Jump to content

Άλλος για το Nano μας...

dimkasta

Recommended Posts

φιλε μου συγγνωμη, λιγο ασχετο...ο φωτισμος σου ειναι αυτο το φωτιστικο της ντενερλε με την μια ακτινικη και τις αλλες τρεις μαριν??δλδ αυτη των 24 βατ???

θελω να παρω ενα τετοιο αλλα επειδη ειναι τσουχτερη η τιμη του ειναι ακομα στις δευτερευουσες αναγκες...εσυ το εχεις απο πακετο η το αγορασες??

• Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι αυτό με τα 24W είναι. Ήρθε πακέτο με το ενυδρείο. Κάνει 90 ευρώ σκέτο αν θυμάμαι καλά

Καθάρισα σήμερα και το 60άρι και έβαλα αλάτι να σπάει...

ΟΚ πείτε με υπερβολικό, αλλά πολύ ψήνομαι να τα κρατήσω και τα δύο το ένα δίπλα στ' άλλο :P

dim_8161.jpg

Εγω αν ειμουν στη θεση σου τη μεγαλη γυαλα θα την εκανα το κεντρικο ενυδρειο και το μικρο sub :D

Sumpάκι θα μπεί άλλο μέσα στο έπιπλο. Το μικρούλι το βλέπω για γαριδάδικο

Sumpάκι θα μπεί άλλο μέσα στο έπιπλο. Το μικρούλι το βλέπω για γαριδάδικο

Εγω αν ημουν στην θεση σου θα ανοιγα μια τρυπα κ στα δυο ενυδρεια κ θα τα ενωνα...θα ειχα κ παραπανω λιτρα κ πιο σταθερες τιμες κ 2 διαφορετικα ενυδρεια να τα κανω οτι θελω.

Εγω αν ημουν στην θεση σου θα ανοιγα μια τρυπα κ στα δυο ενυδρεια κ θα τα ενωνα...θα ειχα κ παραπανω λιτρα κ πιο σταθερες τιμες κ 2 διαφορετικα ενυδρεια να τα κανω οτι θελω.

Καλά εσύ είσαι γνωστός για τα ενυδρεία ''μεζονέτες'' :D

Καλή η σκέψη πάντως

ΟΚ έγινε και η μεταφορά του βράχου. Πήρα και άλλα 7 κιλά που μοιράστηκαν στο ενυδρείο και στον κουβά για το sump (ευχαριστώ Άκη) και άλλα 6 κιλά αραγωνίτη.

Τώρα περιμένω να καθαρίσει το νερό για να στήσω και πάλι το βράχο.

Είναι έτοιμη και η υπερχείληση, φτιαγμένη από απλή ηλεκτρολογική σωλήνα και ένα παλιό κρεμαστό φίλτρο.

Πιστεύω μέσα στη βδομάδα να έχω και το sump.

Έστησα σήμερα ξανά το βράχο προσθέτοντας και άλλα 2 κομμάτια από τον καινούριο του Άκη. Γενικά μου αρέσει, αλλά θέλει λίγο δουλίτσα ακόμα στα αριστερά γιατί έχει θέμα στατικότητας, αλλά και φαίνεται λίγο περίεργο.

nano_reef_60l_initial_setup.jpg

Με την ευκαιρια τον ψαχούλεψα και λίγο, και βρήκα τουλάχιστον 2 ενδιαφέροντα πραματάκια.

Το ένα είναι αυτό το πλοκαμάκι που φαίνεται να είναι απομεινάρι από τα κοραλάκια του Άκη.

nano_reef_coral_remains.jpg

Το άλλο είναι αυτό το πραματάκι.

nano_reed_wormy_hint.jpg

Καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι και τα δύο?

Nα σαι καλά :D

Απαραίτητο... Λίγο βαριά λέξη. Όλα είναι σχετικά. Σίγουρα πάντως θα βοηθήσει.

Nα σαι καλά :D

Απαραίτητο... Λίγο βαριά λέξη. Όλα είναι σχετικά. Σίγουρα πάντως θα βοηθήσει.

Οχι απαραιτητο δεν ειναι τιποτα.Καλο θα ηταν ομως να κανεις ενα σαμπ για να κρυψεις κ ολο τον εξοπλισμο.

Θα μπορουσες παντως να τα ενωσεις κ τα δυο κ να κανεις ενα σαμπ απο κατω κ για τα δυο.

Την κυκλοφορία πλέον κανονίζουν μία Eheim 1000άρα και μία Koralia nano 900άρα.

Όταν ετοιμαστεί και το sump, η Eheim θα πάει εκεί και θα μπεί άλλη μία Koralia στο κυρίως ενυδρείο (δεν το πιστεύω πόσο αθόρυβες είναι...)

Έγιναν και οι πρώτες μετρήσεις σήμερα με υγρά τέστ Tropic Marine

PH: 8,2

KH: 8

ΝΗ4: 0,2mg

NO2: 0,05mg

NO3: 15mg

Ca: 448

Mg: 1400

Οι επόμενες τέλος της εβδομάδας.

Την κυκλοφορία πλέον κανονίζουν μία Eheim 1000άρα και μία Koralia nano 900άρα.

Όταν ετοιμαστεί και το sump, η Eheim θα πάει εκεί και θα μπεί άλλη μία Koralia στο κυρίως ενυδρείο (δεν το πιστεύω πόσο αθόρυβες είναι...)

Έγιναν και οι πρώτες μετρήσεις σήμερα με υγρά τέστ Tropic Marine

PH: 8,2

KH: 8

ΝΗ4: 0,2mg

NO2: 0,05mg

NO3: 15mg

Ca: 448

Mg: 1400

Οι επόμενες τέλος της εβδομάδας.

To ενυδρειο εχει ακομα δρομο μπροστα του μιας και βλεπω οτι ειναι αστρωτο ακομα.Υπομονη. :D

E ναι έχει 2 μέρες που σταθεροποιήθηκε ο καημένος ο βράχος. Πού να προλάβει... ακόμα και με τον στρωμένο που πήρα...

Πάντως μου κάνει εντύπωση ο τρόπος μέτρησης των λίτρων ανά ώρα στην eheim 1001 και στην Koralia nano...

1000 η Eheim και σηκώνει πραγματική φουρτούνα, 900 η Koralia και είναι σχεδόν για γέλια συγκριτικά με την Eheim... Πάντως η Koralia λόγω σχεδιασμού έχει καλύτερη διασπορά της ροής.

Πάντως τι είναι καλύτερο για το βράχο σε ένα τέτοιο ενυδρείο και αργότερα για εύκολα μαλακά κοραλάκια?

E ναι έχει 2 μέρες που σταθεροποιήθηκε ο καημένος ο βράχος. Πού να προλάβει... ακόμα και με τον στρωμένο που πήρα...

Πάντως μου κάνει εντύπωση ο τρόπος μέτρησης των λίτρων ανά ώρα στην eheim 1001 και στην Koralia nano...

1000 η Eheim και σηκώνει πραγματική φουρτούνα, 900 η Koralia και είναι σχεδόν για γέλια συγκριτικά με την Eheim... Πάντως η Koralia λόγω σχεδιασμού έχει καλύτερη διασπορά της ροής.

Πάντως τι είναι καλύτερο για το βράχο σε ένα τέτοιο ενυδρείο και αργότερα για εύκολα μαλακά κοραλάκια?

Το απάντησες σχεδόν μόνος σου, η koralia

OK η Koralia και η Eheim αντικαταστάθηκαν με μια Tunze 6025 και επιτέλους ο βράχος φαίνεται να είδε το φως το αληθινό...

Απ' όσο μπορώ να δω δεν έχω τυφλά σημεία όπως την έχω.

OK απ' ότι φαίνεται ο βράχος ήρθε με προίκα...

Όπως φαίνεται και στη φωτό, πρέπει να είναι ένα tigertail cucumber...

Αν προσέξετε ξεκινάει από κέντρο/πάνω/δεξιά, περνάει μέσα από το βράχο και συνεχίζει κάτω αριστερά.

nano_reef_tentacle.jpg

Πιστεύετε ότι θα επιβιώσει μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος του βράχου 'η καλύτερα να το δώσω?

Έγινε επεξεργασία - dimkasta

Κάποτε αγόρασα ένα τέτοιο και μόλις το έβαλα μέσα όρμησαν επάνω του οι δυο cleaner γαρίδες που έχω.

Δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, αλλά την άλλη μέρα το πρωί είχε μια τεράστια πληγή σ αυτό το σημείο μέχρι που κόπηκε στα δύο... !!!!

Φυσικά αφαιρέθηκε νεκρό από το ενυδρείο.

Ποτέ δεν έμαθα ποιος ήταν ο λόγος αυτής της "επίθεσης"

Πιστεύεις θα αντέξει κανα μήνα μέχρι να στρώσει ο βράχος? Χλωμό ε...?

Αυτοί οι οργανισμοί είναι ευαίσθητοι σε νιτρώδη, νιτρικά αμμωνία και φυσικά χαλκό....

Εάν οι τιμές αρχίσουν να έχουν αυξητικές διακυμάνσεις, είναι προτιμότερο να δώσεις κάπου να στο φιλοξενήσουν.

Ως γνωστών όλοι αυτοί οι οργανισμοί είναι τοξικοί, (αυτός νομίζω σε μικρότερο ποσοστό), αλλά όπως και να έχει αν πεθάνει (εκτός από το κρίμα) θα σου κάνει ζημιά και στο ενυδρείο.

ΟΚ το αγγουράκι βρήκε καινούριο σπίτι, το sump κατασκευάζεται και θα είναι έτοιμο το Σ/Κ, η υπερχείληση ξανασχεδιάστηκε για να γινει πιο διακριτική χωρίς να θυσιαστεί λειτουργικότητα και όλα είναι πλέον σχεδόν έτοιμα για τη εγκατάσταση του Sump.

Δυστυχώς θα χρειαστεί μετατροπή στο έπιπλο, οπότε θα πρέπει να το ξανα-αδειάσω και να το ξαναστήσω, αλλά τι να κάνουμε....

Σήμερα έβαψα και το φόντο μαύρο και ήδη δείχνει αρκετά καλύτερο :)

Αύριο θα περάσω και ένα δεύτερο χέρι, αλλά ήδη νομίζω είναι αρκετά όμορφο.

nano_reef_bg_painting.jpg

nano_reef_black_bg.jpg

Το αποτέλεσμα από κοντά είναι ακόμα πιο όμορφο. Δυστυχώς δεν μπορώ να πετύχω ακριβώς το white balance στη φωτό. Στην πραγματικότητα τα ροζ φαίνονται λίγο πιο έντονα και κοκκινωπά.

ΟΚ και μερικές παρατηρήσεις/συμβουλές.

ΜΗΝ βάψετε κάτι αν είστε κουρασμένος μετά από μια μεγάλη μέρα στη δουλειά

ΜΗΝ βάψετε κάτι αν έχετε πιεί 3 καφέδες 2 ώρες νωρίτερα

ΜΗΝ βιαστείτε να βάψετε κάτι εκεί που είναι γιατί θέλετε απλά κάτι να κάνετε από ενθουσιασμό.

ΜΗΝ κάνετε βιαστικές κινήσεις με το ρολό.

Γενικά χαλαρώστε και κάντε κάθε δουλειά προσεχτικά όπως πρέπει... Το ξέρετε ότι κάνετε μ#@$@#εία... Αφήστε το για όταν πρέπει...

Γιατί τα λέω αυτά?

Ο τοίχος μου πίσω από το ενυδρείο έχει πλέον 2 μαύρες βουρτσιές.... :D:thumbup:

Κατάφερα να τις βγάλω σχεδόν με μαντηλάκια κλινέξ αλλά....

ΟΚ το αγγουράκι βρήκε καινούριο σπίτι, το sump κατασκευάζεται και θα είναι έτοιμο το Σ/Κ, η υπερχείληση ξανασχεδιάστηκε για να γινει πιο διακριτική χωρίς να θυσιαστεί λειτουργικότητα και όλα είναι πλέον σχεδόν έτοιμα για τη εγκατάσταση του Sump.

Δυστυχώς θα χρειαστεί μετατροπή στο έπιπλο, οπότε θα πρέπει να το ξανα-αδειάσω και να το ξαναστήσω, αλλά τι να κάνουμε....

Σήμερα έβαψα και το φόντο μαύρο και ήδη δείχνει αρκετά καλύτερο :)

Αύριο θα περάσω και ένα δεύτερο χέρι, αλλά ήδη νομίζω είναι αρκετά όμορφο.

nano_reef_bg_painting.jpg

nano_reef_black_bg.jpg

Το αποτέλεσμα από κοντά είναι ακόμα πιο όμορφο. Δυστυχώς δεν μπορώ να πετύχω ακριβώς το white balance στη φωτό. Στην πραγματικότητα τα ροζ φαίνονται λίγο πιο έντονα και κοκκινωπά.

ΟΚ και μερικές παρατηρήσεις/συμβουλές.

ΜΗΝ βάψετε κάτι αν είστε κουρασμένος μετά από μια μεγάλη μέρα στη δουλειά

ΜΗΝ βάψετε κάτι αν έχετε πιεί 3 καφέδες 2 ώρες νωρίτερα

ΜΗΝ βιαστείτε να βάψετε κάτι εκεί που είναι γιατί θέλετε απλά κάτι να κάνετε από ενθουσιασμό.

ΜΗΝ κάνετε βιαστικές κινήσεις με το ρολό.

Γενικά χαλαρώστε και κάντε κάθε δουλειά προσεχτικά όπως πρέπει... Το ξέρετε ότι κάνετε μ#@$@#εία... Αφήστε το για όταν πρέπει...

Γιατί τα λέω αυτά?

Ο τοίχος μου πίσω από το ενυδρείο έχει πλέον 2 μαύρες βουρτσιές.... :D:thumbup:

Κατάφερα να τις βγάλω σχεδόν με μαντηλάκια κλινέξ αλλά....

Χαχαχαχα!!!!!!!! :)

Βιαστικό μπανιστήρι σήμερα το πρωί στο βραχάκι με το φωτισμό.

Με το που ανοίγω το φώς, σκάνε μπροστά μου ένα μωρό featherduster και ένα hidden cup coral

Τελικά ωραίο πράμα ο ζωντανός βράχος :)

Και απ' ότι φαίνεται, το αγγουράκι παίζει όντως να δημιουργούσε πρόβλημα... Θα δω να ξανακάνω μετρήσεις σήμερα...

Ορίστε και μια φωτό από το hidden cup

Δυστυχώς είναι πολύ ψηλά το κομμάτι βράχου που βρίσκεται, και μόλις ανάψω το φώς σιγά σιγά μαζεύεται. Είναι φυσιολογικό αυτό? Ή απλά σοκάρεται από την απότομη αλλαγή?

nano_reef_hidden_cup_coral.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...