dimkasta 6 Απριλίου 2011 Author #101 Share 6 Απριλίου 2011 H Euphyllia δείχνει αρκετά καλύτερα σήμερα μετά την αλλαγή. Έριξα σήμερα για πρώτη φορά και MB7. Άντε να δούμε αν θα βοηθήσει για τις άλγες και τα διάτομα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 8 Απριλίου 2011 Author #102 Share 8 Απριλίου 2011 Ούφ... σαν πρωτάρης... Αφήνω μια γαρίδα για προσαρμογή και πετάγομαι να πάρω κάτι σαλιγκάρια... Ούτε 30 λεπτά... Γυρνάω και βρίσκω τη σακούλα τούμπα πάνω στα πολύμπριζα... Ευτυχώς όλα καλά. Έπεσε το ρελέ και δεν είχαμε άλλα... Απλά λειτουργεί προσωρινά χωρίς το sump και τον ελεγκτή θερμοκρασίας. Τα πολύμπριζα είναι απλωμένα και στεγνώνουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emik 9 Απριλίου 2011 #103 Share 9 Απριλίου 2011 Η γαρίδα ζει; Γιατί έφαγες τον κόσμο να βρεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 9 Απριλίου 2011 Author #104 Share 9 Απριλίου 2011 Ναι ευτυχώς δεν είχαμε τίποτα από ζημιές. Τα ζωντανά είναι μια χαρά όλα Και το ενυδρείο μετά τις τελευταίες αλλαγές τρέχει πολύ πιο ήσυχα και πιο αποδοτικά. Όπως έγραψα και στο άλλο thread, έβαλα Τ ώστε η Eheim compact+ 3000 να δίνει νερό στο σκίμμερ, αλλά και να λειτουργεί και σαν επιστροφή από το sump. Ο ελεγκτής θερμοκρασίας μπήκε πάνω στο πορτάκι από το έπιπλο, ενώ και τα πολύμπριζα συμμαζεύτηκαν αρκετά. Τέλος, μπήκε βάνα στην υπερχείλιση, ώστε να μένει γεμάτος νερό ο σωλήνας και να μην κάνει θόρυβο. Τελικά μπορεί να βγήκε και σε καλό η ζημιά... Το μόνο αρνητικό είναι ότι στα σαλιγκάρια είχε τρυπώσει και ένας ερημίτης, ο οποίος μπαμ μπαμ ξετίναξε 1-2 πριν αποχωρίσει για το sump. Tέλος η Euphyllia που φαινόταν στρεσαρισμένη, πλέον φαίνεται να έχει ξεκάθαρα 2 στοματάκι στα άκρα του σημείου που ήταν το στόμα της όπου έχει πλέον ένα βουζουνάκι Οπότε καλά νέα και από εκεί... Μόνο τα κόκκινα ζωάνθους δε λένε να ανοίξουν με τίποτα... Ίσως πρέπει να τους αλλάξω θέση λιγάκι. Τέλος, τα διάτομα φαίνονται να έχουν σταματήσει να πολλαπλασιάζονται. 3η μέρα που πέφτει MB7. Δεν βλέπω κάτι συνταρακτικό πάντως, αλλά το ενυδρείο ανακατεύτηκε αρκετά τις τελευταίες μέρες, οπότε μπορεί να είναι και γι αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 11 Απριλίου 2011 Author #105 Share 11 Απριλίου 2011 Μερικές αλλαγές ακόμα στο aquascape... Νομίζω βρήκα μια μορφή που αρέσει και σε μένα και στα κοραλάκια, ενώ και τα ψαράκια έχουν περισσότερη άπλα. Προστέθηκαν 8 διαφορετικά χρώματα ζωάνθους. Δυστυχώς είναι ακόμα στρεσαρισμένα από το πήγαινε-έλα του βράχου, αλλά είναι αρκετό για να πάρετε μια ιδέα του τι παίζει. Τώρα μου λείπει ένα τελευταίο μεγάλο για πάνω δεξιά για να πάρει την τελική του μορφή. Η xenia θα πάει πιο αριστερά, όπως και η ricordea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emik 12 Απριλίου 2011 #106 Share 12 Απριλίου 2011 Μεγάλη πρόοδος σε σύντομο χρονικό διάστημα! Μπράβο! Επιτέλους πολύ χρώμα! Άντε και το φωτιστικό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos k 12 Απριλίου 2011 #107 Share 12 Απριλίου 2011 με έκανες και ζήλεψα!!! 1000 like για το νάνο σου φιλε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 21 Απριλίου 2011 Author #108 Share 21 Απριλίου 2011 Έκλεισαν χτες 2 εβδομάδες με χρήση ΜΒ7 Για να πω την αλήθεια, δεν είδα κάποια ιδιαίτερη διαφορά, με την έννοια καθαρότερου νερού ή μείωση των διαφόρων ειδών άλγης (άνθρακα και αντιφώς σιδήρου αλλάζω εβδομαδιαία, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω βαρύ χέρι στο ταίσμα) Οπότε χτες γύρισα στο πρόγραμμα συντήρησης MB7, έβγαλα τη μισή ποσότητα αντιφωσφόρου (Για να αποφύγω εξάρσεις και spikes. Θα αφαιρεθεί σταδιακά και το υπόλοιπο), σιφώνιασα άμμο, διάτομα και κυάνο και ξεκίνησα πηγή άνθρακα (biofuel) μετρώντας ΝΟ3 15 και ΡΟ4 0,03 Με μια πρώτη ματιά σήμερα το πρωί το σκίμμερ είχε μαζέψει ήδη αρκετή βρώμα. Το απόγευμα που θα γυρίσω ελπίζω επιτέλους να δω βελτίωση στο θέμα κυάνο (όπου αλλαγές φαίνονται άμεσα) και γενικότερα στις άλγες. Εντύπωση επίσης μου έκανε το φιλτράκι της dennerle στο οποίο πλέον έχω άνθρακα της Seachem και το οποίο κατάφερνε μια χαρά να κάνει fluidize το υλικό. Τύφλα νά χουν οι ρεάκτορες θα δω αν μπορώ να τραβήξω και video, αν και εκεί που είναι δεν έχω αρκετό φώς... Με το γυρισμό από τις διακοπές του πάσχα ετοιμάζω "μεγάλα" πράματα... και μεταφορικά και κυριολεκτικά ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 23 Απριλίου 2011 #109 Share 23 Απριλίου 2011 Ετσι αγορινα μου παρε φορα να τους φαμε ολους!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 23 Απριλίου 2011 Author #110 Share 23 Απριλίου 2011 Χεχε!! Ετοιμάσου... Ετοίμασε σιλικόνες, γωνιάστρες και ηλεκτροκολήσεις... Ελπίζω να σας προλάβω στα κολλήματα... Σχετικά με το ενυδρείο, η πηγή άνθρακα φαίνεται να δουλεύει χωρίς προβλήματα. Το κυάνο σταμάτησε να ανανεώνεται και μένει απλά σε κάποια σημεία που δεν μπορούσα να σιφωνιάσω. Ελπίζω ο emik να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όσο λείπω για Πάσχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
emik 24 Απριλίου 2011 #111 Share 24 Απριλίου 2011 ναι ρε τί άλλο θέλω, χαζεύω το reefάκι, ακούω ποιοτική μουσική στα B&W, α δεν σου είπα...έκανα και ένα ψιλοπαρτάκι σήμερα σπίτι σου...όχι πολλά καμιά 40αριά άτομα ήμασταν χεχε...ηρέμησε...πλάκα κάνω! PS: πολύ εξάτμηση όμως PS2: ανυπομονώ για το επόμενο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 24 Απριλίου 2011 Author #112 Share 24 Απριλίου 2011 Οργάνωσε τον πεθερό σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 27 Απριλίου 2011 Author #113 Share 27 Απριλίου 2011 (edited) Επιστροφή σήμερα Αθήνα, το καμάρι μου πάει μια χαρούλα (thanks Μάνο). 6η μέρα σήμερα του Bio Fuel και ήδη φαίνεται αρκετή διαφορά τόσο στο νερό, όσο και στο βράχο αλλά και στις άλγες. Κυάνο υπάρχει μόνο σε μερικά σημεία πλέον, η τριχοειδής έχει λιώσει σχεδόν τελείως (βοήθησε αρκετά και το tectus που πρακτικά είναι μηχανή του γκαζόν), ενώ και ο βράχος γενικά φαίνεται πολύ καθαρότερος (μπορεί να είναι απλά το καθαρό νερό) Μέτρηση νιτρικών στο 10 (από 15) χωρίς να έχει γίνει αλλαγή νερού. Φωσφορικά σταθερά στα 0,03 (αμφιβάλλω λίγο για το τέστ... πρέπει να πάρω κανένα φωτόμετρο) Ταυτόχρονα, κάνω προσαρμογή και σε μια RBTA ευγενική προσφορά του Andreas_kika. Παρεπιπτόντως Αντρέα μέχρι να σου φέρει ο Ορέστης το ρεφρακτόμετρο, έχεις 1024 Είμαι έτοιμος και από εργαλεία για το plexi, οπότε ελπίζω μέχρι τέλος της εβδομάδας να έχω έτοιμο και το φωτιστικό επιτέλους για να μη μείνει η καημένη η ανεμώνη χωρίς επαρκή φωτισμό. Ελπίζω να μην κάνει βόλτες μόνο Έγινε επεξεργασία 27 Απριλίου 2011 - dimkasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 27 Απριλίου 2011 #114 Share 27 Απριλίου 2011 Επιστροφή σήμερα Αθήνα, το καμάρι μου πάει μια χαρούλα (thanks Μάνο). 6η μέρα σήμερα του Bio Fuel και ήδη φαίνεται αρκετή διαφορά τόσο στο νερό, όσο και στο βράχο αλλά και στις άλγες. Κυάνο υπάρχει μόνο σε μερικά σημεία πλέον, η τριχοειδής έχει λιώσει σχεδόν τελείως (βοήθησε αρκετά και το tectus που πρακτικά είναι μηχανή του γκαζόν), ενώ και ο βράχος γενικά φαίνεται πολύ καθαρότερος (μπορεί να είναι απλά το καθαρό νερό) Μέτρηση νιτρικών στο 10 (από 15) χωρίς να έχει γίνει αλλαγή νερού. Φωσφορικά σταθερά στα 0,03 (αμφιβάλλω λίγο για το τέστ... πρέπει να πάρω κανένα φωτόμετρο) Ταυτόχρονα, κάνω προσαρμογή και σε μια RBTA ευγενική προσφορά του Andreas_kika. Παρεπιπτόντως Αντρέα μέχρι να σου φέρει ο Ορέστης το ρεφρακτόμετρο, έχεις 1024 Είμαι έτοιμος και από εργαλεία για το plexi, οπότε ελπίζω μέχρι τέλος της εβδομάδας να έχω έτοιμο και το φωτιστικό επιτέλους για να μη μείνει η καημένη η ανεμώνη χωρίς επαρκή φωτισμό. Ελπίζω να μην κάνει βόλτες μόνο Thank u για την πληροφορια...κ ελπιζω να την χαρεις την RBTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 27 Απριλίου 2011 Author #115 Share 27 Απριλίου 2011 Και πάλι ευχαριστώ ρε συ. Προς το παρόν βολτάρει στο βράχο... Κάτι τρύπες που ήλπιζα είναι τελικά πολύ μεγάλες... ίσως ρίξω κάτι μέσα να τις στενέψω λίγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
emik 28 Απριλίου 2011 #116 Share 28 Απριλίου 2011 Γιατί για να φωλιάσει σε τρύπα; Δεν κατάλαβα Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 28 Απριλίου 2011 #117 Share 28 Απριλίου 2011 Γιατί για να φωλιάσει σε τρύπα; Δεν κατάλαβα To πόδι εννοεί για να σταθεροποιηθεί κάπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 29 Απριλίου 2011 Author #118 Share 29 Απριλίου 2011 (edited) Το μωρό μου φώλιασε επιτέλους. Αναγκάστηκα να μεταφέρω την euphyllia βέβαια (έκανα και βλ@κεί@ και την κούνησα απότομα με αποτέλεσμα να κοπούν 2-3 πλοκάμια, αλλά σκυλί η άτιμη... σήμερα τούμπανο πάλι....) αλλά είναι ωραίο το σημείο και έχει και αρκετό χώρο να μεγαλώσει. Οι clown πλέον κολυμπούν εμφανώς πιο κοντά της σε αρκετά διαφορετικό σημείο από εκείνο που hostαραν μέχρι τώρα. Ελπίζω να την αγαπήσουν σύντομα Σήμερα θα την αφήσω να ηρεμήσει λιγάκι και αύριο θα την ταΐσω για πρώτη φορά. Από άλλες αλλαγές, βγήκαν οι 2 θερμοστάτες και η γείωση και στη θέση τους μπήκε ένας θερμαντήρας τιτανίου ελευθερώνωντας 2 πρίζες και χαλαρώνωντας λίγο το χαμό καλωδίων. Έγινε επεξεργασία 29 Απριλίου 2011 - dimkasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 29 Απριλίου 2011 Author #119 Share 29 Απριλίου 2011 Και ένα πιο κοντινό crop... (Πρέπει επιτέλους να πάρω και εκείνο τον macro...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
emik 29 Απριλίου 2011 #120 Share 29 Απριλίου 2011 πολύ ωραία, ωραίο χρώμα....ρε λες να φτιάξω ανεμονιέρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 30 Απριλίου 2011 #121 Share 30 Απριλίου 2011 πολύ ωραία, ωραίο χρώμα....ρε λες να φτιάξω ανεμονιέρα; χεχεχεχε..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 6 Μαίου 2011 Author #122 Share 6 Μαίου 2011 (edited) Μπήκε σήμερα πειραματικά το φωτιστικό LED που φτιάχνω από πάνω. Μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ το πως αντέδρασαν τα κοραλάκια στο αρκετά περισσότερο, αλλά και αρκετά πιο μπλέ φώς. Αυτό που με χαλάει λιγάκι είναι το συνεχόμενο τρέμουλο από την αντανάκλαση/διάθλαση της επιφάνειας και το αρκετά μπλέ φώς. Σκέφτομαι ότι ίσως βγάλω 2 μπλέ led και τα αντικαταστήσω το ένα με λευκό και το ένα με κόκκινο. Δεύτερη εβδομάδα με πηγή άνθρακα (biofuel) και η τριχοειδής φαίνεται να έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Δυστυχώς σε κάποιες μεριές επανέρχεται το κυάνο. Ελπίζω σύντομα να εξαφανιστεί τελείως. ΝΟ3 έχω πλέον 5 και PO4 σταθερά στα 0,03 Περιμένω αυτές τις μέρες και ένα μετρητή Hanna για τα φωσφορικά Η RBTA φαίνεται αρκετά καλύτερα μιας και πλέον έχει βολευτεί για τα καλά. Με τα led, πολύ γρήγορα σταμάτησε να είναι νευρική και να τεντώνεται προς το φώς, ενώ ανοίγει πλέον τελείως. Αύριο θα ταϊστεί και για πρώτη φορά. Προχτές πρόσθεσα και μία Favia η οποία φαίνεται κόκκινη (αν και αρκετά χλωμή), αλλά έχω μια υποψία ότι υπό κανονικές συνθήκες, έχει και αρκετό πράσινο, μιας και έχει αρκετά σημεία που φωσφορίζουν. Ελπίζω με το καλό φώς πλέον να αρχίσει να συνέρχεται σιγά σιγά. Πάντως ήδη με τα led, οι πολύποδες φούσκωσαν αρκετά περισσότερο. Τη μεγαλύτερη διαφορά με τα led την είδα στα zoanthus. Πολύ πιο έντονα χρώματα, πολύ πιο ζωηρό άνοιγμα, ενώ αρκετοί σταμάτησαν πλέον να τεντώνονται προς το φώς. Αρκεί να πω ότι τα μπλέ που φαίνονται, δεν ήξερα καν ότι είναι μπλέ... για καφέ τα είχα... Δυστυχώς τα parazoanthus παραμένουν λίγο ταλαιπωρημένα ακόμα. Η Euplylia συνεχίζει σταθερά την ανάπτυξή της. Πλέον τα στόματα έχουν αρχίσει και παίρνουν και διαφορετική κλίση, ενώ έχει αρχίσει να βγάζει και πολλά καινούρια πλοκαμάκια. Οι 2 Caulastrea (Curvata και Furcata) δεν μου γεμίζουν και πολύ το μάτι. Γενικά δεν φουσκώνουν πολύ οι πολύποδες. Ελπίζω τώρα με τα led να δώ λίγη βελτίωση. Το σαρκόφυτο είχε αρχίσει να λιώνει από τη βάση του, οπότε του την έκοψα, όπως και το μισό κεφάλι που ήταν πολύ ταλαιπωρημένο και πλέον είναι μια χαρά. Τέλος η ricordea έχει καμιά 4-5 μωρά στη βάση της, ενώ τα star polyps βγήκαν επιτέλους από το καβούκι πάνω στο οποίο ήρθαν από τον Αντρέα και άρχισαν να απλώνονται στην εποξική και το βράχο. Αυτά... Φλυαρία.... Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2011 - dimkasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 6 Μαίου 2011 #123 Share 6 Μαίου 2011 (edited) Ποποπο ομορφιες... Μια χαρα σε βλεπω Δημητρη!!! Υ.Γ. Σε περιμενω.... Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2011 - nikoloutso Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 6 Μαίου 2011 Author #124 Share 6 Μαίου 2011 Γενικά είχα πολλά πράματα στο πρόγραμμα για τα ενυδρειακά, δυστυχώς ένας ψιλοχαμός στη δουλειά τις τελευταίες 2 βδομάδες δεν μου άφησε περιθώρια για πολλά πολλά... Θα μιλήσουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 7 Μαίου 2011 Author #125 Share 7 Μαίου 2011 (edited) Πήγα σήμερα να πάρω τροφή για την ανεμώνη, και δεν μπόρεσα να αντισταθώ Πρόσθεσα έναν Valenciennea puellaris Goby (Pretty Prawn/Orangespotted Sleeper) και έναν Salarias Fasciatus (Lawnmawer Blenny). Τα ψαράκια είναι ακόμα αρκετά τρομαγμένα, αλλά ο gobys άρχισε ήδη να κάνει δουλειά στην άμμο, έστω και πίσω από το βράχο εκεί που δεν τον βλέπει κανείς... Ο blenny έχει κρυφτεί σε μια τρύπα κάτω από το βράχο και έχει έξω μόνο το κεφάλι του. Ελπίζω σύντομα να ξεθαρρέψουν. Στην ανεμώνη τώρα, την τάισα μισή γαρίδα Krill Suberba και την καταβρόχθησε μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό. Λέω να το κάνω ρουτίνα 2 φορές τη βδομάδα. Τα clown εξακολουθούν να μην τρώνε ζωηρά την κατεψυγμένη. Δοκίμασα λίγο Mysis της Ocean Nutrition, λίγο cyclops, λίγο brine shrimp και λίγο lobster egg. Γενικά όμως δεν τρελάθηκαν. Τσιμπούσαν όπως τα έφερνε μπροστά τους η ροή. Ίσως να μην πεινούσαν επειδή λόγω καφέ τα τάισα αρκετά νωρίτερα απ ότι συνήθως. Πάντως φάγανε αρκετά περισσότερο σε σχέση με τη no-name mysis που ούτε καν την ακουμπούσαν. Τα κοραλλάκια πάντως τα τίμησαν αρκετά όλα. Πολύ γέλιο με ένα parazoanthus που στουμπώθηκε με μια mysis Έγινε επεξεργασία 7 Μαίου 2011 - dimkasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος