patrik 8 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 8 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα σας!!! Έχω το ενυδρείο JUWEL 450 γλυκού νερού και θέλω τα φώτα σας στο τι χρειάζεται να αγοράσω (από μηχανήματα) και τι διαδικασία πρέπει να γίνει ώστε να το μετατρέψω σε ένα θαλασσινό παράδεισο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 8 Ιανουαρίου 2011 Καλώς ήρθες στα αλάτια και εσύ.... Κατ αρχήν ξεκίνα το διάβασμα ώστε να πάρεις μια ιδέα... από εκεί και πέρα όλοι μας είμαστε εδώ και πρόθυμοι να σε βοηθήσουμε.. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=125 Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrik 8 Ιανουαρίου 2011 Author #3 Share 8 Ιανουαρίου 2011 (edited) Ευχαριστω πολύ φίλε aiole. Εχω ήδη ένα θαλασσινό οπότε γνωρίζω κάποια πράγματα αλλά πρέπει να μάθω ακομά πολλά για να προχωρήσω στην μετατροπή απο το γλυκό σε θαλασσινό!! Πιο πολύ το τεχνικό κομμάτι με απασχολεί... Έγινε επεξεργασία 8 Ιανουαρίου 2011 - patrik Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 9 Ιανουαρίου 2011 #4 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Σκεφτεσαι για σαμπ η οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrik 9 Ιανουαρίου 2011 Author #5 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Δεν ξέρω. Χρειάζεται??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 9 Ιανουαρίου 2011 #6 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Δεν ξέρω. Χρειάζεται??? Δέν είναι απαραίτητο αλλά θα σου λύσει τα χέρια σε πολλά πράγματα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 9 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Δέν είναι απαραίτητο αλλά θα σου λύσει τα χέρια σε πολλά πράγματα!!! Ακριβως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrik 9 Ιανουαρίου 2011 Author #8 Share 9 Ιανουαρίου 2011 (edited) Τότε θα βάλω και σαμπ. Θα χρειαστεί να τρυπηθεί το ενυδρείο σε κάποιο σημείο?? Έχω και θα κρατήσω τα δύο εξωτερικά φίλτρα που έχω μαζί με την λάμπα UV.. Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2011 - patrik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 9 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Τα δύο εξωτερικά είναι υπερβολή, θα κρατήσεις το πιο κατάλληλο για το ενυδρείο σου ώστε να χρησιμοποιηθεί για την χημική φίλτρανση. Βιολογικά υλικά δεν θα χρειαστείς εφόσον στηριχτεί η βιολογία σου σε ζωντανό βράχο. Σφουγγάρια και ενυδρειακό βαμβάκι "κρίνονται" ακατάλληλα διότι ανεβάζουν νιτρικά αν δεν τα καθαρίζεις συχνά. Όσο γι τη χρήση UV οι γνώμες είναι διχασμένες.... πάντως εγώ έχω και την χρησιμοποιώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrik 9 Ιανουαρίου 2011 Author #10 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Και τα δύο ίδια είναι eheim professional 2 και από ότι μου λες θα πρέπει να βγουν τα σφουγγάρια. Το διάβασα και σε ένα ποστ αυτό. Σίγουρα θα έχω ζωντανό βράχο και ζωντανή άμμο. Με απασχολεί κυρίως η μετατροπή και η τοποθέτηση του skimer καθώς και η τοποθέτηση του sump. Για 450 λιτρα τι μεγέθους skimer και sump πρέπει να βάλλω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 10 Ιανουαρίου 2011 #11 Share 10 Ιανουαρίου 2011 Εαν πας για κοραλλια και υψηλο στοκ θα σου προτεινα καποιο που η εταιρια το προοριζει για 1000 plus λιτρα.Μαρκες οι οποιες ειναι δοκιμασμενες και αξιοπιστες ειναι οι deltec,schuran,h&s,ATB και αλλες αρκετες.Ψαξτο το θεμα skimmer και παρε κατε που θα σε υπερκαλυψει καθως ειναι ακριβο κομματι του θαλασσινου ενυδρειου και δεν γινεται να το αλλαζεις συνεχεια.Εδω ειμαστε εμεις. Οσον αφορα τις τρυπες που ανεφερες δεν ειναι απαραιτητο.Μπορεις και με εξωτερικες υπερχειλισεις να χρησιμοποιησεις σαμπ.Υπαρχουν αρκετες αξιοπιστες μαρκες και σε αυτο το κομματι οπως tunze,cpr,schuran και αλλες.Εγω χρησιμοποιω 2 μηνες τωρα στο reef μου της tunze με 2 U και την eheim compact plus 3000(αντλια επιστροφης) την κατεβαζει χωρις προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrik 10 Ιανουαρίου 2011 Author #12 Share 10 Ιανουαρίου 2011 (edited) Εαν πας για κοραλλια και υψηλο στοκ θα σου προτεινα καποιο που η εταιρια το προοριζει για 1000 plus λιτρα.Μαρκες οι οποιες ειναι δοκιμασμενες και αξιοπιστες ειναι οι deltec,schuran,h&s,ATB και αλλες αρκετες.Ψαξτο το θεμα skimmer και παρε κατε που θα σε υπερκαλυψει καθως ειναι ακριβο κομματι του θαλασσινου ενυδρειου και δεν γινεται να το αλλαζεις συνεχεια.Εδω ειμαστε εμεις. Οσον αφορα τις τρυπες που ανεφερες δεν ειναι απαραιτητο.Μπορεις και με εξωτερικες υπερχειλισεις να χρησιμοποιησεις σαμπ.Υπαρχουν αρκετες αξιοπιστες μαρκες και σε αυτο το κομματι οπως tunze,cpr,schuran και αλλες.Εγω χρησιμοποιω 2 μηνες τωρα στο reef μου της tunze με 2 U και την eheim compact plus 3000(αντλια επιστροφης) την κατεβαζει χωρις προβλημα. Νσι θα βάλλω κοράλια και ζωντανό βράχο και αμμο. Αυτό το στοκ το διάβασα και σε ένα ποστ και δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι. Το σαμπ με εξωτερική υπερχείλιση διάβασα ότι το αρνητικό της είναι οτι κάνει πολύ θόρυβο.. Ισχύει?? Έγινε επεξεργασία 10 Ιανουαρίου 2011 - patrik Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrik 12 Ιανουαρίου 2011 Author #13 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Επειδή δεν βρήκα πουθενά να αναφέρεται αυτό, μπορείτε να μου πείτε σε τι αναλογίες φτοιάχνουμε sump σε σχέση με το ενυδρείο μας?? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 12 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Eνας γενικος μπουσουλας για εναν υφαλο ειναι να ειναι το μισο του ενυδρειου.Φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις που ειτε εχουν μεγαλυτερο σαμπ σε λιτρα απο το ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrik 12 Ιανουαρίου 2011 Author #15 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Εμένα τι θα προτείνατε να βάλλω στα 450λ? Σκέφτομαι στο έπιπλο της JUWEL να κάταργήσω το μεσαίο χώρο και να βάλλω εκέι το σαμπ. Θα ήθελα επίσης να μου προτείνατε με βάση την εμπειρία σας μοντέλα για σκιμερ, υπερχειλίσεις και αντλίες.. Ευχαριστώ για την βοήθεια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 12 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 12 Ιανουαρίου 2011 υπερχειλιση tunze χρησιμοποιο εδω και καιρο απροβληματιστα. Σκιμμερ το schuran jet skimm 150 θα ηταν καλο για τα λιτρα σου,το deltec apf600 θα ηταν πολυ καλο και αλλα. Αντλιες επιστροφης τωρα,καλυτερες στη θαλασσα θεωρουνται oι tunze αλλα χρησιμοποιουνται πολυ και οι eheim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrik 12 Ιανουαρίου 2011 Author #17 Share 12 Ιανουαρίου 2011 (edited) Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Θα βάλω ζωντανό βράχο γύρω στα 45 κιλά. Τώρα για την άμμο πόσα να βάλω ζωντανή και πόσα νεκρή? Επίσης αλλό ένα που θέλω να ρωτήσω είναι πόσο καιρό θα μου πάρει το στρώσιμο περίπου...??? Έγινε επεξεργασία 12 Ιανουαρίου 2011 - patrik Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 12 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 12 Ιανουαρίου 2011 (edited) Αμμο μπορεις να βαλεις ολοκληρη νεκρη. Το ολο στρωσιμο του ενυδρειου εξαρταται απο πολους παραγοντες,με κυριοτερο την ποιοτητα του ζωντανου βραχου. Προμηθευσου λοιπον με τα αναλογα τεστακια που χρειαζεσαι για αρχη (αμμωνια,ΝΟ2,ΝΟ3) και οταν οι μετρησεις σου ειναι σωστες,προχωρας στο πρωτο ψαρακι. Για το μεγεθος του sump,γενικα ισχυει οτι οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα.Μεγαλυτερος συνολικος ογκος νερου=μεγαλυτερη σταθεροτητα.Δες ποσο χωρο εχεις και φτιαχνεις το αναλογο. Κοιτα μονο να σου παιρνει μεσα skimmer,αντλια επιστροφης και γενικα οτι αλλο θελεις να βαλεις. Έγινε επεξεργασία 12 Ιανουαρίου 2011 - ΑΚΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrik 12 Ιανουαρίου 2011 Author #19 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Αμμο μπορεις να βαλεις ολοκληρη νεκρη. Το ολο στρωσιμο του ενυδρειου εξαρταται απο πολους παραγοντες,με κυριοτερο την ποιοτητα του ζωντανου βραχου. Προμηθευσου λοιπον με τα αναλογα τεστακια που χρειαζεσαι για αρχη (αμμωνια,ΝΟ2,ΝΟ3) και οταν οι μετρησεις σου ειναι σωστες,προχωρας στο πρωτο ψαρακι. Για το μεγεθος του sump,γενικα ισχυει οτι οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα.Μεγαλυτερος συνολικος ογκος νερου=μεγαλυτερη σταθεροτητα.Δες ποσο χωρο εχεις και φτιαχνεις το αναλογο. Κοιτα μονο να σου παιρνει μεσα skimmer,αντλια επιστροφης και γενικα οτι αλλο θελεις να βαλεις. Διάβασα ότι καλό είναι να βάλω άμμο νεκρή και απο πάνω να ρίξω λίγη ζωντανή και έτσι σιγά σιγά θα μπολιαστεί.. Τεστάκια αμμωνια και νο2 θα αγοράσω αλλά ακόμη δεν εχω ξεκινήσει να το φτοιάχνω το ενυδρείο. Το σκίμερ θα το βάλω μέσα στο σαμπ?? Ωραία γιατί δεν ήθελα ούτε να πιάνει πολύ χώρο στο ενυδρείο και ούτε να φαίνεται άσχημο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 16 Ιανουαρίου 2011 #20 Share 16 Ιανουαρίου 2011 To skimmer ειναι στο σαμπ ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 16 Ιανουαρίου 2011 #21 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Επισης τα 45 κιλα βραχου που λες ειναι ενα μινιμουμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frakto 17 Ιανουαρίου 2011 #22 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Εμένα τι θα προτείνατε να βάλλω στα 450λ? Σκέφτομαι στο έπιπλο της JUWEL να κάταργήσω το μεσαίο χώρο και να βάλλω εκέι το σαμπ. Θα ήθελα επίσης να μου προτείνατε με βάση την εμπειρία σας μοντέλα για σκιμερ, υπερχειλίσεις και αντλίες.. Ευχαριστώ για την βοήθεια!!! Εαν βγάλεις το μεσαίο χωρισμα απο το έπιπλο , μάλλον θα πάρεις και το επιπλό και το ενυδρείο (εαν παίζει και γυναίκα στο σπιτι .... και την βαλιτσα σου ) στο χερί !!! Δεν πρόκειται να αντέξει το έπιπλο !!! Τα ενυδρεία που έχουν sump κάτω απο το ενυδρείο , έχουν βάση κατασκευασμένη με κοιλοδοκό ,και επενδυμένη με ξύλο . Πάντος για το μέγεθος του sump , ισχύει το '' οσο μεγαλύτερο τοσο το καλύτερο '' , στην πραγματικότητα είναι περίπου τα μίσα λίτρα του ενυδρείου . Και αυτα μία χαρα είναι ! Δεν νομίζω ,να υπαρχουν πολλα ενυδρεία 1 τονου με 500 λίτρα sump ? Οπως και να έχει , και το 10 % να είναι ,και πάλι καλό θα κάνει ... απλά ειναι το '' εαν αξίζει το κόπο '' !!! Καλή επιτυχεία !!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrik 17 Ιανουαρίου 2011 Author #23 Share 17 Ιανουαρίου 2011 (edited) Επισης τα 45 κιλα βραχου που λες ειναι ενα μινιμουμ. Πόσα πέριπου να βάλω?? Θέλω να φτοιάξω σαν βουναλάκι που να είναι στο πίσω μέρος του ενυδρείου ώστε να μείνει χώρος μπροστά και στα πλάγια... Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2011 - patrik Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrik 17 Ιανουαρίου 2011 Author #24 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Εαν βγάλεις το μεσαίο χωρισμα απο το έπιπλο , μάλλον θα πάρεις και το επιπλό και το ενυδρείο (εαν παίζει και γυναίκα στο σπιτι .... και την βαλιτσα σου ) στο χερί !!! Δεν πρόκειται να αντέξει το έπιπλο !!! Τα ενυδρεία που έχουν sump κάτω απο το ενυδρείο , έχουν βάση κατασκευασμένη με κοιλοδοκό ,και επενδυμένη με ξύλο . Πάντος για το μέγεθος του sump , ισχύει το '' οσο μεγαλύτερο τοσο το καλύτερο '' , στην πραγματικότητα είναι περίπου τα μίσα λίτρα του ενυδρείου . Και αυτα μία χαρα είναι ! Δεν νομίζω ,να υπαρχουν πολλα ενυδρεία 1 τονου με 500 λίτρα sump ? Οπως και να έχει , και το 10 % να είναι ,και πάλι καλό θα κάνει ... απλά ειναι το '' εαν αξίζει το κόπο '' !!! Καλή επιτυχεία !!!!!! Φίλε frakto έχεις ένα δίκιο εδώ!! Αλλά γιατί να μην αντέξει το επίπλο?? Το μεσαίο χώρισμα δεν κρατάει κανένα βάρος σε όλη την κατασκευή οπότε πιστεύω ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν το πείραζα εκτός από αυτό που μου ανέφερες πιο πρίν . Τώρα δεν ξέρω για το βαρος που θα πέσει παραπάνω... Λες να χρειαστώ και άλλη κατασκευή επίπλου??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 17 Ιανουαρίου 2011 #25 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Φίλε frakto έχεις ένα δίκιο εδώ!! Αλλά γιατί να μην αντέξει το επίπλο?? Το μεσαίο χώρισμα δεν κρατάει κανένα βάρος σε όλη την κατασκευή οπότε πιστεύω ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν το πείραζα εκτός από αυτό που μου ανέφερες πιο πρίν . Τώρα δεν ξέρω για το βαρος που θα πέσει παραπάνω... Λες να χρειαστώ και άλλη κατασκευή επίπλου??? Σίγουρα.Οχι απαράιτητα τελείως καινούργια κατασκευή.Φτιάχνεις τον σκελετό σου και τον ντύνεις με τα ξ΄υλα που ήδη έχεις και κάτι ψιλά που θα χρειαστούν παραπάνω.Σου παραθέτω ένα λινκ από κάποιο που έκανε κάτι παρόμοιο σε τρίκον. ΕΔΩ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος