costas21 9 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά και πάλι Μία ερωτησούλα θα ήθελα να κάνω... Σήμερα είναι η προγραμματισμένη 15νθήμερη αλλαγή νερού στο ενυδρείο, πρίν μιά βδομάδα+ έβαλα ένα ζωντανό στο ενυδρείο,μία ανεμμώνη Heteractis crispa μετά απο αρκετές βόλτες φαίνεται να έχει εγκατασταθεί σχεδόν στο πιό ψηλό μέρος του ενυδρείου επάνω σε ένα βράχο και το ερώτημα το εξής όπως θα αφαιρέσω το νερό για την αλλαγή είναι σίγουρο ότι στο σημείο που βρίσκεται θα μείνει εκτός νερού για τουλάχιστον 15-20 λεπτά...γιά δώστε καμιά ιδέα σας παρακαλώ...σκαίφτηκα το εξής...να γίνεται ταυτόχρονα η έξοδος και η είσοδος του νερού δηλαδή απο την μία να έχω τον σωλήνα με την αντλία που στέλνει το έτοιμο νερό στο ενυδρείο και απο την άλλη να αφαιρώ το παλιό νερό...έτσι όμως θα αφαιρώ και απο το καινούργιο νερό...τί να κάνω για πείτε...;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 9 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Στο ερωτημα σου το χεις απαντησει ηδη μονος σου . δεν γινεται να αφαιρεις απο την μια να προσθετεις απο την αλλη γιατι στην ουσια το καινουργιο νερο που θα θελεις να βαλεις ειναι ισως το 50% που σχεδιαζες , να μπει.... εγω το προβλημα αυτο το χω λησει ως εξεις,η ανεμωνη μου (heteractis magnifica) επειδη εχει κατσει και σε μενα στο ψηλοτερο σημειο κανω αλλαγη νερου οταν ειναι προς την δυση του φωτισμου δηλ μονο με ακτινικες διοτι εκεινη την στιγμη μαζευει και φωλιαζει σιγα σιγα κατω απο τον βραχο.... η δικη σου λογικα θα πρεπει να κανει κατι αντοιστιχο και αν οχι τωρα σταδιακα που θα μαθει τις ωρες τις φωτοπεριοδου σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 9 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Ακριβώς το ίδιο πρόβληαμ έχω και εγω γιά πρώτη φορά και αύριο που σκέφτομαι γιά μεταφορά νερού απο θάλασσα και αλλαγή δεν ξέρω τι να κάνω. Ουσιαστικά γιά 150 περίπου λίτρα αλλαγής ,μιά και διαθέτω sub δεν υπάρχει πρόβλημα.Ομως στα υπόλοιπα 60 λίτρα που αλλάζω απο το ενυδρείο υπάρχει πρόβλημα. Παράλληλα επειδή η ανεμώνη πάει απίστευτα καλά και τρώει τον αγλέορα δεν θέλω να την ενοχλήσω και επίσης στο σημείο εκείνο που έχει κάτσει έχω τον απόλυτο έλεγχό της. Αυτό με τις αλλαγές όταν λειτουργούν μόνο οι ακτινικές δεν παίζει σε εμένα, γιατί η ανεμώνη είναι πολύ μεγάλη και όσο και να μικρύνει το πρόβλημα παραμένει. Σκέφτηκα 2 λύσεις... 1) Αλλάζω μόνο τα 150 λίτρα του sub 2) Αλλάζω αύριο τα 150 λίτρα του sub ,συντηρώ το υπόλοιπο θαλασσινό νερό σε βαρέλι γιά 2 ημέρες και κατόπιν ξανααλάζω 60 λίτρα απο αυτό.Φυσικά στην περίπτωση αυτη, δεν ξέρω τι χάνω και τι κερδίζω και εαν τελικά αξίζει αυτός ο τρόπος. Εσείς τι λέτε: Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.T 9 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Ακριβώς το ίδιο πρόβληαμ έχω και εγω γιά πρώτη φορά και αύριο που σκέφτομαι γιά μεταφορά νερού απο θάλασσα και αλλαγή δεν ξέρω τι να κάνω. Ουσιαστικά γιά 150 περίπου λίτρα αλλαγής ,μιά και διαθέτω sub δεν υπάρχει πρόβλημα.Ομως στα υπόλοιπα 60 λίτρα που αλλάζω απο το ενυδρείο υπάρχει πρόβλημα. Παράλληλα επειδή η ανεμώνη πάει απίστευτα καλά και τρώει τον αγλέορα δεν θέλω να την ενοχλήσω και επίσης στο σημείο εκείνο που έχει κάτσει έχω τον απόλυτο έλεγχό της. Αυτό με τις αλλαγές όταν λειτουργούν μόνο οι ακτινικές δεν παίζει σε εμένα, γιατί η ανεμώνη είναι πολύ μεγάλη και όσο και να μικρύνει το πρόβλημα παραμένει. Σκέφτηκα 2 λύσεις... 1) Αλλάζω μόνο τα 150 λίτρα του sub 2) Αλλάζω αύριο τα 150 λίτρα του sub ,συντηρώ το υπόλοιπο θαλασσινό νερό σε βαρέλι γιά 2 ημέρες και κατόπιν ξανααλάζω 60 λίτρα απο αυτό.Φυσικά στην περίπτωση αυτη, δεν ξέρω τι χάνω και τι κερδίζω και εαν τελικά αξίζει αυτός ο τρόπος. Εσείς τι λέτε: εγω λεω οτι υπαρχει και 3η λυση....αλλαζεις αυριο τα 150 λιτρα νερου και μεθαυριο πας,συλλεγεις αλλα 60 φρεσκο και τα ξανα συμπηρωνεις..... απο την αλλη επειδη κι εμενα στανταρ σε καποιες αλλαγες η ανεμωνη ξενεριζε για κανα 5 λεπτο,δεν επαθε και τιποτα,ουτε θεση αλλαξε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 9 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Οι δικες μου ανεμώνες παντως heteractis aurora δεν ειχαν κανενα απολύτως πρόβλημα καθ ολη τη διάρκεια της αλλαγής,ηταν εξω απο το νερό περιπου 20 λεπτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 9 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 9 Ιανουαρίου 2011 (edited) Σόρι που δέν απάντησα αλλά είχα πάει παιδότοπο τα πιτσιρίκια Δέν νομίζω πώς μπορώ να κάνω και πολλά θα αδιάζω μέχρι εκεί που με πέρνει ,θα ξαναγεμίζω και θα ξανααδιάζω ,δέν θέλω να ενοχλήσω και να στρεσάρω το ζωντανό για δικό μου πρόβλημα... θα δούμε... Jimmy996 δυστηχώς και σε μένα μαζεύει πολύ λίγο και δέν είναι άξιο λόγου... NickTheFish δέν ξέρω το ψιλοφοβάμαι γιατί την έχω πατήσει με τις 2 προηγούμενες ανεμώνες μου και αυτή πάει καλά και δέν θέλω να την ενοχλήσω... Bigblue καλή επιτυχία και σε σένα Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2011 - costas21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
timik 9 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 9 Ιανουαρίου 2011 αν την παρεις με το βραχακι και την βαλεισ σε αλο μερος οση ωρα χριαζετε για να κανεις την αλλαγη θα εχει προβλημα???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 9 Ιανουαρίου 2011 Author #8 Share 9 Ιανουαρίου 2011 αν την παρεις με το βραχακι και την βαλεισ σε αλο μερος οση ωρα χριαζετε για να κανεις την αλλαγη θα εχει προβλημα???? H Ανεμώνες είναι πολύ ευαίσθητα και μυστήρια ζωντανά μία τέτοια αλλαγή όπως θα είναι η μετακίνησή της θα την επιρεάσει πάρα πολύ,εδώ παλεύουμε πώς και πώς να κάτσει σε ένα σημείο και πάνω που βολεύεται θα την ξεβολέψουμε; δέν είναι κοράλι να την πάρεις να την πάς ποιό κεί και μετά να την ξαναπάς...θα βγάλει το πόδι της και θα την κοπανήσει ποιός ξέρει για που Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 9 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 9 Ιανουαρίου 2011 (edited) H Ανεμώνες είναι πολύ ευαίσθητα και μυστήρια ζωντανά μία τέτοια αλλαγή όπως θα είναι η μετακίνησή της θα την επιρεάσει πάρα πολύ,εδώ παλεύουμε πώς και πώς να κάτσει σε ένα σημείο και πάνω που βολεύεται θα την ξεβολέψουμε; δέν είναι κοράλι να την πάρεις να την πάς ποιό κεί και μετά να την ξαναπάς...θα βγάλει το πόδι της και θα την κοπανήσει ποιός ξέρει για που Σωστά...έτσι είναι, άσε που στην δική μου περίπτωση γιά να βγάλω τον συγκεκριμένο βράχο πρέπει να βγάλω καμιά δεκαριά ακόμη, αφού στηρίζεται και στηρίζει αυτούς. Προσωπικά δεν ρισκάρω να αφήσω ,ούτε γιά 5 λεπτά την ανεμώνη έξω απο το νερό,πόσο μάλον γιά 20!!! Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 9 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Σωστά...έτσι είναι, άσε που στην δική μου περίπτωση γιά να βγάλω τον συγκεκριμένο βράχο πρέπει να βγάλω καμιά δεκαριά ακόμη, αφού στηρίζεται και στηρίζει αυτούς. Προσωπικά δεν ρισκάρω να αφήσω ,ούτε γιά 5 λεπτά την ανεμώνη έξω απο το νερό,πόσο μάλον γιά 20!!! Κυριοι όλα είναι σχετικά ..Η συγκεκριμενη υπήρχε μεσα στο βράχο που αγόρασα απο φίλο χομπίστα,ο βραχος παρεμεινε για 6 ωρες εκτός νερού,η ανεμώνη βρίσκεται στο ενυδρείο εδω και 18 μήνες,εχει διχοτομηθει και 3 φορές οπότε αυτη τη στιγμή εχω σίγουρα 4! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 9 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Και στο δικό μου ενυδρειο έτσι γίνεται. Δηλαδή σε κάθε αλλαγή νερού κάνει εκτός για 15 περίπου λεπτά. Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο αλλά τι άλλο να κάνω αφού έχει κάτσει πολύ ψηλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SW1IXC 9 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 9 Ιανουαρίου 2011 +1 Δεν έχει απολύτως κάνενα πρόβλημα να μείνει εκτός νερού για 15 λεπτά. Στην φύση σε παλίροια μένει εκτιθέμενη πάνω απο ώρα και επιβιώνει. Καλό είναι να μην έχεις απο πάνω της όμως καμια μετάλλου και την ζεματάς. Αν έχεις Τ5 σήκωσε τες λίγο ψηλότερα μέχρι να την καλύψει πάλι το νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 9 Ιανουαρίου 2011 Author #13 Share 9 Ιανουαρίου 2011 λοιπόν και έτσι έγινε...Η αλλαγή έγινε κανονικά όπως πάντα, η ανεμώνη σχεδόν η μισή και παραπάνω έμεινε εκτός για περίπου 20-25 λεπτά (το στόμα της ήταν όλο μέσα) η μόνη της αντίδραση ήταν να μαζέψει λίγο όσο κατέβαινε η στάθμη του νερού, κατα τα άλλα όλα δείχνουν να κυλάνε ομαλά,αυτήν την στιγμή απολαμβάνει μία σαρδέλα και έχει φουντώσει όπως πρίν...δέν μπορούσα να κάνω διαφορετικά!!! Θα ενημερώσω σχετικά απο αύριο καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 9 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 9 Ιανουαρίου 2011 ολα καλα θα πανε!!!( think positive) Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 9 Ιανουαρίου 2011 Author #15 Share 9 Ιανουαρίου 2011 ολα καλα θα πανε!!!( think positive) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 9 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 9 Ιανουαρίου 2011 λοιπόν και έτσι έγινε...Η αλλαγή έγινε κανονικά όπως πάντα, η ανεμώνη σχεδόν η μισή και παραπάνω έμεινε εκτός για περίπου 20-25 λεπτά (το στόμα της ήταν όλο μέσα) η μόνη της αντίδραση ήταν να μαζέψει λίγο όσο κατέβαινε η στάθμη του νερού, κατα τα άλλα όλα δείχνουν να κυλάνε ομαλά,αυτήν την στιγμή απολαμβάνει μία σαρδέλα και έχει φουντώσει όπως πρίν...δέν μπορούσα να κάνω διαφορετικά!!! Θα ενημερώσω σχετικά απο αύριο καθώς είναι πολύ νωρίς ακόμα... Κώστα πές μου αυριανές αντιδράσεις να δω τι θα κάνω και εγω, μιά που έχουμε την ίδια ανεμώνη με το ίδιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 9 Ιανουαρίου 2011 Author #17 Share 9 Ιανουαρίου 2011 (edited) Κώστα πές μου αυριανές αντιδράσεις να δω τι θα κάνω και εγω, μιά που έχουμε την ίδια ανεμώνη με το ίδιο πρόβλημα. ok θα σε κρατήσω ενήμερο πάντος ακόμα και τώρα που μιλάμε σχεδόν 2 ώρες μετά την αλλαγή όλα καλά... Σε κανα 10λεπτο θα βγάλω και μιά φωτό να την δείς (φορτίζω την μπαταρία της μηχανής) Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2011 - costas21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 9 Ιανουαρίου 2011 Author #18 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 9 Ιανουαρίου 2011 Author #19 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Βέβαια να προσέξεις πολύ άν αποφασίσεις να το κάνεις και εσύ έτσι αυτό που λέει και ο φίλος SW1IXC άν έχεις ΜΗ μήν την ψήσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 9 Ιανουαρίου 2011 #20 Share 9 Ιανουαρίου 2011 (edited) Βέβαια να προσέξεις πολύ άν αποφασίσεις να το κάνεις και εσύ έτσι αυτό που λέει και ο φίλος SW1IXC άν έχεις ΜΗ μήν την ψήσεις... Εχω ΜΗ και εαν ακολουθήσω το παράδειγμά σου, σίγουρα θα τις κλείσω. Σε ευχαριστώ γιά την φωοτογραφία....μιά χαρά μου φαίνεται η κυρία!!! Σημ....εσένα είναι χαμηλά βρε...τι να πω και εγω που κοντεύει να βγεί έξω απο το νερό!!! Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 10 Ιανουαρίου 2011 Author #21 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Εχω ΜΗ και εαν ακολουθήσω το παράδειγμά σου, σίγουρα θα τις κλείσω. Σε ευχαριστώ γιά την φωοτογραφία....μιά χαρά μου φαίνεται η κυρία!!! Σημ....εσένα είναι χαμηλά βρε...τι να πω και εγω που κοντεύει να βγεί έξω απο το νερό!!! Σοβαρά ;;; και εγώ που πίστευα ότι είναι και πολύ ψηλά anyway ότι και να αποφασίσεις καλή επιτυχία και ενημέρωσέ μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 10 Ιανουαρίου 2011 Author #22 Share 10 Ιανουαρίου 2011 απλά να ενημερώσω ότι όλα πάνε καλά, πρίν απο μισή ώρα ανάψανε και τα φώτα και πάμε super άμα ήταν κάτι θα είχε τσινίσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 10 Ιανουαρίου 2011 #23 Share 10 Ιανουαρίου 2011 απλά να ενημερώσω ότι όλα πάνε καλά, πρίν απο μισή ώρα ανάψανε και τα φώτα και πάμε super άμα ήταν κάτι θα είχε τσινίσει... Πολύ χαίρομαι Κώστα, γιατί πραγματικά είναι μεγάλη ικανοποίηση να τα καταφέρει κάποιος τόσο καλά με ανεμώνη. Τελικά σήμερα που πήγα γιά μπάνιο στην θάλασσα, και μετέφερα νερό γιά την αλλαγή μου, ακολούθησα το παράδειγμα σου και εγώ, με απόλυτη επιτυχία μέχρι στιγμής, απο ότι δείχνουν τα πράγματα. Κατά την υποχώρηση της στάθμης, η ανεμώνη μαζέυτηκε λίγο και τελικά, έμεινε μικρό μέρος της έξω απο το νερό, γιά περίπου 5 λεπτά. Ουφ!!!πάει και αυτό. Πάντως σε λίγο έτσι όπως πάει και τρώει θα γίνει τεράστια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 10 Ιανουαρίου 2011 Author #24 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Πολύ χαίρομαι Κώστα, γιατί πραγματικά είναι μεγάλη ικανοποίηση να τα καταφέρει κάποιος τόσο καλά με ανεμώνη.Αστειεύεσαι;;; Σε άλλους μπορεί να έχει κάτσει απο την αρχή και να λένε σιγά ρε παιδιά μιά ανεμώνη είναι αλλά όποιου δέν του κάθεται την ανεμώνη την βλέπει ώς τον πιό δύσκολο οργανισμό του θαλασσινού ενυδρείου. Τελικά σήμερα που πήγα γιά μπάνιο στην θάλασσα , και μετέφερα νερό γιά την αλλαγή μου, ακολούθησα το παράδειγμα σου και εγώ, με απόλυτη επιτυχία μέχρι στιγμής, απο ότι δείχνουν τα πράγματα. Κατά την υποχώρηση της στάθμης, η ανεμώνη μαζέυτηκε λίγο και τελικά, έμεινε μικρό μέρος της έξω απο το νερό, γιά περίπου 5 λεπτά.Μπράβο πολύ χαίρομαι...καταλαβαίνω το άγχος σου βασικά... Ουφ!!!πάει και αυτό. Πάντως σε λίγο έτσι όπως πάει και τρώει θα γίνει τεράστια!!!Αλήθεια κάνει που την ταίζεις τόσο πολύ; αυτό που λένε για 1-2 φορές την εβδομάδα;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 10 Ιανουαρίου 2011 #25 Share 10 Ιανουαρίου 2011 (edited) Γιατί να μην κάνει βρε Κώστα. Εξω ξέρω ότι εαν δεν θέλει να φάει η ανεμώνη φτύνει το φαγητό η το διώχνει.Αυτό το έχω δεί και απο προηγούμενη εμπιρεία μου. Γιά εμένα το ότι τρώει μιά ανεμώνη και μάλιστα πολύ εύκολα και συχνά είναι δείγμα υγείας. Οσες ανεμώνες αν και όχι πολλές που είχα δοκιμάσει στο παρελθόν ,τις έβγαζα απο το ενυδρείο γιατί κάτσιαζαν, δεν έτρωγαν σχεδόν τίποτε και ότι έτρωγαν το έτρωγαν με το ζόρυ. Να σου πω και κάτι ακόμη, που είναι μόνο δική μου και ίσως χαζή σκέψη. Επειδή και αυτη η ανεμώνη που έχουμε είναι και φωτοσυνθετική, με αποτέλεσμα να αλλάζει συχνά θέσεις προκειμένου να "φάει" ,σκέφτηκα ότι εαν είναι χορτάτη θα σταματήσει τις συχνές σουλάτσες!!! Έγινε επεξεργασία 10 Ιανουαρίου 2011 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος