dimkasta 10 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Μετά από μετακομίσεις και κόντρα μετακομίσεις, είπα να ξαναξεκινήσω την προσπάθεια. Τελευταία φορά δεν μου χε κάτσει και πολύ καλά... Το ενυδρείο είναι στα 30 λίτρα. Το έχω από χτες να σπάει το αλάτι, ενώ έχω ήδη ξεκινήσει να φτιάχνω και τη βάση για το βράχο. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρώ σχάρα, αλλά βρήκα κάτι πολύ ωραία ραφάκια με πτυσσόμενα ποδαράκια που κάνουν μια χαρά βάση. Μέχρι και ρυθμίσεις μπορώ να κάνω κατά ύψος Σύντομα θα έχω περισσότερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 10 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 10 Ιανουαρίου 2011 wellcome back και καλή επιτυχία Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 11 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 11 Ιανουαρίου 2011 καλως μας ηρθες!!!! με χαροποιει που εχουμε νεα νανο!!! ειναι ηαγαπημενη μου κατηγορια!!! ανυπομονουμε για νεοτερα σου φιλε μου!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 11 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 11 Ιανουαρίου 2011 εαν θες και δεν βαριεσαι να πεταχτεις προς τα μενα , εχω να σου δωσω σχαρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 11 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 11 Ιανουαρίου 2011 (edited) Κ άλλος nanoς Ωραίο φαίνεται !!! κάνε μας μια ανάλυση το πως σκέφτεσαι να το προχωρήσεις. Κάτι στη βάση του βράχου δεν μου κολλάει λόγω του μικρού ενυδρείου σε σχέση με τον όγκο της βάσης.... που θα "κρυφτεί" όλη αυτή η κατασκευή !!! Ίσως θα ήταν καλύτερα αν την έθαβες στην άμμο και προεξέχουν μόνο τα ποδαράκια... Έγινε επεξεργασία 11 Ιανουαρίου 2011 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 11 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 11 Ιανουαρίου 2011 (edited) Καλώς ήρθες φίλος και καλή επιτυχία.Και εμένα η βάση σου με προβληματίζει, είναι αρκετά μεγάλη,αλλά και το υλικό που χρησιμοποιείς δεν είναι κατάλληλο μιας και το νερό δεν θα μπορεί να περάσει από την κάτω μεριά.Να σου πω ότι η βάση δεν πρέπει να πιάνει όλο το πάτο του ενυδρείου αλλά μόνο το σημείο που θα πατάει ο βράχος(οπότε με το μέγεθος μπορείς να παίξεις).Όσο για το υλικό μπορείς να το αντικαταστήσεις με σχάρα ή μια άλλη ιδέα που είχα κάνει στο δικό μου ενυδρείο είναι με παγοκύστες . Έγινε επεξεργασία 11 Ιανουαρίου 2011 - salamander Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 11 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 11 Ιανουαρίου 2011 Πολύ απλά μάλιστα μπορείς να χρησιμοποιήσεις νεκρό βράχο ως βάση μιας και θα χρειαστείς λίγη ποσότητα.. και θα είναι και πιο φυσικό το αποτέλεσμα από το να προσπαθείς να "κρύψεις" τις πλαστικές βάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 11 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 11 Ιανουαρίου 2011 Καλύτερα να ακολουθήσεις την λύση του Aiolos. Το ενυδρείο είναι πολύ μικρό και δεν θα μπορέσεις να κρύψεις την βάση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 11 Ιανουαρίου 2011 Author #9 Share 11 Ιανουαρίου 2011 Μου είπανε σήμερα για ένα μαγαζί με ηλεκτρικά που ίσως έχει. Θα περάσω να δω μήπως βρώ σχάρα εκεί. Σήμερα το απόγευμα θα πλύνω και τον αραγωνίτη και θα τον βάλω, ώστε να είναι έτοιμο για το βράχο. Για τη συνέχεια ετοιμάζω και σαμπάκι για chaeto και χημικό φίλτρο και αργότερα σκιμμεράκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 12 Ιανουαρίου 2011 Author #10 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Άμα είσαι ανάπηρος είσαι ανάπηρος... Ξέχασα να βάλω το πλαστικό προστατευτικό του ενυδρείου στον πάτω και τώρα πρέπει να βγάλω όλη την άμμο για να το βάλω κάτω.... Σχάρα δε βρήκα τελικά. Θα το κάνω με απλή σωλήνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 12 Ιανουαρίου 2011 Author #11 Share 12 Ιανουαρίου 2011 πάτο με ο όχι με ω Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 12 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Πολύ απλά μάλιστα μπορείς να χρησιμοποιήσεις νεκρό βράχο ως βάση μιας και θα χρειαστείς λίγη ποσότητα.. και θα είναι και πιο φυσικό το αποτέλεσμα από το να προσπαθείς να "κρύψεις" τις πλαστικές βάσεις. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Ποιο όμορφο αποτέλεσμα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 12 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Το πιο με ι και οχι με οι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 12 Ιανουαρίου 2011 Author #14 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Τελικά βρήκα σχάρα από κάτι ραφάκια που είχα. Τα ίδια ραφάκια παραχώρησαν και τις κολώνες τους. Περιμένω τώρα να τραβήξει και πάλι το βαμβάκι τη θολούρα της άμμου που ξαναμπήκε Αύριο θα έχει ψώνια για βράχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 12 Ιανουαρίου 2011 Author #15 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Να τες και τοποθετημένες οι βασούλες Τώρα αρχίζει και κάτι γίνεται... Θα το αφήσω το βράδυ με βαμβάκι να τραβήξει και τα ψιλά που έχουν μείνει και αύριο βούρ για βράχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 14 Ιανουαρίου 2011 Author #16 Share 14 Ιανουαρίου 2011 OK μπήκε και 3μιση κιλά βράχος σήμερα Με παίδεψαν λίγο τα χοντροκομμένα κομμάτια, αλλά νομίζω μου αρέσει όπως έκατσε. Αρκετός χώρος για κοραλάκια αλλά και για τα ψαράκια. Ορίστε και ένα πιο κοντινό Και μία σε φωτισμό δωματίου Και άλλα 4 κιλά μπήκαν σε κουβά να κουράρονται μέχρι να δω τι θα κάνω με το sumpάκι. Περιμένω συμβουλές/σχόλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 14 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 14 Ιανουαρίου 2011 Σ αυτά τα λίτρα δεν υπάρχουν περιθώρια να βάλεις ψαράκια, οπότε δεν πειράζει που δεν έχει σπηλιές το στήσιμο.... αλλά καλό θα ήταν να μην είναι τόσο "συμπυκνωμένος" ο βράχος ώστε να υπάρχει και καλή κυκλοφορία νερού ανάμεσά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 14 Ιανουαρίου 2011 Author #18 Share 14 Ιανουαρίου 2011 OK τους άλλαξα λίγο διαρρύθμιση. Πολύ περισσότερη επιφάνεια για κοραλάκια τώρα, σπηλιά στη μέση και αραιός βράχος Mόνο το κάτω αριστερά μικρό βραχάκι δε μ αρέσει και πολύ γιατί ήθελα λίγο περισσότερο χώρο στην άμμο για κανένα μαλακούλι. Και από πάνω για να φανεί πόσο αραιοβαλμένος είναι ο βράχος Μόνο πρέπει να πλύνω λίγο ακόμα αραγωνίτη για να καλύψω και ότι φαίνεται από τις βάσεις. Λογικά θα πάει και το μικρό βραχάκι λίγο πιο αριστερά. Αύριο έχει πάλι ψώνια για sumpάκι, φίλτρο και άν δεν με πιάσουν οι τσιγγουνιές μου για skimmer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 15 Ιανουαρίου 2011 Author #19 Share 15 Ιανουαρίου 2011 H βόλτα σήμερα ήταν μάλλον απογοητευτική. Αλλά κατάφερα και έφτιαξα μια DIY υπερχείλιση η οποία μέχρι στιγμής δουλεύει άψογα, και σε συνεχόμενη ροή, αλλά και σε δοκιμές με διακοπές του ρεύματος. Δυστυχώς δεν έχω τη φωτογραφική να σας τη δείξω.... Έτσι για να σας δελεάσω, φτιάχνεται μέσα σε 5 λεπτά, είναι διακριτική, έχει κόστος κανα 10ευρο και μπορεί και υπερχειλίζει καλή ποσότητα νερού. Επιφυλάσσομαι να φτιάξω και ένα how-to μόλις φτιάξω μια πιο προσεγμένη έκδοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 15 Ιανουαρίου 2011 #20 Share 15 Ιανουαρίου 2011 Με παίδεψαν λίγο τα χοντροκομμένα κομμάτια, αλλά νομίζω μου αρέσει όπως έκατσε. Αρκετός χώρος για κοραλάκια αλλά και για τα ψαράκια. Ένα clownfish εχω βάλει στο 60λιτρό και είναι σαν να έχει γεμίσει το ενυδρείο Μη ξεχνάς πως αν βάλεις κοράλια θα σου πάρει χώρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 15 Ιανουαρίου 2011 Author #21 Share 15 Ιανουαρίου 2011 Και γω 2 clownάκια σκοπεύω να βάλω και τέλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 19 Ιανουαρίου 2011 Author #22 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Τις τελευταίες μέρες πρακτικά παίζω με τις τάπες των βαρελιών περιμένοντας το ουίσκι.... εεεε το βράχο να ωριμάσει. Σήμερα πήγα και μάζεψα και ένα Skimmer TMC V2 400 από συμφορουμίτη. Δυστυχώς μου πέφτει λίγο μεγάλο... Μη βαράτε, μόνο για τη φωτογραφία το έβαλα μέσα Εμπρός τώρα για το sump... Υπολογίζω να βγεί γύρω στα 60 λίτρα, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξω και τη γυάλα και να τα μεταφέρω όλα σε μια 60 λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisv 19 Ιανουαρίου 2011 #23 Share 19 Ιανουαρίου 2011 Εμπρός τώρα για το sump... Υπολογίζω να βγεί γύρω στα 60 λίτρα, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξω και τη γυάλα και να τα μεταφέρω όλα σε μια 60 λίτρα. Και πολύ καλά θα κάνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 21 Ιανουαρίου 2011 #24 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Τις τελευταίες μέρες πρακτικά παίζω με τις τάπες των βαρελιών περιμένοντας το ουίσκι.... εεεε το βράχο να ωριμάσει. Σήμερα πήγα και μάζεψα και ένα Skimmer TMC V2 400 από συμφορουμίτη. Δυστυχώς μου πέφτει λίγο μεγάλο... Μη βαράτε, μόνο για τη φωτογραφία το έβαλα μέσα Εμπρός τώρα για το sump... Υπολογίζω να βγεί γύρω στα 60 λίτρα, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξω και τη γυάλα και να τα μεταφέρω όλα σε μια 60 λίτρα. H έννοια του overskimming σε όλο του το μεγαλείο Αν το κρατήσεις το σαμπ κρίνεται απαραίτητο. Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimkasta 21 Ιανουαρίου 2011 Author #25 Share 21 Ιανουαρίου 2011 Ε ναι ρε συ Λες να το βάλω έτσι φάτσα φόρα? Η αντλία είναι πιο μεγάλη από το βράχο Πήρα χτές και το 60άρι και μέσα στο Σ/Κ θα κάνω και τη μεταφορά. Βρήκα και υπερχείληση, οπότε θα γίνουν και τα πρώτα τεστάκια σε κουβά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος