερμοκρασίας σου είναι παρόμοιος με αυτόν; http://cgi.ebay.ca/Aquarium-Base-Temperatu...=item563eb03157 Οσο για το ρεύμα ... Merphys law rules !!! Χωρίς εξαιρέσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 7 Μαρτίου 2011 Author #78 Share 7 Μαρτίου 2011 Αυτός είναι http://cgi.ebay.ca/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...T#ht_6784wt_726 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 8 Μαρτίου 2011 Author #79 Share 8 Μαρτίου 2011 Ορίστε και μια από τους πρώτους μου κατοίκους που φαίνεται να συνέρχονται από το σοκ του ταξιδιού. Ευγενική προσφορά του Αντρέα Δυστυχώς το μανιτάρι ήταν σε άθλια κατάσταση και είχε σχεδόν λιώσει, οπότε έκοψα τα γερά του κομματάκια και τα χω πιασμένα σε μια πετρούλα με λάστιχο. Ελπίζω να πιάσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 8 Μαρτίου 2011 #80 Share 8 Μαρτίου 2011 (edited) Nα δεις που θα πιασουν!Η ricordea κ τα star polyps Παντως μια χαρα τα πανε Έγινε επεξεργασία 8 Μαρτίου 2011 - Andreas kika Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 9 Μαρτίου 2011 Author #81 Share 9 Μαρτίου 2011 Μόλις ήρθε ο reactor και έχει σπασμένη τη μια υποδοχή για το λάστιχο... Κούραση πια... Ένα πράμα να πάει καλά... Ένα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emik 9 Μαρτίου 2011 #82 Share 9 Μαρτίου 2011 υπομονή...σχεδόν τελείωσε! Αν και μετά αρχίζει η φασαρία! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 9 Μαρτίου 2011 Author #83 Share 9 Μαρτίου 2011 Ευτυχώς μετά από επικοινωνία θα μου στείλει καινούριο καπάκι... Αλλά κούραση... άλλη μια βδομάδα χαμένη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 9 Μαρτίου 2011 Author #84 Share 9 Μαρτίου 2011 (edited) Έχω κάνει χαζομάρα, αλλά ήθελα ντε και καλά να τον βάλω σήμερα το reactor Μέχρι να έρθει το νέο καπάκι, η μόνη λύση ήταν να μπεί μέσα στο sump... Δυστυχώς η βάση είναι πολύ φαρδιά για να χωρέσει στο διαμέρισμα εξόδου ή εισόδου, οπότε μπήκε μαζί με το βράχο... Για τα υλικά, είχα βάλει αρχικά κάτω τον άνθρακα και πάνω τον αντιφώσφορο, αλλά ξέχασα να βάλω τη μεσαία πλάκα διάχυσης και μετά από λίγο ο αντιφόσφορος κατέβηκε να κάνει παρέα στον άνθρακα, και κατέληξε στον πάτο αφού είναι αρκετά βαρύτερος. Πάντως στο reactor παίζει πολύ ρόλο τελικά μέχρι και η κλίση του, αφού είναι ελαφρός γερμένος (πατάει πάνω στην άμμο) και η ροή πάει μονόπατα προς την αντίθετη πλευρά... Άντε ελπίζω πολύ σύντομα να έχω όλα τα υλικά που χρειάζομαι και να ξεκινήσει να δουλεύει επιτέλους όπως πρέπει το όλο σύστημα... Επίσης, παρατήρησα ότι υπάρχει μια άσχημη μυρωδιά στο refugium, ενώ και τα χέρια μου τσούξανε όσο ανακάτευα το βράχο... Λέτε να λιώνει ακόμα κανένα απομεινάρι από κοράλλι και να χει ρίξει το σύμπαν από τοξίνες? Έγινε επεξεργασία 9 Μαρτίου 2011 - dimkasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 11 Μαρτίου 2011 #85 Share 11 Μαρτίου 2011 Αυτο το μπλε ειναι ριακτορας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 11 Μαρτίου 2011 Author #86 Share 11 Μαρτίου 2011 Ναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 12 Μαρτίου 2011 Author #87 Share 12 Μαρτίου 2011 Επιτέλους είναι σχεδόν έτοιμη και η υπερχείλιση... Σήριαλ κατάντησε... Μετά από κόπους εβδομάδων περιμένω να στεγνώσει η σιλικόνι στους σωλήνες... Αύριο τέτοια ώρα θα λειτουργεί Έγινε χρήση ηλεκτρολογικού σωλήνα Φ40 o οποίος εφαρμόζει με μούφες και δεν χρειάζεται ούτε καν στεγανοποίηση. Η σιλικόνη μπήκε τελείως προληπτικά. Φωτογραφίες αύριο όταν μπεί πάνω και δουλέψει Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 13 Μαρτίου 2011 Author #88 Share 13 Μαρτίου 2011 Επιτέλους καθάρισε απ' τον εξοπλισμό το ενυδρειάκι. Παραμένει η Chaeto μέχρι να ξεκαθαρίσω και να κάνω το τελικό στήσιμο στο sump, αλλά να πω την αλήθεια πάντα μου άρεσε η πρασινάδα Η ricordea φαίνεται να πηγαίνει μια χαρά Όπως και τα green star polyps Τέλος, προστέθηκε και ένα βραχάκι με καμιά 15αριά Yellow Zoanthids τα οποία δεν έχουν ανοίξει ακόμα, προφανώς απ' το σοκ της μεταφοράς. Ελπίζω αύριο να έχουμε ευχάριστα A και πρέπει να πάρω μάλλον επειγόντως και ένα μάκρο φακό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emik 14 Μαρτίου 2011 #89 Share 14 Μαρτίου 2011 Νομίζω ότι τώρα που έφυγε ο εξοπλισμός έχει δείξει πάρα πολύ! Άντε και με το φωτιστικό! Συμφωνώ για τον φακό...με τις γνώσεις θα βγουν απίστευτες φωτό! Αλλά τόσο που κάνει...μήπως να έφτιχνες άλλο ένα reefάκι με sps??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 14 Μαρτίου 2011 Author #90 Share 14 Μαρτίου 2011 Τελικά αν δεν ξέρεις.... Έκλεισα λιγάκι την Tunze για να αλλάξω λίγο τη θέση της, και σχεδόν αμέσως το green star polyps και τα parazoanthus άνοιξαν διάπλατα... Τελικά το είχα πολύ πλυντήριο... Αυτή τη στιγμή τρέχει μόνο με την αντλία επιστροφής και τα κοραλάκια είναι διάπλατα ανοιχτά. Μόνο η νέα μου Euphyllia είναι λίγο περίεργη, αλλά λογικό μιας και είναι πρώτες της ώρες στο νέο της σπίτι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 14 Μαρτίου 2011 Author #91 Share 14 Μαρτίου 2011 Και μια κοντινη απ' τα μικρούλια Ήρθανε παρέα και κάτι μπλέ αστερίνες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 16 Μαρτίου 2011 Author #92 Share 16 Μαρτίου 2011 Επιτέλους βρήκα και ένα μέρος που να της αρέσει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 17 Μαρτίου 2011 #93 Share 17 Μαρτίου 2011 Πολυ ομορφο το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 17 Μαρτίου 2011 Author #94 Share 17 Μαρτίου 2011 (edited) Ευχαριστώωωωωωω Και μια φωτογραφία του νέου ένοικου... Όταν τον είδα στο pet-shop μισάνοιχτο μέσα σε μαντάρα ενυδρείο δεν μπορεσα να αντισταθώ... Έγινε επεξεργασία 17 Μαρτίου 2011 - dimkasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 19 Μαρτίου 2011 Author #95 Share 19 Μαρτίου 2011 Και μια πρώτη προσπάθεια σε video... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 21 Μαρτίου 2011 Author #96 Share 21 Μαρτίου 2011 Και οι κυρίως ένοικοι του τσαρδιού... Φαίνονται ζωηροί αν και το χρώμα τους είναι λίγο κάπως. Τσιμπολόγησαν και λίγο flake. Ελπίζω σύντομα να φάνε κανονικά Κατά τ άλλα, τα διάτομα έχουν αρχίσει και κάνουν πάρτυ. Άλλαξα λίγο την κυκλοφορία και αύριο θα προσθέσω και άλλα 4-5 trochus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 29 Μαρτίου 2011 Author #97 Share 29 Μαρτίου 2011 Δυστυχώς μια μικρή διαρροή στο sump με ανάγκασε να το παροπλίσω μέχρι να επισκευαστεί και να το αντικαταστήσω με το 30άρι ενυδρειάκι που είχα. Το νερό έμεινε το Σ/Κ χωρίς αντιφώσφορο και άνθρακα, με αποτέλεσμα η Euphyllia να στρεσαριστεί αρκετά από το πολύ τάισμα, και τα διάτομα να κάνουν πλέον όργιο στην άμμο. Και δεν μπορώ να βρω πουθενά συνεργείο καθαρισμού... όλο κάτι περίεργες γαρίδες φέρνουν τα καταστήματα... και κάτι τέρατα turbo... Πουθενά lysmata amboinensis και trochus... Τώρα σχεδιάζω και αντικατάσταση της αντλίας του skimmer αλλά να δούμε... σχεδίαζα κάτι ώστε να χρησιμοποιήσω την Eheim 3000 με ένα Τ και για το skimmer και για την επιστροφή από το sump, μιας και έχει αρκετή αχρησιμοποίητη ισχύ (στραγγαλισμένη τέρμα). Έτσι θα έχω μείωση θορύβου και κατανάλωσης, θα καταργηθεί η Rio που απ' όσο διαβάζω είναι μαντάρα και θα εξοικονομήσω και χώρο στο μικρό πλέον sumpάκι. Θα δούμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 5 Απριλίου 2011 Author #98 Share 5 Απριλίου 2011 Kαι μερικές πρόσφατες H ricordea με τα μωρά της Το feather duster Και ο αρσενικός μου ποζάροντας μπροστά από την Eyphyllia Έβαλα σήμερα και 3 νέες αποικίες ζωάνθους. Όταν ζωηρέψουν λιγάκι θα ανεβάσω και φωτός. Δυστυχώς η Euphyllia δεν φαίνεται να πηγαίνει και πολύ καλά. Έχει αρχίσει να φαίνεται στρεσσαρισμένη ενώ μερικά από τα πλοκάμια της δεν ανοίγουν, αλλά μένουν μικρά και πράσινα. Έκανα μετρήσεις και φαίνεται ότι έχω πάλι φωσφορικά. Έκανα αλλαγή και αύριο θα αλλάξω και τον αντιφώσφορο με αλουμινίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 5 Απριλίου 2011 #99 Share 5 Απριλίου 2011 Η απότομη πτώση φωσφορικών μπορεί να στρεσάρει ακόμη περισσότερο τα κοράλλια. Σε τι επίπεδα είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 6 Απριλίου 2011 Author #100 Share 6 Απριλίου 2011 Είμαι δουλειά και δε θυμάμαι τα νούμερα στην κλίμακα της Tropic Marine. Ήταν κάτι ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη βαθμίδα, νομίζω 0,03? Η αλλαγή φάνηκε σχεδόν μετά από 2 μέρες αφότου έβγαλα τον αλουμινίου της Seachem και έβαλα τον σιδήρου της Sera. H αλήθεια είναι ότι έχω και βαρύ χέρι στο τάισμα... Έχω και θέμα καθαριότητας λόγω έλλειψης συνεργείου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος