dimkasta 4 Φεβρουαρίου 2011 Author #51 Share 4 Φεβρουαρίου 2011 Ήρθε και το sump! ήρθε και το sump! Δυστυχώς το ήθελα λίγο διαφορετικό, αλλά μια χαρά θα είναι και έτσι. Απλά δεν θα χωράει το skimmer όπως το ήθελα (να κρέμεται απ' το πρώτο στο δεύτερο στάδιο) Αύριο λογικά θα αρχίσω και τις μετατροπές στο έπιπλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 6 Φεβρουαρίου 2011 Author #52 Share 6 Φεβρουαρίου 2011 Είμαι πολύ κομμάτια για να κάνω αναλυτική παρουσίαση του τι και πως, αλλά με δυο λόγια, το sump είναι πλέον στη θέση του Δυστυχώς ακόμα όχι πλήρως ενεργό, μιας και ξέχασα να πάρω σφιχτήρες για τα λάστιχα. Το σκίμμερ και μια coralia nano αναλαμβάνουν προς το παρόν την κυκλοφορία στο refugium. Αύριο έχει σειρά μεταφορά της εξόδου του skimmer στο πρώτο στάδιο ώστε να μην έχω φυσσαλίδες στο refugium, σύνδεση της υπερχείλησης και δοκιμές και εγκατάσταση DIY reactors για άνθρακα και anti-phos. Κάπως πρέπει να βάλω και λίγο βαμβάκι να μαζέψει τη θολούρα από το ανακάτεμα, ενώ ήδη σπάει και νέο νερό για να συμπληρώσω πριν μπεί σε πλήρη λειτουργία. Το μόνο κακό μέχρι στιγμής είναι ο θόρυβος του σκίμμερ, αλλά ελπίζω ότι θα μειωθεί αρκετά όταν γεμίσει τελείως το sump με νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 7 Φεβρουαρίου 2011 #53 Share 7 Φεβρουαρίου 2011 Μια χαρα!Keep it up. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 9 Φεβρουαρίου 2011 Author #54 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 (edited) Σε αναμονή της υπερχείλισης και της αντλίας επιστροφής, είπα να ξεκινήσω να στήνω και τον ηλεκτρολογικό πίνακα. Περισσότερα εδώ Ηλεκτρολογικός πίνακας για φωτιστικά Έγινε επεξεργασία 9 Φεβρουαρίου 2011 - dimkasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
emik 9 Φεβρουαρίου 2011 #55 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Μια χαρά φίλε, ανυπομονώ για τον πρώτο κάτοικο! Άντε να μπει σε πλήρη λειτουργία το sump να δούμε καμιά άσπρη (έγχρωμη) μέρα! Αν το ντουλαπάκι σου όταν κλείνει αφήνει 1cm κενό από το sump τότε μπορείς να βάλεις και λίγο μονωμένο πετροβάμβακα μεγάλης πυκνότητας για να μειώσεις δραματικά τον θόρυβο (είναι απίστευτο το τί κάνει ένα κομμάτι πετροβάμβακα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 9 Φεβρουαρίου 2011 Author #56 Share 9 Φεβρουαρίου 2011 Δυστυχώς δεν έχει και πολύ νόημα, αφού το έπιπλο έχει ανοίγματα από πίσω. Εκτός αυτού, αν δεν μπορεί να φύγει η υγρασία, μπορεί να χουμε πρόβλημα στα ξύλα οπότε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 10 Φεβρουαρίου 2011 #57 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 Εγω παντως συνεχιζω να προτεινω πως καλυτερα θα ηταν αν τα εβαζες κ τα δυο ενυδρειακια να δουλευουν(επικηνωνουν) με το ιδιο σαμπ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 10 Φεβρουαρίου 2011 Author #58 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 Με μια δεύτερη υπερχείλιση φαντάζομαι δεν θα είναι δύσκολο... Φάση το μεγάλο υπερχειλίζει στο μικρό, το μικρό στο sump και το sump επιστρέφει στο μεγάλο... Απλά θα θέλει καλή ρύθμιση της ροής στην αντλία επιστροφής... θα δούμε... 30 έξτρα λίτρα δεν είναι λίγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 10 Φεβρουαρίου 2011 #59 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 Με μια δεύτερη υπερχείλιση φαντάζομαι δεν θα είναι δύσκολο... Φάση το μεγάλο υπερχειλίζει στο μικρό, το μικρό στο sump και το sump επιστρέφει στο μεγάλο... Απλά θα θέλει καλή ρύθμιση της ροής στην αντλία επιστροφής... θα δούμε... 30 έξτρα λίτρα δεν είναι λίγα Αμα δεις το δικο μου συστημα ετσι δουλευει κ παει πολυ καλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 10 Φεβρουαρίου 2011 Author #60 Share 10 Φεβρουαρίου 2011 Ρε πειρασμέ !!! Με έχεις καταστρέψει με την ανεμωνιέρα... Σταμάτα να μου βάζεις ιδέες Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 11 Φεβρουαρίου 2011 #61 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 δεν θελει και καμια ιδιαιτερη ρυθμιση στην αντλια της επιστροφης για να λειτουργησει με αυτον τον τροπο.Απλως το μεγαλο ενυδρειο η τελος παντων αυτο που θα βρισκεται η επιστροφη θα πρεπει να ειναι πιο ψηλα απο το δευτερο.Μιας και εχεις καλο skimmer για τα λιτρα σου μπορεις να παιξεις στο ενα ενυδρειο με κοραλακιαα και στο αλλο(μεγαλο λογικα) με ανεμωνη και clowns. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 11 Φεβρουαρίου 2011 Author #62 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 Το καθιερωμένο μπανιστηράκι σήμερα στο βράχο, και μόλις ανακάλυψα άλλο ένα γκαργκανούλι ... Ο βράχος φαίνεται να έχει υπόλοιμα από κοραλάκι σε εκείνο το σημείο, ενώ φαίνεται μέσα στην τρύπα να έχει φωλιάσει και κάτι σαν αστερίας. Καμιά άποψη τι μπορεί να είναι? Υποθέτω ότι το κρατάω ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 11 Φεβρουαρίου 2011 #63 Share 11 Φεβρουαρίου 2011 Το καθιερωμένο μπανιστηράκι σήμερα στο βράχο, και μόλις ανακάλυψα άλλο ένα γκαργκανούλι ... Ο βράχος φαίνεται να έχει υπόλοιμα από κοραλάκι σε εκείνο το σημείο, ενώ φαίνεται μέσα στην τρύπα να έχει φωλιάσει και κάτι σαν αστερίας. Καμιά άποψη τι μπορεί να είναι? Υποθέτω ότι το κρατάω ε? To συγκεκριμενο ειναι ενας μικρος αστεριας...δεν κανει κακο(εκτος αν εχεις sps που μπορει να τα ενοχλει). Ειναι ενα μικρο serpent starfish.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 16 Φεβρουαρίου 2011 Author #64 Share 16 Φεβρουαρίου 2011 Δυστυχώς σήμερα καθώς έκανα μικρορυθμίσεις στο σκίμμερ, είδα ότι έχω μια aptaisia στο sump.... Ευτυχώς είναι σε εύκολο σημείο και σε μικρό βραχάκι, οπότε θα τη βάλω μέσα σε νερό όσμοσης για shock. Ελπίζω να την ξεπαστρέψει αυτό και να μην έχει συνέχεια το πράμα... Καλού κακού θα πάω αύριο να πάρω καμιά μικρή σύριγγα και kalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 19 Φεβρουαρίου 2011 Author #65 Share 19 Φεβρουαρίου 2011 Κάτι πρέπει να κάνω και με τα Vermatid snails... Αυτοί οι "ιστοί" που αμωλάνε εκτός από άσχημοι παίζει αργότερα να μου δημιουργήσουν και πρόβλημα με τα κοραλάκια... Και δυστυχώς έχω πάρα πολλά πάνω στο βράχο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 22 Φεβρουαρίου 2011 Author #66 Share 22 Φεβρουαρίου 2011 Ουφ.... Μόλις βρήκα και μια Majano... κούραση ο βράχος..... Το καλό είναι ότι μου ήρθε ο ελεγκτής θερμοκρασίας. Δυστυχώς ξέχασα να πάρω θηλυκά πριζάκια, οπότε τον σύνδεσα απλά σαν θερμόμετρο. Αύριο αν δεν προκύψει κάτι θα πάρω πριζάκια και θα κάνω και ένα αναλυτικό how-to για τη σύνδεση και ρύθμισή του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 23 Φεβρουαρίου 2011 Author #67 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 Πωπω ψόφησα αλλά άξιζε... Ο ελεγκτής θερμοκρασίας μπήκε στο ηλεκτρολογικό κουτί και πλέον λειτουργεί κανονικά με τους θερμαντήρες πάνω του. Ρύθμιση στους 26 με μισό βαθμό ανοχή. Το σύστημα ελέγχεται από 3 διακόπτες, ένα γενικό που κλείνει και τον ελεγκτή, και 2 που ελέγχουν τη θέρμανση και την ψύξη ξεχωριστά. Δυστυχώς δεν μπόρεσα ακόμα να βρώ μαύρη ματ μπογιά για να βάψω το κουτί. Θα κάνω και ένα αναλυτικό how to για τον ελεγκτή, αλλά είμαι κομμάτια τώρα δεν μπορώ να σκέφτομαι και να γράφω... Ίσως αύριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 23 Φεβρουαρίου 2011 #68 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 Καταρχην σουπερ το νανακι σου..!!! Δεν σε εχω ξεχασει απλα με τη δουλεια ολο λεω να σε παρω και ολο το ξεχνω!! Εχω μια ιδεα για να χρεισιμοποιησεις και τα δυο ενυδρεια ανεξαρτητα!!!! Βαλε το ενα μεσα στο αλλο με ποδαρακια στο μικρο και οταν υπερχειλιζει θα μπαινει το νερο στο μεγαλο και απο κει στο sump ...... Θα μου αρεσε πολυ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 23 Φεβρουαρίου 2011 Author #69 Share 23 Φεβρουαρίου 2011 Απλά θα θέλει πατέντες για το φωτισμό του μεγάλου... Μπα το μικρό μάλλον θα το πουλήσω. Ή θα το κάνω γαριδάδικο... θα δούμε... Οπότε να σε υπολογίζω για το τρύπημα? Δεν απάντησες και παράγγειλα υπερχείλιση. Άμα είναι να την ακυρώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emik 24 Φεβρουαρίου 2011 #70 Share 24 Φεβρουαρίου 2011 Μπόμπα...το reef...με πολύ diy! Άντε ανυπομονώ για τους κατοίκους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 3 Μαρτίου 2011 Author #71 Share 3 Μαρτίου 2011 Όταν επί ένα μήνα δεν έχεις πρόβλημα, και όταν φύγεις για 3 μέρες εντελώς τυχαία πέσει η ασφάλεια, αυτό πως λέγεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 3 Μαρτίου 2011 #72 Share 3 Μαρτίου 2011 Όταν επί ένα μήνα δεν έχεις πρόβλημα, και όταν φύγεις για 3 μέρες εντελώς τυχαία πέσει η ασφάλεια, αυτό πως λέγεται? Μάθημα.. και προειδοποίηση για το καλοκαίρι, και ότι κάποιος θα πρέπει να το φροντίσει !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
emik 4 Μαρτίου 2011 #73 Share 4 Μαρτίου 2011 Δώσε μου τα κλειδιά να το χαζεύω εγώ!!! Θα ακούω και μουσική υψηλής πιστότητας από το συστηματάκι σου, τί άλλο θέλω; Στην ερώτηση σου: Γκαντεμόσαυρος λέγεται αυτό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 4 Μαρτίου 2011 Author #74 Share 4 Μαρτίου 2011 Θα το κανονίσουμε αυτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 4 Μαρτίου 2011 #75 Share 4 Μαρτίου 2011 Όταν επί ένα μήνα δεν έχεις πρόβλημα, και όταν φύγεις για 3 μέρες εντελώς τυχαία πέσει η ασφάλεια, αυτό πως λέγεται? Merphys law δυστηχως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος