jimn 10 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Ομολογώ ότι έχω αφήσει το μικρό ενυδρείο λίγο καιρό στον "αυτόματο",σήμερα παρατήρησα ότι έχω αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω.Τι είναι ρε παιδιά? "Μάκρυναν " τα μαλλιά του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Φιλε jimm πρεπει να ειναι αλγη και απο τις δυσκολες κιολας.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Για κοιτα,μοιαζει μ αυτη?Cladophora algae Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 10 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Για κοιτα,μοιαζει μ αυτη?Cladophora algae +1 δυστυχώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 10 Ιανουαρίου 2011 +1 δυστυχώς. και μενα για τετοια μου κανει και απ οτι διαβασα ειναι και δυσκολη αλγη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 10 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Τι φωτισμό έχεις;Βάζεις λιπάσματα;Αλλαγές νερού κάθε πότε κάνεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 10 Ιανουαρίου 2011 Author #7 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Λοιπόν το ενυδρείο είναι 15 λίτρα ,φωτισμός 8 ώρες ,φωτιστικό 11W (osram dulux),αλλαγή νερού 30% κάθε εβδομάδα,λίπασμα δεν βάζω καθόλου και δεν έχω ούτε CO2 σε αυτό.Τι πρέπει να κάνω? Αν το κάνω μπάλα άλγης είναι επικίνδυνο ή δεν γίνεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 10 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 10 Ιανουαρίου 2011 αυτη ειναι που λεμε ''γλιτσα''.εμενα μου εχει ξεκινησει να απλωνεται στις βαλισνεριες Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 10 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 10 Ιανουαρίου 2011 http://www.aquatic-eden.com/2009/04/cladophora-algae.html ρίξε μια ματιά . κάνε συχνότερες αλλαγές και βγάλε οσο μπορείς με το χέρι. φυτά έχεις πολλά ? ίσως χρειαστεί να λιγοστεψεις την φωτοπερίοδο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 10 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Οδοντόβουρτσα και βγάλε όση περισσότερη μπορείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 11 Ιανουαρίου 2011 Author #11 Share 11 Ιανουαρίου 2011 http://www.aquatic-eden.com/2009/04/cladophora-algae.html ρίξε μια ματιά . κάνε συχνότερες αλλαγές και βγάλε οσο μπορείς με το χέρι. φυτά έχεις πολλά ? ίσως χρειαστεί να λιγοστεψεις την φωτοπερίοδο. στην φωτο παρακάτω είναι ότι κατάφερα να πιάσω με την μια με το χέρι,έχω βγάλει και το ενυδρείο για να καταλάβετε την ποσότητα,το κακό που διάβασα από το λινκ πιο πάνω είναι ότι είναι δύσκολο να φύγει αν πιαστεί με την μος,και εγώ μεγάλωνα ουσιαστικά 3 είδη μοςς εκεί μέσα και την ώρα που την τράβηξα βρήκα και λίγη flame moss πάνω της,και το ακόμα πιο κακό είναι ότι γράφει ξεκάθαρα στο άρθρο ότι αν πιαστεί πάνω σε moss , τότε δυστυχώς αλλά πρέπει να πετάξετε την moss.Τέλος πάντων ο χρόνος θα δείξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 11 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 11 Ιανουαρίου 2011 χαμηλωσε και την θερμοκρασία σου λίγο 26 - στην μοςς πάρε ενα πηρουνι ,να την κρατας σταθερη με αυτό( με την πλατη του) και να τραβάς με το χέρι την άλγη. (για να μην φευγει μαζί ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 12 Ιανουαρίου 2011 Author #13 Share 12 Ιανουαρίου 2011 (edited) Λοιπόν,έκατσα και το καθάρισα σχολαστικά,με το μάτι δεν φαίνεται κάτι προς το παρόν,έκανα και μια αλλαγή νερού στο 45% και χαμήλωσα και την φωτοπερίοδο κατά 1/2 ώρα(πόσο πρέπει να την φτάσω?)υπάρχει περίπτωση να ξεμπερδέψαμε ή θα ξαναδώ το "μαλλί" και αν ναι πώς θα πρέπει να χειριστώ από εδώ και πέρα την κατάσταση ? Έγινε επεξεργασία 12 Ιανουαρίου 2011 - jimn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος