Jump to content

Άλλος για το Nano μας...

dimkasta

Recommended Posts

Valenciennea puellaris Goby.

Εχε το νου σου μη σου πασπαλιζει τα κοραλια και το βραχο με αργωνιτη.

Εμενα ετσι εκανε,και βρηκα την υγεια μου με ενα sexguttata.

• Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μέχρι στιγμής μένει χαμηλά όσο μασουλάει. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και όταν ξεχαρώσει :thumbup:

Ολα φαινονται μια χαρα πιστευω απο κοντα.....να φανουν και καλυτερα!!! Φρεντο καπουτσινο γλυκο να ξερεις.......Πεθαινω να δω απο κοντα το φωτηστικο!

Δώσε μου άλλη μια βδομάδα να το συμμαζέψω (όπως και το σπίτι :thumbup: ) και φυσικά ευπρόσδεκτος :D

Χαμός στο nano! Μεγάλη δραστηριότητα. Μπράβο ρε φίλε.

Χεχε...σιγά σιγά γεμίζει...καμιά επέκταση θα κάνουμε; :thumbup:

• 3 weeks later...

Και πού να δείς χαμός από σήμερα <_<

Θα επανέλθω σύντομα με περισσότερες φωτογραφίες.

Απλά να αναφέρω για να μην το ξεχάσω κιόλας σαν ημερομηνία, ότι ξεκινάω δοσολογία και special blend, μιας και με την brightwell το κυάνο επανήλθε δρυμήτερο.

Αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι είμαι υπερβολικός στο τάισμα...

Καλημέρα,

την εξάτμιση του νερού πως την αντιμετωπίζεις?

Παναγιώτης

Προς το παρόν χεράτα με κουβά. Έχω βάλει ένα σημάδι στο sump για τη στάθμη και με το τάισμα ρίχνω και νεράκι.

Εξάτμιση μέχρι τώρα είχα περίπου ένα κουβά τη βδομάδα.

Απλά τώρα το καλοκαίρι το θέμα ίσως γίνει πρόβλημα, οπότε θα βάλω κάποιο σύστημα αυτόματης αναπλήρωσης.

Μάλλον DIY

Εννοώ, νερό από Α/Ο ή βρυσάτο για αναπλήρωση στην εξάτμιση ?

Έχω A/O οπότε βάζω από κει

Όταν συμπληρώνεις νερό, έχεις διαφορά στην αλατότητα?

Δεν μετράω συνέχεια και αγχωτικά, αλλά θεωρώ ότι η αλατότητα δεν παίζει, μιας και η ανεμώνη θα ήταν η πρώτη που θα στράβωνε. Έτσι κι αλλιώς ασχολούμαι αρκετά κάθε μέρα και δεν αφήνω να πέσει πολύ η στάθμη πάνω από 1-2 χιλιοστά (~100-200 ml) στα 90 λίτρα περίπου σύνολο.

Τώρα το καλοκαίρι όμως θα πρέπει να κάνω κάτι αυτοματοποιημένο για τις ώρες που λείπω.

Σημερινή εικόνα με κακή φωτομέτρηση... είμαι κομμάτια βαριέμαι να τραβάω άλλη τώρα...

nano_reef_gereral_with_torch.jpg

Η ανεμωνη φυσαει βλεπω......Ευγε!!Παντως οσο για την αναπληρωση καλυτερα να κανεις κατι γρηγορα για να μη σε βρει το καλοκαιρι απροετοιμαστο.Επισης προσεχε τις εμφυλιες να μη σου χαλασουν τα κοραλια γυρω τους.

Η ανεμωνη φυσαει βλεπω......Ευγε!!Παντως οσο για την αναπληρωση καλυτερα να κανεις κατι γρηγορα για να μη σε βρει το καλοκαιρι απροετοιμαστο.Επισης προσεχε τις εμφυλιες να μη σου χαλασουν τα κοραλια γυρω τους.

Χεχε να σαι καλά :thumbup: Άντε κανόνισε να βρούμε και καμιά πράσινη τώρα... Το βραχάκι απέναντι νιώθει πολύ μόνο... :blush:

Για την αναπλήρωση, πρέπει πρώτα να επαναφέρω ξεχωριστή αντλία για το σκίμμερ. Έχω πολύ ό,τι να ναι στάθμη έτσι... Μέσα στη βδομάδα λογικά θα το έχω λύσει.

Για τις Euphyllies, η hammer και η frogspawn είναι τελείως ακίνδυνες... Zoanthus και favia δεν την επηρεάζουν καθόλου. Και το αντίθετο.

Για την torch έχω το νού μου. Γι αυτό δεν της έκοψα και τον κορμό και την έβαλα εκεί πάνω...

Ακριβώς δίπλα έχω πλέον και μια καραντίνα/φάρμα οπότε σιγά σιγά θα αραιώσουν αρκετά για να έχουν χώρο να μεγαλώσουν.

Και σε πρώτη εμφάνιση το φωτιστικό που έχω ζαλίσει όλους... Ακόμα ψάχνομαι για plexi όμως... :blink:

nano_reef_gereral_with_farm.jpg

Χεχε να σαι καλά :bowdown: Άντε κανόνισε να βρούμε και καμιά πράσινη τώρα... Το βραχάκι απέναντι νιώθει πολύ μόνο... :thumbup:

Για την αναπλήρωση, πρέπει πρώτα να επαναφέρω ξεχωριστή αντλία για το σκίμμερ. Έχω πολύ ό,τι να ναι στάθμη έτσι... Μέσα στη βδομάδα λογικά θα το έχω λύσει.

Για τις Euphyllies, η hammer και η frogspawn είναι τελείως ακίνδυνες... Zoanthus και favia δεν την επηρεάζουν καθόλου. Και το αντίθετο.

Για την torch έχω το νού μου. Γι αυτό δεν της έκοψα και τον κορμό και την έβαλα εκεί πάνω...

Ακριβώς δίπλα έχω πλέον και μια καραντίνα/φάρμα οπότε σιγά σιγά θα αραιώσουν αρκετά για να έχουν χώρο να μεγαλώσουν.

Και σε πρώτη εμφάνιση το φωτιστικό που έχω ζαλίσει όλους... Ακόμα ψάχνομαι για plexi όμως... :hysterical:

nano_reef_gereral_with_farm.jpg

:happybday::band:

Στα update, χώρισα πάλι την αντλία του σκίμμερ από την επιστροφή, γιατί είχα ό,τι νά 'ναι στάθμη και στο σκίμμερ και στο ενυδρείο, οπότε είμαι έτοιμος για ανεμιστήρια και για αυτόματη αναπλήρωση.

Το σκίμμερ αντικαταστάθηκε με το μεγάλο του αδερφό στα εξωφρενικά 1200 λίτρα. Υπερβολικό, αλλά με το τάισμα που κάνω πιστεύω θα είμαι μια χαρά.

Το μόνο κακό είναι ότι με το που έβαλα τη μεγάλη Rio μέσα, η θερμοκρασία ανέβηκε σχεδόν 2 βαθμούς. Θα πρέπει να κάνω κάτι να την καθαρίσω, μάλλον έχει πολύ βρώμα μέσα.

Εναλλακτικά, σκεφτόμουν κάποια άλλη αντλία. Ειδικά με το θόρυβο και την κατανάλωση της RIO.

Στην Eheim 3000 δυστυχώς έσπασα τα ποδαράκια στήριξης (ΠΟΛΥ ΨΕΥΤΙΚΑ) και πλέον την έχω χύμα μέσα στο sump. Θα πρέπει να κάνω κάτι γιατί πολλές φορές συντονίζει και σηκώνει το σπίτι στο πόδι.

Από σήμερα ξεκινάω και δοσολογία βότκα, αφού τελείωσε το Biofuel και θέλω να τη δοκιμάσω.

Το κυάνο έχει εξαφανιστεί τελείως πάλι. Βοήθησε και το ότι δεν έριξα κατεψυγμένη εδώ και μία βδομάδα.

Η φάρμα πάει και αυτή μια χαρά. Αλλά μάλλον θα ανοίξω αναλυτικό άλλο thread.

ΠΣ: Νίκο μπόμπα οι λάμπες. Αν ήταν λίγο λιγότερο μπλέ, θα τις σκεφτόμουν και για το κυρίως ενυδρείο.

Εβδομαδιαίο update :bowdown:

Ένα blenny λιγότερο και ένα goby περισσότερο, το νανάκι φαίνεται να πηγαίνει μια χαρά.

Το φυτοπλαγκτόν είχε άμεσο αποτέλεσμα στην caulastrea η οποία άρχισε να φουσκώνει πολύ περισσότερο από πριν, ενώ και η favia έχει σχεδόν μόνιμα έξω τα πλοκαμάκια της.

Σήμερα θα ταΐσω και λίγη κατεψυγμένη μετά από 2 βδομάδες καταπολέμισης του κυάνο που πλέον έχει εξαφανιστεί.

Μόνος προβληματισμός μου η ricordea που ενώ ήταν τούμπανο και σχεδόν 7 εκατοστά διάμετρο, μέσα σε 2 βδομάδες έχει συρρικνωθεί και δε λέει να ανοίξει με τίποτα.

Ίσως φταίει και το στέγνωμα του ενυδρείου με τα φωσφορικά στο 0 και τα νιτρικά εκεί κοντά. Πρέπει να γυρίσω και πάλι σε πιο ενεργό τάισμα μου φαίνεται.

Τέλος, κάτι πρέπει να κάνω με τις aptaisia. Η μία έχει γίνει πραγματικά τούμπανο, ενώ σήμερα είδα και άλλη μια μικρούλα. Αν άρχισε να πολλαπλασιάζεται δε θα χουμε καλά ξεμπερδέματα...

Πρέπει να βρώ καμιά peppermint επειγόντως.

ΠΑρεπιπτόντως, σήμερα ξεκίνησα και δίκή μου καλλιέργεια φυτοπλαγκτόν. Ελπίζω να πάει καλά.

Έγινε επεξεργασία - dimkasta

Έκοψα και τα χαζά και άλλαξα το tmc με ένα deltec mce600. Μέσα σε λίγα λεπτά, το κύπελο γέμιζε με στεγνό μαυριδερό αφρό... Omg the αφρός....

• 3 months later...

Καλοκαιρινές απώλειες δυστυχώς το gobby και το sixline που πήδηξε έξω απ το νερό και το βρήκα κόκαλο στο πάτωμα...

Κατά τ άλλα όλα μια χαρά. Η ανεμώνη χωρίστηκε, τα σαρκόφυτα μεγάλωσαν όπως και οι euphyllias και τα καθυστερημένα τα ocellaris hostάρουν τη μπλέ σινουλάρια....

Άντε μόνο να δούμε πότε θα βρώ καμιά peppermint... oι απταίζιες έχουν γίνει κατοικίδια πλέον...

• 3 months later...

Δεύτερη εβδομάδα με πηγή άνθρακα (biofuel) και η τριχοειδής φαίνεται να έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Δυστυχώς σε κάποιες μεριές επανέρχεται το κυάνο. Ελπίζω σύντομα να εξαφανιστεί τελείως. ΝΟ3 έχω πλέον 5 και PO4 σταθερά στα 0,03

Επαναφερω κατι στην επιφανεια γιατι ψαχνω πληροφοριες...Αναφερεις δευτερη εβδομαδα με Biofuel....Εβαζες επι 2 εβδομαδες καθε μερα? Και τι δοσολογια?! Γιατι εγω εβαζα μονο ΜΒ7, γιατι μου ειπαν να κοψω το Biofuel γιατι ειναι πηγη τροφης και για τα κυανοβακτηρια...

• 2 weeks later...

Η πηγή άνθρακα θέλει να ρίχνεις μαζί και βακτήρια (τουλάχιστον αρχικά) για να ξεκινήσουν να αναπτύσσονται και άλλες αποικίες ανταγωνιστικές προς το κυάνο και τις άλλες ενοχλητικές άλγες.

Βγάλε τον αντιφώσφορο και οπωσδήποτε καλό σκιμάρισμα.

Στα updates, η φραγκέρα είναι πλέον παρελθόν όπως και το sump. Θα το κάνω όσο πιο απλό μπορώ πλέον.

Έγινε επεξεργασία - dimkasta

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...