petran07 9 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 9 Ιανουαρίου 2011 χρειαζομαι την βοηθεια σας τις τελευταιες μερες παρατιρισα οτι αναπτηχθηκε αντονη καφε και πρασινη αλγη στο ενυδρειο μου!! το ενυδρειο τρεχει περιπου 1,5 μηνα εκανα μετρησεις PH 7.8 KH 6 GH (29) !!!! N03 2.5 NH3\NH4 0.25 πως τις βλεπετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 9 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 9 Ιανουαρίου 2011 PH 7.8 KH 6 GH (29) !!!! N03 2.5 NH3\NH4 0.25 πως τις βλεπετε? Ότι κάτι δε πάει καλά, δώσε μας μια μίνι παρουσίαση του ενυδρείου σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 9 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Γενική σκληρότητα το υψηλή? Το πολύ ανησυχητικό είναι η αμμωνία σου, όπως είπε και ο sarevock. ΝΟ2 δεν έχεις μετρήσει? Θα βοηθούσε αν έδινες περισσότερες λεπτομέρειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran07 9 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Ότι κάτι δε πάει καλά, δώσε μας μια μίνι παρουσίαση του ενυδρείου σου! τεστακι ΝΟ2 δεν εχω ομως το περιμενω απο νετ το ενειδρειο μου ειναι ενα RIO 125 εχω βγαλει το εσωτερικο φιλτρο και εχω ενα εξωτερικο TETRATEC 700 σας ανεβαζω φωτο πριν 1 μηνα και σημερινη αλλαγες νερο κανω καθε 2 ευδομαδες περιπου 35% χρεισημοπειο aquasafe και bactozym ωρες φωτησμου 8 σε λιγο φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 9 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Ιχθυοφόρτιση ? Μετράς με στριπς ή υγρά τεστ? Απώλειες? Ταΐζεις κάθε πότε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran07 9 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Ιχθυοφόρτιση ? Μετράς με στριπς ή υγρά τεστ? Απώλειες? Ταΐζεις κάθε πότε? Αυτη τι στιγμη εχω 3 αρσενικα και 2θυληκα Pseudotropheus Lombardoi (blue Electric) σε λιγες μερες θα δοσω τα 2 αρσενικα μετραω με υγρα τεστ δεν εχω απωλειες ταίζω 1 με 2 φορες την ημερα διαφορετικες τροφες καθε φορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran07 9 Ιανουαρίου 2011 Author #7 Share 9 Ιανουαρίου 2011 (edited) Αυτη τι στιγμη εχω 3 αρσενικα και 2θυληκα Pseudotropheus Lombardoi (blue Electric) σε λιγες μερες θα δοσω τα 2 αρσενικα μετραω με υγρα τεστ δεν εχω απωλειες ταίζω 1 με 2 φορες την ημερα διαφορετικες τροφες καθε φορα Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2011 - petran07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Διακρινω και μια μικρη θολουρα η κανω λαθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 9 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Τι υλικά έχεις μέσα στο φίλτρο σου; Μήπως έπλυνες τώρα τελευταία τα υλικά; Θα πρότεινα να κάνεις πιο συχνά αλλαγές, για παράδειγμα 30% κάθε εβδομάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 9 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 9 Ιανουαρίου 2011 (edited) Και επίσης ακόμα μία ερώτηση πόσες βδομάδες τρέχει το ενυδρείο ; Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2011 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 9 Ιανουαρίου 2011 χρειαζομαι την βοηθεια σας τις τελευταιες μερες παρατιρισα οτι αναπτηχθηκε αντονη καφε και πρασινη αλγη στο ενυδρειο μου!! το ενυδρειο τρεχει περιπου 1,5 μηνα εκανα μετρησεις PH 7.8 KH 6 GH (29) !!!! N03 2.5 NH3\NH4 0.25 πως τις βλεπετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran07 9 Ιανουαρίου 2011 Author #12 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Τι υλικά έχεις μέσα στο φίλτρο σου; Μήπως έπλυνες τώρα τελευταία τα υλικά; Θα πρότεινα να κάνεις πιο συχνά αλλαγές, για παράδειγμα 30% κάθε εβδομάδα. οχι δεν υπαρχει θολουρα απο την φωτο ειναι τα υλικα ειναι τα φιλτρα που εμπεριεχει το φιλτρο μακαρονι και καποιες πετρουλες στρογγυλες τιε eheim δεν θημαμε πως λεγονται σας βαζω αλλη μια φωτο σιμερινη αλλα δεν ειναι πολυ καθαρη γιατι καθαρισα πριν 1 ωρα με μαγνητη γιατι ειναι ανεβαζμενη η αμμωνια τι λαθος κανω? ειναι φυσιολογικο το gh 29 eyxaristv Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 9 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 9 Ιανουαρίου 2011 οχι δεν υπαρχει θολουρα απο την φωτο ειναι τα υλικα ειναι τα φιλτρα που εμπεριεχει το φιλτρο μακαρονι και καποιες πετρουλες στρογγυλες τιε eheim δεν θημαμε πως λεγονται σας βαζω αλλη μια φωτο σιμερινη αλλα δεν ειναι πολυ καθαρη γιατι καθαρισα πριν 1 ωρα με μαγνητη γιατι ειναι ανεβαζμενη η αμμωνια τι λαθος κανω? ειναι φυσιολογικο το gh 29 eyxaristv Έχεις μετρήσει το νερό βρύσης σου? τι σκληρότητα έχει? Σε αρκετά νησιά της χώρας το νερό ειναι πάρα πολύ σκληρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Αλλαξες κατι στο ενυδρειο,μετακινησες τιποτα πετρες,ανακατευτηκε καθολου ο βυθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 9 Ιανουαρίου 2011 #15 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Κάνε πιο συχνά αλλαγές όπως σου είπα και αραίωσε λίγο το τάισμα. Θα έλεγα μια φορά την μέρα και ποσότητα τέτοια που να καταναλώνεται μέσα σε ένα λεπτό, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που πέφτει κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 9 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 9 Ιανουαρίου 2011 χρειαζομαι την βοηθεια σας τις τελευταιες μερες παρατιρισα οτι αναπτηχθηκε αντονη καφε και πρασινη αλγη στο ενυδρειο μου!! το ενυδρειο τρεχει περιπου 1,5 μηνα εκανα μετρησεις PH 7.8 KH 6 GH (29) !!!! N03 2.5 NH3\NH4 0.25 πως τις βλεπετε? Συγνώμη τώρα είδα οτι τρέχει 1,5 μήνα ,εφόσον λοιπόν τρέχει 1,5 μήνα η αμμωνία λογικά δεν έπρεπε να υπάρχει http://www.firsttankguide.net/cycle.php ( κοίτα το διάγραμμα). Προσοχή στη τροφή ,αλλαγές νερού ,χρήση boosters όπως bionitivec , ή stresszyme ,τι υλικά έχεις στα φίλτρα σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 9 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 9 Ιανουαρίου 2011 ειναι φυσιολογικο το gh 29 eyxaristv Η αρχική σκληρότητα θυμάσαι πόσο ήταν? (πες μας και της βρύσης) Οι πέτρες/άμμος σου είναι ασβεστολιθικές? Το ότι θέλουν έλεγχο οι σκληρότητες όταν το περιβάλλον είναι ασβεστολιθικό ναι, αλλά τόσο γρήγορα να στις ανέβασε...αλλά έχεις και λίγα λίτρα... υποθέσεις κάνω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Κάνε πιο συχνά αλλαγές όπως σου είπα και αραίωσε λίγο το τάισμα. Θα έλεγα μια φορά την μέρα και ποσότητα τέτοια που να καταναλώνεται μέσα σε ένα λεπτό, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που πέφτει κάτω. Και μετα τις αλλαγες να προσθετεις ετοιμα βακτηρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran07 9 Ιανουαρίου 2011 Author #19 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Και μετα τις αλλαγες να προσθετεις ετοιμα βακτηρια δεν χρεισημοποιο νερο τις βρυσης γιατι ειναι παρα πολυ σκληρο βαζω νερο απο μια πηγη που ειναι το μονο ποσιμο στο νησι μετρηση δεν εχω κανει αλλα θα κανω!! με καθε αλλαγη τοποθετω bactozym για βακτηρια χρειαζετε να βαλω και κατι αλλο? ευχαριστω για τις συμβουλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran07 9 Ιανουαρίου 2011 Author #20 Share 9 Ιανουαρίου 2011 (edited) δεν χρεισημοποιο νερο τις βρυσης γιατι ειναι παρα πολυ σκληρο βαζω νερο απο μια πηγη που ειναι το μονο ποσιμο στο νησι μετρηση δεν εχω κανει αλλα θα κανω!! με καθε αλλαγη τοποθετω bactozym για βακτηρια χρειαζετε να βαλω και κατι αλλο? ευχαριστω για τις συμβουλες [/quote Παρατηρησα στο τεστ τις αμωνιασ που εχω οτι ξεκηναει η μετρηση απο 0-0,25-0,50-1-2-4-8 και εγω εχω 0,25 ειναι τοσο πολυ? σας βαζω μια φωτο σημερινη ειναι λιγο θολη γιατι ειχα ταισει πριν λιγη ωρα αλλα δειτε την αλγη Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2011 - petran07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran07 10 Ιανουαρίου 2011 Author #21 Share 10 Ιανουαρίου 2011 καμια βοηθεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 10 Ιανουαρίου 2011 #22 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα! Καπου κατι χάνω και δεν μπορω να καταλάβω..... Δωσε μας πληροφορίες για την φιλτρανση σου (ποιο φίλτρο εχεις και τι υλικά εχει μεσα) Οσο για την αμμωνία ακομα και το 0,25 σε σε αλκαλικο ph μπορει να είναι πρόβλημα! Επισης προσοχή στα νερά απο τις πηγες γιατι μπορεί να μην χλωριόνονται και τα νιτρικά να ειναι στο Θεό!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
petran07 10 Ιανουαρίου 2011 Author #23 Share 10 Ιανουαρίου 2011 (edited) Καλησπέρα! Καπου κατι χάνω και δεν μπορω να καταλάβω..... Δωσε μας πληροφορίες για την φιλτρανση σου (ποιο φίλτρο εχεις και τι υλικά εχει μεσα) Οσο για την αμμωνία ακομα και το 0,25 σε σε αλκαλικο ph μπορει να είναι πρόβλημα! Επισης προσοχή στα νερά απο τις πηγες γιατι μπορεί να μην χλωριόνονται και τα νιτρικά να ειναι στο Θεό!!! Το φιλτρο που εχω ειναι το TETRATEK 700 μεσα υλικα εχει τα σφουγγαρια που περιεχει στην συσκευασια το μακαρονι που εμπεριεχει στην αρχικη συσκευασια και εχω προσθεσει EHEIM Substrat pro πεστε μου παρακαλω πολυ με τα bactozym εχω καποιο θεμα ? εαν ναι τι προτηνεται? το νερο το συγγεκριμενο χλωριονετε Έγινε επεξεργασία 10 Ιανουαρίου 2011 - petran07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 10 Ιανουαρίου 2011 #24 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Το φιλτρο που εχω ειναι το TETRATEK 700 μεσα υλικα εχει τα σφουγγαρια που περιεχει στην συσκευασια το μακαρονι που εμπεριεχει στην αρχικη συσκευασια και εχω προσθεσει EHEIM Substrat pro πεστε μου παρακαλω πολυ με τα bactozym εχω καποιο θεμα ? εαν ναι τι προτηνεται? το νερο το συγγεκριμενο χλωριονετε Με το bactozym τι θεμα να έχεις?δεν νομίζω να εχεις καποιο προβλημα! Το bactozym το προσθεσες για να ευνοηθεί η αναπτυξη των βακτηριδίων στο φιλτρο σου. Μήπως ταίζεις πολύ τροφη και συχνά τα ψαρια σου?Ποτε εκανες τελευταια φορα αλλαγή νερού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10 Ιανουαρίου 2011 #25 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Συγνώμη bactozyme ή stresszyme ;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος