Δίας 7 Ιανουαρίου 2011 #1 Share 7 Ιανουαρίου 2011 (edited) Μπορειτε μηπως να καταλαβετε τι αλλο υπαρχει στο ενυδρειο με τα tropheus;;;; Μηπως με γελανε τα ματια μου; Το βιντεο ειναι απο εδω: http://trophs.com/forums/index.php?s=&...ost&p=52325 Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2011 - Δίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 7 Ιανουαρίου 2011 #2 Share 7 Ιανουαρίου 2011 (edited) Corydoras African Edition ? Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2011 - Δίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 7 Ιανουαρίου 2011 #3 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Μπορειτε μηπως να καταλαβετε τι αλλο υπαρχει στο ενυδρειο με τα tropheus;;;; Μηπως με γελανε τα ματια μου; Το βιντεο ειναι απο εδω: http://trophs.com/forums/index.php?s=&...ost&p=52325 Από ότι λέει παρακάτω corrys!! I have 6 cory catfish that do a great job of cleaning up the excess food that the trophs miss between the rocks. Μήπως να βάλω και εγω ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Ιανουαρίου 2011 Author #4 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Παιδια εγω μπηκα στον πειρασμο και τον ρωτησα. Θα περιμενω να δω τι θα μου απαντησει........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 7 Ιανουαρίου 2011 #5 Share 7 Ιανουαρίου 2011 (edited) και η συζήτηση συνεχίζεται και εκεί κάποιος dias (η ομοιότητα με γνωστά πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι καθόλου συμπτωματική ) αναρωτιέται αν μπορεί να πετύχει μαι τέτοια συγκατοίκηση. Για να δούμε τι απάντηση θα πάρεις edit: με προλαβες Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2011 - Andreas301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Ιανουαρίου 2011 Author #6 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Ηδη το εχω γραψει Περιμενω πως και πως πραγματικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 7 Ιανουαρίου 2011 #7 Share 7 Ιανουαρίου 2011 I have 6 cory catfish that do a great job of cleaning up the excess food that the trophs miss between the rocks. λολ ..παντου υπαρχει ενας μυθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 7 Ιανουαρίου 2011 #8 Share 7 Ιανουαρίου 2011 Έχουν κάψει φλάντζα από τις σκληρότητες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 8 Ιανουαρίου 2011 #9 Share 8 Ιανουαρίου 2011 The corys have been in the 125 with the Trophs for the past 4 months and they don`t bother each other. http://trophs.com/forums/index.php?s=&...ost&p=52469 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 8 Ιανουαρίου 2011 #10 Share 8 Ιανουαρίου 2011 Γενικά στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική, υπάρχει μια χαλαρότητα γύρω από την σύνθεση αλλά και το γενικότερο στήσιμο των ενυδρείων. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ τι θα γινόταν αν σε ελληνικό φόρουμ κάποιος έγραφε ότι ταΐζει ζωντανές red cherry ή guppies τις φροντόζες του!! Από την άλλη, όταν κρατάνε άγρια tropheus και άγριους κάλβους σε ενυδρεία με 2,3 πέτρες και ένα φίλτρο Αμβούργου αναπαράγοντας τα κιόλας με ευκολία, δεν μπορούμε να τους πούμε και ανίδεους.. Έχουν μάλλον μια διαφορετική οπτική πάνω στα πράγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Ιανουαρίου 2011 Author #11 Share 8 Ιανουαρίου 2011 Γενικά στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική, υπάρχει μια χαλαρότητα γύρω από την σύνθεση αλλά και το γενικότερο στήσιμο των ενυδρείων. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ τι θα γινόταν αν σε ελληνικό φόρουμ κάποιος έγραφε ότι ταΐζει ζωντανές red cherry ή guppies τις φροντόζες του!! Από την άλλη, όταν κρατάνε άγρια tropheus και άγριους κάλβους σε ενυδρεία με 2,3 πέτρες και ένα φίλτρο Αμβούργου αναπαράγοντας τα κιόλας με ευκολία, δεν μπορούμε να τους πούμε και ανίδεους.. Έχουν μάλλον μια διαφορετική οπτική πάνω στα πράγματα. That's the point!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 8 Ιανουαρίου 2011 #12 Share 8 Ιανουαρίου 2011 Έτσι ακριβώς είναι όπως τα είπε ο Κωστής. Εντελώς διαφορετική οπτική στις συνθέσεις, στα λίτρα αλλά κυρίως και στο πώς φέρονται στα ζωντανά τους. Αλλά και στο πώς φέρονται μεταξύ τους στα φόρουμ όταν παρουσιάζουν τα όποια "λάθη" τους Νομίζω ότι οι αμερικάνοι (κυρίως) αλλά και οι Ιάπωνες όταν λένε "διακοσμητικά" ψάρια ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΝ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 8 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 8 Ιανουαρίου 2011 Γενικά στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική, υπάρχει μια χαλαρότητα γύρω από την σύνθεση αλλά και το γενικότερο στήσιμο των ενυδρείων. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ τι θα γινόταν αν σε ελληνικό φόρουμ κάποιος έγραφε ότι ταΐζει ζωντανές red cherry ή guppies τις φροντόζες του!! Από την άλλη, όταν κρατάνε άγρια tropheus και άγριους κάλβους σε ενυδρεία με 2,3 πέτρες και ένα φίλτρο Αμβούργου αναπαράγοντας τα κιόλας με ευκολία, δεν μπορούμε να τους πούμε και ανίδεους.. Έχουν μάλλον μια διαφορετική οπτική πάνω στα πράγματα. Το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες και σίγουρα η αντιμετώπιση που έχουν προς τα ψάρια τους είναι διαφορετική. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως γίνεται να πετυχαίνουν αναπαραγωγές σε τέτοια ενυδρεία και κυρίως πως γίνεται να μην έχουν απώλειες. Αυτό που αναφέρει ότι τα έχει 4 μήνες μαζί χωρίς προβλήματα πραγματικά μου φαίνεται αδιανόητο! Ειδικά τόσα πολλά tropheous σε τέτοιο ενυδρείο. Μέχρι να βρω το aquazone και σε πιο μικρή ηλικία χωρίς να έχω ιδέα, έχω κάνει αντίστοιχα λάθη και μονίμως είχα πολύ σοβαρές απώλειες!! Σε σημείο να σταματήσω το χόμπι για σχεδόν 10 χρόνια. Μήπως βάζουν κάτι στο νερό? Μήπως ρίχνει λίγο Jack μέσα ο φίλος από Louisiana??? Είδα και τα tropheous λίγο ζαλισμένα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 8 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 8 Ιανουαρίου 2011 Αυτό που κάνουν είναι να βάζουν μεγάλους πληθυσμούς για να μοιράζεται η επιθετικότητα και ελάχιστο διάκοσμο για να μην διεκδικούν τα ψάρια περιοχές και να μπορούν οι ίδιοι να καθαρίζουν όλο τον βυθό κρατώντας χαμηλά τα νιτρικά. Μπορεί να μπερδεύουν λίγο τα πράγματα σε σχέση με την σύνθεση, αλλά τα ενυδρεία τους σπάνια είναι κάτω από 200-300 λίτρα. Όσον αφορά την φίλτρανση..... αν δούμε πως κρατάνε ενυδρεία με άγρια ψάρια και με τι υλικά, θα νοιώσουμε κάπως για τα λεφτά που δίνουμε σε βιολογικά υλικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιανουαρίου 2011 Author #15 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Τα ψαρια που διατηρουν οι περισσοτεροι δε,ειναι αγρια,η το πολυ πολυ F1. Κι αν δουμε σε τι τιμες τα αγοραζουν απο τα καταστηματα,και σε τι τιμες πουλανε μεταξυ τους τις γεννες τους,θα βαλουμε τα κλαματα.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 9 Ιανουαρίου 2011 #16 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Πάντως και αυτό το είδος ενυδρείου έχει ενδιαφέρον και εννοώ το διακοσμητικό και όχι τόσο αυστηρά βιοτοπικό. Πόσες φορές έχω δεί να http://www.cichlid-forum.com/articles/frontosa_tankmates.php προτείνουν C.moori με φροντόζες ή clown loach.Αν είχα χώρο ευχαρίστως θα έστεινα ενα ενυδρείο οχι μικρό ,μεικτό malawi -victoria με προσεκτική επιλογή ψαριών ή θα έβαζα σε ενα μεγάλο ενυδρείο 30 ή 40 αρσενικά aulonacara. Βλέποντας κάποια βιβλία και συγκεκριμένα ενα βιβλίο με τίτλο " Lake Tanganyikan Cichlids" του Mark philip Smith στο τελευταίο κεφάλαιο έχει τίτλο 'Selected Tropical Fishes Compatible with Tanganyikan Cichlds" δηλαδή Τροπικά ψάρια που είναι συμαβτά με κιχλίδες Ταγκανικας. Σε τι αναφέρεται ;Καταρχην αναφέρεται στο γένος των Synodontis που στο κάτω κάτω είναι ψάρι της Ταγκανίκας και ότι βέβαια μπορούν να συνυπάρξουν με κιχλίδες Ταγκανίκας.Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως είναι οτι προτείνει γατόψαρα της οικογένειας Loricariidae και συγκεκριμένα από το γένος panaque (Royal plecos) ,είδη από το γένος Acanthicus, Scobinancistrus, Pseudacanthicus, Glyptopterichthys και από το γένος Megalancistrus. Επίσης Από τις Μελανοταινίες !! και συγκερκιμένα από τις Μelanotaenia, Chilatherina και Glossolepis μπορούν να φιλοξενηθούν μαζί με τις Ταγκανίκα σύμφωνα με τον Κύριο Mark phillip Smith. Λιγες πληροφορίες και σκέψεις σας καταθέτω φίλοι μου χωρίς να παρακινώ κανένα να το κάνει απλά σκέψεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 9 Ιανουαρίου 2011 #17 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Με το συγκεκριμένο θεμα μου δινετε η ευκαιρία να πω πως βρηκα προσφατα μια διπλωματική ενος γερμανού χομπίστα για τα ψάρια που διατηρώ και εγω στο ενυδρείο μου! http://othes.univie.ac.at/9251/1/2010-04-19_0248368.pdf Εποικινώνησα μαζι του με mail για να τον ρωτησω καποια πράγματα.Μετα απο αρκετά mail που ανταλάξαμε, o Πάτρικ μου έκανε την εξης ερώτηση: Ειναι δυνατόν να διατηρείς κιχλίδες Tanganyika και να μην είναι άγριες ή τουλάχιστον F1????Πως θα δεις συμπεριφορές??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 9 Ιανουαρίου 2011 #18 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Καταρχην αναφέρεται στο γένος των Synodontis που στο κάτω κάτω είναι ψάρι της Ταγκανίκας και ότι βέβαια μπορούν να συνυπάρξουν με κιχλίδες Ταγκανίκας.Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως είναι οτι προτείνει γατόψαρα της οικογένειας Loricariidae και συγκεκριμένα από το γένος panaque (Royal plecos) ,είδη από το γένος Acanthicus, Scobinancistrus, Pseudacanthicus, Glyptopterichthys και από το γένος Megalancistrus. ...δεν ειναι λιγο δυσευρετα αυτα τα ψαρακια στην Ελλαδα? ...υπαρχει κανενα καστημα που διαθετει προς πωληση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 9 Ιανουαρίου 2011 #19 Share 9 Ιανουαρίου 2011 ...δεν ειναι λιγο δυσευρετα αυτα τα ψαρακια στην Ελλαδα? ...υπαρχει κανενα καστημα που διαθετει προς πωληση? Φιλε μου αυτο είναι μια άλλη ιστορια! Το ζητουμενο στο συγκεκριμένο θέμα, αν διαβασες απο την αρχη, είναι η συνθεση των ψαριών και οτι υπάρχουν συγγραφεις που προτείνουν συμβίωση ψαριών απο διαφορετικούς τοπους, κατι που στη δικία μας νοοτροπία δεν ειναι συνηθες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 9 Ιανουαρίου 2011 #20 Share 9 Ιανουαρίου 2011 Φιλε μου αυτο είναι μια άλλη ιστορια! Το ζητουμενο στο συγκεκριμένο θέμα, αν διαβασες απο την αρχη, είναι η συνθεση των ψαριών και οτι υπάρχουν συγγραφεις που προτείνουν συμβίωση ψαριών απο διαφορετικούς τοπους, κατι που στη δικία μας νοοτροπία δεν ειναι συνηθες! ....δεν ειναι μονο θεμα νοοτροπιας ειναι οτι δεν κολαει να βλεπεις στον Αμαζονιο Αφρικανικες κυχλιδες και στην Λιμνη Ταγκανικα ..δισκους,σκαραλια κλπ κλπ ..ειναι εντελως αφυσικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 9 Ιανουαρίου 2011 #21 Share 9 Ιανουαρίου 2011 (edited) Με το συγκεκριμένο θεμα μου δινετε η ευκαιρία να πω πως βρηκα προσφατα μια διπλωματική ενος γερμανού χομπίστα για τα ψάρια που διατηρώ και εγω στο ενυδρείο μου! http://othes.univie.ac.at/9251/1/2010-04-19_0248368.pdf Εποικινώνησα μαζι του με mail για να τον ρωτησω καποια πράγματα.Μετα απο αρκετά mail που ανταλάξαμε, o Πάτρικ μου έκανε την εξης ερώτηση: Ειναι δυνατόν να διατηρείς κιχλίδες Tanganyika και να μην είναι άγριες ή τουλάχιστον F1????Πως θα δεις συμπεριφορές??? απαντησε του ευγενικα ..πως το χομπυ μας εχει ''καθαρα'' κινητρο την ζωοοφιλια ..και πως ειναι εντελως παραλογο να εχμαλωτιζεις ζωακια απλα για να κανεις το κεφι σου! ...τι θα γινει αν καποια στιγμη αποφασισουν ολοι οι χομπιστες να βαλουν αγριες κυχλιδες ? Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2011 - krisos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 9 Ιανουαρίου 2011 Author #22 Share 9 Ιανουαρίου 2011 απαντησε του ευγενικα ..πως το χομπυ μας εχει ''καθαρα'' κινητρο την ζωοοφιλια ..και πως ειναι εντελως παραλογο να εχμαλωτιζεις ζωακια απλα για να κανεις το κεφι σου! ...τι θα γινει αν καποια στιγμη αποφασισουν ολοι οι χομπιστες να βαλουν αγριες κυχλιδες ? Το συγκεκριμενο θεμα εχει αναλυθει ξανα. Μην το ανοιγουμε παλι εδω Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος